به نظر می رسد زندگی بین سیاره ای و یا زندگی بر روی سیارات دیگر (که دو موضوع متفاوت از هم به حساب می آیند) یکی از اتفاقاتی باشد که دیر یا زود برای بشر رخ خواهد داد. در سال های اخیر کمپانی های مطرحی مانند ناسا و اسپیس اکس تلاش های خود را برای مسکونی کردن سیارات مجاور و به خصوص مریخ آغاز کرده اند و پیش بینی می شود اولین مسافران زمینی مریخ نیز تا سال 2020 بر روی سیاره سرخ مستقر شوند. اما این کار در کنار مشکلات تکنیکی و پیچیدگی های فنی بسیار زیاد، دشواری های متفاوتی از لحاظ زیستی هم با خود به همراه دارد.
برای مثال شاید تا کنون به این فکر کرده باشید که اگر انسان قرار است در سیاره دیگری زندگی کند با چه مشکلاتی از نظیر بیولوژیکی مواجه خواهد شد؟ آیا تفاوت جاذبه بر روی زمین و مریخ، اکسیژن مصنوعی و غذاهایی که انسان می بایست در سیاره سرخ مصرف کند پاسخگوی شیوه زندگی کنونی ما خواهند بود؟ آیا بیماری هایی وجود دارند که پس از سکونت طولانی مدت بر روی مریخ برای انسان ها ایجاد شوند؟ بدون شک هنوز نمی توان جوابی قطعی برای این پرسش ها داشت. اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و به همین دلیل متخصصین از همین حالا در حال انجام آزمایشات گوناگون برای شرایطی هستند که قرار است در آن انسان ها روی سیارات دیگری هم ساکن شوند.
دانشگاه صنعتی آیندهوون در هلند اخیرا برگ هایی را به صورت مصنوعی تولید کرده که می توانند انرژی مورد نیاز خود را از طریق فوتوسنتز به دست آوردند و همچنین نور خورشید را برای استفاده های بعدی در خود ذخیره کنند. مواد به کار رفته در ساخت این برگ ها که با نام LSC شناخته می شوند دارای مولکول های حساس به نوری هستند که می توانند مقادیر بسیار زیادی از پرتوی فرودی را دریافت و ذخیره نمایند. برای ساخت این برگ ها از میکروکانال هایی به عنوان رگبرگ های مصنوعی استفاده شده که از جنس سیلیکون می باشند. سپس با ارسال مایعات درون این کانال ها، مولکول های سازنده برگ می توانند نور خورشید فرودی را دریافت کرده و از آن برای انجام فوتوسنتز استفاده نمایند. اما بخش جالب ماجرا آنجاست که می توان این برگ ها را به گونه ای برنامه ریزی کرد که از انرژی دریافتی خود از نور خورشید، برای ساخت هر نوع ماده دلخواه استفاده کنند. به این ترتیب برای مثال با در اختیار داشتن آنها روی سطح مریخ فضانوردان قادر خواهند بود با انجام برنامه ریزی، داروهای مورد نیاز خود را در سطح این سیاره نیز تولید کرده و از آنها استفاده کنند.
این تنها بخشی از قابلیت های این برگ های مصنوعی فوق العاده است و به نظر می رسد آنها در آینده، نقشی کلیدی در تسخیر فضا به دست انسان ها بازی کنند.
در ۲۰ ژوئیه سال ۱۹۶۹ میلادی نیل آرمسترانگ فضانورد آمریکایی بر روی ماه قدم گذاشت و دقیق در اون روز در ایران بحث بین علما این بود آیا غسل زیر دوش حمام حکمش چی میباشد !!
واقعا عالیه :-bd