صحبت کردن با گوشی موبایل در هنگام رانندگی بسیار خطرناک است و باعث بروز تصادفات شدید و منجر به مرگ افراد زیادی در سراسر جهان شده است. به همین دلیل کشورهای زیادی از جمله ایران، استفاده از گوشی موبایل در هنگام رانندگی را به فهرست تخلفات رانندگی اضافه کرده و جریمه هایی برای آن در نظر گرفته اند. با این حال عده ای عقیده دارند استفاده از هندزفری (با سیم یا بلوتوث) می تواند خطر استفاده از موبایل را کاهش دهد. ضمن اینکه در این شرایط جریمه ای نیز به راننده تعلق نخواهد گرفت.
اما محققین دانشگاه کویینزلند در آزمایشی خلاف این تصور را اثبات کرده اند. بر اساس تحقیقات انجام شده، این محققین سه گروه از داوطلبان را در آزمایش شرکت داده اند. گروه اول از گوشی موبایل برای مکالمه در هنگام رانندگی استفاده کرده اند، گروه دوم این کار را به وسیله هندزفری انجام داده اند و گروه سوم نیز از موبایل در زمان رانندگی استفاده نکرده اند. سپس این افراد در یک شبکه مجازی رانندگی مورد آزمایش قرار گرفته اند که در آن، شبیه ساز رانندگی به همراه موانع طبیعی و عابران وجود داشته اند تا سرعت پاسخگویی و واکنش آنها مورد بررسی قرار گیرد.
نتیجه تحقیق نشان داد که سرعت واکنش رانندگان دو دسته اول و دوم (استفاده کنندگان از گوشی و هندزفری برای مکالمه) به میزان یکسانی کاهش پیدا کرده است و در حقیقت نزدیک به 40 درصد کند تر از سرعت واکنش افرادی بوده که در هنگام رانندگی به هیچ شکلی از موبایل استفاده نمی کردند. به گفته سرپرست تیم محققان، این عدد در دنیای واقعی به معنی آن است که اگر ماشین در حال حرکت با سرعت 80 کیلومتر در ساعت باشد، 22 متر دیرتر نسبت به یک پدیده (مانند حضور عابرین در جاده) واکنش نشان می دهند. همچنین مشخص شده که این رانندگان برای جلوگیری از تصادف ترمزهای شدیدتری نیز گرفته اند که این امر در برخی موارد منجر به ایجاد تصادف های زنجیره ای با خودروهای پشت سر شده است.
دیدگاهتان را بنویسید