هر دو کنسول جنجالی XBOX One و PS4 پا به عرصه گذاشته و هر دو توانستند در اولین روز حضور در بازار به فروش یک میلیونی دست پیدا کنند. میدانیم که چیپ ست های این دو کنسول ساخت کمپانی AMD بوده و تصور بر این بود که این دو کنسول از بابت پردازنده و چیپ ست بسیار شبیه یکدیگر هستند. حالا تصاویر میکروسکوپی منتشر شده از SoC های این دو کنسول به ما می گوید که چیدمان اجزای داخلی در این دو چیپ ست چه تفاوت ها و شباهت هایی با یکدیگر دارند.
Chipworks که یک کمپانی تحلیلگر ساختار چیپ ست ها و پردازنده ها است، با باز کردن هر دو کنسول و قرار دادن SoC آنها زیر میکروسکوپ، به ما نشان داده که SoC کنسول XBOX One با ابعاد 363 میلیمتر مربع بزرگتر از چیپ ست کنسول PS4 با ابعاد 348 میلیمتر مربع است. هر دو چیپ ست دارای دو ماژول پردازنده چهار هسته ای با معماری Jaguar هستند که طبق تصاویر تا حدودی مشابه یکدیگر به نظر می رسند. مسئله دیگری که به وضوح دیده میشود، تفاوت های بخش پردازش گرافیکی است. XBOX One دارای 14 واحد پردازش است که هر یک از آنها 64 واحد پردازش جریانی در اختیار دارد. در مقابل PS4 از 20 واحد پردازش گرافیکی بهره میبرد که هر یک 64 واحد پردازش جریانی دارند. هر دو پردازنده گرافیکی از معماری GCN بهره می برند و در هر دو مدل، دو عدد از واحد های اجرایی غیرفعال هستند.
PS4
در بخش حافظه مشاهده میشود که XBOX One توجه ویژه ای به این بخش داشته و 32 مگابایت حافظه SRAM به همراه 15 مگابایت حافظه برای بخش Cache مورد استفاده قرار داده است. در مقابل سیستم کنترلر حافظه و نحوه توزیع حافظه GDDR5 در چیپست PS4 پیچیده تر از آن چیزی است که در XBOX One دیده میشود. همچنین هر دو چیپ ست به رابط های داخلی گسترده و پیچیده ای بین بخش های مختلف تشکیل دهنده چیپ ست مجهز شده اند تا بتوانند حداکثر میزان کارایی را فراهم کرده و دسترسی آسان به بخش های مختلف را برای برنامه نویسان فراهم آورند.
قسمت دوم-سانتیمتر مربع بود رو زیر میکروسکوپ نگاه کردم و خیلی گیج کننده بود چون بعضی مسیرها اصلا به جایی وصل نشده بود مثلا یک خط مسیر یا باس به یک سر ترانزیستور وصل شده بود و سر دیگش در یکجا بدون اتصال به چیزی قطع بود بعدش مسیرهای باس دیگر هم که به خازن و مقاومت و دیود و دیگر اجزا وصل شده بودند بصورت یک پایه ای بود به اینصورت
یعنی چیپ ست ها زیر میکروسکوپ به این شکلند؟؟؟ آیا میشه پردازنده کامپیوتر رو چیپش رو در آورد و زیر میکروسکوپ نگاهش کرد؟ من آرزو دارم یک روزی معماری پردازنده رو بصورت واضح زیر میکروسکوپ ببینم واقعا عظمتی داره انوقت من موندم چطوری چنین معماری رو در این ابعاد بوجود میارن ” آیا لیزر این معماری رو بوجود میاره؟” فکر کنم از روی یک شابلون نور لیزر به صفحه ویفر سیلیکونی تابیده میشه ولی خب قبلش باید طراحان تمامی مسیرها و ترانزیستورها رو توی یک نقشه طراحی کنن وقتی طراحی کردن بعدش کار آسانتر میشه و واقعا طراحی چنین پردازنده هایی واقعا دشواره خصوصا در ابتدای کار، بعدش چیپ ها مثل این هستن که بخوای از آسمان به شهرها نگاه قسمت اول-بکنی دقیقا مسیرهای باس همون خیابانها و خانه ها ترانزیستورها هستند فقط من نمیدونم توی پردازنده ارتباط بصورت موازی هست یا سری؟ و بعدش من روی چیپ گوشی معمولی نوکیا که درآوردمش البته درابعاد بزرگتر که تقریبا حدود 100 ترانزیستور در ابعاد 1
فقط x1
خیلی خوشحالم که این طور بحث های علمی و کاربردی در جریان است.
خیلی جالب بود ممنون.ولی در کل هرچی نگاه میکنم(البته در نگاه بنده حقیر)تفاوت چندانی در این قسمت بین این 2 وجود نداره.البته فکر میکنم سونی بهتر عمل کرده به واسطه gddr5.این جوری مانور سخت افزاری و پردازش بیشتره تا اینکه بخواد مثه ایکس باکس از sram استفاده کنه واسه جبران.ممنون
با توجه به معماری SRAM و به کار گیری آن در مجموعه پردازش Xbox One و نظر به اینکه این نوع حافظه ها با سرعتی برابر با پردازنده های اصلی سیستم Xbox One کار میکنند، چشم پوشی از آن اجتناب ناپذیر است چرا که به کار گیری تکنولوژی GDDR5 در PS4 با پهنای باند حد اکثر 176 گیگابایت بر ثانیه در راستای الگوریتم محاسبه ریاضی و تئوری باز هم نمیتواند در برابر سرعت تکنولوژی SRAM به کار گرفته شده در Xbox One حرفی برای گفتن داشته باشد ولی با تمام این تفاسیر باید در انتظار Official Benchmark باشیم تا رای نهایی صادر شود!
پردازنده گرافیکی!!!
XBOX One دارای 14 واحد پردازش است که هر یک از آنها 64 واحد پردازش جریانی در اختیار دارد…
در مقابل PS4 از 20 واحد پردازش گرافیکی بهره میبرد که هر یک 64 واحد پردازش جریانی دارند…
پردازنده گرافیکی، اصطلاحی که همیشه همه مجذوبش میشن! اما اینطور نیست.در این مقاله بابک عزیز نگاه کلی جالب به معماری سیستم پردازش دو کنسول داشتند اما نکته جالبی که باعث شد ذهن من شدید درگیر بشه، بکار گیری 32 مگابایت حافظه SRAM در مجموعه سیستم پردازش Xbox One میباشد!
سوالی که اینجا به وجود میاد اینه: حافظه های Cache از نوع Transistor Base هستند، دقیقا همتا با حافظه های SRAM، پس چه دلیلی داره که در مجموعه پردازشی Xbox One یک نوع حافظه یکبار در غالب نام Cache و یکبار در غالب نام SRAM در سیستم به کار گرفته بشه؟
سونی در کنسولش از یه مقدار حافظه رم GDDR5 استفاده کرده که مشترکا بین پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی استفاده میشه.اما اکس باکس وان از حافظه رم DDR3 استفاده میکنه که پهنای باند بالایی برای پردازشای گرافیکی نداره.به همین خاطر یه حافظه اختصاصی سریع (یعنی همون SRAM) در نظر گرفته شده تا این مسله رو جبران کنه.
حافظه cache هم همون نقش همیشگی خودش رو ایفا میکنه.
سپاسگذارم.