اولین موزه زیرآبی دنیا موزه کانکون در حاشیه دریای کارائیب ساخته شده است. اما اولین موزه هنری زیر آب در اروپا، این هفته در اسپانیا افتتاح شد. این موزه دائمی در جزیره لانزاروته در جزایر قناری ساخته شده است. جیسون دیکایرز تیلور (Jason deCaires Taylor) مجسمه ساز و خالق بریتانیایی، طراحی هر دوی این موزه های آبی را برعهده گرفته است. مجموعه جدید افتتاح شده در اسپانیا که در حدود 300 مجسمه دارد، در عمق 14 متری از سطح دریا ساخته شده است و تکمیل آن دو سال زمان برده است.
اولین بخش های این موزه در فوریه 2016 نصب شد و بازگشت 11 ماه، این مجموعه به طرز قابل توجهی پیشرفت کرده است. جنس مجسمه های این موزه از نوعی سیمان دریایی است که pH آن خنثی است و بیش از صد سال دوام دارند. نکته جالب در خصوص این مجموعه این است که مجسمه های آن باعث جذب و رشد گیاهان دریایی می شود و به نوعی همزیستی انسان ها با طبیعت را نشان میدهد. در ادامه با هم نگاهی میاندازیم به تصاویر جالب این موزه:
این موزه در مساحت 50 ×50 مترمربع در یک بستر شنی بی روح ساخته شده است.
اولین قسمت از این مجموعه در فوریه 2016 و تماما با مواد سازگار با محیط زیست نصب شد.
گونه های زیادی از ماهیان مانند کوسه، ساردین، هشت پا، اسفنج دریایی و سفره ماهی با این محیط سازگار شده اند.
از بیش از 200 چهره انسان در این مجموعه استفاده شده است.
غواصان با زحمات فراوان این قطعات را نصب میکردند.
نام این بخش “The Portal” است. یک موجود ترکیب شده از حیوان و انسان را نشان میدهد که به آینه بزرگی خیره شده است. این آینه بر روی یک سری کاکتوس قرارداده شده است و محفظه های کوچکی در آن برای جذب هشت پا و یا جوجه تیغی دریایی طراحی شده است.
بخش عبور از خط مرزی یا “Crossing the Rubicon” دیواری به طول 35 متر و چهره 35 نفر از کسانی است که به سمت در ورودی آن خیره شده اند را نشان میدهد اینجا مرز بین دو بخش از واقعیت در اقیانوس اطلس است. دیوارهای 4 متری این مکان از مواد ارگانیک ساخته شده اند که به نوعی نشان دهنده بی معنی بودن مالکیت در جهان است. عبور از خط مرزی، یادآور این است که جهان و آب و هوای آن در حال تغییر است و نیاز به یک اقدام فوری قبل از دیر شدن دارد.
این بخش از موزه تاجرانی را نشان میدهد که مشغول بازی الاکلنگ هستند و برای نشان دادن بی قیدی و بی تفاوتی نسبت به مسائل جهان تلاش میکنند.
ماهیگیر محلی که در مراسم تدفین سنتی خود با استفاده از میله های بتنی بر روی پشته ای از چوب قرار داده شده است.
آخرین بخش از مجموعه چرخه بشری، “The Human Gyre” است که از بیش از 200 چهره انسان در ساخت آن استفاده شده است که با گذشت زمان غیرقابل تشخیص خواهند شد.
Ok خوبه افرین
فوق العاده اس
خیلی جالب بود:x
مرسی مو به تن ادم سیخ میشه