یکی از پر رونق ترین بخش های نمایشگاه CES 2017 هواپیماهای بدون سرنشین یا آنطور که در ایران مشهور است پهپادها بودند. این دستگاه ها به تدریج راه خود را از صنایع نظامی به زندگی روزمره کاربران باز کرده اند و حالا مجموعه گسترده ای از قابلیت ها از ارسال کالا گرفته تا کنترل ترافیک و حتی سرگرمی را تحت پوشش خود قرار می دهند. با این حال هنوز فضای زیادی برای پیشرفت تکنولوژی های به کار رفته در این دستگاه ها باقیست.
کمپانی کوالکام اخیرا از پلتفرم اختصاصی پرواز پهپاد خود رونمایی کرده است که این گجت ها را هوشمند کرده و قابلیت به کارگیری از هوش مصنوعی را در اختیار توسعه دهندگان آنها قرار می دهد. پهپادها به کمک هوش مصنوعی قادر خواهند بود بدون نیاز به اطلاعات قبلی به پرواز درآیند و برای مثال بدون برنامه ریزی و لزوم هدایت توسط یک کاربر، یک ماشین، یک شخص یا هر چیز متحرکت دیگری را دنبال کنند. این شرکت در حاشیه CES 2017 غرفه ای را به صورت اختصاصی برای نمایش پلتفرم جدید خود طراحی کرده بود که در آن پهپادها در فضایی بسیار فشرده و پر از موانع به پرواز در می آمدند و با استفاده از هوش مصنوعی می توانستند بهینه ترین مسیر حرکت را طرحی کرده و خود را از مخمصه خارج کنند. پهپادهای به نمایش درآمده در این غرفه تمام عملیات مورد نیاز را بدون کمک کاربر و حتی بدون استفاده از GPS انجام می دادند.
پردازنده طراحی شده توسط کوالکام برای پهپادها تنها 12 گرم وزن داشته و هیچ نیازی به پردازش خارجی نیز ندارد. به این ترتیب پلتفرم جدید می تواند به بهینه تر شدن کارکرد پهپادها و نیز هوشمندتر شدن آنها کمک کند تا در آینده باز هم شاهد گسترش حوزه نفود این گجت ها در دنیای امروز باشیم. این نکته یک بار دیگر بر اهمیت تلاش برای قانون گذاری استفاده از پهپادهای مصرفی توسط کاربران عادی تاکید خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید