اگر در سال های اول دهه 80 با خریدن یک رایانه اطمینان داشتید حداقل برای چند سال از آن استفاده خواهید کرد، حالا و در سال های میانه دهه 90 سرعت رشد تکنولوژی به حدی زیاد شده که حتی اگر در هر سال 2 بار هم تصمیم به ارتقای قطعات آن بگیرید باز هم پس از مدت کوتاهی از فناوری روز جهان عقب تر خواهید بود. همین باعث می شود رایانه ها پس از مدت نه چندان بلندی جزو لوازم قدیمی به حساب بیایند و فرآیند نوسازی آنها آغاز شود. بروزرسانی یک رایانه معمولا به دو حالت مختلف صورت می گیرد. یا تصمیم میگیرید که تنها برخی از قطعات یک سیستم قدیمی را تغییر دهید و آن را بروز کنید یا آنکه همه تجهیزات آن را به انبار منتقل می کنید و یک سیستم جدید تهیه خواهید کرد. اگر راه دوم را انتخاب کنید باید فکری هم به حال اطلاعاتی که روی دستگاه قدیمی ذخیره کرده اید کنید. چطور باید از یک کامپیوتر قدیمی بک آپ گرفت، اطلاعات آن را از بین برد و سپس با آن خداحافظی کرد؟
گام اول
اگر حجم فایل هایی که برای انتقال به سیستم جدید انتخاب کرده اید زیاد نیست می توانید از پلتفرم های ذخیره سازی ابری مانند دراپ باکس یا گوگل درایو استفاده کنید. هر کدام از این سرویس ها چندین گیگابایت فضای رایگان در اختیار شما قرار می دهند و با کمک گرفتن از همه آنها با هم می توانید تقریبا بیش از 100 گیگابایت اطلاعات را به فضای ابری منتقل کنید. اگر سرعت اینترنت اجازه چنین کار شجاعانه ای را به شما نمی دهد هم می توانید روی هاردهای اکسترنال یا اینترنال (در صورتی که به فرآیند راه اندازی آنها در کنار فضای ذخیره سازی اصلی سیستم آشنایی دارید) حساب باز کنید. سعی کنید از هر تعداد درایو فلش که در اختیار دارید هم برای پشتیبانی استفاده کنید.
گام دوم
معمولا همه کاربران برخی از صفحات وب، آدرس ها و رمزهای عبور را روی مرورگر اصلی که با آن کار می کنند ذخیره کرده و در آینده به دفعات از آنها استفاده می کنند. کنار گذاشتن یک سیستم قدیمی به معنی خداحافظی با برنامه های نصب شده بر روی آن نیز خواهد بود اما برای اینکه بتوانید اطلاعاتی مانند رمزهای عبور، صفحات ذخیره شده، بوکمارک ها و موارد مشابه را روی سیستم جدید هم داشته باشید کافی است یک حساب کاربری برای مرورگرتان بسازید و اطلاعات موجود را با آن همگام سازی کنید. در حال حاضر کاربران فایرفاکس قادر به ساختن حساب کاربری و کاربران کروم قادر به استفاده از حساب کاربری گوگل برای همگام سازی اطلاعات بین اپ های نصب شده روی دستگاه های مختلف هستند.
گام سوم
شاید به این فکر افتاده باشید که برای تامین بعضی از هزینه های خرید سیستم جدید، قطعات رایانه قدیمی مانند کارت گرافیک، مادربرد و هارد درایو را به فروش برسانید. در حالی که فروختن کارت گرافیک و مادربرد مشکل خاصی برای شما ایجاد نمی کنند، برای فروختن هارد باید احتیاط بیشتری به خرج دهید. اگر دوست ندارید پس از مدتی تمام اطلاعات شخصی شما روی اینترنت منتشر شوند ابتدا از همه برنامه هایی که دارای قابلیت login هستند خارج شوید (مانند کلاینت های نرم افزاری شبکه های اجتماعی، نسخه های دسکتاپ اپلیکیشن های پیام رسان و موارد مشابه آنها) و سپس به سراغ نابود کردن اطلاعات ذخیره شده بر روی آن بروید. برای انجام این کار نرم افزارهای مختلفی وجود دارند که از جمله آنها می توان به Eraser یا Blank and Secure (هر دو برای سیستم عامل ویندوز) اشاره کرد. با این حال ساده ترین کار و البته گزینه ای که بدون شک در صدر فهرست پیشنهادات ما قرار دارد استفاده از نرم افزار CCleaner است. پس از راه اندازی CCleaner از منوی Tools وارد بخش Drive Wipe شوید، درایوها را انتخاب کنید و مابقی کارها را به نرم افزار بسپارید. به این ترتیب فایل های ذخیره شده شما روی هارد هرگز بازگردانی نخواهند شد.
دیدگاهتان را بنویسید