مودم های همراه با فراگیر شدن فناوری ارتباطی 4G و پهنای باند قابل توجه آن با استقبال قابل توجه کاربران مواجه گردیدند. اما محدودیت طرح ها، محدودیت در پوشش دهی و از همه مهم تر قیمت بسیار بالای مودم های 4G تا حدودی روی میزان خرید و فعال سازی کاربران تاثیر گذار بوده و پیش بینی می شود به مرور زمان با کاهش قیمت مودم های 4G، تعداد کاربران و تجهیزات فعال در این زمینه با افزایش چشم گیری روبرو شود. هواوی یکی از پیشگامان صنعت ارتباطات در سطح جهان به شمار می رود و تجهیزات بسیاری از اپراتور های تلفن همراه در ایران و سایر کشور هان جهان توسط این کمپانی تامین می شود. با چنین پیش زمینه ای می توان انتظار داشت که مودم B315 4G Router کارایی قابل قبولی از خود به نمایش بگذارد.
تاریخچه و معرفی برند
هواوی Huawei در سال 1987 توسط Ren Zhengfei در کشور چین راه اندازی شد. اولین فعالیت این شرکت واردات تجهیزات ارتباطی از سایر کشور های جهان بود و پس از انجام مهندسی معکوس و راه اندازی واحد تحقیق و توسعه موفق به تولید اولین محصولات ارتباطی در کشور چین شدند. پس از کسب موفقیت های بی شمار، سازمان های دولتی در چین به تجهیزات ارتباطی هواوی روی آوردند و ارتباط نزدیک مدیر عامل این برند با مدیران رده بالای چین به موفقیت قابل توجه هواوی منجر شد. تولید گوشی های هوشمند یکی از چالش های سخت و طاقت فرسا برای این برند چینی بود که پس از طی مسیر طولانی و پر تلاطم به جایگاه سوم در میان پر فروش ترین برند گوشی هوشمند جهان دست یافت.
جعبه و بسته بندی
در برخورد اولیه با مودم هواوی B315 ظاهر و کیفیت جعبه سبب نا امیدی شما می شود به خصوص اگر بدانید که قیمت این محصول بیشتر از 400 هزار تومان است. با اندکی تعجب نسبت به کیفیت جعبه، به اطلاعات درج شده در بخش پشتی جعبه توجه می کنیم که سه ویژگی اصلی را نمایش می دهد. سرعت دانلود 150 مگابیت در ثانیه با پشتیبانی از فناوری LTE Cat4، پوشش محدوده 250 متری با بهره گیری از دو آنتن، سرویس دهی به حداکثر 32 کاربر و اپلیکیشن موبایل Huawei HiLink از ویژگی های متمایز مودم B315 هواوی به شمار می روند که روی بسته بندی کالا درج شده است.
طراحی
مودم Huawei B315 در دو رنگ بدنه سفید و مشکی عرضه می شود که نسخه مشکی آن برای بررسی در اختیار ما قرار گرفت. طراحی بدنه در قسمت جلویی به صورت کاملا صاف و یکدست و در بخش پشتی به صورت منحنی در زاویای کناری است. ابعاد مودم به ترتیب 186 میلی متر ارتفاع، 139 عرض و 46 میلی متر ضخامت اعلام شده و وزن آن نیز 275 گرم است. پنج نشانگر وضعیت روی بدنه مودم مشاهده می شود که پس از بررسی برد، به مجموع 7 دیود نوری دست یافتیم.
در این بین سه دیود نوری برای نمایش وضعیت آنتن دهی سیم کارت در نظر گرفته شده و هر کدام از پارامتر های پاور، اتصال به شبکه، شبکه بی سیم و اتصال با کابل LAN از یک عدد دیود نوری بهره می برند. نکته جالب توجه در طراحی مودم B315، درپوش های پلاستیکی برای پوشاندن محل نصب آنتن ها و درگاه سیم کارت است که به منظور خارج نمودن سیم کارت از دید اطرافیان بسیار موثر است. هر چند درپوش پلاستیکی برای محل نصب آنتن ها کاربرد چندانی ندارد، اما توجه هواوی را به مسائل جزئی در طراحی نشان می دهد. هنگام جابجایی مودم می توانید آنتن ها را جدا کرده و درپوش را روی درگاه نصب آنتن ها قرار دهید.
کیفیت بدنه در سطح مناسب ارزیابی می شود، اما با توجه به قیمت این مودم، انتظار شرایط بهتری از نظر کیفیت و حتی سبک طراحی بدنه وجود دارد. پنل پشت مودم پذیرای خروجی برق، چهار عدد پورت LAN گیگابیتی، یک عدد پورت USB 2.0 برای اشتراک گذاری تجهیزات ذخیره سازی و در نهایت یک خروجی تلفن است. در بخش بالای بدنه، دو کلید WPS و Power مشاهده می شود که برای عملکرد هر کدام، باید کلید ها را چند ثانیه بفشارید.
مشخصات فنی
نکته آزار دهنده ای که در خصوص مودم Huawei B315 وجود دارد، عدم اطلاع رسانی دقیق این برند در سایت کمپانی است و حتی روی جعبه و دفترچه راهنما نیز به جزئیات اشاره نشده است. به عنوان مثال از وضعیت و نوع آنتن ها به عنوان یکی از مهم ترین چالش های موجود، اطلاعاتی در دسترس نیست. با توجه به ادعای پوشش دهی در محدوده 250 متر مربع توسط هواوی، انتظار اطلاع رسانی با جزئیات در خصوص آنتن ها وجود دارد. سیستم ارتباطی بر پایه سه فناوری GSM، UTMS و LTE قابل انتخاب است و مودم نیز به صورت خودکار بر اساس نوع فناوری ارتباطی سیم کارت و پوشش دهی منطقه مورد نظر، یکی از سه سیستم ارتباطی را انتخاب می کند.
رابط کاربری
با تایپ 192.168.8.1 با صفحه ورود رابط کاربری مواجه می شوید که در همین مرحله می توانید اطلاعات اولیه شامل نوع سیم کارت و سیستم ارتباطی را مشاهده کنید.
اطلاعات دیگری مانند حجم داده های ارسالی و دریافتی، مدت زمان فعالیت مودم، وضعیت و تعداد کاربران متصل به شبکه بی سیم در صفحه خانه (Homepage) مشاهده می شود.
پس از وارد نمودن نام کاربری و رمز عبور وارد پنل تنظیمات مودم می شویم. رابط کاربری B315 از شش منوی اصلی شامل Home، Statistics، SMS، Update، Setting و More تشکیل شده است.
در هر کدام از منو های اصلی، تعدادی زیر منو مشاهده می شود که بیشترین تنظیمات زیر منو در بخش تنظیمات امنیتی مشاهده می شود.
در منوی Statistics اطلاعاتی در خصوص قدرت سیگنال، میزان داده منتقل شده، زمان روشن شدن مودم و فعال شدن شبکه موبایل، تاریخچه اتصال تجهیزات هوشمند به مودم، اطلاعات مربوط به تجهیزات متصل به B315 و در نهایت دستگاه های بلاک شده مشاهده می شود. در این منو فقط می توانید تجهیزات متصل و بلاک شده را مشاهده کنید و عملیات مسدود کردن IP تجهیزات در منوی دیگری انجام می شود. گزینه قابل توجهی که در منوی Statistics وجود دارد، گزینه ای به نام Data Plan است که امکان ایجاد محدودیت برای حجم داده را فراهم می سازد.
منوی SMS همانطور که از نام آن پیداست برای ارسال و دریافت پیام کوتاه (پیامک!) مورد استفاده قرار می گیرد و شامل چهار زیر منو شامل Inbox (پیام های ورودی)، Outbox (پیام های ارسالی)، Drafts (پیام های آماده برای ارسال) و در نهایت SMS Setting (تنظیمات سرویس پیام کوتاه) می شود.
منوی Update برای به روز رسانی میان افزار مودم به کار می رود و شامل دو حالت به روز رسانی می شود. در حالت اول می توانید به صورت آنلاین و از طریق سرور های هوآوی، فایل به روز رسانی را در صورت وجود دریافت کنید. در حالت Local Update نیز با آدرس دهی فایل به روز رسانی میان افزار از روی تجهیزات ذخیره سازی، قادر به آپدیت خواهید بود. ابتدا باید فایل میان افزار را از سایت هوآوی دانلود و سپس با آدرس دهی آن از تجهیزات ذخیره سازی، به روز رسانی را انجام دهید.
اما پربار ترین و کاربردی ترین منوی مودم Huawei B315، منوی Setting نام دارد که تنظیمات کاربردی و کلیدی مودم در این بخش قرار دارند. این بخش شامل 6 زیر منوی کلی و چندین بخش زیر مجموعه است.
منوی اول در بخش تنظیمات به راه اندازی سریع (Quick Setup) اختصاص دارد که توسط آن می توانید در سریع ترین زمان ممکن و به دور از پیچیدگی های مرسوم به راه اندازی مودم و شبکه داده بپردازید.
منوی Dial-up به منظور مدیریت شبکه داده تعبیه گردیده و امکاناتی شامل فعال یا غیر فعالسازی داده، رومینگ داده، حالت شبکه (2G/3G/4G) و حالت جستجوی شبکه (خودکار و دستی) در این بخش وجود دارد.
سومین بخش از منو های Setting با نام Ethernet مشاهده می شود که به صورت اختصاصی برای تنظیمات مربوط به پورت های LAN در نظر گرفته شده است. با توجه به وجود چهار پورت شبکه، تنظیم نوع اتصال، نام کاربری و رمز عبور شبکه، وضعیت اتصال شبکه سیمی و مشاهده آدرس مک از اهمیت بالایی برخوردار است و تمامی این موارد در بخش Ethernet وجود دارد.
منوی WLAN شامل 5 زیر مجموعه می شود که به طور معمول با دو بخش Basic و Advanced بیش از بخش های دیگر ارتباط برقرار می کنید. در بخش Basic قابلیت فعال یا غیر فعال سازی شبکه بی سیم، مشخصات SSID ها، نام شبکه بی سیم، حالت امنیتی، رمز عبور شبکه بی سیم و قابلیت SSID Broadcast وجود دارد. در بخش Advanced به دو مشخصه کانال ارتباطی و پهنای باند شبکه بی سیم دسترسی دارید که مورد دوم شامل دو گزینه خودکار و 20 مگاهرتز می شود. تنظیمات Mac Filter، WPS و DHCP سه بخش دیگر از تنظیمات WLAN را تشکیل می دهند.
تنظیمات متعدد امنیتی که شامل 12 زیر مجموعه می شود، به کاربران دلواپس! اطمینان خاطر می دهد تا در مقابل مشکلات امنیتی برای شبکه بی سیم ترفند های مناسبی ارائه می دهد. حتی قابلیت راه اندازی سرور مجازی نیز در دسترس کاربران قرار دارد تا در کاربرد های خاص از آن استفاده کنند.
آخرین منوی موجود در صفحه تنظیمات مودم هواوی با نام System شناخته می شود که تنظیمات سیستمی را ارائه می دهد. قابلیت عیب یابی، تنظیمات آنتن، ساعت و تاریخ، راه اندازی مجدد و به روز رسانی میان افزار از دیگر بخش های تنظیمات سیستمی به شمار می روند.
اپلیکیشن Huawei Hi Link
با جستجوی این اپلیکیشن در سرویس گوگل پلی با محدودیت عرضه در ایران مواجه می شوید و اجازه دانلود و نصب آن برای کاربران ایرانی وجود ندارد!
هر چند برخورد های این چنینی تاثیری در انتخاب یک محصول برای کاربران ندارد و همه ما پس از سال ها تحریم های نرم افزاری و سخت افزاری، حس خاص بودن را تجربه می کنیم.
به هر صورت برای نصب اپلیکیشن اختصاصی هوآوی به سرویس های ایرانی مراجعه و به سادگی اپلیکیشن Hi Link را دانلود کردیم.
در اولین نوبت ورود به اپلیکیشن، نوع دستگاه را باید از میان دو گزینه 3G/4G Wireless Router و Home Routers انتخاب کنید.
در صفحه اصلی اپلیکیشن، اطلاعاتی شامل اعلان وجود یا عدم وجود سیم کارت درون مودم، اسکن شبکه، سرویس پیام کوتاه و تعداد کاربران متصل به مودم مشاهده می شود.
مودم روتر Huawei B315 4G LTE با گارانتی سه ساله I.D.H و قیمت حدودی 415.000 تومان در بازار موجود است.
8.1امتیاز9راندمان9امکانات7.5طراحی7ارزش
سلام وروز بخیر من یه سیمکارت مبین نت خریداری کردم ولی با مودم هواوی 315b سیگنال خروجی ندارم علامت وای فای واسمش هست ولی اینترنت وصل نمیشه با اینکه در شهرستان کوچکی هستم ودسترسی به نمایندگی ندارم لطفن راهنمایی بفرمایید ممنون
سلام ودرود من یه هواوی 315ب خریداری کردم اما بجر ستینگ سایر منوها نشان داده نمیشه وریست هم کردم ولی باز هم درست نمیشه لطف بفرمایید باید چیگار کنم ممنون
درود بر خوبان
یک مودم همراه هواوی E5577cدارم که در لحظه تمام گیگ بسته رو می خوره
شما می دونید چرا و باید چی کار کنم؟ لطفا
:smiley5:smiley5:smiley5:-o:-o
کارشناسان و عزیزان جان هر کی دوست دارین کمکم کنید-خواهش میکنم.من موندم چی کار کنم.
من 8 سال بود از شرکت های مختلف adsl میگرفتم االانم روی (های وب) هستم و قراره چند روز دیگه کلا تموم بشه و می خوام چند روز دیگه برای همیشه adsl رو بزارم کنار برم سراغ اینترنت 4.5G .
من مودمی می خوام که خیلی پورت و راه ارتباطی داشته باشه و خیلی کاربردی و همه فن حریف باشه.
***آنتن گیریش و سیگنال گرفتنش خیلی-خیلی قوی باشه
**آنت خارجی و اضافی بشه براش نصب کرد و قویترش کرد
:-bdهم روی باتری کار کنه و هم روی سیم برق یه چیزی شبیه لپ تاپ-در ضمن#با پورت های پرسرعت گیگابیتی لن به کامپیوتر وصل بشه
[*]خواهش میکنم وقت بگزارید به ترتیب قیمت بهترین مودم ها رو برام تعریف کنید-دقیق و با مشخصات.التماس دعا[/*]
یکی از مشکلات که تولید مودمهای هوایی ساپورته زبان فارسی هست که در گوشیهای هوایی منوی فارسی از قیمت گوشی 100 هزار تومانی تا 2 میلیون تومانی منوی شفاف فارسی هست اما در هیچ کدوم از مودمهای هوایی چه 30 هزار تومانی چه 700 هزار تومانی متاسفانه منوی فارسی نداره در صورتیکه منوی عربی فراوانی در هر برندی موجوده این یه مشکل بزرگ که براحتی بشه و یا راحتر خود کاربر تنظیمات رو با کاتولوگش تنظیم کنه این مشکل منوی فارسی چرا در برند هوایی گوشی هستش مودمهاش نیست حالا تری جی یا فورجی یا فایو جی فرقی نمیکنه سرعتش هم 2 گیگ در ثانیه بره منو فارسی از مشکالته بزرگشه .
ممنون
جز طراحیش همه اش خوب بود
به تازگی سایتی (…) یک مدل هوآوی Cat6 آورده با قیمت 590 هزار تومان. باید دید اون چی از آب در میاد.
این Cat4 هست.
ممنون از بررسی.