امروز شاهد یک افشاگری بزرگ درباره گرافیک نسل بعدی انویدیا هستیم (که به احتمال زیاد Ampere نامیده خواهد شد) که سر از بنچمارک Geekbench درآورده است. نکته جالبتر اینجاست که نه یک بلکه دو گرافیک در بنچمارک مشاهده شدهاند که به احتمال بسیار جزئی از لاین آپ نسل بعدی انویدیا هستند. در نظر داشته باشید که دو مدل لزوما Ampere (یا Hopper) نیستند، آنها میتوانند هر چیزی باشند (بستگی دارد انویدیا چه تصمیمی بگیرد) و این کمپانی میتواند حتی در لحظات آخر نیز نام گذاری خود را تغییر دهد.
گرافیک اول از 7552 هسته CUDA و 118 SM بهره میبرد. نکته جالب اینجاست که اگر لیست Geekbench صحیح باشد، شایعات مربوط به برخورداری هر SM از 128 هسته غلط بوده و باز هم شاهد 64 هسته به ازای هر SM خواهیم بود. این گرافیک خاص از فرکانس 1.11 گیگاهرتز بهره میبرد که توان محاسباتی آن در این سرعت را به 16.7 ترافلاپ میرساند. البته که اگر این نتایج صحیح باشند (فعلا نمیتوانیم تایید کنیم اما ظاهرا درست هستند) پس این گرافیک بالاردهترین مدل نیست زیرا بهترین مدل احتمالا از 8192 هسته CUDA بهره میبرد. این گرافیک از 24 گیگابایت حافظه ویدیویی استفاده میکند هر چند که مطمئن نیستیم Geekbench این مورد را به درستی تشخیص داده باشد.
گرافیک نسل بعدی انویدیا توانسته امتیاز خارق العاده 184094 را در Geekbench ثبت کند که تقریبا 40 درصد بیشتر از Titan RTX است. باید در ذهن داشته باشیم که این فرکانسها نهایی نیست و این یعنی احتمالا افزایش کلاک در نسخه نهایی وجود دارد. همچنین به نظر میرسد ما شاهد نسخه مخصوص دیتاسنتر هستیم (انویدیا معمولا این مدلها را در ابتدا عرضه میکند) و نه نمونههای گیمینگ.
افزایش احتمال استفاده از نود 7 نانومتری
گرافیک دوم یک مدل با 6912 هسته CUDA و 108 SM میباشد. این مدل پایین ردهتر از فرکانس 1.01 گیگاهرتز استفاده میکند که تقریبا توان محاسباتی آن را روی 13.9 ترافلاپ قرار میدهد (هم سطح RTX 2080 Ti). عجیبترین نکته میزان حافظه این مدل یعنی 47 گیگابایت است که یعنی ما شاهد خطایی در Geekbench مربوط به حافظه هستیم. 6912 هسته CUDA در این مدل امتیاز 141654 را ثبت میکنند که کمی بهتر از یک Titan RTX میباشد.
شانس این که اطلاعات حاضر در Geekbench (فارغ از خطای حافظه) غلط باشند بسیار پایین است. با توجه به این که انویدیا برنامه دارد تا یک سری کارت گرافیک جدید عرضه کند، این افشاگری هیجان همه را افزایش خواهد داد. سرعت کلاکها نیز نشان میدهند که ما شاهد استفاده از لیتوگرافی 7 نانومتری هستیم زیرا هر نود قدیمی و بالغی فرکانسهای بسیار بیشتری را فراهم میکرد.
خدا قیمت رو رحم کنه