بهبود کارایی و طول عمر باتری های مورد استفاده در دستگاه های دیجیتال توسط تیم های تحقیقاتی زیادی در سراسر جهان در حال پیگیریست. در حال حاضر راهکارهای گوناگونی بر پایه ساخت باتری های گرافنی توسعه داده شده اند و به نظر می رسد این ماده اصلی ترین نامزد برای جایگزینی باتری های لیتیومی در آینده باشد. اما ایده های جالب دیگری نیز در مراحل تحقیقاتی به سر می برند که می توانند بر بخش های مختلف صنعتی تاثیر گذار باشند. از جمله این ایده های جالب می توان به باتری هایی با پایه مایع اشاره کرد.
محققین دانشگاه هاروارد باتری های جدیدی را توسعه داده اند که بر پایه سیالات ساخته شده و اساس کار آن، ذخیره انرژی در محلول های مایع می باشد. به گفته محققین این باتری های قادرند در بازه زمانی بیش از 10 سال به کارکرد خود ادامه دهند. در توضیح روش ساخت باتری های جدید آمده است برای این کار مولکول های موجود در الکترولیت ها به گونه ای تغییر پیدا کرده اند که قابلیت هایی همچون افزایش پایداری، قابلیت حل شدن در آب و همچنین مقاومت در برابر تجزیه به آنها افزوده شده است. با حل کردن آنها در آب طبیعی، محلول حاصل در 1000 چرخه فعالیت خود (شارژ و دشارژ) تنها 1 درصد از ظرفیت خود را از دست می دهند که بسیار فراتر از باتری های لیتیومی استاندارد به حساب می آید. همچنین این باتری ها به دلیل استفاده از آب سمی نبوده و هزینه ساخت پایین تری نیز دارند.
در حال حاضر باتری های لیتیومی به طور متوسط طول عمری بین 2 تا 5 سال دارند که شاید برای دستگاه هایی مانند تلفن های هوشمند و لپ تاپ ها کافی به نظر برسند، اما به کارگیری آنها در سیستم های ذخیره انرژی و سامانه های تامین انرژی های نوین می تواند هزینه های بسیار زیادی در بخش تعمیر، نگهداری و بازسازی ایجاد کند. هنوز زمان قطعی برای عرضه باتری های بر پایه آب به بازار ارائه نشده اما به نظر می رسد در سال های آینده بتوان حرف های بیشتری از این تکنولوژی شنید.
:-bd