همانطور که می دانید ایسوس مادربردهای بیشماری را برای چیپ ست های جدید اینتل در نظر گرفته که هر کدام از آنها نقشی متفاوت را بازی می کنند. اما بیشتر این محصولات گیمینگ هستند که نشان از اهمیت بالای این بخش از بازار برای ایسوس دارد. گیمرها اگر نبودند، سالها پیش قطعات کامپیوتر باید بازنشسته می شدند و جایشان را به مینی کامپیوتر ها، اسمارت فون ها و تبلت ها می دادند. با این حال تا زمانی که گیمرها و نام گیمینگ حضور دارد، شاهد تولید محصولات جذاب و خاص هستیم. این بار می خواهیم محصولی از ایسوس با چیپ ست H270 را بررسی کنیم تا ببینیم میان رده ها تا چه میزان با مادربردهای سطح بالا تفاوت دارند.
معرفی
ایسوس نام شرکتی است که در سال 1990 فعالیت خود را آغاز کرد و امروزه یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات رایانه و تجهیزات جانبی است. نام این شرکت بر گرفته از اسب بالدار افسانه های یونان باستان است که مانند نامش، در زمان کمی محصولاتش در 5 قاره جهان حضور پیدا کرد. امروزه سبد کالایی این شرکت بسیار گسترده شده است به طوری که می توان محصولاتی همچون گوشی های هوشمند، لپ تاب، تبلت، مادربرد مبتنی بر پردازنده های اینتل و AMD، کارت گرافیک مبتنی بر کارت های انویدیا و رادئون، مانیتور، صفحه کلید و موس، محصولات شبکه، ساعت هوشمند، کامپیوتر های آماده و All In One، کامپیوتر های کوچک، کروم بوک، کارت صدا، هدفون، اسپیکر و بسیاری از تجهیزات جانبی دیگر را در سبد محصولات این شرکت مشاهده کرد. یکی از پر طرفدارترین محصولات ایسوس، سری گیمینگ این شرکت است که با نشان ROG و STRIX شناخته می شود.
چیپ ست سری 200
از این پس در بازار شاهد مادربرد های با چیپ ست سری 200 اینتل هستیم هر چند این نکته را هم باید یاد آور شویم که اگر مادربردی از نسل قبل یعنی Z170 را برای خود تهیه کرده اید، اصلا نگران نباشید زیرا با بروزرسانی می توانید از پردازنده های جدید اینتل استفاده کنید و یا اگر پردازنده ای مثل 6700K را در اختیار دارید می توانید از مادربردهای جدید مانند Z270 بهره ببرید. موارد ذکر شده تنها به این دلیل اتفاق می افتد که سوکت 1151 بین پردازنده ها و مادربردها مشترک است. چیپست Z170 با چیپست Z270 و H170 نیز با H270 جایگزین خواهند شد. Z270 را باید پرچمدار جدید عنوان کرد اما بهینه سازی های انجام شده در این چیپ ست بیشتر به سرعت بیشتر نقل و انتقالات داده ها چه در پنل I/O و چه در اسلات های PCIe و برخی نکات ریز دیگر محدود شده است. چیپست H270 نیز کامپیوترهای سطح بالای اداری، غیر اورکلاکینگ، میان رده و…را تحت پوشش قرار می دهد و Z270 برای مصارفی مانند گیم، اورکلاک و مصارف سنگین استفاده می شود. یکی از مهمترین برتری های چیپست های سری 200 اینتل را می توان در پشتیبانی از تعداد مسیرهای PCI Express 3.0 16X دانست؛ به طوری که در چیپست های سری 200 این مسیرها به 14 عدد در مقابل 10 عدد در سری 100 افزایش یافته است. افزایش مسیرهای HSIO و پهنای باند قابل پشتیبانی در این چیپست ها این امکان را در اختیار تولید کنندگان مادربرد قرار می دهد که از رابط های مدرنی همچون Thunderbolt و USB 3.1 و حتی اسلات های M.2 بیشتری بهره برده و از حداکثر امکانات و سرعت آنها استفاده نمایند. از جمله دیگر برتری های چیپست های سری 200 اینتل می توان به پشتیبانی از فناوری Optane اشاره کرد که SSD های پر سرعت نسل آینده را شامل می شوند که با PCIe درگیر هستند. مسیر PCI به طور ذاتی مستقیما به پردازنده متصل شده و به همین علت نیازی به داده پردازی های حافظه رم ندارد. در نتیجه سرعت نقل و انتقال و تصمیم گیری در پروسه پردازش و فراخوانی بسیار افزایش یافته است. اینتل ادعا می کند که حافظه های Optane تا 10 برابر تاخیر کمتر، 3 برابر استقامت بیشتر، 4 برابر بهبود عملکرد در نوشتن، 3 برابر سرعت خواندن بیشتر و عملکرد 30% درصد به ازای هر ثانیه در استفاده از توان ورودی را به نسبت تراشه های NAND رقیب دارا هستند.
یکی دیگر از امکانات نهفته در چیپست های سری 200 اینتل را می توان به پشتیبانی از تکنولوژی Rapid Storage Technology v15 نسبت داد. مسیرهای قدیمی و با سرعت کمتر که عموما در اختیار رابط های USB 3.1 و M.2 قرار می گیرند، شامل مدل های PCIe X1 می شوند که گاها به صورت تکی و یا ترکیبی استفاده می شوند. در چیپست های سری 200 پشتیبانی از این مسیرها به 30 عدد رسیده است که در پلتفرم پیشین برابر با 26 عدد بوده است. آنچه که چیپست Z270 را از H270 جدا می سازد، همان چیزی است که دو چیپست Z170 و H170 را از یکدیگر متمایز می کند. به عنوان مثال می توان به قابلیت اورکلاک در چیپست Z270 اشاره کرد که چیپست H270 فاقد آن خواهد بود. مورد دیگر قابلیت ترکیب و ادغام مسیر های HSIO در زمینه PCIe است که چیپست H170 فاقد این ویژگی است. بدین ترتیب که چیپست Z270 می تواند مسیرهای PCIe 3.0 X16 را به دو مسیر X8 تبدیل سازد که این قابلیت در پشتیبانی از فناوری Multi GPU مورد استفاده قرار می گیرد. هر چند که این محدودیت تنها به کارت گرافیک های Nvidia ختم می گردد و کارت گرافیک های AMD تا حدودی با این مسئله کنار آمده اند چرا که کارت گرافیک دوم مسیر PCIe X4 را در اختیار می گیرد و متاسفانه نتیجه ی خروجی نیز در این چیشنش اصلاً رضایت بخش نیست.
نمای بیرونی و بسته بندی
جعبه ای با رنگ زمینه مشکی، تصویرسازی نشان استریکس با رنگهای مختلف، نمایی از مادربرد که در سمت راست آن نورپردازی را مشخص کرده است، نشان گیمینگ ایسوس در بالا و نام و نشان محصول در مرکز مادربرد را می توان در نظر اول مشاهده کرد. و اما پشتیبانی از اینتل اپتان، کراس فایر کارت های ای ام دی و همگام سازی نورپزدازی قطعات از دیگر ویژگی های درج شده بروی جعبه است.
پشت جعبه به نمایی کامل از مادربرد، رده کاربردی آن، نام محصول، توضیحاتی در مورد برخی از ویژگی ها، موارد ذکر شده در مورد پشتیبانی های صورت گرفته توسط مادربرد و نمایی از پنل I/O مزین شده است.
با باز کردن جعبه می توان در کنار مادربرد لوازم دیگری مانند، سی دی درایور، دفترچه راهنما، تعداد 4 کابل ارتباطی ساتا، برچسبی با نشان های ROG و STRIX، پیچ هایی مربوط به نصب سالیدها، پنل محافظ I/O، برچسب مدیریت کابل و کابل ارتباطی برای نوارهای نورپردازی را مشاهده کرد.
طراحی و ساختار
پس از جعبه گشایی مادربرد را خارج کرده تا آن را از نظر بصری بررسی کنیم. وقتی برای اولین بار به این مادربرد خیره می شوید سه نکته کاملا جلب توجه می کند: اول سینک های دفع حرارت است، دوم مدار چاپ سفارشی است که برای این محصول در نظر گرفته است و سوم پورت های ساتا است که در کنار هم چیده شده اند. البته بعد از این موارد به دو مورد دیگر بر می خوریم که به سرعت در ذهن شکل می گیرد. اول اینکه مادربرد شلوغ نیست که ممکن است بعضی از کاربران این نوع طراحی را برای یک محصول گیمینگ نپسندند. هزینه ساخت پنلی پلاستیکی تا حدی برای یک مادربرد ارزان تمام می شود که هر چه در ذهن دنبال دلیلی منطقی بر نداشتن آن می گردم پیدا نمی کنم (تنها دلیلی تنوع در محصولات و کم کردن هزینه ها است). البته مدل Z270F ایسوس از پنل محافظ بروی I/O سود می برد. دومین مورد کیفیت خوب و ظاهر زیبای سینک های دفع حرارت بود که همانند کریستالی بروی این محصول قرار گرفته است (خصوصا سینک قرار گرفته بروی چیپ ست). اما این سینک های زیبا باید در راستای هماهنگی با دیگر اجزا طراحی می شدند. به نظر می رسد دو فرد مجزا طراحی سینک و مدار را بر عهده داشته اند که از طرح هم بی اطلاع بودند.
سوکت 1151 این مادربرد قابلیت پشتیبانی از پردازنده های Intel Core i7/i5/i3/Pentium/Celeron را داراست. پس از جدا سازی پوشش محافظ، چشمتان به پین های طلایی می خورد که ارتباط و پایداری بهتر را برای پردازنده به همراه دارند.
ایسوس برای این مادربرد مدار قدرت 10 فاز دیجیتال را در نظر گرفته است که سبب می شود پردازنده با پایداری بهتر در افزایش فرکانس کار خود را انجام دهد. البته این مدار 10 فاز، 8 فاز را برای پردازنده در نظر گرفته است و 2 فاز دیگر را برای ارتباط با پردازنده گرافیکی یا iGPU استفاده کرده است. قدرت پردازنده با استفاده از یک سوکت 8 پین تامین می شود و مدیریت انتقال این قدرت هم بر عهده +DIGI است تا این قدرت را برای ثبات بهتر به 8 فاز مدار قدرت، به پردازنده منتقل کند. ایسوس برای افزایش فرکانس پردازنده از تکنولوژی PRO CLOCK استفاده می کند که باید آن را یک ژنراتور مجازی دانست. البته این موضوع را هم باید در نظر داشته باشید که قابلیت اورکلاک در چیپ ست H270 به مراتب محدود تر از Z270 است.
در بخش حافظه شاهد 4 اسلات DIMM هستیم که با رنگ مشکی در سمت راست مادربرد خودنمایی می کنند. در این قسمت کاربر می تواند تا حداکثر 64 گیگابایت حافظه از نوع DDR4 را برای این مادربرد در نظر بگیرد. از پنل های فلزی در این مدل خبری نیست البته نسبت به مدل محصول هم نباید انتظار ساختاری همانند مادربردهای رده بالا را داشت. حداکثر فرکانس کاری در این مادربرد مشخص نشده است اما می توان در محیط بایوس حداکثر فرکانس رمی که در اختیار دارید را اعمال کنید (منظور پروفایل XMP است). پشتیبانی از پروفایل XMP را باید مهمترین عامل برای دستیابی به فرکانس های بالای رم دانست و تنها با فعال کردن این پروفایل می توان به نتایج خیره کننده دست یافت.
کنار اسلات حافظه تعداد 4 نشانگر LED قرار گرفته است که ایسوس نام آن را Q-LED گذاشته است. این ویژگی را می توان عیب یاب سیستم دانست که برای بخش هایی از جمله پردازنده، رم، پردازنده گرافیکی و بوت نشانگری را قرار داده اند تا در صورت بروز مشکل کاربر را از وجود آن با خبر سازند.
در اسلات های PCIe شاهد 2 اسلات PCI Express X16 هستیم که چینش آنها به صورت X16 -X4 است. اسلات اول PCIe برای دوام بیشتر و تحمل فشار وارد شده از کارت های سنگین، به زره فولادی مجهز شده است که به افزایش طول عمر و جلوگیری از تخلیه الکترواستاتیک منجر می شود. کاربرانی که از چینش مولتی گرافیک استفاده می کنند تنها می تواند از دو کارت ای ام دی به صورت 2Way CrossFireX استفاده کنند که با چینش X16 -X4 نباید انتظار خاصی را داشته باشند. در این بین 4 اسلات PCI Express 3.0 x1 برای استفاده از قطعاتی مانند سالید های پر سرعت، کارت صدا، ماژول ارتباط بیسیم و بسیاری از قطعات جانبی دیگر که می توانند بروی این اسلات ها سوار شوند، کاربرد دارد.
در بالا و پایین اسلات های PCI Express X16 تعداد 2 اسلات M.2 قرار گرفته است که اسلات بالا می تواند ماژول هایی با طول 42، 60 و 80 میلی متر را پشتیبانی کند و اسلات پایین ماژول هایی با طول 42، 60، 80 و 110 میلی متر را پشتیبانی می کند. همچنین این اسلات پشتیبانی از اینتل اپتان را در دستور کار خود قرار داده است.
اگر از خنک کننده های مایع استفاده می کنید یا قصد خرید این نوع خنک کننده ها را دارید، ایسوس در تمام محصولات جدید خود این خنک کننده را پشتیبانی می کند. در بالای اسلات های PCIe تعداد یک کانکتور برای پمپ خنک کننده مایع و در کنار اسلات های رم کانکتور دیگری برای اتصال فن رادیاتور در نظر گرفته شده است.
در سمت راست مادربرد مجموع 6 پورت ساتا 6 گیگابیت در ثانیه استفاده شده است که به طور جالبی در کنار هم قرار گرفته اند. این نوع ساختار از شلوغ شدن کابل های ساتا جلوگیری می کند و مدیریت بهتری را در این بخش در اختیار کاربر قرار می دهد.
پنل I/O شامل 4 پورت USB 2.0، تعداد 2 پورت USB 3.1 از نوع Type-C و Type-A، یک DisplayPort با حداکثر رزولوشن 2304 در 4096 پیکسل و 60 هرتز، یک HDMI با حداکثر رزولوشن 2160 در 4096 پیکسل و 24 هرتز، یک DVI-D با حداکثر رزولوشن 1200 در 1920 پیکسل و 60 هرتز، پورت PS/2 برای اتصال صفحه کلید و ماوس های قدیمی، تعداد 2 پورت USB 3.0، یک پورت شبکه، تعداد 5 جک 3.5 میلی متری صدا و یک خروجی اپتیکال صدا یا S/PDIF می باشد.
کارت صدایی با نام SupremeFX، که توجه ویژه ای به گیمر ها داشته است تا تجربه ای جدید را در بازی ها داشته باشند. این کارت صدای 7.1 کاناله با استفاده از قطعاتی با کیفیت که البته می توان در اکثر مادربردها آن را مشاهده کرد، توانسته است صدایی خالص و قدرتمند را ارائه کند. در این بخش خازن های طلایی که می توان آنها را بهترین گزینه برای استفاده در مادربردها دانست، توانسته اند در کنار تقویت کننده های صدا، صدایی طبیعی تر، پخته تر با شفافیت بالا را به گوش کاربر برسانند. این کارت صدا می تواند صدایی تا 120 دسی بل را تولید کرده و امپدانس 600 اهم را هم برای هدفون ها در نظر گیرد. ایسوس برای هدر جلوی کیس هم تقویت کننده دیگری را در نظر گرفته است که باعث می شود در صورت اتصال هدفون یا اسپیکر از همان قدرت بالا در شنیدن اصوات برخوردار باشید. این اتصال به وسیله کانکتور طلایی کنار کارت صدا امکان پذیر است.
با برداشتن سینک های حرارتی می توان VRM یا مدار فاز قدرت قرار گرفته و چیپ ست مادربرد را مشاهده کرد. این چیپ ست مدیریت پورت های ورودی خروجی همچون USB، SATA، M.2، کارت صدا، شبکه بیسیم، اسلات ها مانند PCI Express x1، بایوس و تغییرات صورت گرفته برای اورکلاک را در دستور کار خود دارد که در H270 با تغییرات و بهینه سازی های مناسبی همراه است. هرچند این نکته را هم باید اضافه کنیم که ایسوس برای بایوس این محصول مقدار 128 مگابایت FLASH ROM را در نظر گرفته است.
چیپ ست nuvoton nct6793d را می توان در کنار قطعات کارت صدا مشاهده کرد. این عضو از مادربرد قادر به نظارت پارامترهای مهم در سخت افزارهای استفاده شده از جمله ولتاژ، سرعت فن و درجه حرارت است.
TPU واژه ایست که ایسوس از آن برای قدرت بخشیدن به پردازنده استفاده می کند. در این ویژگی مادربردهای ایسوس قادر هستند تا به صورت خودکار شتاب دهنده ای را برای پردازنده در نظر بگیریند تا عملکرد پردازنده به میزان 37 درصد سریع تر از حالت معمولی باشد.
ASMEDIA آمده است تا محدودیت ها در فضای انتقال داده را کاهش دهد. این نسل جدید باعث شده است تا USB 3.1 با رابط PCIe 3.0 X2 بجای PCIe 3.0 X1 پیکره بندی شود. این مورد باعث می شود تا پهنای باند بیشتر را در کنار راندمان بالا در انتقال داده داشته باشید. یکی دیگر از ویژگی های ASMEDIA مدیریت پورت های ورودی است.
تکنولوژی LANGurd را باید گزینه مهمی برای گیمرهایی که بازی آنلاین انجام می دهند دانست. این تکنولوژی با پایداری در ارتباطات و محافظت در برابر تداخلات الکترومغناطیسی عملکرد بهتری را در اختیار کاربر قرار می دهد.
پشتیبانی از پرینترهای سه بعدی هم از دیگر ویژگی های مادربردهای ایسوس است. در این حالت کاربر می تواند با طرح های شخصی سازی شده پنل هایی را برای مادربرد خود ساخته و از آنها استفاده کند. این سازگاری بیشتر برای کاربرانی که به مودینگ کیس علاقه دارند مناسب است، در غیر این صورت هیچ کاربرد دیگری ندارد. بروی بدنه PCB بخش هایی را ایسوس به این موضوع اختصاص داده است تا کاربر در صورت ساختن پنل، برای محکم سازی از این جا پیچ ها استفاده کند.
و در آخر نورپردازی بسیار زیبایی که ایسوس در این محصول در نظر گرفته است چه در زمان خاموش بودن سیستم و چه در زمان روشن بودن، جلوه ی خاصی را به سیستم شما می بخشد. این نورپردازی با استفاده از 12 روشنایی LED RGB می تواند شخصی سازی بالایی را در نمایش رنگ ها به نمایش گذارد. همچنین کاربر می تواند با استفاده از نرم افزار ارائه شده این نورپردازی را در سطح بالایی مدیریت کند و یا آن را با دیگر قطعات همگام سازد. همگام سازی نورپردازی با صدای پخش شده از دیگر ویژگی های این نورپردازی است که تنها در صورت فعال کردن گزینه مورد نظر در نرم افزار ارائه شده می توان از این ویژگی استفاده کرد.
نرم افزارهای جانبی
سی دی درایوری که به همراه مادربرد است، درکنار درایورهایی مانند اینتل چیپ ست، کارت صدا، شبکه بیسیم و دیگر موارد ضروری، نرم افزارهای جانبی دیگری را هم در نظر گرفته است که نصب آنها می تواند در بهبود عملکرد و بهینه کردن کاررایی سخت افزار ها کاربرد داشته باشد.
نرم افزار SONIC STUDIO III برای مدیریت صدا در نظر گرفته شده و کاربر می تواند در آن با دقت بیشتری صدای مورد نظر را شخصی سازی کند. نرم افزار SONIC RADAR III یک ویژگی بسیار عالی برای گیمر ها است. به وسیله این نرم افزار صدا دیده می شود. کاربر می تواند در بازی ها جهت صدا را به وسیله جهت نمایی مشاهده کند. همچنین می توان رنگ این جهت نما و اندازه آن را هم تغییر داد.
نرم افزار اختصاصی برای تنظیمات نورپردازی به نام AURA می تواند به طور کامل نورپردازی مادربرد را با مود های مختلف یا به صورت دستی در اختیار گیرد. همچنین با این نرم افزار می تواند نورپردازی دیگر قطعات را هم تنظیم کنید.
بایوس
محیط بایوس همچون گذشته بسیار کاربردی و جذاب است. کاربر می تواند در این محیط به راحتی تغییرات دلخواه خود را اعمال کند. در این بخش شاهد دو محیط ساده و پیشرفته هستیم. محیط ساده آن برای کاربرانی مناسب است که تنها می خواهند با یک کلیک تغییرات را صورت دهند (پروفایل XPM مهم ترین تغییر در این بخش) و محیط پیشرفته آن برای کاربران حرفه ای است که می خواهند تک تک تعییرات ریز را به سلیقه خود اعمال کنند. پیشنهاد می کنیم اگر نسبت به سخت افزار و این محیط شناخت کافی ندارید بهتر است اصلاً سمت گزینه پیشرفته نروید زیرا می توان تنها در یک اقدام یک قطعه را کاملاً نابود کرد.
نرم افزارهای تست
3D MARK : این نرم افزار را می توان محبوب ترین نرم افزار تست قطعات سخت افزاری عنوان کرد. یکی از مسائلی که نرم افزار مورد نظر را برای تست ها در اولویت قرار می دهد، تاثیر تمام قطعات در نتیجه نهایی است. به طوری که تمام قطعات استفاده شده می توانند در صورت تقویت عملکرد یا نقص در عملکرد نتیجه نهایی این نرم افزار را تغییر دهند هر چند که پردازنده و کارت گرافیک بیشترین نقش را در امتیاز ها بازی می کنند. این نرم افزار دارای تست های متفاوتی است که هر یک می توانند قطعات را به چالش دعوت کنند. اما مجموعه سخت افزار برای انجام این تست ها از 3 گزینه Ice Storm (کمترین میزان استرس به قطعات)، Cloud Gate (استرس وارد شده در حد متوسط) و Fire Strike (بیشترین میزان استرس وارد شده به قطعات) استفاده می کند.
CINEBENCH R15 : نرم افزاری برای تست پردازنده و کارت گرافیک. این نرم افزار پس از تست قطعه مورد نظر امتیازی را بر اساس فریم ثبت شده در ثانیه عنوان می کند. پس از درج امتیاز می توان نتایج به دست آمده از دیگر محصولات را در جدولی مشاهده کرد. در حالت حرفه ای، این نرم افزار می توان پردازنده را به صورت تک هسته ای یا با تمام هسته های موجود بررسی کند. برای امتیاز دهی در بخش کارت گرافیک با پخش ویدیو سه بعدی عملیات امتیاز دهی انجام می شود و می توان از نتیجه به دست آمده به راحتی اطلاع یافت.
AS SSD Benchmark : نرم افزاری برای تست SSD و منبع ذخیره سازی که می توان با آن از سرعت خواندن و نوشتن قطعه و همچنین زمان تاخیر و امتیاز آن مطلع شد. همچنین می توان اطلاعات مختصری از نوع قطعه مورد نظر به دست آورد.
ATTO Disk Benchmark : نرم افزاری برای تست منابع ذخیره سازی با دقت بالا. این نرم افزار بعد از انتخاب منبع ذخیره سازی، قطعه را با حجم های مختلف تست می کند و سرعت خواندن و نوشتن آن را نشان می دهد.
PCMARK : نرم افزاری دیگر از شرکت Futuremark که در سبد خود نرم افزار محبوب 3DMARK را دارد. این نرم افزار با سنجش قدرت سیستم در زمینه مدیا و وب گردی سعی دارد تا امتیازی را در این زمینه به قطعات سخت افزاری استفاده شده بدهد. تست هایی مانند ویدیو چت، سرعت موتور جستجوگر، نرم افزارهای نوشتاری، بازی ها، ادیت کردن عکس ها و ویدیو از جمله این تست ها است. تست ها در این نرم افزار با دو روش انجام می شود که شامل HOME ACCELERATED و WORK ACCELERATED هستند.
AIDA64 : نرم افزاری که می تواند به راحتی تمام قطعات سیستم شما را شناسایی کند و آنها را مورد آزمایش قرار دهد. تست هایی که با این نرم افزار گرفته می شود از صحت و دقت بالایی برخوردار است که می توان گزینه هایی مانند سرعت ماژول های رم، امتیاز پردازنده، کارت گرافیک و منبع ذخیره سازی را عنوان کرد. البته ما در این بخش تنها ماژول ها را به دست این نرم افزار می سپاریم.
بازی ها
سیستم تست :
پردازنده Intel Core i7 6700k : یکی از بهترین گزینه ها برای انجام تست ها و بازی ها این پردازنده است. از ویژگی های این پردازنده می توان به معماری ساخت 14 نانومتری، 4 هسته و 8 رشته موازی، فرکانس کاری 4 گیگاهرتز و مقدار 8 مگابایت برای کش اشاره کرد. عملکرد بی نظیر این پردازنده آدرنالین خون کاربر را به بالاترین حد خود می رساند.
حافظه G.SKILL TRIDENT Z: از ویژگی های حافظه استفاده شده می توان به 2 ماژول 8 گیگابایتی از نوع DDR4، فرکانس پایه 2133 مگاهرتز و نهایت فرکانس 3600 مگاهرتز، پشتیبانی از پروفایل XMP 2.0 و زمان تاخیر 16 اشاره کرد.
کارت گرافیک MSI GTX 1060 ARMOR 6G OC: این کارت گرافیک با فرکانس کاری 1759 مگاهرتز، 6 گیگابایت حافظه از نوع GDDR5، فرکانس حافظه تا حداکثر 8008 مگاهرتز، رابط حافظه 192 بیتی، توان مصرفی 120 وات، یک ورودی برق 88 پین و سیستم خنک کننده کارآمد گزینه مناسبی برای گیمرها است.
منبع تغذیه GREEN GP1350B-OC : محصولی با استاندارد 80PLUS SILVER و عملکردی مناسب. منبع تغذیه مورد نظر از زیر مجمو عه های کمپانی نام آشنای CWT است. از ویژگی های این منبع تغذیه می توان به 2 مدار مجزا 750 وات، مصرف بهینه انرژی در حالت آماده به کار، استفاده از خازن های جامد ژاپنی در مدار DC-DC، استفاده از خازن های الکترولیت ژاپنی Nippon Chemi Con با تحمل حرارت 105 درجه سانتی گراد، استفاده از قطعات صنعتی برای افزایش طول عمر، فن خنک کننده با عملکرد بهینه و نویز کم و بسیاری از موارد دیگر که می تواند برای کاربران سخت گیر انتخاب خوبی را به همراه داشته باشد.
منبع ذخیره سازی ADATA XPG SX900 : مدل مورد استفاده با ظرفیت 128 گیگابایت است که برای استفاده 119 گیگابایت را در اختیار کاربر قرار می دهد. این حافظه سالید دارای سرعت نوشتن 520 مگابایت در ثانیه و سرعت خواندن 550 مگابایت در ثانیه است.
خنک کننده GREEN GLACIER 240 : واتر کولری با ساختار و قیمت مناسب. از جمله ویژگی های این خنک کننده می توان به استفاده از رادیاتور 240 میلی متری، استفاده از دو فن 12 میلی متری، واتر پمپ قدرتمند با 7000 دور در دقیقه و 100 هزار ساعت عمر مفید، واتر بلاک کاملا مسی و فن هایی با نویز کم و طول عمر بالا اشاره کرد.
8.7امتیاز8.5عملکرد8.7سرعت انتقال8.9ساختار8.5امکانات8.2صدا9نرم افزار8.9ارزش خرید
پیدا کردن این مادربردها در حال حاضر با توجه به موجودی بازار بسیار سخته. ولی از نظر حداکثر فرکانس کاری قابل پشتیبانی و اسلات های توسعه مدل Z170 PRO GAMING گزینه بهتری به حساب میاد. بحث قیمتش جداست
بین این مادربرد و z170 pro gaming کدومو انتخاب کنم؟ تو یک رنج قیمتن! این kaby lake اون skylake , اینجا نوشته مدل های z170 با اپدیت میشه از cpu های kaby lake استفاده کنن . گیج شدم تو بعضی از سایت ها قیمت z170 با یه تفاوت کوچولو از این مادربرد بیشتره ،
نه داداش من گند نزنیدتو کیفیت عکس ها ..خیلی خوبه کیفیتشون …..فقط به قول کامبیز لود شدن عکسا رو طریقش رو عوض کنین … حالا نمیواد گرافیکی با نمایش لود شه بالا بیاد ببینیم ما …شما هم نگران حجم اینترنت نباش زیاد توفیری نمیکنه …ملت تو اینستا دارن جولان میدن نگران حجم نیستن حالا سر این سایت نگران حجم بشن ….فقط مطلب که بالا میاد همززمانم عکسا باهاش بالا بیاد نه اینکه عکسا بعد مطلب بالا بیادش
درود بر شما. در مرحله اول تیم فنی سعی کردن عکس ها را در اسکرول کردن به صورت ظاهر شدن نمایش دهند تا با باز کردن یک صفحه به یک باره حجم زیادی از اینترنت مصرف نشود. در مرحله دوم معمولا عکس اصلی محصول را با کیفیت در نظر میگیرم تا کاربر بهتر بتواند جزییات را مشاهده کند اما زین پس کمی از حجم عکس ها کم میکنم تا شما عزیزان راحتر بتوانید مطالب و عکس ها را مرور کنید. موفق باشید
با تشکر از آقای مظفری!
لطفا این حالت ظاهر شدن عکسارو کنار بذارید و مثل قبل سادش کنید ، هر چه قدر منتظر میشم عکسهارو ببینم چیزی ظاهر نمیشه! نزدیک یک دقیقه باید منتظر شد عکسها ظاهر بشن.
هیچ سایت خارجی هم من این شیوه نمایش تصاویر رو ندیدم . اصل باید رو رساندن مفهوم به سادگی و آسانی باشه.
ممنون.