دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه جزئیات جدید از دلایل فیلترشدن نرمافزار جاسوسی «ویز» را تشریح کرد.
عبدالصمد خرمآبادی در گفتوگو با تسنیم، درخصوص فیلترشدن نرمافزار «ویز» که از سوی برخی تاکسیهای اینترنتی در ماههای اخیر مورد استفاده قرار گرفته بود، گفت: این نرمافزار اسرائیلی بهدلیل اینکه میتوانست به اطلاعات شخصی شهروندان دسترسی پیدا کند و امنیت آنها را در مخاطره قرار دهد فیلتر شده است.
خرمآبادی تصریح کرد: دستور فیلتر این نرمافزار از سوی یکی از مراجع قضایی صادر شده است و تصمیم کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نبوده است.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در پاسخ به این سؤال که “آیا این دستور قضایی توسط کارگروه تعیین مصادیق مورد بررسی قرار میگیرد یا خیر؟” اعلام کرد: دستورهای قضایی مربوط به فیلتر سایتها قابل طرح در گارگروه تعیین مصادیق نیست. کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه صلاحیت ورود به مواردی که دستور فیلتر یا مسدودسازی از طرف مقام قضایی صادر شده، ندارد. دستورهای قضایی صرفاً توسط مرجع قضایی قابل نقض است.
خرمآبادی ادامه داد: البته دادستانی کل کشور نیز در چارچوب وظایف قانونی خود و در راستای نظارتی که بر دادسراهای سراسر کشور دارد، چنانچه دستوری را که از سوی قضات دادسرا صادر شده، خلاف قانون تشخیص دهد میتواند نقض آن را با ذکر دلیل از مرجع قضایی ذیصلاح بخواهد، لکن از آنجایی که دستور فیلتر «ویز» هیچ مغایرتی با قوانین جاری نداشته است، دادستانی کل کشور بهطور جدی، پیگیر حسن اجرای این دستور بوده است.
خرمآبادی در پاسخ به این سؤال که “آیا این نرمافزار جدای از دسترسی به اطلاعات شهروندان، امکان دسترسی به اطلاعات کشور را هم دارد یا نه؟” گفت: بله، این نرمافزار ظرفیت جمعآوری اطلاعات جغرافیایی و سایر اطلاعات مراکز حساس و اطلاعات افرادی را که به این مراکز رفت وآمد میکنند، دارد و میتواند برای امنیت کشور هم مشکلاتی ایجاد کند. یکی از دلایل فیلترینگ این نرمافزار جاسوسی بودن آن است.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه تصریح کرد: البته ویژگی جاسوسی را اکثریت قریب به اتفاق نرمافزارهای خارجی دارند. نهادهای ذیربط باید از سالها قبل بهفکر ایجاد نرمافزارهای خدماترسانی مشابه خارجی میبودند تا مردم ناچار به استفاده از نرمافزارهای خارجی که حریم خصوصی آنها را نقض کرده و مخل امنیت کشورند، نباشند ولی متأسفانه در این خصوص کوتاهی شده است.
وی گفت: یکی از لوازم ایجاد شبکه ملی اطلاعات فراهم کردن زمینه ایجاد نرمافزارهای بومی است و نهادهای حاکمیتی ذیربط وظیفه سنگینی در این خصوص دارند، وقتکشی در این خصوص همه سرمایههای مملکت را هدر میدهد.
خرمآبادی در پایان تأکید کرد: تمام شرکتهای خدماتی که از امکانات نرمافزار “ویز” برای ارائه خدمات استفاده میکردند موظف هستند از استفاده از این نرمافزار برای خدمات رسانی عمومی خودداری کنند.
مردم بیچاره همیشه باید از همه چی محروم باشن بخاطر دشمنیه یه عده با کل دنیا
ای بابا عجب داستانی شده این زندگی توی ایران یا آمریکاییها میان مارو تحریم میکنن یا خودمون خودزنی میکنیم گوگل اومده استارت درایوینگو که توی گوگل مپس هست رو فیلتر کرده واسه ایرانیها تا ازش استفاده نکنن بعدشم تا یه نرم افزار فوق العاده پیدا میشه که ما بتونیم با خیال راحت و بدون تحریم ازش استفاده کنیم سریع خودمون خودزنی میکنیم و به هزار و یک دلیلی که معلوم نیست چه سندیتی داشته باشه فیلترش میکنیم!!!!! بابا اگه بخواد بحث جاسوسی باشه و آمریکایها و اسرائیلیها بخوان از جایی اطلاعات بگیرن کلی راه هست که انجامش بدن یه اپلیکیش مسیریابی چه اطلاعات محرمانه ای رو میخواد به اونا بده که میاین الکی فیلترش میکنین والا بخدا این مردم گناه دارن چقدر باید بخاطر چیزایی که اصلا هیچ سندیتی نداره اذیت بشن
بابا اين شر و ورها چي اين مسئولين ميگن بعضي از مردم هم حمايتش ميكنن. آخه يعني چي نرم افزار جاسوسي، اسراييلي. بابا ول كنيد تو رو خدا. اينجوري بخواين فكر كنين كلا هر چي لپتاپ و موبايل داريم بايد فيلتر بشه چون تمامشون سيستم عاملهايي دارند كه ساخت آمريكاست. اگر بنا به جاسوسي است ديگه اين اپليكيشن و اون اپليكيشن نداره، وقتي تونستي به سيستم عامل نفوذ كني ديگه تمومه خداييش بايد الان google map هم با اين ديدگاهشون فيلتر كنن چون مال گوگل، درصدي از سهامش هم دست يهودياست. موقعيت مكاني كاربرها رو هم ميگيره، پتانسيل خوب جاسوسي داره. آخه مگه هر چي يهودي، يعني يهودي صيهون؟! اصلا كلا هر چي مال intel وamd و qualcomm هست هم بايد جلو ورودشو بگيرن چون توش يهوديا سرمايه گذاري كردن، ابزار جاسوسي هم هستند چون تمامشون سيستم عاملهاشون تو آمريكا توسعه داده ميشه. آخه اين چه منطقي كه با هر چي نميتونين مقابله كنين، از مردم صلبش ميكنين. بالاخره كشورهاي اروپايي هم از اين موضوع آسيب ميبينن، چين، روسيه هم همينطور ولي نميان كه صلب بكنن. راه حلهاي ديگه اي هم هست.
حرف شما کاملا درست ولی متاسفانه توی ایران همچی شده پول
چراکه همیشه میگن اول پول بعد خدمات
ولی همونطور که میدونیم اصولا بایستی ابتدا خدماتی ارائه بشه در صورت رضایت پولی پرداخت بشه
نرم افزار های رایگان هم همینطور الکی رایگان نشدن در قبال رایگان بودن آنها از طرق دیگه کسب درآمد میکننه نه مستقیم از خود نرم افزار
مثل تبلیغات و . . .
من برنامه ی ویز رو نمیگم
منظورم اینه که اگه یه برنامه ی ایرانی قراره جایگزینش بشه حتما لزومی نداره مجانی باشه…
چرا که ثابت شده خیلی از مواقع چیزای مجانی گران تر از چیزای پولی هستن!
اصلا چه ربطی داره :l:l:l:l:l:l:l:l:l خوب مگه زوره خودشون رایگان کرده بودن :smiley0
واقعا براشون متاسفم/-) میگما چرا نميشه از برنامه استفاده کرد نگو کار ایناس فردا پس فردا google map هم فیلتر میکنن میگن برنامه جاسوسیه:emoji0
فکنم هیچ کدوم با ویز کار نکردید که اینطوری دارید جانب دارانه کامنت میذارید
و طبق معمول ملت همیشه در صحنه کامنت میدن تا چیزی نوشته باشن
اولا اصلی ترین محبوبیت ویز به خاطر سرویس اشتراک گذاری نقشه و موقعیت توسط کاربر بود، مثل چیزی که گوگل تو آپدیت اخیر اضافه کرده
دوما ویز توسط گوگل خریداری شده
سوما سرویس بعدی محبوب ویز امکان نشون دادن بهترین مسیر بر اساس ترافیک بود
چیزی که تو نقشه مپز برای ایران در دسترس نیست و یا تو آپ های دیگه پولیه
بعدشم اکثر کاربرا چه ایرانی چه خارجی محل دوربین ثبت تخلفات و به اشتراک میذاشتن تا جریمه نشی
به نظر من حداقل فیلتر شدن این اپلیکیشن منطقی به نظر میرسه چون هزاران اسناد توسط سایت معروف ویکی لیکس منتشر شده که اسراییل به کمک ابزارهای نو(اعلام نشده چه ابزاری) حتی در امریکا مشغول جاسوسی از شهروندان خودش و روابطشان با شهروندان مسلمان امریکا جمع اوری کرده است و به نظر من حداقل در این مورد فیلتر کردن این اپ منطقی به نظر میرسه
سلام
چرا باید به صورت رایگان ارائه بشه؟
مگه تاکسی ها رایگان کار میکنن که برنامه نویس ها رایگان کار کنند؟!
سلام ممنون بابت همه چی
آیا واقعا یک نرم افزار مسیر یابی خوب و به روز توی ایران وجود داره که مشکلی بابت خرید و تهیه نداشته باشه و به صورت رایگان ارائه بشه