هواوی از جمله برندهایی است که وقتی کارش را در بازار ایران شروع کرد خیلی ها با دیده تردید به آن نگاه کردند و گفتند باز هم یک برند چینی بی کیفیت دیگر آمده است تا مدتی مردم را سر کیسه کند و برود. البته باید به مردم حق بدهیم چون در این چند ساله آنقدر جنس بی کیفیت چینی دیده اند که باور اینکه یک جنس چینی می تواند خوب باشد کار چندان آسانی برایشان نبود. اما هواوی ثابت کرد می توان محصولاتی را هر چند ارزان به بازار ارائه کرد که کیفیت ساخت مناسب و کارایی منطقی داشته باشند. حال این شرکت بعد از حضور چند ساله اش در بازارهای جهانی و ایران به تازگی محصول جدید خود را به نام P10 در نمایشگاه MWC 2017 معرفی کرد. البته این سری دارای یک مدل Plus هم می باشد که دارای صفحه نمایش بزرگتر و خمیده در گوشه هاست، همچنین در مدل Plus گوشی در دو نسخه 64 و 128 گیگابایتی و با شش گیگابایت حافظه اجرایی عرضه می شود. علاوه بر این موارد این مدل دارای باتری با ظرفیت بالاتری است. اما در این مطلب قصد نداریم به مدل بالاتر بپردازیم و به سراغ برادر کوچکتر یعنی P10 خواهیم رفت که به نظر ما گزینه معقول تری برای بازار کشورمان هم به حساب می آید. با ما باشید تا نگاهی به این تازه وارد از هواوی بیاندازیم.
بسته بندی و مخلفات
هواوی P10 بسته بندی ساده و در عین حال جذابی دارد. یک جعبه سفید که روی آن لوگوی هواوی و مدل دستگاه در سمت راست و لوگوی Leica با نوشته Dual Camera در سمت چپ دیده می شود.
درب جعبه برخلاف بسته بندی های موجود از میان به دو طرف باز می شود. این حالت باعث شده که موقعی که درب جعبه را باز می کنید گوشی براحتی در دسترس باشد. با بازکردن درب جعبه اولین چیزی که نظر شما را جلب می کند گوشی است که در داخل یک پوشش پلاستیکی مات قرار داده شده و روی آن لوگوی هواوی جلب توجه می کند.
دسترسی به گوشی راحت است. چرا این را گفتیم؟ چون در بعضی از محصولات برداشتن گوشی کار پردردسری به حساب می آید! وقتی گوشی را بردارید زیر آن دفترچه و پین مدیریت سیم کارت در یک بسته مستطیلی نازک قرار دارد که با برداشتن آن دو باکس دیگر شامل شارژر، کابل و هدست دیده خواهد شد. هواوی برای این گوشی یک Super Charger در نظر گرفته است که قادر است در حالت 5 ولت آمپراژهای 2 و 4.5 آمپر و در 4.5 ولت توان 5 آمپر را تامین کند که این مورد کمک بسزایی به شارژ سریع گوشی می کند. در مجموع هواوی در بخش بسته بندی امتیاز خوبی را کسب کرده و امکانات موجود در بسته هم در مقایسه با دیگر رقبا در سطح خوبی قرار دارد.
طراحی گوشی
وقتی برای اولین بار هواوی P10 را ببینید بی اختیار به یاد رقیب پرطمطراق آمریکاییش یعنی iPhone خواهید افتاد. طراحی P10 فارغ از همه موارد دوست داشتنی است و می توان گفت این شرکت در P10 در بخش طراحی خوب عمل کرده. در نمای جلویی شاهد حضور سنسور اثر انگشت این گوشی هستیم که برخلاف محصول نسل قبل هواوی ترجیح داده که این سنسور به جلوی دستگاه منتقل شود.
این سنسور به صورت بیضوی طراحی شده و فضای کافی برای قرار دادن انگشت را به کاربر می دهد. در قسمت فوقانی بخش جلویی هم خروجی بلندگو و همچنین دوربین جلویی (دوربین مخصوص سلفی) قرار دارد.
لبه های P10 با حالت نیمه گرد طراحی شده که این مورد باعث می شود وقتی محصول را در دست میگیرد حسی خوشایندی از داشتن آن به شما القا شود!(البته حس سر خوردن از دست را هم زیاد می کند) در لبه پایینی شاهد حضور منافذ ریزی برای خروجی صدای بلندگو گوشی هستیم، در کنار آن منفذ وروی صدای میکروفون و پورت USB-C نسخه دو تعبیه شده و در نهایت هم جک 3.5 میلیمتری معروف که به جز آیفون 7 در اکثر گوشی های دنیا دیده می شود.
در سمت راست دکمه های افزایش و کاهش صدا و همچنین پاور قرار دارد. دکمه پاور کمی حالت زبر دارد تا دست روی آن سر نخورد. همچنین برای راحتی کاربر اطراف دکمه پاور نوار قرمز رنگی هم تعبیه شده است.
در لبه فوقانی دستگاه تنها منفذ میکروفون گوشی قرار دارد و هیچ امکان دیگری در نظر گرفته نشده است.
اسلات مربوط به سیم کارت و کارت حافظه هم در لبه سمت چپ دستگاه قرار دارد.
در قسمت پشتی با یک ساختار متفاوت رو به رو هستیم. در بخش بالایی این قسمت یک نوار مشکی پلاستیکی که خش براحتی روی آن نمی افتد قرار دارد و در پایین آن بدنه فلزی دستگاه که در نسخه مورد بررسی ما این رنگ Graphite Black بود قرار دارد. در بخش مشکی رنگ دو لنز دوربین که متعلق به شرکت معروف لایکا است دیده می شود. در کنار این دو لنز فلاش دوگانه LED این گوشی دیده می شود. در مجموع می توان گفت با وجود شباهت های موجود با رقیب امریکایی باز هم هواوی در این بخش خوب عمل کرده است.
این گوشی در شش رنگ Mystic Silver، Rose Gold، Graphite Black، Dazzling Gold، Dazzling Blue و Greenery به بازار ارائه می شود و به همین علت دست کاربر در انتخاب رنگ ها باز گذاشته شده است.
مشخصات فنی
طبق یک سنت قدیمی (شوخی) این گوشی هم از یک صفحه نمایش با دقت FHD بهره می برد. هواوی در این محصول از یک صفحه نمایش IPS-NEO استفاده کرده که در کل زاویه دید خوبی را برای کاربر فراهم می کند. این صفحه نمایش 5.1 اینچی که در حدود 71.2 درصد از سطح جلویی گوشی را به خود اختصاص داده است دارای تراکم پیکسلی تقریبی 432 پیکسل در اینچ است. براساس اطلاعات این صفحه قابلیت پشتیبانی از امکان چندلمسی را دارد و توسط پوشش محافظ Gorilla Glass نسخه 5 که به تازگی ارائه شده است محافظت می شود. البته به غیر از این یک محافظ صفحه هم به صورت استاندارد روی صفحه نمایش وجود دارد. این گوشی قابلیت پشتیبانی از دو سیم کارت را دارد. البته فضای سیم کارت دوم برای قرار دادن کارت حافظه هم قابل استفاده است. P10 قابلیت پشتیبانی از حداکثر 256 گیگابایت حافظه را دارد که این موضوع تنها نیاز به اضافه کردن یک کارت حافظه Micro SD به اسلات دوم دارد. دو نسخه 32 و 64 گیگابایتی از این گوشی ارائه شده است که براساس نیاز خود می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید.
در بخش پردازشی هواوی از پردازنده جدید اختصاصی Hisilicon Kirin 960 استفاده کرده است. این پردازنده هشت هسته ای دارای چهار هسته 2.4 گیگاهرتزی Cortex A73 و چهار هسته 1.8 گیگاهرتزی Cortex A53 است. بخش پردازش گرافیکی هم به عهده پردازنده گرافیکی Mali-G71 MP8 قرار داده شده. در کنار این پردازنده هواوی از 4 گیگابایت حافظه بهره می برد که به طور کلی نیازهای بیشتر کاربران را در زمینه اجرای برنامه ها و موارد دیگر مرتفع می کند.
در بخش دوربین هواوی امسال خیلی قوی تر ظاهر شده است. برای همین P10 از یک دوربین دوگانه 20 و 12 مگاپیکسلی با f/2.2 و لنز لایکا بهره می برد. این دوربین داری قابلیت ثابت ساز نوری است و از امکانات آن می توان به قابلیت تشخیص فاز و فوکس لیزری اشاره کرد. علاوه بر این موارد، مانند اکثر دوربین های دیگر دوربین این گوشی از قابلیت HDR و پانوراما پشتیبانی می کند. در بخش فیلمبرداری دوربین P10 قادر به ضبط ویدیو با دقت 2160P با میزان 30 فریم و 1080P با میزان 60 فریم است. در بخش جلویی هم هواوی از یک دوربین هشت مگاپیکلسی با f/1.9 استفاده کرده است. هواوی یک باتری 3200 میلی آمپری لیتیوم یونی را برای این گوشی در نظر گرفته که قابل جا به جایی نیست. براساس اطلاعات باتری این گوشی قادر است 75 ساعت توان مورد نیاز گوشی را تامین کند. البته این عدد تقریبی است و براساس شرایط استفاده تغییر خواهد کرد.
امکانات ارتباطی و موارد جانبی
هواوی P10 امکانات ارتباطی خوبی دارد. این گوشی از تمام فرکانس های مخابراتی شبکه های نسل دو، سه و چهار پشتیبانی می کند. همچنین این گوشی یکی از اولین محصولاتی است که از شبکه مخابراتی نسل 4.5 هم پشتیبانی خواهد کرد. علاوه بر این هواوی P10 مجهز به گیرنده بی سیم دو بانده با قابلیت پشتیبانی از استاندارد 802.11ac است. این گوشی همچنین از قابلیت DLNA و Wi-Fi direct هم پشتیبانی می کند. هواوی برای این محصول بلوتوث نسخه 4.2 با قابلیت پشتیبانی از AD2P و LE را در نظر گرفته است. به این موارد باید NFC را هم اضافه کرد. اگر از دسته افرادی هستید که برای شما رادیو و یا رابط مادون قرمز مهم است باید بگوییم این گوشی فاقد این دو قابلیت است. برای شارژ و ارتباط با کامپیوتر یک پورت USB-C نسخه 2 در نظر گرفته شده است. البته اگر هواوی این پورت را به نسخه 3 یا 3.1 تغییر میداد در زمینه انتقال فایل شرایط بهتری را برای کاربر فراهم می کرد. مانند همه محصولات جدید این گوشی هم مجهز به سیستم حذف نویز برای میکروفون است. همچنین در زمینه صدا هم هواوی در این گوشی خوب عمل کرده است و این گوشی قادر به ارائه صدای خروجی با دقت 24 بیت و 196 کیلوهرتز است. در زمینه شارژ باتری هم P10 از فناوری شارژ سریع پشتیبانی می کند.
سیستم عامل و رابط کاربری
P10 مجهز به سیستم عامل اندروید نسخه 7 است. البته هواوی مانند همیشه از رابط کاربری خود در این محصول استفاده کرده. نسخه EMUI موجود در این گوشی 5.1 است که در ابتدا Build Number آن VTR-L09X432B112 بود ولی قبل از تست هواوی نسخه دیگر را ارائه کرد که در آن سه عدد آخر به 113 تغییر کرد. گزینه های زیادی در Quick Menu گوشی که با کشیدن آن از بالا به پایین صفحه نمایش قابل دسترس است وجود دارد. در این منو علاوه بر کلیدهای میانبر برای کاربردهای عادی، امکاناتی مانند Screenshot، Floating Dock(مانند اپل یک منوی کوچک قابل جا به جا کردن در گوشه صفحه نمایش ایجاد می کند)، Screen Recorder، Eye Comfort (برای مطالعه در تاریکی یا دیدن صفحه نمایش در نور کم) و Huawei Share (برای پیدا کردن و ارتباط با گوشی های هواوی اطراف شما) دیده می شود. رابط کاربری مانند همیشه ساده است که این مورد دسترسی را به بخش های مختلف گوشی و امکانات آن راحت می کند. در صفحه اصلی چهار آیکون تعبیه شده است که از چپ به راست به ترتیب تماس، دفترچه تلفن، مرورگر کروم و دوربین است. همچنین علاوه بر این آیکون گالری، تنظیمات، مارکت اندروید و پوشه گوگل دیده می شود. البته این ایکون ها قابل مدیریت و جا به جایی هستند و می توانید ساختار چیدمانی آیکون ها و ساختار صفحه اصلی را تغییر دهید. در صفحه دوم هم اپلیکشن های فیس بوک، ایسنتاگرام، TripAdvisor و بعضی دیگر از اپلیکیشن ها دیده می شود.
هواوی برای بهینه سازی حافظه از یک الگورتیم جدید استفاده کرده است. این الگورتیم جدید Ultra-Memory نام دارد که با تمرکز روی بازیابی حافظه باعث می شود کارایی گوشی بالاتر برود و منابع بیشتری در دسترس باشد. همچنین این الگورتیم براساس الگوی رفتاری اپلیکشین سرعت اجرای و استفاده از حافظه آن را مدیریت می کند. علاوه بر این برای افزایش سرعت لمس و کاهش زمان پاسخدهی هواوی از قابلیت Ultra-Response استفاده کرده است. این موضوع باعث شده است زمان پاسخدهی به طور چشمگیری کم شود و همچنین دقت لمس صفحه نمایش هم بالا برود. هواوی در رابط کاربری این امکان را برای کاربر فراهم کرده است که بتواند در قسمت Navigation Key بخش تنظیمات کلید اصلی Home را برای کاربردهایی مانند Return، برگشت به صفحه اصلی، دیدن آخر کارهای انجام شده و دسترسی به سرویس های گوگل استفاده کرد.
تست کارایی گوشی
برای تست کارایی گوشی از چندین اپلیکشین شناخته شده که بیشتر وب سایت معروف از آنها برای تست استفاده می کنند بهره بردیم.
در اولین مرحله به سراغ اپلیکشین GeekBench 4 رفتیم تا ببینم محصول جدید هواوی در این بخش چگونه ظاهر می شود. براساس تستی که ما انجام دادیم این گوشی با پردازنده جدید Kirin 960، چهار گیگابایت حافظه و سیستم عامل اندروید نسخه 7 توانست در حالت تک هسته ای امتیاز 1931 و در حالت چند هسته ای امتیاز کل 6118 را کسب کند. در مرحله بعدی تست اپلیکشین Basemark X را روی گوشی اجرا کردیم در این اپلیکشین که در ابتدا تنظیمات آن روی حالت Medium بود گوشی P10 توانست امتیاز کل 44321 را کسب کند که این امتیاز نتیجه خوبی برای این محصول تازه وارد است. در مرحله بعدی همان تست را روی جزییات High انجام دادیم که در این حالت هم P10 توانست امتیاز منطقی 36745 را کسب کند. چهارمین اپلیکشین تست GFXBench بود که کارایی گوشی را در پردازش های سه بعدی به چالش می کشد. در این اپلیکشین نتیجه گوشی در تست های مختلف بررسی میشود که من از بین آنها مواردی قابل مقایسه را انتخاب کردیم. در تست Manhattan 3.1 Offscreen و استاندارد میانگین 18 فریم در ثانیه را بدست آورد.
پنجمین اپلیکشین مورد استفاده Antutu معروف بود که یکی از تست های شناخته شده در بین کاربران است. P10در این تست توانست خوب 128297 را کسب کند که این امتیاز حداقل 28 هزار بیشتر از P9 است. در مرحله اخر هم از اپلیکشین Basemark OS II استفاده کردیم که کارایی گوشی را در پردازش محاسباتی، سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات و موارد دیگر تست می کند.
منوی دوربین و تست
هواوی در بخش دوربین P10 قوی تر از قبل عمل کرده و این موضوع باعث شده است که این محصول در بررسی وب سایت DXomark امتیاز 87 را کسب کند که این بالاتر از امتیاز دوربین iPhone 7 است. این موضوع به عنوان یک موفقیت برای P10 و هواوی به حساب می اید. منوی دوربین P10 امکانات خوبی را در اختیار کاربر قرار می دهد و این موضوع باعث می شود لذت عکاسی با این گوشی دو چندان شود. در حالت استاندارد در منوی دوربین شاهد کلیدهای عکاسی، فیلمبرداری و پیش نمایش کوچک آخرین عکس هستید. اما در بالای کلید مجازی گرفتن عکس یک فلش کوچک وجود دارد که با کشیدن آن به سمت بالا حالت Proفعال می شود. در این بخش میتوانید ISO، White Balance و موارد دیگر را براساس نیاز خودت به صورت دستی تغییر دهید تا براساس میزان نور، شرایط و موارد دیگر بهترین عکس را بگیرید.
در بالای منوی دوربین به ترتیب از چپ به راست کلید فعال کردن فلاش دوربین، فعال کردن وضعیت wide aperture، Portrait، پروفایل های مختلف برای ویدیو شامل حالت استاندارد، Vivid Colors و Smooth Colors، کلید دسترسی به افکت های مختلف تصویری و تغییر دوربین جلو و عقب برای گرفتن سلفی یا عکس از محیط دیده می شود علاوه بر این وقتی در منوی دوربین از سمت چپ به مرکز اسلاید کنید منوی جدید به نام Modes نمایان خواهد شد که در آن حالت مختلفی از عکاسی یا فیلمبرداری برای شما در نظر گرفته شده است. در این بخش امکان فعال کردن HDR، عکاسی پانوراما، عکاسی در شب، Light Painting، تایم لپس، حالت فیلمبرداری آهسته، واترمارک، Audio note و امکان اسکن مدارک دیده می شود. البته یک گزینه More هم در این بخش قرار دارد میتوانید با زدن آن یک گزینه دیگر به نام Good Food را هم به این منو اضافه کنید.
برای تست دوربین تصاویر مختلفی را در ورزشگاه نیوکمپ معروف از بازی بارسلونا و محیط شهری بارسلونا گرفتیم که در ادامه می توانید تصاویر و ویدیو را مشاهده کنید.
قیمت گوشی های هوآوی
8.2امتیاز8سخت افزار8.5صفحه نمایش9دوربین8صدا8.5طراحی8.5باتری7ارزش خرید
من هانر شیش داشتم خداوکیلی از هرنظر راضیم هم از نظر کارایی و هم ار نظر باتری و نمایش و هم چی و ازون طرف قیمت مناسبی هم برام تموم شد و مثل اپلو سامسونگ چند برابر به خاطر اسمش پول ندادم….فک میکنم شما تا حالا پرچمداهای هوواوی رو دستتون نگرفتین که اینقدر غیر منصفانه قضاوت کردی
مشتی اونقدرهم که میگی اشغال نیستش.
من خودم ۱جفت از همین برند هواوی دارم (نه این مودلشرو)4c
خیلی هم راضیم ازش honor۳c lite
همچین میگی این قیمتش بالاست انگار آیفون و سامسونگ قیمتش از این کمتره ؟؟؟؟
قیمتش واقعی نیست وگرنه 150 دلار از S7 ارزونتر هست
جنابعالی که برا بهینه بودن گوشی هی ایسوس ایسوس میکنی از قیمت زنفون 3 دلوکس خبر داری؟؟؟؟
کلا هواوی به اندازه کافی اشغال هست و ارزش خرید نداره دیگه گرون هم باشه که بدرد نمیخوره
با تشکر
قیمتهاشون خیلی گرونه
وقتی گوشیهای بهینه ، ایسوس هست ،بنظرمن هوایی خریدن، اپل ایفون و… احمقانست
ممنون از بررسی:-bd بنظرم اگه قیمت کمتری داشت به فروش فوق العاده ای دست پیدا میکرد ولی متاسفانه یکمی قیمتش بالاست