اهمیت ربات ها امروزه بیش از پیش در حال شناخته شدن است و این ابزارها دیگر مختص مسابقات و نمایشگاه ها نیستند.یک نمونه پر کابرد آنها، پرنده های بدون سرنشین یا “Drone” هستند که بیشتر در مسایل نظامی استفاده میشوند اما با نگاهی کاربردی میتوان در زندگی عادی نیز از آنها بهره برد. چندی پیش بر طبق اخبار شرکت Amazon که از معروف ترین شرکت های فروش اینترنتی کالا است، طرح جالبی را پایه ریزی کرد که بر اساس آن برخی کالاهای خاص را بوسیله روشی موسوم به “Prime Air” ارسال کند،نحوه ارسال کالا با این روش بدین صورت است که بسته های سفارشی بوسیله ربات های پرنده مستقیما به دست صاحبانشان خواهند رسید، شرکت پستی DHL نیز از جمعه این هفته به عنوان اولین شرکت اروپایی این سیستم را بصورت آزمایشی راه اندازی خواهد کرد. ربات هایی که این کار را انجام میدهند به “Quadcopter” معروفند بدین دلیل که مانند هلی کوپتر ها پرواز میکنند با این تفاوت که بجای 2 پروانه از 4 پروانه برای حرکت استفاده میکنند که همین امر باعث پایداری بیشتر و کنترل آسان تر آن ها می شود، برای اطلاعات بیشتر به لینک مراجعه کنید.
ربات پرنده شرکت DHL که “Parcelcopter” نام دارد، قادراست با سرعت حداکثر 65 کیلومتر در ساعت پرواز کند،وزن آن به تنهایی 5 کیلوگرم است و میتواند بسته هایی به وزن 1.2 کیلوگرم را حمل کند و همچنین فرآیند حمل و نقل را نیز بصورت کاملا خودکار انجام می دهد. به عنوان مثال این ربات توانایی پیمودن مسافت 12 کیلومتر، بین 15 تا 30 دقیقه را داراست،و در تمام مدت نیز توسط ایستگاه زمینی تحت کنترل و نظارت است.در حال حاضر از این ربات برای رساندن دارو و دیگر موارد ضروری به یکی از جزیره های آلمان به نام “Juist” استفاده خواهد شد. مسیر پرواز این ربات در سیستم حمل و نقل آلمان به ثبت رسیده است به گونه ای که هیچ مانعی بر سر راه آن قرار نخواهد داشت و علاوه بر این، این ربات در طول راه بر فراز خانه های مسکونی نیز پرواز نخواهد کرد. هم اکنون Amazon نیز این طرح را بصورت آزمایشی در هندوستان اجرا میکند که ربات های 25 کیلوگرمی آن بسته های حداکثر 2.26 کیلوگرمی را با سرعت 73 کیلومتر در ساعت جابجا میکنند. در پایان مانند دیگر ابزارها و تکنولوژی های جدیدی که شروع به کار میکنند خطرات و نگرانی هایی مانند سقوط یا برخورد به انسانها، هک شدن ربات ها و ربوده شدن آنها و غیره نیز وجود دارد اما آنچه مسلم است این است که باید در آینده نزدیک منتظر پستچی های آسمانی باشیم.
بذارید ما پست هارو روی زمین صحیح و سالم بگیریم رو هوا پیش کش.
به نظرم بهترین گزینه است برای شیرازی ها 😀 ( قصد توهین ندارم )
داش اگه ایران بیاد خود روبات رو تحویل گیرنده با بستش برمیداره میگه اینم جزوه خریده،اشنانتیونه
اینجا ایرانه کجای کاری……….
ماکجا!!!
اونا کجا!!!
اگه این تکنولوژی وارد ایران بشه و مجوز استفاده بگیره بیشترین سفارشی که از این طریق رد و بدل خواهد شد پیتزا و همبرگر خواهد بود 🙂