با معرفی و عرضه نسخه دمو Microsoft DirectX Raytracing میتوانیم انتظار راهیابی بیش از پیش فناوری Raytracing را به بازیهای آینده داشته باشیم. این فناوری نوید نورپردازیها و سایههای بسیار طبیعیتری را در محیط بازیهای مختلف میدهد اما در حال حاضر عناوین محدودی از این قابلیت بهرهمند هستند.
Microsoft DirectX Raytracing قابلیتی برای نسل بعدی بازیها
AMD به عنوان یکی از بزرگان صنعت گرافیک، اولین پیش نمایش Microsoft DirectX Raytracing را که توسط معماری گرافیکی RDNA 2 پشتیبانی میشود عرضه کرده است. با این پیش نمایش میتوان در مورد اینکه چه جلوههای بصری و عملکردی را در نسل بعدی کارت گرافیکهای AMD شاهد خواهیم بود، حدسیاتی داشته باشیم. و البته کنسولهای نسل بعد سونی و مایکروسافت که هر دو از معماری RDNA 2 برخوردارند و از Raytracing نیز پشتیبانی میکنند.
روز گذشته مایکروسافت جدیدترین نسخه DirectX 12 Ultimate API با فناوریهای جدید از جمله پشتیبانی از Raytracing (DXR 1.1)، سایهزنی با نرخ متغیر و پشتیبانی از پلتفرمهای نسل بعد که شامل GeForce RTX انویدیا و RDNA 2 شرکت AMD میشود و همچنین کنسول جدید Xbox Series X اشاره کرد. برای نمایش این قابلیت جذاب، AMD ویدئویی را منتشر کرده که در رزولوشن فول اچدی و نرخ 60 فریم بر ثانیه تنظیم شده اما به نظر میرسد در صحنههای سینمایی سرعت ویدئو به 30 فریم بر ثانیه کاهش پیدا میکند. اما صحنههای گرافیکی پیچیدهای در این ویدئو وجود دارد که تواناییهای Raytracing را به خوبی به نمایش میگذارد و بهینهسازیهایی در عملکرد نیز صورت گرفته که برای عناوین AAA امروزی در نظر گرفته شدهاند.
ویدئوی AMD برای به نمایش گذاشتن تواناییهای Raytracing
هر آنچه که در ویدئو مشاهده میکنید در آن واحد به نمایش در آمده و تمام افکتهای Raytracing را در خود جای داده است. به گفته AMD، بروزرسانی DXR 1.1 میتواند موجب بهبود راندمان و عملکرد بسیاری از افکتهای رهگیری پرتو نور شود و این پیش نمایش فقط نمایی کوچک از چیزیست که در معماری گیمینگ RDNA 2 شاهد خواهیم بود. گرافیک بصری بسیار بالا، افکتهای بسیار زیبا از پرتو نور و سایههای طبیعی تماما ویژگیهایی هستند که در ویدئوی انتشار یافته توسط AMD میتوان به آنها پی برد. این اولین باری نیست که ویدئویی با هدف نمایش قابلیتهای Raytracing منتشر میشود و دو سال پیش انویدیا نیز چنین کاری را با یک ویدئوی مشابه انجام داد.
در واقع AMD در حال گذر از مسیری است که انویدیا با گرافیکهای GeForce RTX مبتنی بر Turing GPU طی کرده است. از آنجایی که سونی و مایکروسافت هر دو برای کنسولهای نسل بعد خود با AMD همکاری کردند، این کمپانی باید فناوری اختصاصی Raytracing خود را توسعه میداد و برای ساخت عناوین نسل بعد در اختیار توسعهدهندگان قرار میداد.
دیوید وانگ، معاون ارشد AMD Radeon خاطر نشان کرده است که کارت گرافیکهای RDNA 2 فعلی AMD از پیش نمایش DRX 1.1 بهره مند شدهاند. مهم ترین علتی که باعث شده هنوز Raytracing همه گیر نشود، هزینه بر بودن این فناوری است. با اینکه استفاده از این فناوری شاید جذاب باشد اما توانایی پردازشی بسیار بالایی را برای فعال بودن دائمی آن میطلبد. با یکسان بودن معماری گرافیکی کنسول و کامپیوترهای شخصی و DirectX Raytracing 1.1 میتوان امیدوار بود که عناوین AAA بسیار سازگارتری با این فناوری ساخته و در آینده نزدیک از راه برسند.
خیلیم عاللی RADEON با ری تریسینگ .خیلی از منتقدین AMD رو ساکت میکنه.
نویسنده های محترم سایت ازتون خواهش دارم ویدیو هاتون را در اپارات یا در هاست سایت خودتون اپلود کنین نماشا خیلی سرعتش داغونه الان همین ویدیو رو من با نت 16 مگابیت .15 دقیقه صبر کردم تا باز شه.
درود همراه گرامی. متاسفانه آپارات در حال حاضر امکان آپلود مستقیم از یوتیوب رو نداره. با وضعیت فعلی اینترنت هم آپلود ویدئو از سیستم روی آپارات بسیار وقت گیره. روی همین نماشا و به طور مستقیم هم دردسر داریم برای گذاشتن ویدئو. امیدواریم مشکل آپارات با یوتیوب حل بشه یا حداقل سرعت اینترنت درست بشه که شرمنده شما نمونیم. پاینده باشید.
لینک آپارات جایگزین شد. 🙂