روزی روزگاری بود که مردم برای خرید گوشی هوشمند گزینه های محدودی داشتند و آن گزینه های محدود هم با لبخند و رضایت از خرید به دست مشتری می رسید. محصولاتی که حتی بردن نام آنها دلیلی بر خوب بودن بود و مهم نبود که چه ویژگی هایی دارند یا اصلا ندارند. این روزگار زیاد دور نیست و در همین نزدیکی ها است. محصولی مانند چاچا که ممکن نیست کسی اسم آن را نشنیده باشد و یا به آن دل نبسته باشد. اچ تی سی در مدت طولانی به همراه نوکیا بازار را در اختیار داشتند اما چه شد که این برندهای محبوب جلوتر از تکنولوژی روز، دیگر به چشم نمی آیند و رقیبان با فاصله ای بسیار در حال درنوردیدن بازارها هستند. واقعاْ دلیل این موضوع چیست؟ آیا بازار کشش این محصولات را ندارد؟ آهان، شاید مردم بد سلیقه شده اند؟ جواب این سوال ها خیر است. راز موفقیت رقیبان فقط و فقط توجه به خواسته کاربران و اجرایی کردن هر آنچه مردم از گوشی های هوشمند انتظار دارند است. اما این سهم کم از بازار اچ تی سی را به فکر انداخت تا چاره ای برای محصولات تولیدی خود پیدا کند. با گذشت مدت کم از رونمایی دو محصول جدید این شرکت، فرصتی پیش آمد تا یکی از این گوشی های هوشمند را بررسی کنیم و این را صادقانه بگوییم که خوشحالیم از این که اچ تی سی محصولی این چنین را به بازار ارائه کرده است.
بسته بندی و نمای بیرونی
اچ تی سی سعی کرده است ساختار جعبه های خود را حفظ کند تا حداقل در این مورد برچسب شباهت به آن نزنند. جعبه ای مربعی شکل با رنگ زمینه سفید که نمایی خطی از گوشی و نام محصول را با رنگی براق و هفت رنگ بروی جعبه درج کرده است.
در نمای پشت جعبه می توان مشخصات گوشی را مشاهده کرد که به نظر نگارنده درج مشخصات بروی جعبه بسیار منطقی و مثبت است و یکی از مواردی است که می تواند خرید محصول را برای کاربرانی که شناخت زیاد نسبت به محصول ندارند را آسانتر سازد و فروش را هم بالا ببرد.
با باز کردن جعبه و بیرون آوردن گوشی می توان لوازم جانبی موجود در جعبه را مشاهده کرد. اچ تی سی برای بو اولترا لوازمی همچون شارژر، کابل شارژ، هدفون، گوشی های مختلف برای هدفون، دفترچه راهنما، سوزن درگاه سیم کارت و کارت حافظه، کاور شفاف برای قاب پشت و دستمال برای تمیز کردن بدنه فوق براق گوشی در نظر گرفته است.
طراحی
گوشی را در دست گرفته و طراحی آن را بررسی می کنیم. در اولین برخورد با یو اولترا چند نکته قابل درک است.اولین مورد بر می گردد به طراحی گوشی که با وجود جدید بودن،چهره ای آشنا را در ذهن تداعی میکند. استفاده هوشمندانه از شیشه و فلز در کنار سنسور اثر انگشت که در پایین نمایشگر جا خوش کرده است از عواملی است که این محصول تازه از راه رسیده را به چهره ای آشنا تبدیل کرده است. دومین مورد بزرگ بودن گوشی است که با وجود ابعاد 8×79.8×162.4 میلی متر کمی شما را برای جابجایی و قرار دادن محصول در جیب به فکر فرو می برد. این ابعاد در کنار وزن 170 گرمی می تواند حس خوش دست نبودن را بیشتر در ذهن تقویت کند (اما در واقع این طور نیست). و سومین مورد براق بودن بدنه است به طوری که می توان بازتاب محیط را با وضوح عالی بروی بدنه یو اولترا مشاهده کرد. این موضوع از نظر بصری به شیک بودن گوشی کمک بسیار کرده است اما همین براق بودن، عکس برداری از بدنه گوشی و انتخاب محیط عکسبرداری را برای ما کمی دشوار کرده بود. یکی دیگر از معایب این بدنه براق استعداد بسیار بالا در جذب اثر انگشت و لک است و ناخودآگاه شما را به سمت دستمال موجود در جعبه می کشاند و از این که یک دستمال در جعبه گوشی قرار داده شده است به شدت خوشحال می شوید!.
در بالا اشاره کردیم که با در نظر گرفتن ابعاد و وزن گوشی ممکن است حس خوش دست نبودن آشکار شود اما در واقع اچ تی سی بدنه این محصول را با کیفیت ساخت بالایی همراه ساخته است و مواردی ریزی که در طراحی برای ارگونومیک بودن گوشی در نظر گرفته است، حس استحکام را با در دست گرفتن گوشی تقویت بخشیده. از این رو می توان گفت یو اولترا گوشی بزرگ اما تقریباً خوش دستی است. درنمای روبرو می توان صفحه نمایش 5.7 اینچی که با نسبت 69.7 درصد به بدنه قرار گرفته است رامشاهده کرد. این میزان نسبت نمایشگر به بدنه برای یک محصول رده بالا نمی تواند زیاد خوشایند باشد اما این نکته را هم باید بگوییم که یو اولترا از دو نمایشگر استفاده می کند و نسبت نمایشگر به بدنه اعلام شده تنها مربوط به نمایشگر اصلی است. در بالا و کنار نمایشگر دوم،دوربین ثانویه، اسپیکر مکالمه، سنسور مجاورت و نور، نشانگر اعلانات و در پایین نمایشگر سنسور اثر انگشت قرار گرفته است.
فریم فلزی اطراف گوشی محل اتصال دو پنل شیشه ای در بالا و پایین است. این ساختار فلزی نمای بصری گوشی را تحت تاثیر خود قرار داده است و در کنار ساختار عالی باعث هر چه زیباتر شدن این محصول شده است. طراحی منحنی فریم، رنگ آمیزی عالی، قرار گیری خطوط مخابراتی بروی فریم و جایگیری مناسب دکمه ها از مزیت های طراحی یو اولترا است. در سمت چپ فریم هیچ دکمه ای قرار نگرفته است و دکمه ها را تنها می توان در سمت راست فریم مشاهده کرد. در این بخش دکمه کنترل حجم صدا و پاور قرار گرفته اند که از ساختار خوبی برخوردار هستند.
بالای فریم می توان درگاه مشترک سیم کارت و کارت حافظه را در کنار میکروفون مشاهده کرد. با باز کردن درگاه مورد نظر توسط سوزن موجود در جعبه می توانید از چیدمان رایج اما غیر جذاب استفاده کنید. در این چیدمان شما باید یا از دو سیم کارت استفاده کنید و قید کارت حافظه را بزنید و یا اینکه از کارت حافظه استفاده کنید و قید سیم کارت دوم را بزنید.
در پایین این فریم فلزی پورت USB Type-C، بلندگوی دستگاه و میکروفون قرار گرفته است. نکته اصلی در این قسمت نبود جک 3.5 میلی متری صدا است. تجربه کار کردن با آیفون 7 نشان داد که به هیچ عنوان نمی توان برای دوستداران موسیقی جایگزینی را به جای جک 3.5 میلی متری معرفی کرد مگر آنکه تمام تولیدات صوتی دنیا به این سیستم مجهز شوند.
نمای پشت اچ تی سی یو اولترا بسیار زیبا است. مهم نیست که شما چه رنگی را برای این محصول در نظر گرفته اید، هر رنگی را انتخاب کرده باشید یا در هر نور و هر محیطی قرار گرفته باشید باز هم نگاه کردن به قاب شیشه ای این محصول لذت بخش است. ساختاری شیشه ای متفاوت که الهام گرفته از جریان آب است و نسبت به محصولات مشابه در بازار متمایز است. قاب شیشه ای که در پشت گوشی خودنمایی می کند ساختاری متفاوت دارد، با قلم ساده تر این طور بیان کنم که رقبا شیشه ای شفاف را بروی بدنه رنگی قرار می دهند اما اچ تی سی شیشه ای را تولید کرده است که رنگ بدنه را در داخل خود نقش بسته است. همین موضوع باعث جذابیت و برقش بالای این ساختار شده است. قاب شیشه ای پشت به لطف انحنایی که در لبه ها تجربه کرده است به خوبی در دست جای می گیرد و به نوعی ارگونومیک خوبی را به وجود آورده است.
در این بخش به جز قاب شیشه ای جذاب می توان دوربین اصلی را در کنار فلاش دوگانه، فوکوس لیزری، نوشته HTC و میکروفون دیگری مشاهده کرد. دوربین اصلی نسبت به قاب پشت کاملا برجسته است که همین برجستگی ممکن است ضربه پذیری دوربین را بیشتر کند. بهتر بود اچ تی سی فریم دور دوربین را با شیب ملایم تری در نظر می گرفت.
سخت افزار
اچ تی سی برای یو اولترا استفاده از پردازنده اسنپدراگون 821 را در دستور کار خود قرار داده است. این پردازنده 4 هسته ای با فرکانس کاری 1.6 تا 2.15 گیگاهرتز و تکنولوژی ساخت 14 نانومتری، در واقع همان اسنپدراگون 820 است که اورکلاک شده است. البته این پردازنده در کنار عملکرد بهتر در زمینه رندر گرفتن، دارای پیشرفت های دیگری است که می تواند تا حدودی عملکرد بهتری را در مجموع نسبت به نسل قبل خود ایجاد می کند. پردازنده گرافیکی استفاده شده در هر دو مدل نسخه Adreno 530 است اما نهایت فرکانس کاری در اسنپدراگون 821 کمی بالاتر از پردازنده قبلی است. در کل اسنپدراگون 821 نسبت به اسنپدراگون 820 بوت سریع تر، ارتباط بهتر با نرم افزارها، حرکات روانتر در رابط کاربری، عملکرد بهتر پردازنده به میزان 10 درصد، عملکرد بهتر پردازنده گرافیکی تا 5 درصد، ذخیره انرژی کاربردی تر، پشتیباتی بهتر از قابلیت های سخت افزاری و نرم افزاری دوربین و ارتباط بهتر با اندروید 7 را به همراه دارد.
در کنار پردازنده کارآمد، استفاده از 4 گیگابایت رم که در محصولات رده بالا کاملاً رایج است می تواند حتی کاربران سخت گیر را هم خوشنود سازد. یو اولترا برای فضای ذخیره سازی به مدل 64 گیگابایت و 128 گیگابایت مجهز شده است که گوشی مورد بررسی ما از نوع 64 گیگابایت بود و به طور پیش فرض نزدیک به 10.5 گیگابایت آن پر بود. امکان استفاده از کارت حافظه جانبی تا حداکثر 256 گیگابایت از دیگر ویژگی های این محصول است.
عملکرد
همان طور که عنوان شد با وجود شباهت هایی در ساختار دو نسل پردازنده، کارایی پردازنده اسنپدراگون 821 بهتر از نسل قبل است که همین موضوع باعث می شود کاربر در نرم افزارهای تست و در رندر گرفتن با سرعت عمل بهتر و امتیازات بالاتر روبرو شود. در نرم افزار AnTuTu این پردازنده توانست امتیاز 150691 را به دست آورد که عددی به مراتب بهتر از اسنپدراگون 820 است.
صفحه نمایش
می رسیم به نمایشگرها. همانطور که می دانید یو اولترا از دو نمایشگر استفاده می کند (همانند V10 و V20). نمایشگر اصلی در این محصول از نوع super LCD5 است که دارای روزلوشن 1440 در 2560 پیکسل است. این نمایشگر 5.7 اینچی توانایی این را دارد تا 16 میلیون رنگ و 513 پیکسل در هر اینچ را به نمایش در آورد. این نمایشگر به لطف 2K بودن و رزولوشن خوب، تصاویر و نوشته ها را به خوبی نشان می دهد و کاملاً شارپ است اما انگار اچ تی سی قصد ندارد نمایشگری را بروی محصولات خود قرار دهد که کاربر را شگفت زده کند. اگر قبل از این محصول با گوشی هایی کار کرده باشید که از نمایشگرهای عالی و کم نقص برخوردار بودند، با دیدن این نمایشگر به سرعت متوجه می شوید که با یک نمایشگر خوب طرف هستید نه عالی!. درجه سفیدی و سیاهی در این نمایشگر بیش از 0.5 شمع در متر مربع است، یعنی نه مشکی کاملا مشکی است و نه سفید کاملا خالص است (البته این مورد تنها مربوط به نوع نمایشگر یعنی LCD است). همین موضوع باعث شده است تا نسبت کنتراست نمایشگر یو اولترا 900 به 1 باشد!. البته شما می توانید با مراجعه به تنظیمات نمایشگر و تغییر میزان حرارت رنگ ها، تا حدودی این سرمای رنگ ها را بهبود بخشید. حداکثر روشنایی نمایشگر یو اولترا بین 500 تا 510 شمع در متر مربع است که میزان بسیار بالایی نیست اما می توان به راحتی تصاویر را در زیر نور آفتاب مشاهده کرد و از این حیث می توان نمره قبولی را به این محصول داد. زاویه دید نمایشگر از دیگر نکاتی است که می توان آن را خوب ارزیابی کرد به طوری که می توان از هر زاویه ای دید مناسبی را نسبت به نمایشگر داشت که برای یک نمایشگر بزرگتر از 5 اینج بسیار مهم است.
اما نمایشگر دوم قرار گرفته با رزولوشن 160 در 1040 پیکسل سعی بر آسان کردن کار با این محصول را دارد. شما می توانید با تنظیمات موجود در این بخش مواردی همچون انتخاب نرم افزارها برای دسترسی آسانتر، کنترل نرم افزار موسیقی، نمایش وضعیت آب و هوا، ایجاد نوشته ای دلخواه که ال جی آن را امضاء شخصی می خواند و ایجاد مخاطبین برای تماس را در نظر بگیرید. امیدواریم استفاده از این نمایشگر در آینده با بروزرسانی های نرم افزاری همراه باشد تا هماهنگی بیشتری را با بخش های مختلف برقرار کند وحس کامل تری را برای کاربر به همراه داشته باشد.
دوربین
استفاده از دوربین 12 مگاپیکسل برای این محصول رده بالا در دستور کار اچ تی سی قرار گرفته است. این دوربین با وجود این که شاید مانند دوربین های 16 مگاپیکسل یا بیشتر به چشم کاربر نیاید، اما استفاده از اولترا پیگسل باعث می شود نتیجه کار در این نوع دوربین ها بسیار خوب باشد. دوربینی با f/1.8 که باعث می شود نور مناسبی برای ثبت تصاویر حتی در شرایط نور کم در محیط داشته باشید. از دیگر ویژگی های این دوربین می توان به ابعاد سنسور 1/2.3” لرزشگیر اپتیکال، فوکوس لیزری، فوکوس خودکار، پانوراما و HDR را نام برد. در روزهای تست دوربین را این طور یافتیم: استعداد بالایی برای ثبت عکس های خوب در شرایط نوری روز دارد (البته همه دوربین ها این استعداد را دارند فقط کمی میزان آن متفاوت است)، تصاویر تا حدودی شارپ هستند (نه برای تمام شرایط)، در شرایط نوری و محیط های مختلف، داینامیک رنگ و نور با اختلاف زیادی با هم تفاوت دارند حتی با روشن بودن HDR (عکس ها در بعضی مواقع یا روشن هستند یا تیره)، عکاسی در نور کم به خوبی صورت می گیرد، با فعال بودن HDR تعادل و توازن سفیدی در نقاط بسیار روشن عکس ها کاربرد کمی دارد و تنظیمات دستی خصوصا در شب بسیار کاربردی و عالی خود را نشان می دهند. فیلم برداری با حداکثر کیفیت 4K ثبت می شود که می توان در این حالت 30 فریم در ثانیه را به دست آورد. فیلم های گرفته شده با این گوشی به خوبی صورت می گیرد و به لطف لرزشگیر اپتیک شاهد روان بودن در حرکات و نبود لرزش های شدید هستیم.
دوربین ثانویه 16 مگاپیکسل است و عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان می دهد. این دوربین برای دوستداران سلفی بسیار مناسب است و می تواند عکس های با کیفیتی را ثبت کند. قابلیت سلفی پانوراما و فیلم برداری خوب از دیگر ویژگی های دوربین جلو این محصول است.
نمونه عکس
نرم افزار دوربین
نرم افزار دوربین در این گوشی ساده اما کاربردی است. در این نرم افزار می توان دکمه عکاسی، فیلم برداری، بخش گالری، عملکرد فلش، حالت HDR و منوی موجود برای رفتن در حالت تنظیمات و انتخاب مادهای مختلف را در اختیار داشت. با انتخاب حالت های مختلف برای عکس برداری و فیلم برداری می توان مواردی همچون پانوراما، تنظیمات پیشرفته، عکاسی پیاپی، فیلم برداری سریع و آهسته، سلفی پانوراما و سلفی ویدیو را در این بخش مشاهده کرد.
حسگر اثر انگشت
اچ تی سی در یو اولترا حسگر را در زیر نمایشگر قرار داده است. این حسگر که همزمان نقش دکمه هوم یا خانه را بازی می کند، به صورت فیزیکی فشرده نشده و تنها می توان آن را لمس کرد. مراحل شناسایی اثر انگشت کمی زمانبر است اما زمانی که این شناسایی صورت می گیرد، در کمترین زمان می توان قفل گوشی را باز کرد.
صدا
خیلی مشتاق این بودیم که با توجه به سوابق اچ تی سی که در زمینه صدا شاهد آن بودیم این محصول را هم مورد بررسی قرار دهیم اما اچ تی سی داستان قدیمی خود را دنبال نکرده است و شاهد یک صدای معمولی در این محصول هستیم. در تست هایی که انجام شد صدای خروجی 72 دسیبل اندازه گیری شد و صدای ملودی یا آهنگ زنگ 82 دسیبل اندازه گیری شد. هدفون قرار گرفته در جعبه یو اولترا از کیفیت ساخت و کیفیت صدای بسیار خوبی برخوردار است و از این رو می توان نمره مثبتی به آن داد. مورد دیگری که می توان در بخش صدا به آن اشاره کرد، وجود 4 میکروفون برای ضبط هر چه بهتر صدا در ویدیو ها یا رکوردر است که باعث شنیدن صدایی استریو و چند وجهی می شود که شنیدنش خالی از لطف نیست.
باتری
باتری در یو اولترا با ظرفیت 3000 میلی آمپری در نظر گرفته شده است. با توجه به نمایشگر بزرگ و پردازنده قدرتمند ممکن است با خود فکر کنید این ظرفیت برای این فبلت مناسب نیست اما در واقعیت و با توجه به تست هایی که انجام دادیم این محصول توانست در استفاده روزمره به مدت یک روز سرپا بماند که با توجه به میزان باتری، مدت قابل قبولی است. پردازنده اسنپدراگون 821 همانطور که پیش بینی می شد استفاده بهتری را از ظرفیت باتری انجام داد به طوری که می توان نزدیک به 22 ساعت مکالمه، نزدیک 9 ساعت وب گردی و نزدیک به 8 ساعت ویدیو در آن تماشا کرد.
سیستم عامل
به کارگیری اندروید 7 در کنار رابط کاربری بسیار جذاب سنس باعث شده است تجربه ای متفاوت اما آشنایی را با این محصول تجربه کنید. همه موارد در سنس همان جایی که باید باشد هست. آیکون ها و موارد کاربردی در این رابط کاربری مدت ها است که آن را به یکی از بهترین رابط کاربری های گوشی های هوشمند تبدیل کرده است.
در بخش شماره گیر شاهد اعداد بزرگ هستیم که کارکردن با شماره ها را راحت کرده است. کیبورد مجازی دارای فاصله مناسب بین حروف است و می تواند زبان فارسی را کامل پشتیبانی کند. با چرخاندن گوشی دسترسی به حروف در لبه ها راحت است و به آسانی می توان با دو دست عملیات تایپ را انجام داد.
[
8.2امتیاز9.2سخت افزار8صفحه نمایش8.9دوربین7.5صدا8.6طراحی8.5باتری7ارزش خرید
سلام ممنون از این بررسی بدون جهت گیری و موشکافانه.
ایکاش تو ایران اینجور HTC بدون خدمات نبود که میشد اسوده خرید و از کیفیت و اندروید روونش لذت برد.
بررسی خیلی جالب و کامل بود
ممنون از بررسی،گوشی خوبی هستش ولی معایبش مثل نداشتن جک 3.5 میلی متری روی اعصابه 😀
ممنون از بررسی:-bd بنظرم گزینه های بهتری واسه خرید هست ولی کلا چیزی کم نداره
ولي هنوز خيلي زمان نياز داره تا اچ تي سي به روزاي اوجش برگرده
واقعا چاچا يه زماني گوشي مورد علاقه منم بود
بررسي واقع بينانه خيلي خوبي بود عكس ها هم كه مثه هميشه حرفه اي بود خسته نباشين:-bd
یه کاپی تمیز از الجی سری وی و یکم هم آیفون 😀