به نظر میرسد هواوی به عنوان چهارمین بازیکن صنعت تولید تراشههای گرافیکی قصد ورود به این بازار را دارد. طبق گزارشی که یک رسانه کرهای با عنوان The Elec منتشر کرده، کمپانی هواوی قصد دارد امسال وارد بازار پردازندههای گرافیکی شود. اگر این گزارش صحت داشته باشد، بدین معناست که هواوی به زودی در این بازار به رقابت با کمپانیهای انویدیا، AMD و البته اینتلی که خود در این بخش یک سازنده جدیدالورود محسوب میشود خواهد پرداخت.
بر اساس این گزارش، هواوی کسب و کار تازهای را در کره تحت قسمتهای Cloud و AI Business Group راه اندازی خواهد کرد. Huawei Korea در حال حاضر در سه بخش Carrier، Enterprise و Consumer در کره فعالیت میکند و دو بخش تازه تاسیس Cloud و AI Business Group نیز مستقیما تحت نظارت بخش Enterprise یا تجاری فعالیت خواهند کرد. در این گزارش آماده است که هواوی در حال حاضر برنامه خود را در این زمینه آمادهسازی کرده است. این کمپانی چینی قصد دارد برخی از کارکنان با استعداد فعلی یا سابق انویدیا را برای رسیدن به اهداف خود استخدام کند. مسلما از لحاظ امکانات زیرساختی و منابع هواوی کمبودی ندارد و با جذب نیروهای کارآمد خیلی سریع میتواند به یک رقیب مهم برای دیگر بازیگران صنعت GPU تبدیل شود.
پتانسیل بالای هواوی برای موفقیت در صنعت پردازندههای گرافیکی
سال گذشته هواوی تراشه گرافیکی Ascend 910 AI را با توان 256 ترافلاپی معرفی کرد و مدعی شد این محصول دو برابر سریعتر از Tesla V100 شرکت انویدیا عمل می کند. از نظر فناوری تولید، بخش تولید تراشه هواوی یک قدم جلوتر از انویدیا قرار دارد. در حالی که Ascend 910 AI با معماری 7+ نانومتری توسعه داده شده، چیپست گرافیکی Tesla V100 از معماری 12 نانومتری برخوردار است. Ascend 910 به تدریج راه خود را به کارت شتاب دهنده Atlas 300 PCIe 4.0 باز کرد.
از آنجایی که دولت چین به نوعی کمپانیهای سختافزار و نرمافزار این کشور را به بومی سازی مجاب کرد تا از وابستگی به هر کشور دیگری به دور باشند، ورود هواوی به بازار پردازندههای گرافیکی اتفاق غافلگیر کنندهای به حساب نمیاد. بنابراین هواوی و دیگر سازندگان بزرگ چینی تا سال 2022 این برنامه را عملی خواهند کرد. پیش از هواوی، Zhaoxin، دیگر کمپانی چینی پردازنده و مادربردهای کاملا چینی را تولید و روانه بازار کرده و با تولید GPUهای هواوی، چین مهمترین قطعات سختافزاری را در خاک خود تولید خواهد کرد.
با این حال باید دید تاثیرات برنامههای محدود کننده امریکا علیه چین چه تاثیری بر کمپانی چینی مانند هواوی خواهد گذاشت. آمریکا قصد دارد تا از انتقال تراشههای TSMC به هواوی جلوگیری کند که در این صورت این کمپانی باید روی به دیگر تامین کنندگان مانند سامسونگ یا SMIC بیاورد. هواوی که در سخت پردازندههای گرافیکی سرور موفق عمل کرده، میتواند با گسترش خود در این بخش، وارد بازار مصرفکنندگان نیز شود.
هواوی هم رد داده! دمش گرم واقعا شرکت پر تلاشی هست.
سلام حاج xenix عزیز.
دقیقا همینه.
بطرز عجیبی این چین قدرتمند شده.
واقعا احسنت به چین.
قوی میتونه باشه ولی تا کجا؟ چینی ها میتونن پردازنده بسازن تا وقتی که بتونن از معماری آمریکایی استفاده کنند.همین الانشم هواوی رو هواست ترامپ فشار بیاره رو آرم .همین فردا خط تولید Hisilicon میخوابه.اگه چینی ها معماری داشتند الان چینیا کجا بودن امریکاییا کجا
فقط همینو کم داشتیم