ARM یک کمپانی بریتانیایی چند ملتی است که به واسطه ی نیمه رساناهای خود در دنیای فناوری مشهور است هر چند این کمپانی در زمینه ی نرم افزار و طراحی برنامه نیز فعالیت هایی دارد. پردازنده های گرافیکی Mali کمپانی ARM مهم ترین محصولات این شرکت هستند که امروزه در درصد بزرگی از گجت های قابل حمل خصوصا گوشی های هوشمند یافت میشوند. اکنون این شرکت نسل بعدی پردازشگر های تصویر خود را معرفی کرده است و این پردازشگر Mali-Cetus نام دارد. پردازشگر تصویر به طور مستقیم با پردازنده ی گرافیکی در ارتباط است اما این دو وظایف مختلفی دارند. پردازشگر تصویر به کمک پردازنده ی گرافیکی وظایفی را مانند چرخاندن تصویر، مقیاس گذاری و بهبود کیفیت تصویر انجام میدهد و باعث بهبود راندمان گرافیکی دستگاه میشود. در حالی که در نسل های قبل ARM نسل های جدید پردازشگر های تصویر خود را با تغییرات بزرگی همراه میکرد، این بار نیز شاهد تغییرات قابل توجهی در پردازشگر تصویر Mali-Cetus هستیم.
همان طور که میتوان پیش بینی کرد، Mali-Cetus برای فناوری های جدیدی مثل واقعیت مجازی، استاندارد های جدید UHD مانند HDR10، Hybrid Log-Gamma و اندروید نوگا و قابلیت های جدید این نسخه مانند حالت Multi Window بهینه شده است و برای بهبود تجربه ی کاربری با این فناوری به معماری جدیدی مجهز شده است. در مورد قسمت آخر باید گفت که Mali-Cetus از نمایش حداکثر 4 پنجره به طور همزمان پشتیبانی میکند. این در حالیست که اندروید نوگا از دو پنجره پشتیبانی میکند اما ممکن است گوگل این تعداد را افزایش دهد. این اتفاق برای گجت هایی با صفحه نمایش بزرگ تر مانند تبلت ها سودمند تر است. همچنین امروزه شاهد استفاده از فناوری HDR در پرچمداران مهمی مانند گلکسی اس 8 سامسونگ و جی 6 ال جی هستیم و ARM نیز پردازشگر تصویر خود را با این فناوری سازگار کرده است تا تجربه ی کاربران بهبود پیدا کند.
اما جدا از ویژگی های جدید Mali-Cetus که در بالا از آنها یاد شد، مثل همیشه بهبود هایی در قسمت هایی مانند مصرف انرژی نیز صورت گرفته است و با Mali-Cetus، مصرف باتری در وظایفی مانند ثبت ویدئو هایی با کیفیت 4K بهتر خواهد شد و دستگاه هایی که از این قابلیت بهره مند هستند میتوانند با مصرف بهینه تر باتری نسبت به پردازشگر های تصویر نسل های قبل، این کار را انجام دهند. ARM به طور کاملا با مشخصی با پردازشگر تصویر جدید خود، گروه های مختلفی از گجت ها مانند دستگاه های واقعیت مجازی، گوشی های موبایل و حتی تلویزیون ها را هدف گرفته است و این میتواند خبر خوبی برای مصرف کنندگان باشد که میتوانند با انتخاب گجت های مختلف از ویژگی های Mali-Cetus بهره مند شوند. این پردازشگر احتمالا در سه ماهه ی پایانی سال 2017 مورد استفاده ی تجاری قرار خواهد گرفت و از اوایل سال 2018 شاهد ورود دستگاه های مجهز به Mali-Cetus به بازار خواهیم بود.
این یعنی سال بعد فقط پرچمدارای سامسونگ و ال جی نیستند که به نمایشگر HDR مجهزند. هوآوی هم که soc هاشو خودش میزنه یا شیاومی یا بقیه برندها هم اضافه میشن. 😡