تبلت ها از آن دسته گجت هایی بودند که در سال های ابتدایی ورودشان به بازار برای مصرف کنندگان بسیار هیجان انگیز به نظر میآمدند و همین باعث شد تا در سال 2014 این دستگاه ها یکی از سریع ترین سیر های رشد در بازار فناوری را رقم بزنند. اما دوران درخشش تبلت ها در بازار خیلی زود به پایان رسید و مدت اوج این دستگاه ها بسیار کوتاه بود. سازندگان نیز اغلب تنها سالی یک بار مدلی از این دستگاه ها را روانه ی بازار میکنند که به افت هر چه بیشتر بازار تبلت ها دامن میزند. همان طور که انتظار میرفت این رشد منفی در بازار تبلت ها هر سال بیشتر میشود و اکنون بازار تبلت ها در سه ماهه ی ابتدایی 2017، رشد منفی دو رقمی را تجربه کرده است. بر اساس گزارش Strategy Analytics، عرضه ی تبلت ها در این سه ماهه نسبت به همین دوره از سال قبل 10 درصد کاهش پیدا کرده است، در حالی که گزارش تحلیلگران Counterpoint حاکی از این دارد که فروش گوشی های هوشمند در سه ماهه ی ابتدایی سال میلادی جاری 11 درصد افزایش یافته است.
به نظر میرسد رشد بازار گوشی های هوشمند توقف ناپذیر است هر چند در مقایسه با سال های قبل، سرعت رشد این دستگاه ها کاهش محسوسی داشته است اما همچنان حرکت رو به جلو دارند. علت اصلی این اتفاق، گوشی های خوش قیمت بیشتر در بازار و گستردگی شبکه ی LTE در بازارهای نوظهور است در حالی که بازارهای به بلوغ رسیده به یک اشباع نسبی رسیده اند و رشد این صنعت در این بازارها نسبتا کمتر است.
البته گزارشات در مورد وضعیت بازار تبلت ها کمی با یکدیگر متفاوت هستند چرا که بر خلاف گزارش Strategy Analytics، شرکت IDC اعلام کرده که افت بازار تبلت ها در سه ماهه ی اول سال 2017 نسبت به سال قبل تنها 8.5 درصد بوده است. اما در هر صورت در هر دو گزارش شاهد تنزل بازار تبلت ها هستیم. عدم جذابیت تبلت ها برای کاربران، تولید کنندگان را مجبور کرد که به فکر ساخت تبلت هایی با فرم متفاوت بیفتند. به لطف مایکروسافت، دسته بندی جدیدی به نام تبلت های 2 در 1 یا هیبریدی به وجود آمد که نسبت به تبلت های ساده بسیار جذاب تر و کاربردی تر به نظر میرسند. این دستگاه ها علاوه بر یک صفحه ی لمسی دارای یک کیبورد همراه با ترک پد نیز هستند که باعث میشود بیشتر حس یک لپ تاپ را به کاربر منتقل کنند. در حالی که در این دسته از دستگاه ها، سیستم عامل ویندوز نقش چشمگیری دارد، گوگل با اندروید، کروم و اپل نیز با iOS در حال پشتیبانی از این دستگاه ها هستند.
در حالی که اپل همچنان برترین تولید کننده ی تبلت ها در جهان است و آیپد نیز پرفروش ترین این دستگاه ها است، سامسونگ با فاصله ای نه چندان زیاد کوپرتینویی ها را تعقیب میکند. اما جالب است که تنها سازنده ای که در بازار تبلت ها رشد مثبت داشته، کمپانی چینی هواوی با رشد 37 درصدی است و مابقی کمپانی ها همگی رشد منفی را تجربه کرده اند. در میان جدول برترین تولید کنندگان تبلت، نامی از مایکروسافت یا گوگل دیده نمیشود چرا که سرفیس پرو 4 مایکروسافت از اکتبر 2015 به بعد بروزرسانی نشده و آخرین تبلت گوگل نیز پیکسل C است که در دسامبر 2015 وارد بازار شد. دیگر کمپانی ها مانند اچ تی سی نیز به طور کلی از تولید این دستگاه ها دست کشیده اند.
دیدگاهتان را بنویسید