به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، قانون ممنوعیت واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند باعث شد تا برخی شرکتها به دنبال تولید مودم ایرانی بروند. مجید کریمی، مدیرعامل شرکت پارس ارتباط، عضو کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران و یکی از واردکنندگان و تولیدکنندگان مودمهای ADSL و VDLS در مورد وضعیت واردات این محصول و موجودی بازار اعلام کرد:
«واردات مودم از سال ۹۷ به دلیل داشتن نمونه داخلی ممنوع شده و واردات ما نیز تا نیمه اول سال ۹۸ بود که مربوط به ثبت سفارشهای قبلی ما میشد. تنها کالاهایی که تا نیمه اول سال ۹۸ وارد کردیم را توانستیم به بازار عرضه کنیم.»
کریمی در ادامه در مورد تلاش این شرکت برای تولید مودمهای ایرانی و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد توضیح داد: «با توجه به سیاستی که وزارت صمت برای حمایت از تولید داخل پیش گرفت منبی بر ممنوعیت واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند، ما نیز در سال ۹۶ مجوز تولیدی مودمهای ADSL را گرفتیم تا با همکاری با برندهای معتبر جهانی که تا پیش از این نمایندگی آنها را در ایران داشتیم، اقدام به تولید مودمهای داخلی کنیم. متقاعد کردن وزارت صمت برای ثبت سفارش کالای مودم ADSL بهصورت SKD (قطعات نیمه کامل) متوجه زمان زیادی شد. ما در دو مرحله کارخانه تولید را تجهیز کردیم اما طرف خارجی ما در هر دو مرحله به واسطه تحریمها فرآیند را متوقف کرد. نهایتا آبان ماه سال گذشته ما توانستیم موافقت وزارت صمت را برای ثبت سفارش کالا بهصورت SKD بگیریم.»
او از عدم همکاری سازمان تنظیم مقررات رادیویی با تولیدکنندگان ایرانی شکایت کرد و گفت:
«برای ثبت سفارش قطعات برای تولید یا مونتاژ، نیاز به کسب ۳ مجوز در سامانه جامع تجارت است. یکی از برای تامین ارز، یکی از دفتر برق و الکترونیک برای بررسی عدم وجود کالای مشابه داخلی و دیگری از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی. ما بعد از دریافت مجوز از دو ارگان اول، در تاریخ ۷ بهمن درخواست تایید ثبت سفارش را برای واردات قطعات مودم برای سازمان تنظیم مقررات فرستادیم و متاسفانه از همان تاریخ تا به امروز منتظر این سازمان هستیم تا مجوز ما را صادر کند تا بتوانیم این قطعات را وارد کنیم و پس از مونتاژ به بازار عرضه کنیم.»
به گفته کریمی، این در حالی است که مجموعه پارس ارتباط از سازمان تنظیم مقررات، مجوز خرید، فروش و عرضه تجهیزات رادیویی را دارد. او ادامه داد: «سوال اینجاست که چرا برای تولید و عرضه یک کالا باید مجوزهای جداگانه و متعدد از یک سازمان واحد برای یک اقدام واحد گرفته شود؟ چرا سازمانها و ارگانهای مختلف و متعدد جلوی پای یک تولیدکننده سنگهای بزرگ میگذارند و از آن طرف هم به اسم حمایت از همین تولید کننده جلوی واردات کالاها را میگیرند؟ چیزی که امروز مشاهده میکنیم از قیمت کالا گرفته تا موجودی کالا، همه و همه به همین رفتارها و تصمیمات غلط برمیگردد.»
کریمی در مورد نبود مودم VDSL در بازار گفت : «مودم VDSL هم مشابه ADSL وارداتی نداشته و حتی وضع بدتری در بازار دارد. چرا که تا قبل از این درخواست برای این مودم در بازار وجود نداشت و واردکنندگان اقدام به واردات این کالا نکردهاند. بنابراین حتی اگر امکان استفاده از این سرویس در مراکز مخابراتی محیا شود؛ کالای VDSL به شدت با کمبود مواجه خواهد بود و متاسفانه مجموعه ارگ هم ظرفیت تامین این حجم از تقاضا را ندارد. قیمت این کالا نباید بیش از ۵۰۰ هزار تومان باشد اما امروز شاهد آن هستیم که این کالا با ۳ برابر قیمت واقعی آن هم بهصورت قطرهچکانی در بازار فروخته میشود»
باسلام.
یک سایت فروش رو بررسی کردم،مودم های زیادی برای فروش داشتن.ایا اصل خبر درسته،یا که کسی قصد شایعه پراکنی داره؟
ضمن اینکه،اگر واقعا،ایران از دانشمندان خودش برای ساخت وسایل کامپیوتر استفاده کنه و شروع به ساختن کنه و با کیفیت بسازه،که بسیار عالیه.خیلی ها هم سرکار خواهند رفت.
حتا ساختن،کارت گرافیک و cpu و … دور از دسترس نیست.. اگر واقعا اشخاص درست و پر اراده و متوکل به خدا گذاشته بشه سرکار. وگرنه خودباخته و یا مشکل دار گذاشته بشه.نهایت یک چیز بی کیفیت و .. مونتاژ خواهد کرد.
کسی که درست حسابی و متوکله، دنبال رسیدن به پست و مقام نیست. متاسفانه شاهد این هستیم توکل و اراده و همه چی شعار شده. بهتره به جای شعار دنبال فرد متخصص با راستی آزمایی باشیم
واقعا باعث افتخار ماست که از تولید ملی استفاده کنیم البته اگر قیمت و کیفیت آن هم سطح مشابه خارجی باشه من که محصولات اسنوا را استفاده میکنم واقعا هیچی از ال جی و سامسونگ کم ندارن
اون قسمت میخواستم بنویسم نه از نظر قیمت نه از نظر کیفیت به پای مشابه خارجیش نمیرسه
حقش ادم….
میبنی فقط توی ایرانه که طرف یک پستی داره توی همون پست مربوط میشه تاجر به راحتی و مردم میچاپه به بهانه تولید ملی مودم هاشون توی پاچه مردم میکنه چرا چون اقا میره چند تا قطعه از چین وارد میکنه بعد توی ایران سرهمش میکنه بعدم به اسم تولید داخلی توی پاچه مردم میکنه بعد از مدتی هی مودم های بازار خارج پیشرفت میکنن و جدیدتر میشه و مودم های مثلا داخلی همونی که بودن خواهند بود بعد مدتی میبینی شما داری پول مودمی میدی که نه از نظر قیمت و نه از نظر کیفیت به پای مشابه خارجیش میرسه اما اینا مهم نیست مهم این جیب یک عده پر بشه