با پیچیده شدن محدودیتهای آمریکا، هوآوی به دنبال راههای جدید برای تأمین چیپستهای خود است. حالا به نظر میرسد مدیاتک تمایلی برای دور زدن تحریم های هوآوی برای فروش چیپهای 5G خود به این شرکت ندارد.
هوآوی در ژانویه 2019 تصمیم داشت تا به بزرگترین تولیدکننده گوشی در جهان تبدیل شود، اما وزارت بازگانی آمریکا با قراردادن نام این کمپانی در Entity List و محدود کردن تجارت شرکتهایی آمریکایی با هوآوی، شرایط را برای آنها پیچیده کرد. در حالیکه هوآوی تا حد ممکن توانست جایگزینهایی برای تأمین کنندگان آمریکایی پیدا کند، گوگل موردی بود که به راحتی جایگزین نمیشد.
نبود سرویسهای موبایلی گوگل در محصولات هوآوی
تحریمهای آمریکا باعث شد تا گوشیهای جدید هوآوی بدون سرویسهای گوگل مانند Search، Maps، Gmail، یوتیوب، Play Store و … راهی بازار شوند. این موضوع هر چند در چین کم اهمیت بود، اما تأثیر زیادی در فروش گوشیهای این برند در بازار جهانی داشت. با این وجود، حمایت شهروندان چینی از هوآوی، که آن را قربانی تحریمهای آمریکا میدانستند، باعث شد تا این شرکت در سال گذشته 240 میلیون گوشی به فروش برساند و با این رقم از اپل به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ گوشی، سبقت بگیرد.
حالا آمریکا قانون جدیدی تصویب کرده که به واسطه آن هر شرکتی در جهان که از تکنولوژی یا نرمافزارهای آمریکایی استفاده میکند، برای فروش چیپ به هوآوی نیازمند اخذ مجوز از ایالات متحده است. باوجود آنکه هوآوی چیپستهای خود را توسط واحد HiSilicon تولید میکند، کارخانهای برای ساخت آنها ندارد. در واقع هوآوی دومین مشتری بزرگ TSMC به حساب میآید که سال گذشته 5.2 میلیارد دلار برای آنها درآمدزایی داشته.
همکاری نزدیک هوآوی و TSMC به پایان میرسد
آمریکا به هوآوی اجازه داده تا سفارشات ثبت شده تا 15 می را تا اواسط سپتامبر از شرکت تایوانی تحویل بگیرد و TSMC نیز تولید چیپهای 5 نانومتری Kirin 1020 را که متشکل از 171.3 میلیون ترانزیستور در یک میلیمتر مربع است، آغاز کرده. برای مقایسه بد نیست بدانید که تراشه 7 نانومتری Kirin 990 از 96.5 میلیون ترانزیستور در هر میلیمتری مربع تشکیل شده بود. این یعنی تراشه جدید قدرتمندتر و بهینهتر خواهد بود.
با این حال، مشکل هوآوی از زمانی آغاز خواهد شد که TSMC با این شرکت قطع همکاری کند. هر چند که گفته شده هوآوی به مدت نیاز 2 سال خود چیپ در انبارهایش ذخیره کرده است، اما تراشههای ساخت اینتل و زایلینکس مورد استفاده در تجهیزات مخابراتی این شرکت هستند.
دور زدن تحریم های هوآوی در برنامه مدیاتک نیست
پیش از این گفته شده بود که هوآوی میتواند از تراشههای ساخت مدیاتک استفاده کند. اما به طرز جالبی مدیاتک هم تراشههای خود را در TSMC تولید میکند. برخی بر این باورند که مدیاتک با تحویل چیپستهای TSMC و گذاشتن نام خود بر روی آنها، وارد تجارت با هوآوی خواهد شد. اما سخنگوی مدیاتک گفته است که هیچ راهی وجود ندارد که این شرکت با فروش چیپهای TSMC به هوآوی، مقررات وضع شده را نقض کند.
با این حال هوآوی و مدیاتک در حال مذاکره هستند تا تراشههای Dimensity که از مودم 5G نیز بهره میبرند، در گوشیهای آینده این شرکت استفاده شود. این یعنی مدیاتک میتواند به بزرگترین تأمین کننده تراشه هوآوی تبدیل شود. البته سناریوی دیگر، همکاری طولانی مدت با SMIC، تولیدکننده چینی است. SMIC تا امروز تراشههای 14 نانومتری برای هوآوی تولید کرده، اما به دلیل عدم دستیابی به تجهیزات پیشرفته، موفق به تولید در نود 7 و 8 نانومتری نشده است.
بیشتر بخوانید: رد درخواست مدیر ارشد مالی هوآوی برای لغو استرداد به آمریکا توسط دادگاه کانادایی
من خبرهاتون رو دنبال میکنم . خیلی مویرگی دارید هواووی رو واسه مردم ایران گنده میکنید که مثلا بگید جلوی امریکا ایستاد 😏