ظاهرا انویدیا برنامه دارد تا ایده انقلابی تازهای را در قالب یک کمک پردازنده برای RTX 3090 (و خانواده نسل بعدی) به همراه PCB دو طرفه پیاده سازی کند. چنین موضوعی بدین معناست (البته اگر حقیقت داشته باشد) که کارت گرافیکهایی مانند RTX 3080 و RTX 3090 از بُرد دو طرفه بهره مند خواهند شد که در یک سوی آن پردازنده گرافیکی و در سوی دیگر نیز کمک پردازنده تعبیه شده است. این موضوع توسط ویدیویی بوسیله Coreteks منتشر شده و با این که این منبع قبلا قابل اطمینان بودن خود را به اثبات رسانده اما باز هم بهتر است فعلا آن را یک شایعه در نظر بگیریم.
در ویدیو، Coreteks درباره طراحی خاص سری RTX 3000 صحبت میکند و این که چطور همین امر حرفهای او را تایید خواهد کرد. در نظر داشته باشید که Igor از قبل تایید کرده که هیت سینک مشاهده شده در فاز DVT یا آزمون تایید طراحی قرار دارد و یکی از 2 الی 3 طراحیست که انویدیا در آخر استفاده خواهد کرد.
کمک پردازنده برای RTX 3090
با توجه به منابع دلیل این که انویدیا یک فن را پایین و یک فن را در بالا قرار داده به منظور ایجاد جریان هوا روی دو چیپ بوده و نه یک چیپ. Coreteks حدس میزند که چیپ دوم چیزی به نام Traversal Coprocessor نام داشته باشد که در واقع قابلیت Ray Tracing را فراهم میکند. به یاد دارید که هستههای RTX در داخل چیپ برای سری RTX 2000 تعبیه شده بودند؟ خب این بار منبع مورد نظر اشاره میکند که آنها در یک کمک پردازنده جداگانه در سمت دیگر PCB قرار خواهند گرفت.
یکی از دلایلی که میتوان این ویدیو را از نظر فنی صحیح در نظر گرفت، ثبت Traversal Coprocessor توسط انویدیا به عنوان یک پتنت برای کمک در Ray Tracing در سال 2018 است که زمان کافی برای تعبیه چنین چیپی در سری Ampere را فراهم میکند. به نظر میرسد تیم سبز به دنبال ترکیب یک چیپ جانبی با پردازنده گرافیکی خواهد بود که به آنها اجازه میدهد از نظر اقتصادی نیز بهتر عمل کنند تا این که هستههای RT را در داخل GPU die قرار دهند.
اجازه دهید توضیح دهیم که منظور ما بابت این که از نظر اقتصادی برای انویدیا بهتر است چیست. راه حل اصلی یعنی ایجاد قسمتی برای RT در پردازنده گرافیکی امری سخت و با هدر رفت بسیار است. بخصوص که فضای ارزشمند die در دستههای گرافیکی پایینتر اتلاف میشود بدون آن که خبری از بهبودهای Ray Tracing باشد. انتقال هستههای RT به یک die جدید در حالی که فضای ارزشمندی را از پردازنده گرافیکی حفظ میکند تقریبا هیچ اتلافی را نیز در پی ندارد.
این موضوع همچنین به انویدیا اجازه میدهد تا کمک پردازنده را به شکل جداگانه به عنوان یک Add-in Card یا کارت اضافه شونده (مشابه کارت گرافیک قابل نصب در اسلات PCIe) عرضه کند. کارتهای PhysX AIC را به یاد دارید؟ خب اگر شایعات صحیح باشند ممکن است ما شاهد RTX Ray Tracing AIC باشیم که عملکرد عالی در Ray Tracing را در گرافیکهایی که از این فناوری بی بهره هستند (احتمالا تنها مختص به مدلهای انویدیا). این میتواند یک تجارت عالی برای تیم سبز باشد و البته تلاش این شرکت برای نفوذ هر چه بیشتر Ray Tracing در بازار را تسریع کند بدون آن که هزینههای شدیدی برای کاربران ایجاد شود. در هر صورت ما ترجیح میدهیم چنین موضوعی صحت داشته باشد زیرا نوآوری همیشه هیجان انگیز است.
بیشتر بخوانید: توان حرارتی Nvidia RTX 3090 – تیم سبز با تمام قوا به دنبال تصاحب بازار با Ampere
دیدگاهتان را بنویسید