در ماه های گذشته خبرهای متعددی از سوی مایکروسافت منتشر شده که به همکاری مشترک این شرکت و کوالکام برای ساخت و استفاده از ویندوز 10 بر روی پردازنده های مبتنی بر ARM اشاره دارند که قادر به اجرای برنامه های win32 می باشند. این اتفاق هر چقدر برای کاربران نقطه مثبتی به شمار رود، نمی تواند خبر خوبی برای اینتل باشد. سالهاست که اپلیکیشن های اختصاصی پلتفرم ویندوز با استفاده از معماری اختصاصی پردازنده های اینتل اجرا می شوند، اما شکست اینتل در ایجاد پلتفرم موبایلی برای ویندوز باعث شده مایکروسافت به دنبال شرکای حرفه ای تر در این زمینه باشد و این امر باعث نارضایتی اینتل شده است.
یکی از وکلای ارشد اینتل روز گذشته در پستی رسمی اعلام کرد “این شرکت گزارش هایی مبتنی بر تلاش برخی شرکت ها برای شبیه سازی ISA X86 اینتل بدون اجازه آنها دریافت کرده و به هیچ عنوان از این اتفاق راضی نیست”. وی در ادامه شرکت های خاطی را تهدید کرده و اعلام کرده است که “اینتل به هیچ عنوان زیر بار سو استفاده از پتنت های خود توسط کمپانی های دیگر نخواهد رفت و با تمام توان از حقوق خود دفاع می کند”.
معماری 8086 در سال 1978 معرفی شد و در طول 40 سال گذشته بیش از 1600 پتنت به منظور پشتیبانی از این معماری به ثبت رسیده اند. اینتل به هیچ عنوان قصد سازش با شرکت های ثالث را ندارد و وکیل ارشد این شرکت نیز اعلام کرده است “آنها از x86 دفاع کرده و قصد ندارد اجازه دسترسی سایر شرکت ها به پتنت های آن را حتی با قیمت های کلان صادر نمایند”. در ادامه بیانیه به شکایت اینتل از شرکت هایی مانند AMD و Cyrix اشاره شده و حتی موضوع کمپانی Transmeta نیز به سو استفاده کنندگان یادآوری شده است (که در نهایت باعث خروج این شرکت از صنعت ساخت چیپ های پردازشی شد).
بسیاری از متخصصین عقیده دارند اجرای ویندوز 10 بر روی پردازنده های کوالکام می تواند مزایای زیادی برای مایکروسافت و کاربران به دنبال داشته باشد که از جمله آنها می توان به تولید ابزارهایی کوچک تر و سبک تر، یکپارچه سازی 5G LTE و افزایش طول عمر باتری اشاره کرد. کوالکام پردازنده های اسنپ دراگون 835 را با استفاده از معماری 10 نانومتری تولید کرده اما آخرین چیپ های اینتل همچنان از تکنولوژی 14 نانومتری استفاده می کنند. با این حال به نظر نمی رسد کوالکام به سادگی میدان را در اختیار اینتل قرار دهد. بدون شک وکلای این شرکت آنها را از حوزه اختیار اینتل آگاه کرده اند و در طرف مقابل نیز مدارک کافی برای شکست اینتل جمع آوری کرده اند. در نهایت باید دید این نبرد سنگین در پلتفرم ویندوز که می تواند به نوعی آخرین سنگر باقی مانده اینتل در عصر فعلی باشد به سود چه شرکتی به پایان خواهد رسید.
مثل اینکه بدجوری سوزش داری خخخخخ
اتفاقا تاحدودی باحرفتون موافقم اما اینتل کمپانی سابقه دار و نسبتا بزرگیه ولی با اون پشتیبانی مالی که داره سعی میکنه در رقابت باقی بمونه متاسفانه اصلیترین مشکل اینتل انحصارگرایی و گران فروشی اون هست که با قد علم کردن دوباره AMD اونهمبامرور درست خواهد شد . همونجور که دیدیم سری جدید پردازنده هاش تا دوبرابر ارزون قیمت داده .
فقط رقابت باعث افت قیمت هست .
هیچ وقت سنتی با صنعتی مصرف نکن.
درآمد اینتلو دیدی؟!
میدونستم این موضوع اینتلو نگران خواهد کرد!
آیندشو به خطر میندازه ….
“احتمالا به روزهای آخرش داره میرسه مثل اتفاقی که برا نوکیا افتاد”
شوخی می کنی دیگه مگه نه؟ 😐
به نظر میاد عرصه از همه جهت بر اینتل تنگ شده و احتمالا به روزهای آخرش داره میرسه مثل اتفاقی که برا نوکیا افتاد
تو این یکی دو ساله در جبهه پردازش های سنگین و حرفه ای توسط انویدیا با ابر پردازشگر های تسلا ، در پردازنده های سرور و معمولی توسط AMD با چیپ جدید رایزن و در حوزه پردازش سبک و کم مصرف از سوی کوالکام و از لحاظ پیشگامی در لیتوگرافی و تولید چیپ به شدت عقب افتاده در حالی که چند وقت پیش بزرگترین تولید کننده چیپ دنیا بود حالا فشار زیادی بر اینتل وارد شده و بازارش به شدت محدود شده و یه جورایی داره دستپاچه عمل میکنه و تند و تند هم پلتفرم عرضه میکنه