همانطور که رضا مارمولک میگوید: «راههای رسیدن به خدا به تعداد آدمها است؛ برای یادگیری صفر تا صد دیجیتال مارکتینگ و اصول سئو نیز روشهای گوناگونی وجود دارد. با اینکه حدود ده سال است که این علم به صورت یک رشته دانشگاهی وارد آموزش عالی شده است، اما هنوز هیچ کتاب یا راهنمای جامعی برای آموزش در این حوزه وجود ندارد. مطالب آموزشی صرفاٌ نکاتی هستند که با یک سرچ ساده در یوتیوب یا گوگل میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید.
حتی بعضی وقتها منابع موجود در وب بسیار کاملتر و بهروزتر از مطالب درسی هستند! بنابرین برای یادگیری بازاریابی مبتنی بر وب نباید به کلاسهای درس وابسته باشید بلکه باید خودتان دست به کار شده و به سراغ یادگیری بروید. در ادامه این مطلب سعی میکنیم تا یک الگوی جامع و صفر تا صدی برای یادگیری سئو و بازاریابی دیجیتال معرفی کنیم. پس اگر شما هم میخواهید یادگیری در این حوزه را آغاز کنید تا انتها همراه ما باشید.
مهمترین کار قبل از شروع یک کار، آشنایی با مفاهیم کلیدی موضوع است. سئو یا Search Engine Optimization؛ مجموعهای از راهکارها، دستورالعملها و تحلیلهایی است که بر اساس آن یک وبسایت با هدف قرارگیری در بالاترین رتبه موتورهای جستجو و افزایش بازدید، بهینه میشود.
اما سئو را چگونه و از کجا یاد بگیریم؟
همیشه برای یادگیری باید از یک جایی شروع کرد ولی سبک و مرحله به مرحله؛ پس اول کار به دنبال وزنه سنگین نباشید.
سئو برای شروع
با ورود به هر حوزه و شروع یادگیری، با انبوهی از مفاهیم و اصطلاحاتی روبهرو میشویم که آموختن آنها در اولین اولویت قرار میگیرد. با سرچ این مفاهیم در موتورهای جستجو میتوانید به راحتی به وازهنامهها و مقالات مختلفی دسترسی داشته باشید که آموزش را برای شما راحتتر میسازد. همچنین برای شروع میتوانید از مقالات آموزشی نوین نیز استفاده کنید.
انواع سئو
سئو از سه زاویه بررسی و اجرا میشود:
- سئوی داخلی:
منظور از سئوی داخلی کاربرد مفاهیم و اصطلاحات این حوزه در خود وبسایت است، یعنی فضایی که کاملاً در اختیار و کنترل ما است. استفاده از کلمات کلیدی مناسب، افزایش سرعت سایت، لینکسازی داخلی و … از جمله فعالیتهایی است که مربوط به سئوی داخلی میشود. معمولا این سطح از سئو با یادگیری مقدمات و اصطلاحات آن قابل دسترسی است.
- سئوی خارجی:
نقطه مقابل سئوی داخی؛ سئوی خارجی است شامل کنترل وضعیت وبسایت در موتورهای جستجو و در رقابت با سایر وبسایتها میشود. برای یادگیری این حوزه معمولاً توصیه میشود که درباره شیوه کارکرد موتورهای جستجو و مبانی آن مانند بک لینک و رپورتاژ اطلاعات کسب کنید.
در این حیطه کتابهای خوبی نوشته شده است که درباره شیوه درآمدزایی موتورهای جستجو، اهداف کوتاه مدت و بلندمدت و آینده موتورهای جستجو اطلاعات در اختیار شما قرار میدهند. یادگیری این موضوعات به شما کمک میکند که دیدگاه جامعتری نسبت به وضعیت بیزینس خود داشته باشید و اهدافتان را مطابق با اصول سئو برنامهریزی کنید.
توجه داشته باشید که سئوی داخلی و خارجی مکمل یکدیگر هستند و در کنار یکدیگر به گسترش و بهبود کسبوکار شما کمک میکنند. در همین راستا وبسایت رسمی گوگل کتابی برای آموزش مفاهیم این دو حوزه منتشر کرده است که به زبان فارسی نیز ترجمه شده است. این کتاب نیازی به دانش اولیه ندارد زیرا تمامی مفاهیم در ابتدا به زبان ساده معرفی شده و بعد دهها مثال برای فهم بهتر آورده شده است و یک منبع جامع برای یادگیری سئوی داخلی و خارجی است. مشخصات بیشتر این کتاب را در ادامه مقاله معرفی خواهیم کرد.
- سئوی تکنیکال برای حرفهایها
سئوی تکنیکال اشاره به مراحل بهینهسازی زیرساختهای وبسایت برای بهبود کارایی آن اشاره دارد. این مرحله از سئو مربوط به کدگذاری و مسائل فنی وبسایت میشود و برای افرادی مناسب است که میخواهند سئو را در بالاترین سطح آن آموزش ببینند.
سئو را از کجا یاد بگیریم؟
روشهای گوناگونی برای یادگیری سئو وجود دارد در ادامه به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
- شرکت در سمینارها و کلاسها آموزشی: این کار به شما کمک میکند که با افراد متخصص این حوزه بیشتر آشنا شوید و از طریق مصاحبه و گفتگو با آنها دانش نظری خودتان را در حیطه افزایش دهید.
- مطالعه کتابهای مختلف: همانطور که گفتیم علم سئو هر روز در حال تغییر است و شاید کتابهای این حوزه تاکنون منسوخ شده باشند. اما کتابهای خوبی درباره شیوه آنالیز وبررسی محتوا در بازار موجود است که با مطالعه این منبع میتوانید به یک درک اساسی از موتورهای جستجو و مدلهای کسب و کار رسیده و به راحتی ترفندهای گوگل و الگوریتمهای گوناگون را شناسایی کنید.
- دنبال کردن متخصصان این حرفه در فضاهای مجازی
- مطالعه منابع آنلاین و وبسایتهای گوناگون: از آنجایی که این علم مدام در حال به روزرسانی است شاید بهترین منبع برای یادگیری همین مطالب آنلاینی باشد که مطابق با تغییرات روزانه آپدیت میشوند.
- وبسایت رسمی گوگل: اگر هدف ما بهینهسازی مطالب برای موتور جستجوی گوگل است؛ چه منبعی بهتر از خود گوگل برای یادگیری؟!
سایت رسمی گوگل نیز دورههای آنلاین آموزش سئو نیز برگزار میکند و مطالب و مقالات بهروز را در وبسایت خود منتشر میکند که با دنبال کردن روزانه آنها میتوانید سئو را از صفر تا صد یاد بگیرید. همان طور که پیشتر هم گفتیم؛ یکی از مهمترین منابعی که اخیراً توسط خود گوگل درباره سئو منتشر شده است، کتابی با عنوان «اصول راهنمای گوگل برای ارزیابهای جستجو» است.
این کتاب که برای علاقهمندان به سئو منتشر شده است؛ توسط تیم نوین به فارسی ترجمه شده و بخشهای مهم آن در کتاب هایلایت شده است. شما با مطالعه این کتاب به یک دیدگاه جامع درباه معیارهای گوگل برای بررسی سایتها دست خواهید یافت. برای دستیابی به اطلاعات بیشتر درباره این کتاب میتوانید به صفحه آموزش سئو در آکادمی نوین به آدرس novin.com/academy-category/seo بروید.
- تجربه و تمرین: این مهمترین منبعی است که میتوانید از طریق آن سئو را یاد بگید. تا زمانی که شما پشت لپتاپ و سیستم خود ننشینید و مطالب نظری خوانده شده را اجرایی نکنید، نمیتوانید سئو را به خوبی یاد بگیرید. تجربه در این راه به شما کمک میکند تا در این حوزه حرفهای شوید.
سخن آخر
موضوعات سئو منبع جامع و کاملی برای یادگیری ندارند. این علم مدام در حال بهروزرسانی و تغییر است و بهترین روش برای یادگیری این علم دنبال کردن سایتها و صفحاتی است که در این حیطه فعالیت میکنند و مطابق با تغییرات موتورهای جستجو، آپدیت میشوند.
صفحه آموزش سئو آکادمی نوین، مطالب آموزشهای کاملی را در زمینه سئو پوشش میدهد که میتوانید از آن استفاده کنید. همچنین جهت دریافت مشاوره آموزشهای آکادمی نوین میتوانید با شماره 41897070-021 تماس بگیرید. در نهایت به خاطر داشته باشید که تمامی این آموزشهای نظری هنگامی کاربرد دارند که به حیطه عمل وارد شوند. «تجربه» بخش مهمی از یادگیری در سئو است و دانش عملی شما را در کنار تئوریات تکمیل میکند.
دیدگاهتان را بنویسید