شب گذشته همان طور که شاهد بودید کمپانی چینی وان پلاس از جدیدترین پرچمدار خود با نام وان پلاس 5 پرده برداشت. این دستگاه که مدت ها کاربران انتظارش را کشیدند دارای سخت افزار قدرتمند و ویژگی هایی مانند دوربین دوگانه است. مدت هاست که بین کمپانی ها رقابت عجیبی بر سر ثبت امتیاز بالاتر در بنچمارک ها سر گرفته است و این موضوع در مورد تمامی سازندگان اصلی صدق میکند. با اینکه بنچمارک ها به هیچ عنوان منبع کاملا قابل اطمینانی برای اطلاع از توان پردازشی یک دستگاه نیستند، به خاطر توجه کاربران، کمپانی ها نیز بر روی این موضوع مانور زیادی میدهند. اهمیت اعداد و ارقام بنچمارک ها تا جایی پیش رفته است که گاهی کمپانی ها برای ثبت امتیاز بالاتر دست به اقدامی شیطنت آمیز یا بهتر بگوئیم، فریب کارانه میزنند. وان پلاس که سابقه ی این کار را در گذشته نیز داشته است، به نظر میرسد با پرچمدار جدید خود نیز اقدام مشابهی را انجام داده است.
توسعه دهندگان انجمن معروف XDA دریافته اند که وان پلاس 5 در بنچمارک ها به صورت مجازی کمی قدرت خود را بیش از حد نرمال افزایش میدهد. پرچمدار وان پلاس به چیپست قدرتمند اسنپدراگون 835 مجهز است که به طور ذاتی از خود پردازشی بسیار بالایی برخوردار است و توان انجام پردازش های گوناگون را به بهترین شکل دارد. مشکل اقدام وان پلاس آنجاست که در کارهای روزمره این چیپست در وان پلاس 5 به صورت عادی کار میکند اما فقط هنگام اجرای تست های بنچمارک ها، دستگاه به خاطر ثبت امتیاز بیشتر، کمی قدرت خود را افزایش میدهد. مکانیزمی که وان پلاس در این زمینه پیاده کرده بدین صورت است که 4 هسته از 8 هشت هسته ی پردازشی اسنپدارگون 835 با حداکثر فرکانس 1.9 گیگاهرتز فعالیت میکنند. در بررسی هایی که XDA انجام داده کاشف به عمل آمده است که زمانی که مکانیزم یاد شده غیر فعال باشد، 4 هسته ی گفته شده در 24.4 درصد از مواقع با فرکانس 1.9 گیگاهرتز فعالیت میکنند اما زمانی که مکانیزم فعال باشد، 95 درصد از مواقع هسته ها با فرکانس 1.9 گیگاهرتز کار میکنند که اختلاف در اینجا فاحش است.
وان پلاس در توضیح این دستکاری ها گفته است که این کار برای نشان دادن پتانسیل پردازشی دستگاه ضروری است اما باز هم لازم به ذکر است توانی که در بنچمارک ها از وان پلاس دیده میشود در کاربری روزمره حس نخواهد شد و در واقع در قدرت پردازشی وان پلاس 5 در بنچمارک ها مبالغه شده است. با این حال نمیتوان گفت که وان پلاس 5 گوشی ضعیفی است بلکه این گوشی همچنان از قدرتمند ترین پرچمداران حال حاضر بازار شناخته میشود. همان طور که گفته شد این گونه اقدامات در گذشته توسط کمپانی هایی مانند سامسونگ و اچ تی سی نیز صورت گرفته است تا دستگاه ها چند هزار امتیاز بیشتر در بنچمارک ها به دست آورند. نظر شما در مورد این اقدامات چیست؟
هرحال*
البته توی ثبت امتیاز تقلب نکرده و قدرت خود گوشی بوده حالا کاری نداریم این کارو کرده که امتیازش بالاتر بره ولی خب به حرحال تقلب حساب شده