جدیدترین اخبار حاکی از آنست که پس از انویدیا، حالا سامسونگ به فکر خرید بخشی از سهام شرکت ARM افتاده است. طبق گزارشات رسمی منتشر شده، این شرکت قصد دارد بین 3 تا 5 درصد سهام شرکت آرم را خریداری کند.
چرا سامسونگ قصد خرید بخشی از سهام شرکت ARM را دارد؟
ظاهراً هدف سامسونگ از این خرید، کاهش هزینههای حق امتیاز تولید چیپستهای خود در پلتفرم ARM است. چراکه هسته Cortex پردازنده و پردازندههای گرافیکی Mali که در چیپستهای اگزینوس شرکت سامسونگ استفاده میشوند، بر پایه طراحی ARM ساخته میشوند.
حتی اگر سامسونگ تصمیم داشته باشد با صرف نظر از کورتکس، پردازندههای خود را طراحی کند (مانند هستههای سری M) باز هم باید برای استفاده از دستورالعملهای ARM به این شرکت حق امتیاز پرداخت کند. البته با در نظر گرفتن اینکه سامسونگ بخش تولید پردازندههای شخصی خود را تعطیل کرده، این موضوع چندان جای نگرانی نخواهد داشت.
از طرف دیگر از آنجاییکه اپل قصد دارد برای مکهای آینده از چیپستهای مبتنی بر ARM خود بهره ببرد، بنابراین در آیندهای نزدیک نیاز به دریافت لایسنیس خواهد داشت. درست به همین دلیل است که چندی پیش شایعاتی مبنی بر تمایل اپل برای تصاحب ARM به گوش میرسید.
موانع پیش روی انویدیا برای خرید ARM
در برخی از گزارشات اعلام شده که انویدیا در حال مذاکره جدی برای خرید تمام و کمال آرم است. اما در این میان ابهاماتی وجود دارد. اینکه آیا این شرکت میتواند رقم درخواستی 41 میلیارد دلاری را تأمین کند؟ این رقمی است که SoftBank به عنوان ارزش ARM تعیین کرده است.
اما مورد دوم که مهمتر نیز هست، اینست که آیا چنین معاملهای مورد قبول واقع خواهد شد؟ همانطور که میدانید پردازندههای تحت لیسانس ARM در هر کجا که تصور کنید از گوشی هوشمند تا ماشین لباسشویی و … مورد استفاده قرار میگیرند و قرار گرفتن یک شرکت در رأس امور باعث نگرانیهایی از ایجاد انحصار در بازار میشود. SoftBank چیپستی تولید نمیکند، اما اپل، انویدیا و سامسونگ همه در این زمینه فعالیت دارند و از همین رو بعید است که امکان خرید 100 درصد از کل آرم برای آنها وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید: موضوع خرید Arm توسط انویدیا جدی شد: احتمال تغییرات اساسی در دنیای فناوری
دقیقا به همین دلیل است که سامسونگ تلاشی برای تصاحب کل شرکت نمیکند و تصمیم دارد آن را با یک ائتلاف به اشتراک بگذارد. این به سازمانهای رگولاتوری اطمینان میدهد که هیچگونه رفتار ضدرقابتی وجود نخواهد داشت. البته سامسونگ اولین باری نیست که دست به چنین استراتژی میزند. این شرکت در سال 2012 تنها 3 درصد از سهام شرکت ASML را با رقم 642 میلیون دلار تصاحب کرد. این شرکت هلندی در حال حاضر تنها تولیدکننده تجهیزات لیتوگرافی ضروری برای چیپهای EUV به حساب میآید.
از همان زمان تا به امروز سامسونگ رابطه بسیار خوبی با این شرکت داشته و حتی نیمی از سهام خود را فروخته و تنها 1.5 درصد از سهم از ASML را در اختیار دارد. سامسونگ در مجموع 29 درصد از فروش این شرکت هلندی در سه ماهه اول 2020 را به خود اختصاص داده است، چراکه در طول این مدت ظرفیت تولید EUV را گستردهتر کرده است.
بیشتر بخوانید: عدم تمایل اپل برای خرید Arm از SoftBank – اپل و ریسکی بزرگ
همچین بیکار بیکارم که نمیشینن
یه وقتایی بیلیارد جیبی هم بازی میکنن.
فکر نکنم اینتل و AMD بیکار بشینن تا تنها شرکتی که میتونه براشون خطر ناک باشه بیوفته دست رقبا