یکی از شرکتهایی که در طول دوران همه گیری بیماری کرونا تاثیرات زیادی را دریافت کرده، کمپانی اوبر بوده است که با توجه به خانه ماندن مردم برای جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر، لازم دید که بر روی سرویس دلیوری خود بیشتر از گذشته تمرکز کند. با اینکه سرمایه اوبر در حال حاضر آنقدر زیاد است که بتواند حتی یک سال دیگر در صورت عدم چارهیابی برای کرونا خود را سر پا نگه دارد اما اگر مدت این فاجعه بیشتر از یک سال شود، نه تنها اوبر بلکه بسیاری از بزرگان دیگر به مشکلات جدی برخواهند خورد. با ادامه روند ریزشی تجارت هم سفری اوبر حالا زیان محسوسی را در سه ماهههای متوالی متحمل شده است. بخش همسفری این کمپانی در طول دوران قرنطینه خانگی آسیب بزرگی دیده است.
ادامه روند ریزشی تجارت هم سفری در دوران شیوع کرونا
این کمپانی که به تازگی دومین رویکرد مالی خود در سال جاری را منتشر کرده، 2.2 میلیارد دلار در سه ماهه سوم منتهی به 30 ژوئن 2020 درآمد داشته است. این مقدار 29 درصد کمتر از درآمد اوبر در مدت مشابه از سال گذشته بوده است. اگر بیشتر وارد جزئیات شویم خواهیم دید که در بخش حمل و نقل، درآمد کمپانی در مقایسه با سه ماهه مشابه سال قبل 67 درصد کاهش یافته است در صورتی که بخش دلیوری با رشد سالیانه 103 درصدی مواجه شده است. کل زیان مالی اوبر در سه ماهه منتعی به پایان ماه ژوئن 1.8 میلیارد دلار بوده است. اگر چه با چنین مقدار ضرری اوبر در خطر نابودی قرار نمیگیرد اما به حال ضرر چشمگیری محسوب میشود که میتواند پیامدهای مختلفی را برای این کمپانی به دنبال داشته باشد.
به ماه مارس بازگردیم که دارا خسروشاهی، مدیرعامل ایرانی الاصل اوبر اعلام کرد با برخورداری از بودجه 10 میلیارد دلاری تا پایان ماه فوریه، کمپانی مشکلی برای پشت سر گذاشتن بحران کرونا ندارد. همان طور که اشاره شد، اوبر میتواند در صورت عدم تغییر شرایط فعلی دنیا، یک سال دیگر را بدون مشکل بزرگی پشت سر بگذارد. اما در واقعیت مسائلی میتوانند باعث تغییر شرایط هر کمپانی از جمله اوبر شود. اوبر اخیرا Postmates را به مبلغ 2.65 میلیارد دلار از آن خود کرد.
دیدگاهتان را بنویسید