موسسه تحقیقاتی Check Point به تازگی کشف کرده است که همه افرادی که در گوشیهای هوشمندشان از سال 2019 به بعد از چیپست های کوالکام استفاده شده در معرض تهدیدی جدی قرار دارند. این دسته از افراد 40 درصد از گوشیهای بازار را به خود اختصاص میدهند و محققان نام آسیب پذیری امنیتی چیپست های کوالکام در گوشیهای آنها را “Achilles” (آشیل) نامیدهاند.
آسیب پذیری امنیتی چیپست های کوالکام
محققان Check Point در پردازندههای موبایلی کوالکام بیش از 400 خد از کدهای آسیب پذیر را کشف کردهاند. البته آنها جزئیات بیشتر در رابطه با این موضوع را مخفی نگه داشتهاند تا ریسک سوءاستفاده از آنها توسط هکرها به حداقل برسد.
با استناد منتشر شده توسط چک پوینت، هکرها با استفاده از این آسیبپذیری میتوانند به اقدام به ضبط تماسها، سرقت اطلاعات و نصب برنامههای مخربی کنند که امکان حذف آنها برای کاربر وجود ندارد و حتی میتواند دستگاه را بدون استفاده کند. کوالکام حالا از ماجرا آگاه شده و در درحال بروزرسانی درایورها و اصلاح کدهای آسیب پذیر است. انتظار میرود که در آیندهای نزدیک درایورهای آپدیت شده در اختیار شرکتهای سازنده گوشی قرار بگیرد و آنها بروزرسانیهای خود را برای رفع مشکل امنیتی گوشیهای کاربران ارائه کنند.
بخش خوب این موضوع نگران کننده اینست که تحلیلگران معتقدند بسیار بعید به نظر میرسد که شخص یا گروهی تا امروز از این حفره امنیتی، سوءاستفاده کرده باشد و هیچ سابقهای مبنی بر اینکه کسی پیشتر این کار را انجام داده باشد، جایی ثبت نشده است. تا زمانیکه از امنترین مارکت اندرویدی، یعنی گوگل پلی استور برنامههای مورد نیاز خود را نصب کنید، در کمترین میزان ریسک در رابطه با این مسائل قرار خواهید گرفت.
شما برای نصب برنامه روی گوشی خود از چه مارکتی استفاده میکنید؟ آیا گوگل پلی استور، تنها فروشگاه موجود بر روی گوشی اندرویدی شما است و یا از مارکتها متفرقه هم برای رفع نیاز خود بهره میبرید؟
بیشتر بخوانید: جاسوسی آمریکا با صدها اپلیکیشن از طریق گوشیهای موبایل!
دیدگاهتان را بنویسید