در HotChips 2020 مایکروسافت جزئیات بیشتر معماری Xbox Series X به عنوان کنسول بعدی خود را به اشتراک گذاشت. سیستم روی چیپ این کنسول با اسم رمز Project Scarlett شناخته میشود و با فناوری 7 نانومتری بهبود یافته (N7 Enhanced) تولید خواهد شد. فضای کلی چیپ (die) بالغ بر 360.4 میلیمتر مربع با حضور 8 هسته و 16 رشته بخش پردازنده مرکزی با معماری Zen 2 میباشد. به علاوه 52 واحد محاسباتی فعال بر پایه معماری گرافیکی RDNA 2 نیز در این مجموعه قرار گرفته، معماری که انتظار داریم آن را در سری Radeon Navi 2X مشاهده کنیم.
چیپ مایکروسافت بالغ بر 15.3 میلیارد ترانزیستور را در خود جای داده که 1.7 میلیارد بیشتر از چیپ Nvidia Turing TU104 با فناوری ساخت 12 نانومتری و ابعاد 545 میلیمتر مربع میباشد. تراکم ترانزیستورها بیش از دو برابر Xbox One X با سایز 367 میلیمتر مربعی است که تنها 6.6 میلیارد ترانزیستور را در خود جای داده بود.
جزئیات بیشتر معماری Xbox Series X
جالب اینجاست که مایکروسافت تایید نموده سیلیکون کامل از 28 واحد محاسباتی دوتایی بهره میبرد، یعنی دو عدد از آنها در محصول نهایی غیر فعال شده است (4 واحد محاسباتی غیر فعال). پردازنده گرافیکی تقریبا 47.5 درصد از فضای die را به خود اختصاص داده، حداقل تخمینهای Tom’s Hardware این چنین میگوید.
بلاک دیاگرام گرافیک RDNA 2 تایید میکند که چیپ از شتاب دهندههای اختصاصی Ray Tracing استفاده میکند که مسئول پردازش چهار بافت یا چهار عملیات Ray در هر کلاک هستند.
این ارائه همچنین روی افزایش مشکلات تولید سیلیکون نسل بعدی نیز تمرکز کرده. هزینههای ساخت بیش از گذشته بوده و در نتیجه پیچیدگی ریز پردازندههای جدید نیز افزایش یافتهاند. اسلایدی با عنوان “تکامل گرافیک” نشان میدهد که از سال 2013، کنسولهای گیمینگ اکس باکس تقریبا 10 برابر افزایش کارایی گیگافلاپ را در مصرف 1x تجربه کردهاند.
عملکرد Ray Tracing کنسول Xbox Series X طبق تخمینهای ارائه شده 380G/sec Ray Box و 96G/sec Ray Tri میباشد. این مقادیر مربوط به DirectX Ray Tracing یا DXR میباشد. مشخصا انتظار میرود DXR به تکنولوژی مرسوم در نسل بعد تبدیل شود زیرا سخت افزارهای سازگار با DirectX 12 Ultimate محبوبتر خواهند شد.
متأسفانه نه مایکروسافت و نه انویدیا هیچ کدام معیارهای عملکرد برای DXR ارائه نکردهاند، بنابراین قادر نیستیم تا معماریهای را با یکدیگر مقایسه کنیم. انویدیا تنها تایید کرده که سری RTX 20 میتواند 11Gigarays/sec ارائه دهد و مشخصا این مقدار با سری آینده Ampere افزایش خواهد یافت.
رویکرد مایکروسافت نسبت به Ray Tracing متفاوت از پیاده سازی RTX توسط انویدیا نیست زیرا این تکنولوژی نیز به شکل کامل Ray Tracing را جایگزین نمیکند بلکه یک فناوری هایبرید خواهد بود که نسخهای ساده شده را برای ارائه تجربه بصری بهتر در عملکرد منطقی ارائه میدهد یا همانطور که مایکروسافت آن را خطاب کرده “به روزرسانی مقرون به صرفه نسبت به رندرینگ سنتی” میباشد.
نکته جالب دیگر اسلایدها اشاره به قابلیتهای یادگیری ماشین یا ML است. با این حال توضیح داده نشده که آیا این سخت افزار چیزی مشابه هستههای Nvidia Tensor است یا خیر. با این حال احتمالا این شتاب دهنده براساس عملیاتهای INT4 و INT8 روی هستههای جریانی خواهد بود، همانطور که Eurogamer قبلا به آن اشاره داشت.
بیشتر بخوانید: تاریخ عرضه Xbox Series X مشخص شد – (بهروزرسانی)
دیدگاهتان را بنویسید