کمپانی انویدیا پس از معرفی کارت گرافیکهای سری GeForce RTX 30 Ampere از اولین بنچمارک رسمی GeForce RTX 3080 نیز رونمایی کرد. در این بنچمارک(ها) ما شاهد بهبود عملکرد دو برابری هستیم، جایی که GeForce RTX 3080 ظاهرا تا دو برابر بهتر از GeForce RTX 2080 عمل میکند حتی در عنوانی بدون Ray Tracing یا DLSS.
دیشب انویدیا از نسل بعدی کارت گرافیکهای خود با معماری Ampere رونمایی کرد و حالا شاهد عملکرد GeForce RTX 3080 هر چند به شکل کوتاه هستیم. به نظر میرسد که وعده کارایی تا دو برابر نسبت به GeForce RTX 2080 چندان بی ربط نبوده و این یعنی حتی پرچمدار نسل قبلی RTX 2080 Ti نیز قافیه را به مدل جدید واگذار خواهد کرد.
اولین بنچمارک رسمی GeForce RTX 3080
در اسلاید منتشر شده انویدیا گرافیک GeForce RTX 3080 را با مدل GeForce RTX 2080 و همچنین GeForce GTX 1080 با معماری Pascal در سه عنوان Control و Minecraft RTX و Borderlands 3 مقایسه کرده است.
در Control و Minecraft RTX فناوری DLSS فعال شده. در واقع اگر انویدیا تنها عناوینی را به نمایش میگذاشت که از RTX و DLSS استفاده میکنند، مقایسه برای ما کمی سخت میشد تا افزایش عملکرد واقعی هستههای اصلی را متوجه شویم زیرا هستههای RT و Tensor مشخصا روی کارایی تاثیر گذار هستند. خوشبختانه تیم سبز تصمیم گرفته تا عملکرد گرافیک جدید خود در بازی Borderlands 3 را نیز به نمایش گذارد که از RTX یا DLSS پشتیبانی نمیکند.
در همین عنوان اما شاهد هستیم که کارایی تقریبا 2 برابر افزایش یافته جایی که از تقریبا 30 فریم به بیش از 60 فریم بر ثانیه با بالاترین سطح تنظیمات دست پیدا خواهیم کرد. در Control و Minecraft RTX نیز GeForce RTX 3080 عملکرد خارق العادهای را بجای گذاشته و 80 فریم بر ثانیه را در وضوح 4K ارائه میدهد که دو برابر بهتر از 40 فریم RTX 2080 میباشد.
اگر Borderlands 3 را به عنوان یک نقطه برای ارزیابی عملکرد GeForce RTX 3080 در نظر بگیریم، گیمرها میتوانند برای تجربه بدون مشکل 4K 60FPS در بالاترین تنظیمات ممکن روی آن حساب کنند. بدون شک بسیاری منتظر هستند تا ببینند AMD Big Navi طی ماههای آینده چطور با سری Ampere رقابت خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: گرافیک GeForce RTX 3090 معرفی شد – 50 درصد سریعتر از TITAN
سلام به همگی
من ویدیو ی hardware unboxed رو نگاه کردم.
اول اینکه خود انویدیا هم روی دوبرابر کارایی در FP32 تبلیغ کرده و خب میدونیم لزوما برای این افزایش همه ی واحد های GPU دو برابر نمیشن و در نتیجه کارایی همه جا هم دوبرابر نمیشه اما طبق توضیحات این کانال مواردی که باعث میشن کارایی دو برابر نشه:
۱_ همین موردی که بالا گفتم هستش به طور دقیق با اینکه هسته های کودا حدودا دو برابر شده اما تعداد واحد های tmu و rop ها نشده که یکی از دلایل دوبرابر نشدن کارایی هست.
۲_ پهنای باند مموری های GDDR6X افزایش پیدا کرده اما نه با همون نسبتی که هسته های CUDA زیاد شدن.
البته فرکانس کاری رو هم باید در نظر گرفت گه من بی اطلاعم ولی تو ویدئویی که دیدم گفته شده.
نکته مهم دیگه اینه که طبق اسلاید های انویدیا اگه افزایش کارایی تو بازی های بدون RTX رو با بازی های RTX دار مثل control مقایسه کنیم پیشرفتشون تقریبا یکسانه یعنی کارایی در حالت RTX و غیر RTX به هم نزدیک نشدن
مثل همیشه انویدیا تو قسمت حافظه خساست به خرج داده که برای برای تجربه کیفی و بصری تکسچرهای نسل بعد بسیار تعیین کننده است، حالا می خواد ان فریم بده…
این بازی هایی که تست شدن همه متعلق به نسل گذشته هستند و باید دید تو بازی های جدید چی پیش میاد…
احتمالا مثل قبل، ای تی آی 🙂 با حافظه بیشتر و قیمت مناسبتر، برای حداقل من جذابیت بیشتری خواهد داشت.
Rx580 من با ۸ گیگ حافظه تو این چند سال نزاشت به ارتقا فکر کنم…
اخه تعصب تا کجا بحث رم چندتا عامل که در اخر میرسیم به سرعت نهایی و اون مهمه
بعضیا یه نوع مکانیزم دفاعی دارن که وقتی مثلا پراید دارن خودشون و بقیه رو قانع میکنن این بهترین اتومبیل دنیاست و حتی تا اونجا پیش میرن که کادیلاک هزینه نگهداریش بالاست! و ترجیح میدن بقیه هم نداشته باشن. انسان موجود عجیبیه
نه واقعا تعصبی نیست… من هم در مورد جناب پرچمدار احتمالا ان میلیونی صحبتی نکردم که قطعا از پرچمدار ای ام دی بالاتر خواهد بود…
صحبت من در باره کارتهای خوش قیمته که هر چقدر بگیم مموری تاثیر نداره ( که داره) ۸ گیگ برای نسل آینده خیلی خیلی کمه… همین حالا COD خیلی راحت کل ۸ گیگ VRAM رو پر می کنه… دیگه بازیهای ماههای آینده معلوم نیست چطور باشن…
من خودم ۳۰۶۰ در نظرم بود ولی با این میزان رم خیلی جذابیت نداره برای من…
انویدیا یه پرچمدار به قول دوستان کادیلاک با فول امکانات و قیمت بالا میده ، بعد مدلهای میانرده رو هم با این مموری های خنده دار راهی بازار کرده… البته ظاهرا مدلهای سوپر و تی آی قراره مموری بالاتری داشته باشند…
درود بر همه
باید بگم که من واقعا شگفت زده شدم. اعداد و ارقام اعلامی واقعا دیوانه کننده است.
الان 3 سال میشه از کارت 1080 استفاده می کنم و راضی هستم حالا ببین این چیه.
یکسری سوال برام پیش اومده ، از اهل فن هر کی میدونه جواب بده.
اعلام کردند که تراشه کارت 3090 (GA-102) دارای 28 میلیارد ترانزیستور و 10496 هسته کودا است.
کارت 1080 دارای تنها 2560 هسته کودا و دارای 7.2 میلیارد ترانزیستور هست.
تعداد هسته 4.1 برابر شده ولی تعداد ترانزیستور کمتر از 4 برابر اضافه شده. این تازه همه ماجرا نیست. این تراشه جدید کنترلر حافظه قوی تری داره چون باید به جای 8 گیگ 24 گیگ را آدرس دهی کنه و پهنای باند بیشتری هم داره. پس برای این بخش هم قاعدتا باید ترانزیستور بیشتری به کار گرفته شده باشه.
از طرفی این جی پی یو ( GA-102 ) دارای تعداد زیادی هسته های Tensor , RT است که هر کدام برای ایجاد شدن قطعا به تعدادی ترانزیستور دارند. در حالی که در کارت 1080 جی پی یو اصلا هسته های tensor , RT ندارد.
چیزی که این وسط بیشتر من را گیج کرده و درک مطلب را برایم خیلی خیلی سخت کرده این هست که در متن مقالات منتشر شده در اینترنت در مورد این معماری جدید گفته شده بازدهی هسته های کودا 2.7 برابر بهتر شده اند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
یعنی غیر از اینکه تعداد ترانزیستور تشکیل دهنده هر هسته کاهش چشمگیری داشته ، از اون طرف بازدهی هر هسته به مقدار زیادی نسبت به pascal بیشتر هم شده.
این یعنی مهندسان انویدیا ظرف این 4 سال متوجه شده اند معماری قدیمیشون چقدر ایراد داشته. چرا که با استفاده از ترانزیستور به مراتب کمتر بازدهی هر هسته را افزایش هم داده اند.
چطور میشه ؟!؟!
مقایسه GPU قدیمی و جدید :
GA-102 ( کارت 3090 ) :
تعداد هسته کودا = 10496 بعلاوه تعداد زیادی هسته های tensor , RT و کنترلر حافظه قوی تر == در نهایت 28 میلیارد ترانزیستور
GP-104 ( کارت 1080 ) :
تعداد هسته کودا = 2560 هسته های Tensor , RT صفر و کنترلر حافظه ضعیفتر در مقایسه با کارت جدید == تعداد 7.2 میلیارد ترانزیستور
هرجور حساب می کنم معماری جدید یک معجزه است.
منتظر پاسخ دوستان هستم .
یادم رفت در متن سوالم بنویسم.
خودم می دونم در مقایسه با 2080 میزان بازدهی 2.7 برابر بیشتر شده که قطعا این میزان در مقایسه با 1080 بیشتر از این 2.7 برابر است ولی در متن فراموش کردم بنویسم.
عرض سلام و ادب
گفتید که : اعلام کردند که تراشه کارت 3090 (GA-102) دارای 28 میلیارد ترانزیستور و 10496 هسته کودا است.
کارت 1080 دارای تنها 2560 هسته کودا و دارای 7.2 میلیارد ترانزیستور هست.
جوابش سادست .
چون اندازه ترانزیستور با ابعاد هسته متفاوته و از طرفی ابعاد هر نوع هسته با دیگری متفاوته
مثلا ممکنه هر 10 ترانزیستور یه هسته کودا رو تشکیل میدن و 1000 ترانزیستور یه هسته تنسور رو ایجاد کنن.
این به ماهیتشون برمیگرده.
در ادامه گفتید : چیزی که این وسط بیشتر من را گیج کرده و درک مطلب را برایم خیلی خیلی سخت کرده این هست که در متن مقالات منتشر شده در اینترنت در مورد این معماری جدید گفته شده بازدهی هسته های کودا 2.7 برابر بهتر شده اند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
این جمله دقیق نیست چه از لحاظ برتری 2.7X چه از لحاظ نوع برتری!
سوال اینجاست که بازده چی؟
بازده کراریی بر مصرف؟
بازده کارایی بر قیمت ؟
بازده کاریی بر … ؟
اگه میشه توضیح بدید!
در رابطه با مقیسه ای هم که بین 3090 و 1080 کردید باید بگم مقایسه ای خوبی نیست چون کلاس کارت ها با هم متفاوته
1080 یه کارت high end ولی 3090 یه کارت ultra high end یا Enthusiast
بر عکس شما من این معماری رو معجزه نمیدونم و راستش رو بخوای انتظار خیلی بیشتری داشتنم
صحبت در این باره طولانیه امیدوارم استاد کرماجانی و دوستانی مثله فرزاد عزیز که از همینجا سلام بهشون میکنم توضیح بیشتری بدن
ولی نظر بنده اینه که بهینه سازی آنچنانی نسبت به نسل قبل صورت نگرفته و این قدرت ببشتر از لیتوگرافی متاثره تا بهبود معماری!
اینو میشه از حجم ترانزیستور DIe و مصرف کلی کارت متوجه شد
ولی تا زمان اومدن بنچمارک ها نمیشه نظر قطعی داد
۱۲ جان، البته قرار نبود امپر انقلاب معماری ایجاد کنه. امپر ادامه دهنده تورینگ هست که براساس توجه به آر تی بنا نهاده شده. حالا انویدیا از کاهش لیتوگرافی استفاده کرده و تونسته بدون افزایش نامعقول انرژی مصرفی، تعداد هسته های کودا رو افزایش قابل توجهی بده تا مشکل پرفورمنس ضعیف در رستیریزیشن رو در تورینگ برطرف کنه. البته معماری تغییر کرده تو امپر و انویدیا تعداد هسته های کودا به ازای هر واحد sm رو دوبرابر کرده ولی خود هسته های کودا ظاهرا تغییر زیادی نداشتن.
سلام عزیزم امیدوارم سلامت باشی توی این اوضاع
حرفت درسته ولی انتظار من بیشتر از این چیزا بود
مثلا توی همین بنچمارک borderlands3 (که باید برای اطمینان صبر کنیم) فریم ریت 2 برابر شده در صورتی که تعداد هسته های پردازشی نزدیک به 3 برابر افزایش پیدا کردن (با توجه به چینش متفاوت هسته ها در امپر) این موضوع طبق چیزی که استاد کرماجانی توی مقاله گفت بدون تکنولوژی DLSS و RT هست
توی این بحث ها باید افزایش بیش از 100وات توان حرارتی رو هم در نظر گرفت که برای یه نسل جدید رقم بسیار بالاییه
در جذاب بودن RT شکی نیست
ولی سوال اینجاست که RT تا چه اندازه روی جذابیت بصری یه بازی اثر میزاره؟
سلام 12 جان. همچنین عزیز
مشکلی که مطرح میکنی برمیگرده به اینکه تغییر در پرفورمنس به صورت خطی با تغییر در تعداد هسته های کودا عمل نمیکنه. این رو ما قبلا هم داشتیم و چیز جدیدی نیست و ظاهرا شما این مد نظر هست که با دوبرابر شدن تعداد هسته ها، پرفرومنس هم نزدیک به دوبرابر شه نه مثلا 1.6 برابر.
مشخصه از این نظر انویدیا کار جدید انجام نداده.
آر تی اگه به درستی پیاده شه و رو فریم ریت تاثیر بالایی نزاره به نظرم ارزشش رو داره. البته باز به الویت هرشخص برمیگرده که این جذابیت بصری براش مهم هست یا نه. به نظرم هست.
دورد بر شما واقعا همینطور که فرمودین معماری پیشرفت زیادی نداشته بلکه با افزایش تعداد هسته کودا و به طبع مصرف انرژی رو به رو بودیم
اما در خصوص انتطاری که داشین بنده کمی گیج شدم چون ما شاهد کارتی هستیم که 2080ti شکست میده با قیمت نصف کمتر(1200>500) البته از لحاظ حرارتی 3070 با 220 برنده در قیاس با غول نسل قبلی با حرارت مصرفی 250.
سلام
در رابطه مقایسه که کردید و میگید باید بگم این یه امر طبیعیه که تقریبا توی هر نسل اتفاق میوفته
شما یه مقایسه بین 2070 و 1080TI انجام بدید با اختلاف اندکی همین نتیجه رو میبینید
اینم درنظر بگیرید که شناسه 70 و 60 انویدیا همیشه بهترین عملکرد رو در بخش کارایی به قیمت دارن
در متنی که نوشتم اشاره کردم تا اومدن نتایج بیشتر نمیشه نظر قطعی داد
موفق باشید
سلام و عرضه ادب، امیدوارم روزگار خوشی رو سپری کنید.
حقیقتا انویدیا داره روی دوتا نکته سرمایه گذاری میکنه، فناوری Ray Tracing و هوش مصنوعی (در هر دو بخش گیمینگ و تجاری).
درسته که کارتی مثل RTX 3090 رو با شعار گیمینگ 8K معرفی کرده اما به اعتقاد بنده انویدیا تو این نسل فقط به دنبال بهترین کارایی RT هست. یعنی شما با در فعال کردن RT و DLSS به بیشترین فریم ریت در بهترین کیفیت برسید.
شایعات میگفتن که تعداد هستهها بسیار کمتر هستند و نمیدونم چطور این همه اختلاف بین شایعات و کارتهای معرفی شده بوجود اومد اما مشخصه انویدیا به چنین تعداد هسته بالایی برای دست یابی به اهدافش نیاز داشت و از اون مرز مصرف انرژی که برای خودش تعریف کرده بود گذشت.
در کل شما و بسیاری از دوستان دیگه اینجا اطلاعات کاملتر و دقیقتری از بنده دارید و امیدوارم با ما به اشتراک بزارید تا بیشتر استفاده کنیم.
سلام بر استاد عزیز امیدوارم شما هم خوب باشید
همونطور که به فرزاد جان هم گفتم با حرفتون موافقم ولی انتظار تکنولوژی های بیشتر و بهتری داشتم نه فقط RT !!
از نظر بنده DLSS 2 بسیار مفید تر و جذاب تر از بهبودهای RT هست ( از لحاظ اولویت میگم) در کل انتظاری که داشتم معرفی از این قسم تکنولوژی ها بود تا چیزای دیگه.
در رابطه با اینکه انویدیا برای رسیدن به اهدافش مجبور بود از مرز توان حرارتی خودش عبور کنه باید بگم کاملا متفاوته
جالبه بعضی از ژورنالیست ها نزدیک بودن عرضه big navi و شایعاتی که حول قدرتش مطرح میشه رو بی تاثیر توی این روند ندونستن
مثلا میگفتن که ممکنه انویدیا از اون جایی که وسواس خاصی رو برتر بودن داره برای طراحی این سری یکم پاشو فراتر گذاشته و اینو یکی از عوامل افزایش مصرف دونستن (توی تکنولوژی ساخت با افزایش تراکم ، بیش از حد محاسباتی و رسیدن به saturation point کنترل حرارت بسیار سخت میشه و دما دیگه به صورت عادی افزایش پیدا نمیکنه و حالت تصاعدی میگیره )
البته هنوز باید تا اومدن بنچمارک های معتبر صبر کرد و همچنین ببینیم که AMD امسال چیکار میکنه
در رابطه با پاراگراف آخرتون میتونم بگم شکسته نفسی میکینید و از طرفی نظر لطف شما به بنده و دوستان رو میرسونه
بنده همیشه مقاله های خوبتون رو با دقت میخونم و نهایت استفاده رو میبرم .
پاینده باشید
سلام استاد چقدر کم پیدا هستید ای کاش بیشتر به سایت سر بزنید
منم با نظر شما موافقم این نسل انویدیا نمیگم بده اما انقلابیم نیست در ضمن باید منتظر بنجمارک های بی طرف هم باشیم تا با قاطعیت بهتر نظر بدیم
سلام چطوری پسر خوب
باز هندونه گذاشتی زیر بغل ما؟!
والا من همینجا زیر سایه تونم میام مطلب میخونم و میرم گهگاهی هم یه کامنتی میزارم
خبری از خودت نیست ! نمیبینم کامنت بزاری ؟
سلام استاد نفرمایید هر چی میگم عین حقیقته
حقیقتش اره خیلی کامنت گذاشتنم کم شده اما هر وقت میبینم شما کامنت میزارید خیلی خوشحال میشم هم میفهمم سلامت هستید هم از اطلاعاتتون بهره میبرم
همیشه سلامت باشی
درود بر همه
والا امثال بنده که وسعمون نمیرسه اینها رو خرید کنیم امیدوارم هر کس توانایی خرید داره حسابی باهاشون لذت ببره
عزیزم از امازون بخر نصف قیمت ایران در میاد برات
امیدوارم رو تنظیمات الترا تست فریم گرفته باشن ، چون در غیر این صورت خیلی عجیب نمیشه
همون اتفاق مکسول به پاسکال ظاهرا اینجا هم تکرار شده
اما نکته ای که نباید ازش غافل شد افزایش بسیار زیاد توان مصرفی نسبت به قبل هست. یعنی اگه فرض کنیم ۳۰۸۰ نسبت به ۲۰۸۰ تی ای حتی ۵۰ درصد هم بهتر باشه، ۵۰ درصد توان مصرفی بیشتر هم داره
کارایی بر میزان عملکرد مصرف بهبود داشته یعنی اگه مصرف در یک سطح قرار بدیم بازم نسل جدید پیروز میدان و اینکه چرا با این حساب مصرف افرایش داشته چند دلیل داره که حوصله مطلب خارج.
بله اما مصرف نهایی مد نظر هست. اگه 2080، 50% قویتر از 2080 تی آی باشه و فقط 25% مصرفش بره بالا اونوقت میفهیم در زمینه بهینه سازی مصرفی عملکرد آمپر دوبرابر تورینگ هست.
حالا من ترسم اینه که دماشم همونقدر بالا رفته باشه ، البته اونقدر همین سری تورینگ دماش و مصرفش کم بود که حتی اگه 50 درصد هم بیشتر شده باشه بازم حد نرمال و قابل قبولیه .
فکر نکنم دما مشکل ساز بشه.
متأسفانه همون حدسی که میزدم درست از آب دراومد. انویدیا عملا روی عملکرد هستههای CUDA خیلی کار نکرده و با دو برابر کردن تعداد اونها کارایی رو افزایش داده (البته این به معنی بهینه سازیهای دیگه روی CUDA نیست). اکثر تلاش انویدیا مشخصا روی هستههای RT و Tensor خلاصه شده و البته همینطور نرم افزارهای مختلف که کاملا هم منطقی هست. مشخصا خیلی بعیده که AMD گرافیکی در سطح 3090 بتونه ارائه بده و احتمالا عملکرد RT پایینتری هم خواهد داشت که با این وضعیت انویدیا کاملا بازار رو در اختیار میگیره دستش. مگر این که AMD گرافیکی در نزدیکی 3080 با قیمت حداقل 100 دلار کمتر ارائه بده تا برای کاربرا جذاب باشه.
البته احتمالات کلا زیاد هستند و اینم یکیشون هست.
بله درسته روی هسته کودا خیلی کار نکرده و با فزایش تعداد اونا قدرت بیشتر کرده و به طبع مصرف افزایش داشته ولی نحوه قیمت گذاری جایی هیچ بحثی نمیزاره برای 3080 و 3070 البته 3090 که جایگزین تایتان و قیمتش نصف شده من بیشتر منتظر کارت 1000 یا 900 دلاری 3080ti با حافظه 16 گیگی هستم.
والا من هنوز در مورد کودا مطمئن نیستم که چجوری میگن دوبرابر شده. احساس میکنم یه سری تعریف ها عوض شده.
بهینه سازی رو کودا حتما انجام شده اما باید در نظر داشت که این مصرف 320 وات با در نظر گرفتن همه چیز هست. یعنی مموری با پهنای باند بالاتر، آر تی و تنسور و کودا قویتر در مقابل فقط 60 وات یا 25% مصرف بیشتر. بنابراین نمیشه گفت رو هسته های کودا خیلی کار نکرده چون بخش اعظم مصرف رو همین کودا عهده دار هست. و اگه بتونه در حد 50% قویتر از نسل قبل باشه، 25% افزایش مصرف قابل قبوله. تا تست ها نیان البته نمیشه نظر قطعی داد.
موافق هستم باهات به نظرم کمی تعاریف عوض شده. البته بین تمام این حرفها نکته مهمی که در نظر نگرفتی فناوری ساخت کوچکتر هست (درسته تورینگ مثلا 12 نانومتر بود اما در عمل 16 نانومتر بود)، انویدیا در زمینه مصرف انرژی بی نظیر عمل کرده بود و عمل کرده در این نسل هم ولی لیتوگرافی خیلی بهتر یه عامل مهم برای رسیدن به چنین تعادلی از قدرت و مصرف هست. چون معماری انویدیا که عالی بود حالا بهتر هم شده و واقعا مشکلی نداشت جز بخش پردازش RT که تاثیر شدیدی روی عملکرد داشت و حالا به دنبال رفع اون هست.