محققان به تازگی مقالهای منتشر کرده و در آن اعلام کردهاند که با یادگیری ماشین موفق به طراحی اپلیکیشن تشخیص کرونا شدهاند.
نزدیک به یک سال از شیوع ویروس کرونا در جهان گذشته و به نظر میرسد که هنوز افراد زیادی در جهان هستند که نگرانی از بابت عطسه، سرفه و حتی گلودرد ندارند. با این حال هستند کسانی که همچنان نگران ابتلا به ویروس کرونا هستند. به طور مثال به طور میانگین روزانه 90 تا 100 هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا گزارش میشود و بریتانیا دوباره قرنطینه را آغاز کرده است. در کشور ما هم در 23 استان محدودیتهای جدیدی برای تردد وضع شده است. بنابراین هنوز میتوانیم با اطمینان بگوییم زمان بیخیال شدن برای استفاده از ماسک نرسیده است.
با این شرایط حتی سرفه به دلیل خوردن یک غذای تند یا گیر کردن لقمه در گلو میتواند غلط انداز باشد و نگاهها را به سمت شما خیره کند. حتی خود شخص نیز در این شرایط دچار استرس اینکه “یعنی کرونا گرفتم؟” میشود. به تازگی مقاله جدیدی در IEEE منتشر شده که با استفاده از یادگیری ماشینی سرفههای اشخاص را آنالیز میکند. با استفاده از این علم برنامه یاد خواهد گرفت که تفاوت میان سرفهها در چیز و کدامیک از آنها میتواند علائم کووید 19 باشد.
اپلیکیشن تشخیص کرونا با تحلیل سرفه
تیمی که بر روی این برنامه کار میکند اطلاعات بیش از 70 هزار مورد را از طریق یک وبسایت که به مردم اجازه میدهد نمونههای سرفه خود را از طریق گوشی و یا سایر دستگاهها منتشر کنند، جمع آوری کرده است. در مجموع بیش از 200 هزار نمونه سرفه وجود داشت که در میان آنها 2500 مورد کرونا داشتند و یا علائم این بیماری را. دقت تشخیص برنامه برای تشخیص کرونا 98.5 درصد بود و برای تشخیص علائم آن 100 درصد بود.
دستیبابی به چنین ابزار تشخیص با دقت بالایی میتواند برای تقویت روشهای فعلی و مهار شیوع بیشتر کرونا بسیار موثر واقع شود. ظاهراً این پژوهشگران قصد توزیع این برنامه پیشغربالگری به صورت رایگان را دارند و به صورت همزمان مشغول کار با بیمارستانها برای گسترش دادههای خوب جهت تشخیص دقیقتر در تستهای آینده هستند. یکپارچهسازی این برنامهها با دستیارهای دیجیتالی مانند سیری، الکسا و گوگل اسیستنت میتواند منجر به کاربری راحتتر آن شود. البته برای اینکار احتمالا به یک میکروفون باکیفیت نیاز بوده و باید از مسائل مربوط به حریم خصوصی تا حدی چشم پوشی کنید.
اینکه با بازکردن یک برنامه و سرفه کردن در آن لحظه بتوانید سریع متوجه شوید که آیا به ویروس کرونا مبتلا شدهاید یا نه، میتواند کمک بزرگی به ریشهکن کردن این بیماری کند. آیا شما هم با این موضوع موافقید؟
اپلیکیشن ریلیز نهایی شده؟
و اینکه نیاز به هیچ گجت اضافه ای نداره؟
بعید میدونم خارج از محدوده دانشگاه MIT قابل دسترس باشه، میکروفون استفاده شده دارای حساسیت بسیار بالاست که فقط در محیط بیمارستانی روی دستگاه CT Scan مخصوص ریه از این نوع میکروفون استفاده میشه، البته همین الان هم بسیاری از بیماریهای ریوی رو از جمله کرونا میشه از طریق صدای ضبط شده در این دستگاه تشخیص داد، اما نیاز به اپراتور انسانی داره که با تحلیل دادهها بیماری رو تشخیص بده.
تو متن خبر نوشته صداها از طریق وبسایت جمع آوری شده. یعنی مردم خودشون با گوشی یا هندزفری و … صدای صرفشونو ضبط کردن فرستادن واسشون.
اون وقت میکروفون حساسیت بالا رو از کجات درآوردی؟