در روزهای اخیر مطلبی را برای شما عزیزان منتشر کردیم که طی آن اورکلاکر آلمانی با نام der8auer با کالبدشکافی یک پردازنده ی Ryzen Threadripper متوجه ساختار یکسان آن با تراشه های سرور EPYC شد:
((در همین حال اورکلاکر مشهور آلمانی با نام der8auer اینبار دست ودلبازی کرده و یک پردازنده ی Ryzen Threadripper را به طور کامل کالبدشکافی و حتی سطح سیلیکونی آن را نیز باز کرده است تا پرده از راز AMD بردارد. این شرکت در پردازنده های Ryzen Threadripper به وضوح از 4 پردازنده ی Ryzen 1800 استفاده کرده است که هر یک دارای 8 هسته و در مجموع 32 هسته هستند.
دو تراشه ی دوم نه تنها برای پر کردن فضا و حمایت ساختاری نیستند، بلکه دقیقا از آرایش EPYC بهره برده و به واقع پردازنده های کلاس سرور EPYC هستند که این شرکت دو عدد از آنها را غیر فعال کرده است و این عدم فعال سازی و مسدود کردن نه فقط در سطح سیلیکون بلکه در سوکت مادربرد نیز اتفاق افتاده است. البته با این وضعیت این احتمال وجود دارد که AMD در آینده پردازنده های Ryzen Threadripper را با 24 یا 32 هسته راهی بازار کند که از نظر فنی امکان پذیر بوده اما از نظر سیاست کاری این اقدام بسیار بعید است چرا که آنگاه آنها مبدل به رقیبی برای پردازنده های EPYC خواهند شد. در نتیجه طراحی Ryzen Threadripper نه تنها 1 سال به درازا نینجامیده است، بلکه دقیقا همان پردازنده های EPYC هستند که با غیر فعال سازی به Threadripper ها تبدیل شده اند.))
حال، آقای James Prior از مدیران ارشد AMD در یک توئیت به این مسئله واکنش نشان داده و توضیحاتی را ارائه کرده است. James Prior به این نکته اشاره کرده است که دو پردازنده ای که با هدف پر کردن فضا و حمایت ساختاری در Ryzen Threadripper ها قرار گرفته اند، قادر به فعال شدن و یا آنلاک نیستند؛ این بدان معنی است که پایه های آنها به طور فیزیکی از مسیر پردازش سوکت جدا شده است. هر چند که تصاویر و اطلاعات فوق نشان می دهد که آنها نیز دقیقا مانند دو تراشه دیگر، در مسیر فعالیت هستند. در نتیجه فعال کردن دو پردازنده دیگر عملا ممکن نخواهد بود. در دومین بخش، ایشان به این مسئله اشاره ی کوچکی کرده است که ساختار اصلی Ryzen Threadripper ها با پردازنده های EPYC متفاوت است که البته چندان بر روی این مسئله پا فشاری نشده و تنها در حد یک رد مسئله است. آقای James Prior بیشتر در سخنان خود خیال کاربران را از بابت آنلاک کردن دو پردازنده ی اضافی راحت کرده است. حال آنکه به چه علت AMD از دو پردازنده ی Ryzen برای پر کردن فضای خالی استفاده کرده است، خود یک سوال عجیب و البته بدون پاسخ است!
یکی از دوستان هست نمیگم کی …. ولی زیر تمام پست هایی که درمورد cpu هست میاد و سم پاشی میکنه. نمیدونم چرا به طرز عجیبی الان اینجا حضور نداره.
راستی بنچمارک 1950x رو دیدم عجب جوکیه. از 7900x کمتر؟! :))) تازه 7900 که از ریپر ارزونتره رو به خاطر رنج قیمتی میگم وگرنه زئون رو وارد ماجرا نکردیم
خداوکیلی همیشه amd تو محصولاتش بیشتر میزاره
برای همین هست درعمل ، قویترن کارتهاش و پردازنده هاش از اعداد رسمی و بنچمارکها قویترن
مگه تو 480rx چهار گیک ,,,,هشت گیگ رم نیست ؟
خوبه مثل بقیه کم نمیزاره ، بنظرم این سیاستشون خیلی باارزشه و به نفع خریدار
100% میشن 100% میشه و رو مادربردهای کنونی کار خواهند کرد ، حالا میبینید ، مهم اینه سخت افزاری سالم هست و هر بلاک 8 هسته داره
انتظار ندارید که amd بید اعتراف کنه و پروژه ایپک ضرر بزنه به خودش ، طبیعیه بزنه زیرش ، حق هم داره
خوش به حال کسی که 10 تومن داره و تریدریپر جمع کنه ، حسودیم میشه
این خبر مخصوصه رامینه اصلاB-)
قدیم در حد یک هسته انلاک میشدن اما اینکه کلا 16 هسته دیگه قابل انلاک شدن باشن دیگه خیلی تخیلی میشه ..
بخاطر معیوب بودن احتمالی اون دوتای دیگه نه ضرر نمیکنه حتی سود هم میکنه با اینکار ، دور ریز کمتر میشه
ضرر نمیکنه دو پردازنده رو حروم میکنه یعنی عملا فرقی بین تریدریپر و ایپیک از نظر هزینه ی تولید نیست 😐