شرکت ارتباطات زیرساخت روز گذشته برنامه کلان خود را تا پایان سال 99 خورشیدی منتشر کرد. بر اساس گزارشی که در همین رابطه در اختیار رسانه ها قرار گرفته، ارتباطات زیر ساخت طی سال های آینده به دنبال افزایش ترانزیت بین الملل، افزایش پهنای باند اینترنت، افزایش دسترسی به خدمات پهن باند و افزایش متوسط سرعت اینترنت در کشور خواهد بود.
در همین راستا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف شده است تا با تامین زیرساخت های لازم، دسترسی 80 درصد از خانوارهای ایرانی را به اینترنت پر سرعت فرهم نماید. همچنین بیشتر از 90 درصد از روستاهای سراسر کشور می بایست به اینترنت پر سرعت دسترسی داشته باشند. بر اساس این برنامه ریزی، بازار کسب و کار ارتباطات و فناوری اطلاعات به میزان سه برابر ظرفیت کنونی افزایش خواهد یافت و ارزش آن به بیش از 900 هزار میلیارد ریال خواهد رسید. اما شاید جالب ترین نکات در این چشم انداز دو ساله، وضعیت اینترنت برای کاربران داخلی باشد. برنامه ریزی شرکت ارتباطات زیرساخت عنوان می کند به منظور افزایش پهنای باند اینترنت کشور، مدل ترافیک شبکه می بایست بر اساس ترافیک داخلی و بین المللی به صورت 80 به 20 درصد تعریف شود و از سویی متوسط سرعت اینترنت در کشور نیز به 20 مگابیت در ثانیه افزایش یابد. شاید بتوان گفت بخش دوم این خبر (افزایش متوسط سرعت اینترنت کشور) خبر خوشحال کننده ای است، اما بخش اول آن و تفکیک ترافیک شبکه به نسبت 80 به 20 بین اینترنت داخلی و اینترنت خارجی نگرانی های بسیاری را ایجاد خواهد کرد. در واقع هدف اصلی در این راستا آن است که وب سایت ها و سرویس های داخلی بتوانند 80 درصد از نیازهای کاربران را برطرف کرده و آنها تنها در 20 درصد از امور روزانه خود به اینترنت بین المللی نیاز داشته باشند. اما باید دید آیا این اتفاق به معنای محدودسازی استفاده از اینترنت بین المللی برای دسترسی به این شرایط است یا رقابت و افزایش توان سرویس های داخلی در دستور کار نهادها و سازمان های مرتبط قرار خواهد گرفت.
سلام حالا من دارم vdsl
تا نامحدود واقعی نشه اصلا بشه 100 مگ چه فایده
من که چشم اب نمیخوره.
این آقایون بدجور خودشون رو به اون راه زدن. اما نمیدونن که اوضاع با نیم قرن پیش خیلی فرق کرده. سطح عمومی سواد و دانش و اطلاعات افزایش پیدا کرده و دیگه نمیتونن هر چیزی رو به همین راحتی برای توده مردم توجیه کنن.
اینترنت داخلی یک شوخی بسیار لوس و بیمزه است ! معنی و مفهموم اینترنت در گستردگی اون و ارتباط با کل دنیا ، خلاصه میشه . نت داخلی که میشه یک شبکه محلی ، به نوعی اینترانت ، که البته جایگاه خودش رو داره . اما چرا دارن به جای اینترنت جهانی می شونن این مفهوم رو ؟ واقعا قصد و غرض این وزارتخونه و افراد اون چیه ؟!! می خواین دسترسی ملت ایران رو به فضای دنیا محدود کنید ؟ می خوان حصار کشی کنید ؟ خوب چرا صاف و پوست کنده مثل کره شمالی ، قصد و غرض خودتون رو بیان نمیکنید.
به شخص وزیر توصیه میکنم که از این بازی مسخره که دیگه کم کم داره حوصله تمام کاربران رو سر می بره دست بکشه و صادقانه به میدون بیاد و مقصود و هدفش رو از این کارا بیان کنه .
فقط لطفا عوامفریبی هایی از قبیل کمک به ساخت محتوی داخلی !!! رو برامون بازگو نکنه که این ترفندها رو فوت آب هستیم. 4 دهه هست که خودروسازان ایرانی به این بهانه دارن جیب و جان مردم رو خالی میکنن و دولت ها هم همگی پشتیبانشون !
نگران نباشین میدونند اگر اینترنت را به طور کامل قطع بکنند مردم مودم را میکشند 🙂
همش خواب و خیاله جانا ، هنوز تو شهر ما vdsl و فیبر نوری کشیده نشده ، خط های مسی هم نویز فراوان داره …
فکر کنم تا چند سال دیگه تفکیک اینترنت داخلی و بینالمللی میشه 100به0
قطعا این سرعت مسخره بدرد کسی نمیخوره امریکا حد اقل سرعت ۵۰ مگابایت بر ثانیس با قیمت ۱۲۰ هزار تومن
با کدوم زیر ساخت می خوان سرعت رو به 20 برسونن با FTTH به اون گرونی یا با سیم مسی
چند درصد خطوط همین الان توانایی ارائه سرعت بالا سه مگ رو دارن؟
اصل خبر همون تفکیک اینترنت و اینترانته که اونم از ترسشونه فک می کنن می تونن مردم رو محدود کنن
این کار با محدود کردن وبسایتها با ترافیک داخلی به 500 عدد حتی بیشتر بی ثمر است همه مردم میروند به سمت اینترنت بین الملل هر چه قدر هزینه اش باشد:smiley0 این مردم هستند که این نسبت را تعیین میکنند نه دولت:emoji0