امروز با بررسی گلکسی S21 سامسونگ یکی از سه عضو جدید خانواده پرچمدار جدید کرهای در خدمت شما عزیزان هستیم. با ما همراه باشید.
با قوانینی که این روزها در کشور در حال تصویب است، گوشیهای پرچمدار روز به روز دست نیافتنیتر میشود. در ابتدا خبر ممنوعیت واردات گوشی با قیمت بالای 300 یورو جنجالهای زیادی به پا کرد. اما در فاز جدید تصمیم بر آن شد تا عوارض گوشیهای بالای 600 دلار دو برابر شود. طبیعتاً چنین تصمیماتی اگر با هدف حمایت از تولید داخلی باشد، تنها بهانهای برای این موضوع است. چراکه بعید به نظر میرسد حداقل تا یک دهه آینده فرایند تولید گوشیهای هوشمند در ایران با سرعت فعلی به سطح تولید گوشیای با ارزش 600 دلار برسد. فارغ از سیاستهایی که در پشت این تصمیمگیریها وجود دارد، تصویب چنین قوانینی در گام اول به کمیاب شدن گوشیهای باکیفیت و در ادامه به گرانتر شدن آنها منجر میشود.
بررسی گلکسی S21 سامسونگ
در هر حال، در شرایطی که به نظر میرسد وقت آن نرسیده تا به طور کامل با حضور گوشیهای پرچمدار در بازار ایران خداحافظی کنیم، سه عضو جدید جدید پرچمدار سری S، پس از معرفی در بازار موجود شدهاند و ما امروز با بررسی گلکسی S21 سامسونگ در خدمت شما عزیزان خواهیم بود. پس ادامه این مطلب را از دست ندهید.
این بررسی حاصل جمعبندی تجربه 3 روزه من از گوشی گلکسی S21 5G سامسونگ است. این گوشی توسط نمایندگی محترم سامسونگ در ایران در اختیار وبسایت سختافزارمگ قرار گرفته است.
محتویات جعبه
در ویدئوی جعبهگشایی و نگاه اولیه به گوشی گلکسی S21 5G دیدیم که به غیر از خود گوشی، تنها یک کابل شارژ، پین جداکننده شیار سیمکارت و دفترچه راهنمای دستگاه قرار گرفته و خبری از هدفون و شارژر در بستهبندی این گوشی نیست.
طراحی
سامسونگ امسال طراحی قاب پشتی گوشیهای سری S21 را دستخوش یک تغییر اساسی کرده است. محفظه شیشهای یکپارچه دوربینها با قاب در S20 حالا در این گوشی جای خود را به یک جزیره فلزی تحت عنوان Contour Cut داده است. این محفظه فلزی حالا با قاب دور دستگاه یکپارچه شده و از بدنه پشتی گوشی مجزا است.
در محفظه فلزی دوربینها، سه دوربین با اندازههای تقریباً یکسان جای گرفتهاند و فلش بیرون از این قاب، در سمت راست آنها واقع شده است. میزان برآمدگی این بخش همچنان محسوس است و از همین جهت تجربه کار کردن با گوشی زمانیکه بر روی سطح صاف قرار گرفته، با لق زدن همراه خواهد بود. با این حال، اگر بخواهیم این طراحی را با نسل قبل مقایسه کنیم، نسل جدید طراحی خلاقانهتر و چشمنوازتری دارد.
متأسفانه سامسونگ استراتژی استفاده از قاب پلاستیکی برای کوچکترین عضو پرچمدار را از سری نوت به این سری نیز منتقل کرده است. جنس بدنه پشت گوشی S21 از پلاستیک است. باید قبول کنیم از آنجاییکه نسل قبل این گوشی با بدنه شیشهای راهی بازار شده بود، این به نوعی یک پسرفت به حساب میآید. به خصوص وقتی که بدانیم استفاده از این جنس باعث کاهش وزن کلی دستگاه هم نشده است.
گلکسی S20 سامسونگ | گلکسی S21 سامسونگ | |
ابعاد (میلیمتر) | 151.7×69.1×7.9 | 151.7×71.2×7.9 |
وزن (گرم) | 163 | 169 |
در قاب پشت دستگاه به غیر دوربینها و فلش، تنها لوگوی Samsung در قسمت پایین آن حک شده است. S21 امسال در رنگهای خاکستری (Phantom Gray)، سفید (Phantom White)، بنفش (Phantom Violet) و صورتی (Phantom Pink) راهی بازار شده است. نسخهای که برای بررسی در اختیار ما قرار دارد رنگ بنفش آن است و محفظه دوربینها در این نسخه رزگلد طراحی شده است. در نسخههای دیگر مطابق با رنگ قاب پشتی، رنگ این محفظه متفاوت خواهد بود.
قاب پشت S21 به لطف ساختار مات آن، کمتر پلاستیکی به نظر میرسد و این یعنی در دست گرفتن گوشی به شما حس یک محصول ارزان قیمت یا پلاستیکی را به هیچ وجه منتقل نمیکند. این را انصافا میتوان یکی از هنرهای سامسونگ دانست که باوجود استفاده از پلاستیک در این گوشی، در دست گرفتن S21 باز هم به شما حس یک گوشی ارزان قیمت لوکس و البته کامپکت را خواهد داد.
جنس لبه دور گوشی که با محفظه دوربینها یکپارچه شده، فلزی است. این قاب تقریباً خمیده طراحی شده و در گوشهها گرد است. در لبه سمت راست آن کلیدهای تنظیم صدا و پاور دستگاه جای گرفتهاند. لبه پایین جایگاه بلندگوی اصلی دستگاه، پورت USB-C، میکروفون مکالمه و شیار سیمکارت است. در لبه بالایی میکروفون حذف نویز و پورت بلندگوی دوم دستگاه که در زیر نمایشگر جای گرفته، قرار دارد. در لبه سمت چپ هم به غیر از خطوط آنتن که در سه طرف دیگر هم مشاهده میشوند، هیچ المان خاص دیگری در نظر گرفته نشده است.
امسال هم نه تنها خبری از جک 3.5 میلیمتری هدفون در این گوشی نیست، بلکه سامسونگ امکان پشتیبانی از کارت حافظه را نیز در پرچمداران سری S21 حذف کرده است. بدین ترتیب شاید خرید نسخه پایه این گوشی با 128 گیگابایت حافظه داخلی کمی ریسکی به نظر آید.
87.2 درصد از سطح جلوی گوشی توسط نمایشگر احاطه شده است. حاشیههای دو طرف گوشی بسیار باریک بوده و در بالا و پایین نمایشگر هم این حاشیهها کمی محسوستر به چشم میآیند. مانند سال گذشته دوربین سلفی درون حفرهای در قسمت بالای وسط نمایشگر جای گرفته است.
سامسونگ برای محافظت از نمایشگر این دستگاه از جدیدترین فناوری شرکت کورنینگ، یعنی گوریلا گلس ویکتوس استفاده کرده است. Galaxy S21 دارای گواهینامه IP68 نیز بوده و این یعنی در برابر گرد و غبار و آب تا بالاترین حد استاندارد یک گوشی مقاوم است.
باوجود انتقاداتی که به سامسونگ در طراحی این گوشی وارد است، مانند استفاده از قاب پلاستیکی، حذف شیار کارت حافظه و جک هدفون، به نظر من گلکسی S21 5G یک گوشی خوش دست با طراحی باکیفیت است. ابعاد جمع و جور این گوشی در مقایسه با دو برادر بزرگتر، S21 را یک گزینه ایدهال برای افرادی خواهد کرد که دستان ظریفی دارند و استفاده از گوشیهای با وزن بالا، به سرعت باعث خستگی دستان آنها میشود.
نمایشگر
سامسونگ برای گوشی گلکسی S21 از یک نمایشگر 6.2 اینچی Dynamic AMOLED 2X با نسبت ابعاد 20:9 استفاده کرده است. این درست همان نمایشگری است که برای نسل قبل، یعنی S20 استفاده شده بود. با این تفاوت که رزولوشن نسل جدید از 1400×3200 به 1080×2400 پیکسل کاهش پیدا کرده است. هرچند که بر روی کاغذ شاید این یک ایراد به حساب آید، اما در عمل تفاوت این اعداد آنقدرها محسوس نباشد.
گلکسی S20 سامسونگ | گلکسی S21 سامسونگ | |
رزولوشن (پیکسل) | 1440×3200 | 1080×2400 |
تراکم پیکسلی (ppi) | 563 | 421 |
روشنایی (نیت) | 1200 | 1300 |
این قابلیت در واقع برای ایجاد تعادل میان بهترین تجربه کاربری از نمایشگر و میزان مصرف باتری در نظر گرفته شده است. در زمانهایی که محتوای گوش نیاز به نرخ نوسازی بالایی ندارد با تنظیم خودکار آن بر روی پایینترین سطح (48 هرتز) میزان مصرف باتری کمتر خواهد شد و به عنوان مثال در زمان اجرای بازیها با فریم ریت بالاتر، نمایشگر به حالت 120 هرتز سوئیچ خواهد کرد.
پرچمداران سامسونگ معمولاً از باکیفیتترین نمایشگرهای موجود در بازار بهره میبرند. این موضوع در کوچکترین عضو خانواده نیز صدق میکند. این نمایشگر مانند نسل قبلی خود 120 هرتز بوده، با این تفاوت که امسال به جای حالت Smooth 120 Hz، بخش Adaptive Mode در نظر گرفته شده است که به طور خودکار میزان نرخ نوسازی نمایشگر را با محتوای نشان داده شده بر روی نمایشگر تنظیم میکند.
در بخش تنظیمات نمایشگر گزینهای برای تنظیم تم تاریک و روش در نظر گرفته شده و کمی پایینتر تنظیمات مربوط به Dark Mode قرار دارد که در آن میتواند برای فعال شدن تم تاریک برنامه زمانی تنظیم کنید. گزینههای بعدی این منو تنظیم دستی و خودکار نمایشگر و نرخ نوسازی صفحه نمایش (آدپتیو و استاندارد) هستند. قابلیت Blue Light Filter حالا جای خود را به Eye Comfort Shield داده است که آن هم قابلیت تنظیم خودکار یا شخصی سازی دارد.
در قسمت Screen Mode نیز میتواند حالت نمایشگر را Vivid یا Natural انتخاب کنید. در این قسمت امکان تنظیم گرمی و سردی و تناژ رنگهای قرمز، سبز و آبی در نظر گرفته شده است. نمایشگر به طور پیشفرض بر روی حالت Vivid تنظیم شده که فضای رنگی DCI-P3 را ارائه کرده و رنگها را اشباع شده نمایش میدهد. در حالت Natural رنگی در فضای sRGB و طبیعیتر ارائه میشوند که شباهت بیشتری به واقعیت دارد.
نمایشگر S21 از حالت HDR10+ پشتیبانی میکند و این قابلیت در برنامه پخش ویدئوی شناخته شده مانند یوتیوب، نتفلیکس و آمازون پرایم ویدئو در دسترس است. در مجموع در بررسی گلکسی S21 سامسونگ نمایشگر این گوشی را یکی از کاملترین نمونههای موجود در بازار دیدیم که هم از روشنایی، زاویه دید، نرخ نوسازی بسیار بالایی برخوردار است و هم تنظیمات نرمافزاری آن امکان استفاده از این نمایشگر در بالاترین سطح کیفیت را برای کاربر فراهم میکند.
سختافزار
سامسونگ با ادامه روند همیشگی خود، امسال هم سری S21 را با دو چیپست متفاوت راهی بازار کرد. نسخهای از این گوشی که راهی بازار آمریکا و چین میشود، دارای چیپست اسنپدراگون 888 است و نسخه دیگر آن که در سراسر جهان از جمله ایران عرضه میشود از اگزینوس 2100 بهره میبرد. نسخه بررسی هم دارای اگزینوس 2100 با 8 گیگابایت حافظه رم و 256 گیگابایت حافظه ذخیرهسازی است.
در سالهای اخیر انتقاداتی زیادی به سامسونگ برای استفاده از چیپستهای ضعیفتر برای نسخههای جهانی وارد بود، اما امسال سامسونگ تصمیم گرفت تا با استفاده از هستههای قدرتمندتر، عملکرد تراشه اگزینوس را بهتر از نسخه اسنپدراگون کند. در طراحی این دو چیپست از هستههای کاملاً مشابهی استفاده شده است، اما کلاک اسپید هستههای تراشههای اگزینوس بالاتر است.
اگزینوس 2100 سامسونگ | اسنپدراگون 888 کوالکام | |
پیکربندی پردازنده | 1x Cortex-X1 @ 2.9GHz 3x Cortex-A78 @ 2.8GHz 4x Cortex-A55 @ 2.2GHz | 1x Cortex-X1 @ 2.84GHz 3x Cortex-A78 @ 2.4GHz 4x Cortex-A55 @ 1.8GHz |
پردازنده گرافیکی | Arm Mali-G78 | Adreno 660 |
پردازش | 5 نانومتری | 5 نانومتری |
فارغ از اینکه بر روی کاغذ اگزینوس 2100 چیپست قویتری به نظر میرسد، در بنچمارکها عملکرد این تراشه حاکی از بدتری 100 درصدی در مقایسه با نسخه اسنپدراگون نبود. با این حال، نتایج بنچمارک بررسی گلکسی S21 سامسونگ به خوبی نشان از قدرت بالای سختافزار این دستگاه داشته و آن در میان برترینهای بازار از نظر قدرت سختافزاری قرار میدهد.
گلکسی S21 سامسونگ به خوبی از پس اجرای جدید و سنگینترین بازیها برمیآید و حتی چالشیترین پردازشها هم نمیتواند عملکرد این گوشی را زیر سوال ببرد. باوجود آنکه ما هم دوست داشتیم، قدرتمندترین نسخه از این گوشی در بازار کشور موجود باشد، باید قبول کنیم که پردازنده فعلی این گوشی هم بسیار قدرتمند است و تا چند آینده کار با گوشی را چالشی نخواهد کرد. شاید تنها مورد آزاردهنده در زمان انجام عملیات سنگین در گوشی، گرم شدن محسوس ناحیه پشت دستگاه باشد، موردی که همبه دلیل ابعاد جمعوجورتر و هم به دلیل قاب پلاستیکی که توزیع گرما را به خوبی انجام نمیدهد، به نظر میرسد در طولانی مدت میتواند بر روی عملکرد گوشی تأثیرگذار باشد.
دو روش احراز هویت بایومتریک برای گوشی گلکسی S21 5G در نظر گرفته شده است؛ تشخیص چهره و اثر انگشت. تشخیص چهره از طریق دوربین سلفی دستگاه انجام میشود و از آنجاییکه این گوشی سنسور تشخیص عمق ندارد، عملکرد آن مشابه دیگر گوشیهای معمول در بازار دو بعدی است. با این حال، سرعت عملکرد آن بسیار خوب است.
سامسونگ امسال محدوده سنسور اثر انگشت اولتراسونیک زیر نمایشگر گوشی را بزرگتر (7.5×8.25 میلیمتر) کرده است. به واسطه چنین تغییری، عملکرد سنسور اثر انگشت در گوشی S21 بسیار بسیار بهتر از آن چیزی شده است که تا امروز در دیگر گوشیهای هوشمند دیده بودیم. بزرگتر شدن مساحت سنسور، محدوده اشتباه را بسیار کمتر کرده و حالا سرعت عمل کردن این سنسور نیز به طرز چشمگیری بالاتر رفته است. بیاغراق این یکی از جذابترین تغییراتی بود که در نسل جدید دیدیم و عملکرد خودب سنسور اثر انگشت ما را شگفتزده کرد.
صدا
استفاده از بلندگوهای استریو باید در گوشیهای هوشمند به یک قانون تبدیل شود. چراکه تفاوت کیفیت در گوشیهایی که دارای بلندگو استریو هستند با آنهایی که نیستند از زمین تا آسمان است. خوشبختانه گلکسی S21 دارای دو بلندگو بوده و بلندگوی مکالمه در نقش بلندگوی ثانویه نیز عمل کرده و مکمل بلندگوی اصلی دستگاه بوده که در لبه پایین قرار گرفته است. کیفیت صدای ارائه شده توسط این بلندگوها شفاف و واضح بوده و از بلندی بسیار خوبی برخوردار است. با این حال، مانند دیگر گوشیهای هوشمند در ارائه صدای بم این اسپیکرها عملکرد چشمگیری ندارند که البته به دلیل ابعاد کوچک در گوشی نمیتوان به این موضوع ایراد چندانی وارد دانست. به طوکلی عملکرد این بلندگوها رضایت بخش است و از آنجاییکه هدفونی در جعبه این گوشی قرار نگرفته، امکان بررسی کیفیت صدا با هدفون خود گوشی، میسر نبود.
نرمافزار
سامسونگ پرچمداران خود را با آخرین نسخه از سیستم عامل اندروید و رابط کاربری یعنی اندروید 11 و One UI 3.1 راهی بازار کرده است. پیشتر در خبرها درخصوص تغییرات اعمال شده در نسخه جدید اندروید و رابط کاربری سامسونگ گفتهایم. بهطورکلی نسل جدید نرمافزار در گوشیهای سامسونگ در مقایسه با اندروید 10 و One UI 2.5 به قبل، تغییرات نسبتاً محسوسی کرده است. با این حال، این تفاوتها آنقدر هم چشمگیر نیست.
از تغییرات اعمال شده در نرمافزار S21 میتوان به باز طراحی منو Setting، آیکونهای موجود در منو Notification Bar، آیکونها و ساختار تنظیمات صدا و تغییر منوی سمت چپ گوشی اشاره کرد. منوی ستینگ حالا با تغییرات جدید، در هر بخش، منوهای زیرمجوعه را نیز نمایش میدهد. این گزینهها با نقطههایی از یکدیگر متمایز شدهاند. در منوی صفحه چپ گوشی که پیشتر تنها فید مخصوص Samsung Free امکان انتخاب فید Google Discover نیز وجود دارد. همچنین امکان اضافه شدن ویجتهایی مانند Digital Wellbeing نیز به منوی لاک اسکرین اضافه شده است و شما میتوانید از حتی بدون باز کردن قفل گوشی از زمان کار کردن با گوشی مطلع شوید.
بهطورکلی منوهای تنظیمات در مقایسه با نسل گذشته سادهتر شده و دسترسی به تغییرات آسانتر از گذشته است. نمایش اعلانات گوشی در بالای صفحه با سایه تیرهرنگی که پسزمینه تصویر را تا حدی تاریکتر کرده اما همچنان خوانا حفظ میکند. امکان نمایش تاریخچه اعلانات و نمایش مسیجهای پیامرسانها به صورت حبابی شکل از قابلیتهای جدید سیستم عامل این گوشی است.
در کنار امکانات جدید اضافه شده به رابط کاربری این گوشی، قابلیتهای کاربردی دیگر مانند فعالسازی ژستهای حرکتی به جای کلیدهای ناوبری، شخصی سازی کلید پاور برای باز کردن برنامههای خاص با دو بار فشار و یک بار لمس طولانی مدت و امکانات شخصی سازی حالت صفحه نمایش همیشه روشن (Always On Display) همچنان در S21 به چشم میخورد.منوی Edge Screen که یکی از کاربردیترین امکانات گوشیهای سامسونگ است، در این گوشی نیز در نظر گرفته شده. قابلیت Geme Booster نیز برای اعمال تنظیمات مخصوص بازی برای S21 در نظر گرفته شده است.
در کنار امکانات کاربردی همیشگی رابط کاربری سامسونگ، قابلیتهای جدیدی از اندروید 11 و One UI 3.1 به نرمافزار گوشی گلکسی S21 اضافه شده است که تجربه استفاده از آن را چه از نظر ظاهری و چه کاربری برای ما لذتبخش کرده بود. سامسونگ اعلام کرده است که پرچمداران سال 2021 این شرکت تا سه آپدیت سیستم عاملی را دریافت خواهند کرد. این یعنی کاربران گوشی گلکسی S21 میتوانند امیدوار باشند تا سال 2023 و با دریافت اندروید 14 از جدیدترین امکانات این سیستم عامل و قابلیتهای رابط کاربری One UI بهره ببرند.
دوربین
دوربینهای گلکسی S21 سامسونگ بر روی کاغذ دقیقاً همان دوربینهایی هستند که در نسل قبلی این گوشی استفاده شده بود. یعنی یک دوربین 12 مگاپیکسلی عریض با f/1.8 مجهز به لرزشگیر اپتیکال، فوکوس خودکار با تشخیص فاز Dual Pixel به عنوان دوربین اصلی که با یک سنسور 12 مگاپیکسلی فوق عریض با f/2.2 و یک سنسور 64 مگاپیکسلی تلهفوتو با f/2.0 مجهز به لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار با تشخیص فاز همراه شده است.
مشخص نیست که آیا سامسونگ برای گوشی S21 از دوربینهای جدیدی استفاده کرده است و یا همان دوربینهای قبلی را با ترفندهای نرمافزاری و هوش مصنوعی ارتقا داده است. اما هر آنچه که است کیفیت عکاسی و فیلمبرداری در مقایسه با نسل قبلی بهتر شده است. دوربین اصلی گوشی تقریبا در تمامی شرایط نوری و محیطی عکسهای بسیار خوبی به ثبت میرساند. دوربین فوق عریض گوشی هم برای ثبت تصاویر با دامنه دید گستردهتر مورد استفاده قرار میگیرد. این دوربین هم نسبت به نسخه سال گذشته بهینهتر شده و تصاویری باکیفیت نزدیک به دوربین اصلی ارائه میکند. جنس رنگ عکسهای ثبت شده توسط این دوربین هم به دوربین اصلی بسیار نزدیک است.
دوربین 64 مگاپیکسلی این گوشی بر ثبت تصاویر با بزرگنمایی مورد استفاده قرار میگیرد. این دوربین 1x زوم اپتیکال، 3x هایبرید و تا 30x را به صورت دیجیتال ارائه میکند. تصاویر توسط این دوربین هم به صورت پیشفرض و با استفاده از فناوری ترکیب پیکسلی به صورت 12 مگاپیکسلی ثبت میشوند، اما امکان ثبت تصاویر 64 مگاپیکسلی نیز در نرمافزار گوشی در نظر گرفته شده است.
دوربین سلفی این گوشی هم که در حفره دورن نمایشگر قرار گرفته، مانند نسل گذشته 10 مگاپیکسلی با f/2.2، از نوع عریض بوده که مجهز به فوکوس خودکار با تشخیص فاز دوال پیکسل است. این دوربین از قابلیت Auto-HDR بهره میبرد و امکان فیلمبرداری 4K در نرخ 60 و 30 فریم بر ثانیه برای آن در نظر گرفته شده است.
نرمافزار دوربین S21 هم در مقایسه با نسل گذشته بسیار سادهتر و کاربردیتر طراحی شده است. به عنوان مثال حالت عکاسی Live Focus که در تصاویر پرتره پسزمینه تصویر را تار میکند، حالا به درستی به Portrait تغییر نام داده است. خوشبختانه این حالت عکاسی حالا قادر به شناسایی چهره حتی در صورت پوشیدن ماسک هست و نیاز نیست که برای تشخیص چهره، اقدام به برداشتن ماسک کنید.
این مد هم برای عکاسی و هم فیلمبرداری با دوربینهای اصلی و سلفی در نظر گرفته شده است و در زمان فیلمبرداری هم به صورت کاملا هوشمند با عملکرد بسیار خوب، سوژه را تشخیص داده و پسزمینه آن را حتی در حال حرکت تار میکند. البته عملکرد آن در دوربین سلفی به خوبی دوربین اصلی نیست و گاها ممکن است که در تشخیص سوژه و مرز میان آن با پسزمینه دچار دچار اشتباه شود.
حالت عکاسی شب یکی دیگر از قابلیتهای دوربینهای گلکسی S21 است که امسال عملکرد هوشمندانهتری دارد. یعنی در صورتی که دوربین تشخیص دهد محیط عکاسی تاریک و شب است، خود به خود در حالت Night تصاویر ثبت خواهد شد و نیاز به انتخاب این حالت به صورت دستی نیست. تصاویری که در این حالت توسط دوربینهای S21 ثبت میشود، گرمی دلپذیری و نویز کمی دارند. نایت مد تا زوم 10x قابل استفاده است، اما باید در نظر داشته باشید که هر چه عدد زوم بالاتر رود، سطح نویز در تصاویر محسوستر میشود.
حالت فیلمبرداری Super Steady برای دوربین عریض و فوق عریض این گوشی در نظر گرفته شده است که در صورت فعال کردن آن تمامی لرزشهای زمان حرکت حذف خواهند شد. این قابلیت بسیاری کاربردی متأسفانه برای دوربین فوق عریض در محیطهای تاریک چندان کاربردی نیست. چراکه نویز زیادی در فیلمها ثبت خواهد شد. از دیگر امکانات و قابلیتهای دوربین این گوشی میتوان به فیلمبرداری صحنه آهسته و فوق آهسته، Pro، پانوراما، Food و … اشاره کرد.
به طورکلی با در نظر گرفتن این مورد که گلکسی S21 کوچکترین و ارزانترین عضو خانواده پرچمدار جدید سامسونگ است، میتوان به این نتیجه رسید که از دوربینهایی با کیفیت مناسب و امکانات فراوان بهره میبرد. برای عکاسی تقریباً در تمامی شرایط میتوانید به دوربینهای S21 اتکا کنید. دوربین اصلی این گوشی هم باوجود آنکه در ظاهر به نظر نمیرسد که نسبت به نسل قبلی تغییر کرده باشد، با این حال، عملکرد بسیار خوبی چه در عکاسی و چه در فیلمبرداری از خود نشان میدهد و نمیتوان به آن ایرادی وارد دانست.
نمونه عکسهای ثبت شده در بررسی گلکسی S21 سامسونگ
Day Night
0.5x 1x 3x 10x 20x 30x
3x 10x
Portrait Portrait Night Portrait Normal Wide
0.5x Night 1x Night 3x Night
1x 3x
0.5x Night 1x Night 3x Night 4x Night 10x Night 20x Night
64MP 12Mp
Night Day
Portrait Normal
0.5x 1x 2x 3x 4x 10 20x 30x
باتری
سامسونگ برای کوچکترین عضو خانواده پرچمدار خود یک باتری با ظرفیت 4000 میلی آمپرساعت در نظر گرفته است. این همان باتری است که سال گذشته در گلکسی S20 استفاده شده بود. با این حال، از آنجاییکه در نسل جدید از پردازنده مدرن و بهینهتری استفاده شد، انتظار میرود که عملکرد باتری دستگاه نیز بهینهتر شده باشد. در بررسی گلکسی S21 سامسونگ ما این بهبود را به چشمهای خود دیدیم.
در تست بنچمارک باتری PCMark گوشی S21 در حالتی که نمایشگر بر روی حالت Adaptive (48-120Hz) قرار داشت، زمان 10 ساعت و 48 دقیقه را ثبت کرد. هرچند که به دلیل زمان کمی که گوشی در اختیار ما قرار داشت، امکان آن وجود نداشت که این تست را در حالت استاندارد (60 هرتز) تکرار کنیم، اما مقایسه همین رقم با 7 ساعت و 19 دقیقهای که S20 در تست بنچمارک کسب کرده بود، به ما ثابت کرد که تا چه اندازه عملکرد باتری در نسل جدید بهتر شده است.
در استفاده روزمره نیز عملکرد خوب باتری این گوشی مشهود بود. باوجود آنکه در بررسی فشرده ما از این گوشی همه عملیات سنگینی که یک گوشی از پس آن برمیآید، پشت هم بر روی S21 در حال اجرا بود، با این حال، باتری ما را در طول بررسی ناامید نکرد و شارژدهی بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشت.
بخش تنظیمات باتری در S21 دستخوش چند تغییر شده است و برای روزهای اولیه کار با گوشی با پیغام Learning Usage Patterns مواجه خواهید شد. پس از مدتی دستگاه با الگوی مصرف شما آشنا شده و میزان مصرف باتری را براساس نوع استفاده شما بهینه خواهد کرد. حالت Maximun/Medium Power Saving Mode حالا جای خود را تنها به یک گزینه پاور سیوینگ مد داده و در بخش دیگری از این تنظیمات میتوانید برای برنامههایی که در پسزمینه اجرا میشوند، محدودیت تعیین کنید.
همانطور که میدانید سامسونگ برای این گوشی شارژری در درون جعبه در نظر نگرفته است، با این حال S21 از شارژرهای سریع تا 25 وات پشتیبانی میکند. مدت زمانیکه برای شارژ این گوشی از 0 تا 100 درصد نیاز است، چیزی در حدود 1 ساعت و 10 دقیقه بوده. گلکسی اس 21 از شارژر بیسیم 15 وات و فناوری شارژ معکوس 5 وات نیز بهره میبرد.
میتوانستیم این انتظار را از سامسونگ داشته باشیم که برای پرچمدار نسل جدید خود باتری بزرگتری در مقایسه با نسل قبل ارائه کند. اما این موضوع طبیعتاً بر روی وزن، ابعاد و حتی قیمت این گوشی نسبتاً ظریف تأثیرات منفی میگذاشت. بنابراین سامسونگ تصمیم گرفت تا به بهینهسازی نرمافزار و سختافزار برای بهبود عملکرد باتری اتکا کند و باید قبول کنیم که توانست در این زمینه هم تا حد زیادی موفق عمل کند.
جمعبندی
در بازار جهانی اصلیترین رقیب Galaxy S21 دو محصول اپل، یعنی آیفون 12 مینی و آیفون 12 به حساب میآیند. اما به واسطه قوانین عجیبی که هر روز به گونهای مانع ورود گوشیهای آیفون به داخل کشور میشود، قیمت این محصولات در بازار ایران نجومیتر از S21 است. از همین رو شاید بتوان تنها محصولات اندرویدی مانند وان پلاس 8 پرو و Mi 11 شیائومی را اصلیترین رقبای این گوشی دانست.
گلکسی S21 با قیمتی در حدود 25 میلیون تومان در بازار ایران به فروش میرسد. این گوشی دارای طراحی مدرن، نمایشگر بسیار باکیفیت، سختافزار قدرتمند، نرمافزار بروز، دوربینهای جذاب و باتری قابل اعتمادی است. اما زمانیکه آن را با نسل قبلی خود، یعنی Galaxy S20 مقایسه میکنیم، میبینیم که با وجود قیمت پایینتر، نسل جدید نه تنها محصولی نیست که بتوان با اطمینان دست روی آن گذاشت، بلکه S20 حتی شانس برنده شدن در رقابت با عضو تازه وارد را نیز دارد. استفاده از پلاستیک در ساخت بدنه S21، حذف شیار کارت حافظه و در مجموع ارتقاء ناچیز در مقایسه با نسل قبل، شاید اصلیترین دلایلی باشند که کفه ترازو را به سمت S20 سنگین کنند.
- طراحی زیبا و نوآورانه
- نمایشگر باکیفیت
- سختافزار قدرتمند
- نرمافزار بهروز
- دوربینهای توانمند
- باتری قابل اعتماد
- بدنه پلاستیکی
- نبود هدفون و جک هدفون
- نبود شیار کارت حافظه
- نداشتن شارژر درون جعبه
- گرم شدن دستگاه در پردازشهای سنگین
گلکسی S21 سامسونگ یک گزینه ایدهال برای افرادی است که به یک گوشی پرچمدار مدرن با ظاهری زیبا و ابعادی نهچندان بزرگ نیاز دارند.
اصلا ارزش خرید نداره
بسیار عالی
یک بررسی خوب و جامع دیگه از سخت افزار
چقدر خوب ک خانم نوربخش در بررسی ها فعال هستند
سلام.
مرسی از شما دوست عزیز. ممنونم
سلام
بسیار ممنون از بررسی خوبتون . مثل همیشه عالی .
اما در مورد گوشی :
خدایی 25 میلیون تومان برای یک گوشی پلاستیکی ؟! نه اصلا … بی خیال …
غیر از پلاستیکی بودن طراحی خوب داره . اما سامسونگ کی میخواد مشکل این حفره سلفی رو حل کنه ؟ واقعا در گیمینگ ، افتادن کنترل بازی روی لنز هم باعث کثیفی میشه و هم آزار
دهنده هستش . مخصوصا در مشاهده فیلم . رابط کابری سامسونگ در اندروید بهترین هست اما آیکن ها واقعا کودکانه و برای گجت های طراحی شده برای کودکان هستند .
به نظرم کسی که اینقدر هزینه میکنه 25.000.000 تومان ! آیفون بهتره . چون بهترین کیفیت ساخت رو داره ، 5 سال پشتیبانی بی چون و چرا داره . بهترین سیستم عامل
و بهترین نرم افزار های انحصاری ….
واسلام 🙂
سلام.
ممنونم از توجهتون دوست عزیز
این مشکل کثیفی دوربینهای سلفی فکر میکنم چند سالی با ما هستش. اگر که امسال شرکتا موفق شن از دوربینهای زیر نمایشگر، نسخه باکیفیتتر اون چیزی که توی ZTE Axon 20 دیدیم استفاده کنند، این آزاردهنده بودن تو بازی از بین میره، اما کثیفیاحتمالا همچنان پا بر جا بمونه
ZTE نسل دوم دوربین زیر صفحه رو معرفی کرده (به صورت غیر رسمی) اما در MWC 2021 به صورت رسمی در شانگهای معرفی میشه .
https://fdn.gsmarena.com/imgroot/news/21/02/zte-axon-30-pro-5g-selfie-demo/-1220×526/gsmarena_001.jpg
مثل اینکه نه دیگه مشکل دوربین داره و نه دیگه مشکل کاهش کیفیت صفحه نمایش در بخش مخفی شده
جالبه !