در روز گذشته، خبر ارائه دو کارت گرافیک GTX1050 و GTX1050 Ti را در گونه های Max-Q اعلام کردیم؛ این دو محصول در لپ تاپ های کم مصرف، باریک و با کولرهای نه چندان قدرتمند نصب خواهد شد که امکان اجرای بازی های روز را با قیمت متوسط به کاربران می دهد. اما هدف NVIDIA از عرضه دو کارت گرافیک میان قیمت و کم مصرف چیست؟ همانطور که می دانید، AMD و Intel یک یک توافق همکاری به تولید پردازشگرهای MCM پرداخته اند که که از بخش گرافیکی RX Vega M GL و CPU های KabyLake-R برخوردار هستند. پردازشگرهای Core i5 و i7.
در نتیجه انویدیا احتمالا در واکنش به قابلیت اجرای بازی ها با سخت افزارهای جدید MCM یا چند ماژول بر روی یک برد برای لپ تاپ، AIO و مینی کامپیوترها، دو کارت گرافیک کم مصرف و میان قیمت جدید را راهی بازار کرده است. اما چرا دو کارت گرافیک جدید؟ پاسخ این سوال ساده است، کارت گرافیک های MX 130 و MX 110 شاید کمی در اجرای بازی های روز تبحر داشته باشند، اما به واقع قادر به قد علم کردن در برابر تراشه های ترکیبی جدید اینتل و ای ام دی را ندارند. چاره چیست؟ این شرکت دست به کار شده و دو کارت گرافیک GTX1050 و GTX1050 Ti کلاس Max-Q را معرفی کرده است.
همچنین انویدیا بر روی ویژگی جدید خود با نام WhisperMode نیز تمرکز کرده و گونه های جدید آن را برای دو کارت گرافیک مورد بحث در نظر گرفته است که امکان کنترل کارایی بر اساس توان و حرارت را امکان پذیر می کند. انویدیا با این کار به جنگ ویژگی مشابه با نام Turbo Boost 2.0 رفته است. AMD هم از یک قابلیت مشابه با نام XFR بهره مند است که در بخش پردازنده های CPU استفاده می گردد. می دانیم که از نظر تئوری نمی توان معماری های گرافیکی AMD و NVIDIA را با یکدیگر مقایسه کرد، چرا که کارایی آنها بر اساس بلوک های پردازشی متفاوت است.
میانگین فرکانسی در مدل های Max-Q بین 1417 مگاهرتز الی 1450 مگاهرتز است که از نظر تئوری عملکردی در رنج 2.18 ترافلاپ را ارائه می دهد. ظاهرا در زمینه پردازش هایی به طول 32 بیت یا FP32، این توان می توان کمی کاهش یابد. اما گرافیک های RX Vega M GL دارای قدرت پردزاشی بیشتری هستند که به طبع توان حرارتی بالاتری را ایجاد می کنند. پردازشگر RX Vega M GL از 20 واحد CU، تعداد 1280 هسته SP، تعداد 80 بلوک TU و 32 واحد ROP استفاده می کند. در نهایت توان عملیات مستقیم این پردازنده به نسبت مدل های جدید Max-Q کمی بالاتر رفته و به حداکثر 2.6 ترافلاپ می رسد. استفاده از حافظه های HBM2 با رابط 1024 بیتی نجومی! و فرکانس های 931 مگاهرتز الی 1011 مگاهرتز نیز از جمله دیگر ویژگی های کلیدی در تراشه های گرافیکی RX Vega M GL است. این توان کمی بیش از کارت گرافیک RX560 کلاس دسکتاپ است.
توان مصرفی-حرارتی کمتر کارت گرافیک های NVIDIA Max-Q یا ماژول های ترکیبی RX Vega M GL با توان عملیاتی بیشتر؟
یکی یه نظر بدون تعصب میتونه بنویسه!
خسته شدیم از این بچه بازی ها
هرکی نظر داره با سند و مدرک ثابت کنه ما هم مطلع بشیم
با این دعوا ها چیزی به کسی نمیرسه
کل شرکت ها رو اینجا مقایسه کرده که یه ذره آبرو برای AMD بمونه. اگر سخت افزار رو بخوای مقایسه کنی AMD همون آبروی نداشته اش رو هم از دست میده.
از بس که بنجل ساز تشریف داره این شرکت داغون.
:l از کی بجای مقایسه سخت افزار شرکت مقایسه میکنند ؟ کاره مقایسه با دستگاه های حرفه ای بر چند مبنا انجام میشه . این حرفت مثله اینه که بیای بگی مثلا هواوی از سامسونگ یا هواوی از موتورولا بهتریه . دقیقا مثله بچه مدرسه ای ها :smiley0
خب دیگه برای یک سری هیتر و آدم متوهم باید هم رایزن و مخصوصاً فاجعه وگا شاهکار باشه.
شانس بیارین در رادئون با این وضیعت تخته نشه که رییسش هم رفته. البته که به نظر من فروخته میشه میره پی کارش.
توی وگا هم مشکل مصرف یا دما حل نشده. دو تا مدل GH و GL از 24 و 20 واحد پردازشی تشکیل شدن، باید هم مصرف کمتری نسبت به وگا 56 و 64 داشته باشن. ولی نسبت به انویدیا هرگز مصرف کمتری ندارن.
1060 و 1050 نسخه Max-Q مصرفشون پایین تره، چون معماری معظم و بهینه پاسکل رو دارند که انویدیا اون همه براشون خرج کرده، برعکس شرکت گدایی مثل AMD.
من هم گفتم اگر وگا 56 و 64 بیاد توی دستگاه های موبایل، لپ تاپ رو ذوب میکنه، باتریشم در کسری از ثانیه میبلعه. کاری به اون مدل های GH و GL ندارم که اصلاً در مالکیت AMD هم نیستند.
اینتل هم یک نفر رو استخدام کرده و داره گرافیک خوش رو توسعه میده و AMD رو هم رها میکنه. خبرش هم هست.
(حالا بیا به خودت ریپلای کن تا ضایع بشی. بعدش هم فقط بسوز.)
من مثل تو نیستم که هر وقت اینتل گند زد بیام ماله کشی کنم یا از کاه AMD کوه بسازم. حقیقت برام مهمتره. چیزی که افرادی مثل تو که کشته مرده ی اینتل هستین نمی فهمین. خود اینتل که عاشقشی رفت سراغ وگا و باعث سوزش شدیدی در شماها شد. حالا هی بیا بگو وگا بخاریه وگا ماهی تابه هست ولی حقیقت رو عوض نمی کنه که Vega و Zen فوق العاده بودند.
خخخ. طرفداری از بخاری برقی های وگا دیگه واقعاً جالبه.
اون وگاها اگر میشد خود AMD اول جلوی این همه فاجعه شون رو میگرفت. توی همون لینک ها چیزی جز ناامیدی از اون همه مصرف وگا حتی با آندرولت دیده نمیشه. نزدیک به 300 وات در همون حالت داره مصرف میکنه.
خخخ. با اون همه ترانزیستور باید هم مصرفش بالا باشه که همونجوری هم حریف انویدیا نتونست بشه.)
AMD همین حالا هم جایگاهی توی لپ تاپ و دستگاه های همراه نداره. انویدیا با پاسکال کل این بازار رو گرفته.
بخش رادئون AMD درش تخته نشه هیترهاش باید خدا رو شکر کنن.
فعلاً که همون اینتل هم قصد داره معماری گرافیکی خودش رو توسعه بده با استخدامی که کرده و AMD بنجل ساز رو رها کنه.
(سوزش شما خیلی جالبه توجهه که هی میای ریپلای میکنی که کارهای AMD بنجل ساز رو بپوشونی. آخر سر هم برمیگردی به خودت ریپلای میکنی. محدودیت ریپلای برای شماها واقعاً مناسبه.)
در RX Vega M که نسخه ی تغییر یافته ای از RX Vega هست با کاهش کلاک و احتمالا ولتاژ، مشکلات دما و مصرف بالا را حل کرده اند. در همان وگا 56 و 64 هم می توان با کاهش ولتاژ و پاور لیمیت، کلاک بالاتری داشت در حالی که مصرف و دما پایین می یاد. لینکش رو هم پایین تر نوشتم.
اگر Intel از چیپ های Max-Q به صورت MCM و با حافظه ای ارزانتر از HBM2 استفاده کنه جایی برای AMD در لپ تاپ نمی مونه و فقط کاهش قیمت میتونه نجاتش بده.
Max-Q یه تکنولوژی پبشرفته برای گرافیک های موبایل انویدیاست، فکر نمیکنم اصلاً ربطی به Vega M داشته باشه.
وگاهای 56 یا 64 که بخوان وارد موبایل بشن که فاجعه دیگر واسه کامپیوترها رقم میزنن. لپ تاپ ها روشن نشده خاموش میشن.
گرماشون هم قابل کنترل نیست. دستگاه ذوب میشه.
توان مصرفی-حرارتی کمتر کارت گرافیک های NVIDIA Max-Q یا ماژول های ترکیبی RX Vega M GL با توان عملیاتی بیشتر؟؟
قیمت رو هم باید در نظر گرفت و همچنین undervolting رو در محصولات هر دو شرکت.
در این لینک ([url]”http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-rx-vega-64-undervolting,5234-2.html”[/url]) و این لینک ([url]”http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-rx-vega-64-undervolting,5234-3.html”[/url]) در حالت خاصی (Max. Power limit @ 1.0V) مصرف و دما و کلاک مناسبی برای vega 64 داشته.
[u]ولی در کل کسی که با نرم افزارهای خاص گرافیکی کار می کنه باید ببینه که نرم افزارهاش با کدام گرافیک بهتر کار می کنند که در اکثر موارد Nvidia انتخاب بهتری هست.[/u]
تو رو خدا منو نخندونین =))
ای ام دی کجا و انویدیا کجا =))
:-q:-bd:-q:-bd:-q:-bd:-q:-bd:devil:devil:devil:devil:devil:-bd