ظاهرا قوانین ملکی جدید به تصویب رسیده که طبق این قوانین، مالکان باید اقدام به ثبت اطلاعات ملکی و جزییات املاک خود را در سامانهی کلی املاک کنند و مستاجران نیز باید در این سامانه ثبت کنند تا خانههای خالی و بدون مستاجر با قوانین مالیاتی جدید محاسبه شوند. در این مطلب سعی داریم تا جزییاتی را در رابطه با این قوانین جدید املاک در اختیارتان قرار دهیم.
طبق اطلاعات منتشر شده و به گفتهی وزارت راه و شهرسازی، از پنجشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ به مدت دو ماه، سرپرست خانوارهای مالک یا مستاجر در شهر یا روستا باید در سامانه ملی املاک، ثبت نام کنند و جزییاتی را در زمینهی سکونت و مالکیت خود ارائه دهند. این ثبت نام براساس کد ملی بوده و هر شخص با هر کد ملی دو روز برای ثبت نام وقت دارد که جدول ترتیب ثبت نام براساس کد ملی را در اختیارتان قرار خواهیم داد. از سوی دیگر اگر مردم در سامانه https://amlak.mrud.ir ثبت نام نکنند، مشمول جرایم مالیاتی خواهند شد و براساس گزارشها از خدمات دولتی و بانکی نظیر یارانه محروم یا دیگر موارد این چنینی میشوند.
هدف از ثبت اطلاعات ملکی
این طرح در راستای تغییرات روند بازار مسکن و توقف سرمایهگذاری در این حوزه بوده که باعث افزایش قیمت مسکن شده است. در واقع چنین طرحی برای کنترل ارزش سرمایه ملکی است. برای مثال وقتی فردی به منظور سرمایهگذاری به سراغ خرید مسکن میرود، این مسکن در فرایند دلالی روزبهروز با ارزشتر خواهد شد و به طور کلی در بازار مسکن تحول عجیبی ایجاد میشود. از سوی دیگر گفته میشود که همین موضوع عاملی برای افزایش قیمت مسکن در سالهای اخیر بوده است.
در نتیجه این طرح جدید ملکی، سعی دارد تا با ثبت دقیق جزییات ملکی، سرمایهگذاری در زمینهی مسکن را حذف کند. پس طبق این طرح، اگر ملکی در مدت زمان خاصی (بیش از ۱۲۰ روز متوالی) بدون ساکن باقی بماند و خالی باشد، مشمول مالیاتهای سنگینی خواهد بود. ظاهرا مالیات خانههای خالی در سال اول حدودا ۶ برابر ارزش مالیات اجاره بوده و در سال دوم ۱۲ برابر و در سال سوم به ۱۸ برابر خواهد رسید. این در حالی است که در حال حاضر بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار خانه خالی در کشور وجود دارد. براساس گفتهها، این طرح تاثیر چشمگیری بر کاهش قیمت مسکن خواهد داشت و حباب ارزش مسکن با چنین طرحی از بین خواهد رفت.
در نهایت اقدامی که مردم باید در راستای این طرح انجام دهند آن است که در نقش مالک یا مستاجر در سامانه https://amlak.mrud.ir ثبت نام کرده و اطلاعات ملکی یا سکونت خود را وارد کنند. توجه داشته باشید که اگر سرپرست خانوار هستید، اما ملک مورد نظر به نام یکی از اعضای خانوار است، باید آن عضو خانوار را به عنوان مالک معرفی کرده و مالک به صورت جداگانه در سامانه ثبت نام کرده و اطلاعات ملکی را وارد کند. مستاجران نیز باید اطلاعات دقیق محل سکونت خود را وارد کنند و اگر قصد تغییر محل سکونت خود را داشتند، پایان سکونت در مسکن قبلی را ثبت کرده و اطلاعات مسکن جدیدی که به آن نقل مکان خواهند کرد را وارد کنند.
در نهایت شایان ذکر است که روند ثبت نام در این سامانه کاملا رایگان بوده و باید در زمان ثبت اطلاعات، کاملا دقت کنید زیرا در صورت ثبت و نهایی شدن اطلاعات، امکان ویرایش و تغییر جزییات ثبت شده وجود نخواهد داشت.
دعوای چپ رو راست رو بذارید کنار
راست افراطی و چپ افراطی هیچ جا جواب نداده که الان مجبور به اصلاح شدن
همون ایدئولوگ های اقتصادی دیگه از این حرفهای افراطی اقتصادی نمیزنن همه چی تلفیقی شده
این طرح هم نهایت مقطعی جواب میده
قیمت مسکن رو زمین بالا برده ، مصالح بالا برده ، نمیشه وقتی داره اهن و فولاد و سیمان ۸ برابر میشه بری به بساز بفروش بگی به همون قیمت قبل خونه بساز ، الان مجبور میشن بفروشن
ولی این در دراز مدت باعث میشه سرمایه گذاری تو بخش مسکن کم بشه و عرضه به شدت پایین بیاد و بعد به شدت قیمت بالا بره
باید دید مردم چقدر استقبال میکنن از این طرح. من بعید میدونم خیلی تاثیر گذار باشه و احتمالا خیلی مشکلات جانبی خواهد داشت. درگیری هارو بیشتر میکنه قطعا.
با سلام
یک سوال خیلی مهم. اگر خودت مالک باشی اما مستاجر باشی تو ی شهر دیگه چی ؟
سجاد خطی تو اینجا هم کامنت میزاری؟ چ حالی داری تو
خدمات دولتی و بانکی نظیر یارانه محروم یا دیگر موارد این چنینی میشوند!!!!!!!!!
طوری زر مفت میزنن انگار دارن به هر ایرانی ماهیانه 10 میلیون تومان پول میدن
این جماعت بویی از شرف و انسانیت نبردن فقط به فکر خالی کردن جیب ملت همیشه در خواب و فراموشکار هستند و از هر طریقی که شده میخوان کسری بودجه هاشون رو که به خاطر دزدی و ریخت و پاش های کلان جبران کنن
به دولت هیچ اطمینانی نیست
بوی پول شنیدند
دلال ها ناراحت شدن و دارن نظر منفی میدن
شمای مستاجرهم بهتره زیاد خوشحال نباشی! چون هیچیش تو جیب شما نمیره! 🙂
:)) اینکه چیزی به ملت نمیرسه درسته اما هر فلج مغزی ای میدونه یکی از عوامل گرانی متناسب نبودن عرضه و تقاضا هست. با این کار امکان پایین اومدن قیمت هست اما بدون این موضوع صد در صد قیمتها بالاتر میره. واقعا دلالا به تکاپو افتادن
مشکل مسکن تو این خراب شده زمین هست نه مسکن، برید بگردید که چرا قیمت زمین سر به فلک کشیده مگه این مملکت زمین کم داره که وضعیت اینجوریه شده خود ارگان های دولتی از جمله مسکن و شهرداری و راه و شهرسازی باعث و بانی تمام رانت و افزایش قیمت زمین هستن اگه مگه ما چقدر جمعیت داریم و چقدر مساحت شهری داریم نمی تونن زمین به هر نفر واگذار کنن، چرا می تونن فکرها از اساس بیماره. اینها هم شو انتخاباتی هست که مسئولین این مملکت یه جوری کار انجام میدن که بگن داریم کاری انجام میدیم.ولی کاری نکنن بهتره
از متخصصان اقتصادی تقاضا دارم به سرچ در اینستاگرامشون بپردازند و تئوری های اقتصادی ندن
مالیات بر خانه های خالی و مسکن مازاد راهی کاملا صحیح برای جلوگیری از رشد این کالای اساسی هست
اونی که باید بسازه میسازه و این بار به جای نگه داشتن مسکن که عرضه رو تحت تاثیر قرار میده مجبور میشه بفروشه
اونایی که ناراحتن باید این قضیه رو درک کنند که مسکن کالای اساسی هست و اصلا چیزی به اسم بازار مسکن نباید وجود داشته باشه.سرمایه گذاری در مسکن یعنی شما بری خونه بسازی بدی دست خلق الله نه اینکه بری بخری و بندازی یه گوشه و وضعیت رو به اینجا برسونید
نه عزیز، اینطور نیست،
وقتی بازاری برای سرمایه گذار سود نداشته و یا نسبت ریسک به سودِ سرمایه گذار بالا باشه، از اون بازار خارج میشه. میره جایی ک دست شما بهش نمیرسه. و این چیزی نیست ک با باید باید گفتن های شما تغییر مسیر بده.
خب خونه های خالی با یه استعلام از اب و برق و گاز مشخص میشه این سوسول بازی ها برای چی هست؟ هر خونه ای هم سند داره و مالکش مشخصه. کسی هم که اجاره نشین هست الان تو سامانه براش قرارداد می نویسن؟ این بروکراسی الکی چیزی جز گرفتن وقت ملت و خرج اضافه از بیت المال برای نگهداری سرور و … نداره. فقط یه مقدار پول عائد دفاتر خدمات الکترونیک و کافی نت ها میشه برای ثبت نام کسایی که کار با اینترنت رو بلد نیستن.
به نظر من هدف دیگه ای از این کار دارن. یا دیتابیس اسناد مالکین ناقص هست یا اصلا موجود نیست که بعدا بیان بگن شما صاحب این ملک هستین بیا مالیاتشو بده یا این ملک رو داری یعنی یارانه لازم نداری قطعش میکنیم و از این جور مسائل.
الان مثلا سرمایه از مسکن خارج شد
بعدش کجا میخواد بره؟ طلا؟ دلار؟ بورس و صنعت هم که پیش پیش خراب کردین
این خودش باعث تورم بیشتر میشه فقط بازار مسکن خراب میشه
باید اول دنبال طرح و سرمایه گذاری های جایگزین بود ، این طرح های انتزاعی بدرد نمیخوره
همینکه خواسته شده بیاید برای ثبت نام، مشخصه هیچ دیتابیسی از صاحبخونه ها ندارن. وقتی ندونی کی خونه داره، طبیعتاً جریمه و اینا هم کشکه. از میلیون ها راه فرار هم بگذریم.
اون کشورهایی هم ک شما این مدل رو از روشون کپی کردید، الان پشیمونن. چون ب مرور سرمایه گذار، میلی ب سرمایه گذاری تو مسکن نخواهد داشت و خونه کمتر ساخته خواهد شد و وضعیت از اینی ک هست بدتر میشه. پس بهتره از این چپول بازیا دست بردارید.
چرا چرت و پرت میگی مستر توحید ! من کاری به دولت ندارم هدف چی !
اما هیچ جا دنیا دلال مسکن نداریم ، متراژ قیمت مسکن در ایران بالاتر از هنگ هنگ ، لندن و نیویورک شده ،
چه چیزی باعث شده قیمت مسکن بالاتر از کشورهای اروپایی بشه ، وجود دلالین و واسطه ها و نگرفتن مالیات از اونها
همون انگلیس که اقتصاد نئوالیبرالی داره سیاستهای برای جلوگیری از بازار مسکن بدست دلالها داره
بعد امثال تو یک چپ یاد گرفتن هی هرچی میشه چپ چپ میکنن، اخه بی سواد توی میدونی چپ چی؟
اگه خونه رایگان میدادن به مردم این میشد کار چپی
اینکه جلوی دلال و واسطه رو بگیرین ، که قیمت مسکن هروز گرون تر از دیروز نشه ، بهش نمیگن کار چپی
من یک چیز فهمیدن کسانی که تا هرچیزی میشه میگن چپ یا چپول
هیچی از اقتصاد نمیدونن
هیچ جای دنیا دلال مسکن نداریم؟ یعنی مردم مستقیم میرن در خونه ها رو میزنن قیمت خونه میگیرن؟ :)))
ببین میدونم عصبانی هستی، ی لیوان آب بخور و ادامه متن رو بخون.
اینکه قیمت باید چ باشه رو شما تعیین نمیکنی. عرضه و تقاضا مشخص میکنه. بازار مشخص میکنه.
وقتی میگم چپولید ب خاطر همین چیزاست. چون فقط چپول ها میان با دخالت تو بازار گند میزنن ب بازار بعد داد میزنن آی دزد رو بگیرید. وقتی شما گند زدی ب عرضه و تقاضا، مشخصه ک قیمت مسکن تو تهران اینطوری میشه.
چرا خونه گرونه تو تهران؟ چون هنوز براش تقاضا هست. ممکنه ساخت و ساز 10 برابر شده باشه، اما تقاضا 1000 برابر شده. همین عرضه و تقاضا رو بفهمید مشکل شما چپول ها حل میشه.
اینکه دولت اسمش چیه اهمیت نداره، اینکه چ میکنه اهمیت داره. حالا شما بگو لیبرال و نیمه لیبرال و نئو لیبرال. کاری ک داره میکنه، باب میل چپولاست. اینکه شما فکر میکنی چپول نیستی هم مهم نیست، چیزی ک تو ذهن شماست، شما رو تعریف میکنه. اینکه نسبت ب مالکیت خصوصی چقدر احترام قائلی مشخصه میکنه شما چی هستی.
و چیزی ک شما قدرت فهمش رو ندارید، اینه ک تو اینجور داستانها نهایتا مصرف کننده ضرر میکنه. بالاتر هم گفتم، سرمایه دار عقلش از شما خیلی بیشتره قطعا، وگرنه الان شما پول داشتید و اون داشت اینجا کامنت میذاشت. ایشون میدونه چطور از سرمایه ش محافظت کنه. دلیلی نداره پولش رو بیاره تو مسکن بزاره تا بهش بگن امسال فقط حق داری 1000 تومن بکشی رو اجاره خونه ت در حالی ک تورم 70 درصدی رو داره تجربه میکنه. یا خونه ت رو اجاره بده وگرنه جریمه میشی. پول رو میکشه بیرون. ی گور بابای مستاجرها هم میگه میره پی زندگی ش. یا نهایتا مسیری پیدا میکنه ک پول بیشتری از مصرف کننده بگیره و میگیره نهایتا.
چون ایشون مسئول پول نداشتن و بی ارزشی پول شما نیست. چون ایشونم زندگی داره. ولی شما دستور میدید ک حتماً باید با فلان قیمتی ک من میگم ب من خونه بدید ک این مشکل شما چپول هاست. خودتون ک زورتون نمی رسه، مثل طفل صغیر دست ب دامن دولت میشید ک اون زور بگه ب جاتون. یادمه تو همین آشوب های BLM ی دختر ایرانی دیگه ک مثل شما چپول بود از اینکه اپل فروشگاهاش رو تخته زده بود ک کسی شیشه ش رو نتونه بشکنه و آیفون بدزده، عصبانی بود ک چرا حفاظ زدن نذاشتن ما بشکنیم و بریم تو. منو یاد اون انداختی.
در آخر، این بگیر و ببند ها و جریمه ها جواب نمیده. اگه قرار بود جواب بده، همون شلاق زدن های مغازه دار ها ک اوایل انقلاب ب خاطر گرون فروشی انجام میشد، جواب میداد. فیلماشو دیدی ک؟ دولت ک مالیاتش رو میگره، زهرمارم ب شما نمیده، شمایید ک هر روز بدبخت تر از روز قبل خواهید شد. ی لیوان دیگه میتونی آب بخوری الان.
دمت گرم توحید جان …..
اینها همش قصه اس عرضه و تقاضا
و عدم دخالت دولت در بازار ، اینکه بازار خودش خودش تنظیم میکنه، این چرندیات برای خواب کردن مردمان میگن
در همون دولتهای دست راستی چیزی داره به اسم انحصار
اونم توسط بخش خصوصی
نمونش گوگل ، مایکروسافت ، اپل و… هر شرکتی که میخواد جلوش قد علم کنن رو میخرن و جز زیر مجموعه خودشون میکنن
چرا امریکا اقتصاد نئوالیبرالی دنیا ، که عاشقش هستی ، اومد جلوی هووایی ، شیائومی ، تیک تاک گرفت ، چرا امریکا جلوی چین ایستاده ، مدام داره تعرفه پشت تعرفه روی اقتصاد چین و اروپا میبنیده ، چین چیکار کرده ! جز این که داره طبق قواعد بازار ازاد کار میکنه !
چرا امریکا در بحران 2008 و بحران کرونا به بازار پول تزریق میکنه ! مگه بازار خودش خودش تصحیح نمیکنه ! مگه بازار خود تنظیم گر نیست ! پس چرا اروپا در بحران کرونا در روند بازار دخالت میکنه
این چرندیات خود تنظیم گری بازار و تصحیح خودش فقط مال قصه هاس
سرمایه دار وطن نداره ، هر جا بدونه بازاری باشه پولش به اونجا منتقل میکنه تا پولش زیاد کنه
سرمایه دار توی کشورهای عقب افتاده ما به کمک رانت و دلال و واسطه بازی سرمایش زیاد میکنه
توی غرب بکمک انحصار نبض بازار میگیره دستش
مثال میزنم گوگل و اپل و سامسونگ بخوان با هم تصمیم بگیرن قیمت گوشی رو ارزون کنن
هیچ سرمایه داری کوچیکی در بازار باقی نمیونه ، که بخواد رقبیبشون باشه
این چرندیات سرمایه دار میدونه پولشو کجا بخوابونه کجا نخوابونه حرف مفته
سرمایه دار قیمت ارزون برق ایران میبینه بجای بخش تولیدی میاد پول میبره توی استخراج بیت کوین برق که سوبسید میخوره رو بجای تولید برای افزایش پولش مصرف میکنه
اگه همون دولتی که میگی نباشه و قانون براش تامیین کنه ! سرمایه دار بجای تولید کشور تبدیل میکنه به بازار مصرفی جنس چینی و باقی کشورها
چون وردات از تولید براش بصرفه تر
اینجاس نقش دولت مشخص میشه با دخالت در جهت دادن به بازار
بعد چطوری که در بخش تولید باید قوانین دولت باشه اما در بحث عرضه ورود دولت باعث اسیب روند بازار میشه
از زمان ورود تا خروج محصول نظارت و قوانین هست
اما در بخش عرضه باید هیچ قانونی نداشته باشه
در بخش مسکن دلال چطوری بوجود میاد
سرمایه دار خونه بدون مالیات بسازه ، انحصار بازار بجای دولت میگیره تقاضای کاذب در بازار ایجاد میکنه بعد قطره چکانی مسکن عرضه میکنه
اینجاس پای دولت به وسط میاد که جلوی دخالت در عرضه رو بگیره
بازار ازاد خیالی شما توی کتاب قصه ها پیدا میشه ، و سرمایه داری که فکر مصرف کننده باشه
بدون دولت ، همون سرمایه دار ارباب شما میشه
یادم نمیاد گفته باشم آمریکا تو این زمینه خوبه و بسیار خفن عمل کرده.
اتفاقا آمریکا رو هم چپ ها ب گند کشیدن و دارن میکشن. گفتم ک اهمیت نداره اسمت چیه، مهم کاریه ک میکنی. پول چاپ کردن و بین مردم پخش کردنش و این مدل چپول بازیاست ک مشخص میکنه چی هستی.
دفاع من از بازار آزاد هست نه کشورها. اینکه بیای از لزوم وجود دولت برای درست کردن قوانین صحبت کنی و انتظار داشته باشی انحصار هم بوجود نیاد، باعث پاره شدن تسمه تایم خودت میشه دوست من. دخالت دولت نهایتاً منجر ب انحصار میشه. چ ایران، چ آمریکا، چ چین.
اینکه گوگل و اپل و همه ی دنیا دست ب دست هم بدن گوشی ارزون تولید کنن، مساله ای نداره. نهایتا مصرف کننده سود میبره. اگه شرکتی کوچکه و نمیتونه رقابت کنه و ارزش پیشنهادی برای مصرف کننده نداره، باید(تاکید روی باید) حذف بشه. شما فکر میکنید ک نهایتا این کمپانی ها با نابود کردن شرکت های کوچیک، میان و گوشی هارو گرون تر ب دست مصرف کننده میدن ک خب اشتباه میکنید، بازار آزاد اجازه ی همچنین کاری رو نمیده. ن اینکه زور بگه، خیر. وقتی چیزی ب اسم رقابت باشه، در زمان کوتاهی کمپانی دیگه ای این بساط رو بهم میزنه. مثالش میتونه بازار پردازنده ها باشه.
شما نگران نابود شدن شرکت های کوچیک نیستید. چون همین الان تو آمریکا با مالیات سنگینی ک چپ ها از کمپانی ها میگیرن، کمپانی های کوچک رو عملاً نابود میکنن، اما کمپانی های بزرگ مساله ای براشون پیش نمیاد. اگه نگران بودی طبیعتاً باید ب دولت فحش بدی ک نمیدی.
بازم میگم، شما با نوشتن این متن طبیعتاً باید تسمه تایم پاره کنی. نتیجه ی دخالت دولت رو دارید لمس میکنید دیگه. این کثافتی ک توش هستیم نتیجه ی همین دخالت دولت (به معنای حاکمیت) هست. کجا دولت دخالت کرد و درست شد ک تو بازار مسکن بخواد چیزی رو درست کنه.
در انتها اضافه میکنم ک اگه شما دولت پرست ها اجازه بدید و ب دولت ک در مقام خدایی هست براتون کافر بشید، میتونیم ببینیم بازار آزاد چطور میتونه پاسخگوی مسائل باشه.
“بالاتر هم گفتم، سرمایه دار عقلش از شما خیلی بیشتره قطعا، وگرنه الان شما پول داشتید و اون داشت اینجا کامنت میذاشت. ایشون میدونه چطور از سرمایه ش محافظت کنه.”
یک سوال اساسی: تو همین کامنت خودت، خودت از کدوم دسته هستی؟
من نه چپ هستم نه راست…ولی یه چیزی رو خوب یدونم
در تمام دنیا دلال یا بروکر داریم…و بقول شما قیمت رو عرضه و تقاضا تعیین میکنه
ولی نکته اینه که مالیات هم هست. قوانین سفتو سخت برای قیمت گذاری هم هست
اون تقاضای افزایشی و بالا رفتن قیمت در مورد جایی صادق هست ک عرضه به اندازه کافی نیست
مثلا منهتن: زمین 100 درصد محدود(جزیره) و ساخت و ساز بشدت کم ولی تقاضا بخاطر موقعیت خاص تجاری و غیره بسیار بالا..
و در مورد تهران هم مثلا تقاضا برای بازار بسیار بالاس ولی چون بازار 100 درصد محدود هست و ساخت و سازی هم تقریبا توش نیس قیمتش کاشی کاشی موزاییک موزاییک تایین میشه( یا حتی میز و چرخ دستی)
ولی در باقی موارد…یک ساختمون رو برات نشون میکنم فقط جهت مثال: شما برو اتوبان حکیم از سمت غرب بیا شرق. تقاطع اشرفی یک نما کلاسیک دو بر هست
این ساختمون نزدیک ده سال هست خالی مونده
از این مثال ها زیاده ها ولی فقط برای نمونه
یک بار نگاه به دور و بر بندازی کلی ساختمون خالی میبینی
حالا نکته اینه
مالیات بر خانه خالی در همه جا حتی همون امریکا که مظهر سرمایه داری و امپریالیست هست هم وجود داره
این کار اجازه نمیده ک خالی نگه داشتن یک خونه سود بیشتری از اجاره اون داشته باشه
و نکته بعد چرا اینطوریه؟چون خونه و ملک قبل از اینکه سرمایه شخص باشه سرمایه ملی هست…وقت انرژی و متریال و ترابری و تمام مملکت درگیر میشه تا یک ساختمان بالا بره… سر همین میگن عمران صنعت مادر هست.. به همین دلیل هیچ دولتی در هیچ جای دنیا اجازه همچین دلالی ای رو به کسی نمیده…
و نمیخام وارد بحث اینکه اصلا چقدر از این قیمت ها واقعی هست یا خیر بشم …اگر یکم تحقیق کنی( که نمیکنی) برو چهارباغ و کردان کرج و اونورا و ببین تو یک سال چندین برابر شد و چرا….
و در نهایت این مالیات و اینها اتفاقا باعث بهتر شدن صنعت ساخت و ساز میشه…من یک سازنده یکی میسازم دوتا میسازم سه تا میسازم بعدش چون قمت بسیار بالاس فروش ندارم یا خیلی کمه و سالها دست میکشم از این بازار تا ببینیم چی میشه…بقول شما خالی نگه داشتن هم جذابتره (منطق پفکی)
ولی سرمایه دار عاقل اونی هست که پولش در گردشه…امروز میسازه فردا میفروشه و وقتی بسازی و بفروشی همه از این وضعیت سود میبرن
در این شرایطی ک شما گفتی فقط یه عده سود میبرن و اونم دلال هست
میتونی انکار کنی ….چون بهر حال تو از دسته کامنت گذاران هستی
و با توجه به مقدار کامنتی که تو هر روز میذاری و من میذارم طبق تعریف خودت “من اوضاعم از تو بهتره”
برو به فکر نون باش جای تز های سرمایه داری دوست عزیز
مقایسه منهتن با تهران اشتباهه دوست من
دولت تو 50 سال اخیر، سیاستش اینطور بوده ک همه رو بکشونه تهران. احتمالا ناخواسته چون عقل سالم میگه اینکارو نکنی.
تقاضای وحشتناکی ک تو ایران برای مهاجرت ب تهران هست رو هیچ جای دنیا نمیتونید ببینید شما.
تقریبا هیچ کس بی میل نیست ک بیاد تهران و ساکن بشه. چون همه چیز در تهران متمرکز شده. پول، کار، سیاست، اقتصاد و فرهنگ و هر نوع زهرماری ک بگید. در صورتی ک نیویورک ب این شوری نیست.
اگه این سیاست توسط دولت پیش گرفته نمیشد، الان تهرانی داشتیم به صورت باغ شهر ک 4 میلیون جمعیت داشت.تو چرخه ی گرونی هم تهران اولین شهری هست ک گرون میشه و بقیه شهر ها ب دنبال اون به همون نسبت گرون میشن. مخصوصا حاشیه ی تهران ک اسم بردید.
شما فکر کن ک مالیاتی ک از خونه ها گرفته میشه صرف ساخت و ساز و بهتر شدن صنعت میشه. چی بگم بهتون آخه :)) قشنگ تو روز روشن میبینید نفت و معدن و همه چی رو خوردن، کم اومده، دنبال چیز جدید میگردن بخورن، باز میگید با مالیاتش صنعت بهتر میشه. ساده نباش اینقد خدایی. بعد این شروع هست. مرحله ی بعدی خود شما هستید ک ب هر عنوانی ازتون مالیات گرفته میشه. صبر کنید و تماشا کنید. من ب جاتون بودم اعتراض میکردم.
بعد قسمت اخر حرفت جالب بود دولت مالیات میگره و به شما پاسخی نمیده !
این حرف چرته لابد سرمایه دار خیلی به فکر رضایت مشتری !
همون لیوان اب دولت برای تو فراهم میکنه
خدمات درمانی و بهداشتی ، رفاهی و اموزشی رو کی برات فراهم میکنه
شاید بگی بخش خصوصی!
همون امریکا مقدس هزارن نفر ترجیح میدن بابت مریضی بمیرن اما بیمارستان نرن چون توان پرداخت هزیته درمانی ندارن
بدون اموزش رایگان هیچ وقت یک قشر فقیر نمیتونه از قشر خودش بالاتر بره ، چون خانواده قشر فقیر هزینه تحصیل ندارن
در همین کرونا میلیون ها نفر از تحصیل بازموندن ، چون توان خرید گوشی هوشمند نداشتن
بخش خصوصی براش اموزش طبقه ضعیف مهمه
تنها چیزی که برای اون مهمه پول پول پول
اینجاست نقش دولت وسط میاد و با خرید گوشی یا دادن اینترنت رایگان باعث میشه افراد فقیر از طبقه خودشون خارج بشن
وقتی که تو کار افتاده بشی و نتونی کار کنی خرج تو رو کی میده ؟ بخش خصوصی
سرمایه دار بمحض اینکه کار افتاده بشه مثل سگ پرتت میکنه بیرون
اینجاس که دولت میاد هزینه کار افتادگی بهت میده
در زمینه نظامی و قضایی اگه دست بخش خصوصی بیفته کی میکنه حقتو از دیگران بگیره
این چرندیات دولت بده ، سرمایه دار خوبه رو فقط میتونید برای خرها تعریف کنن چون فقط کسی واقعا خر باشه که باور کنه سرمایه دار به مصرف کنندش اهمیت میده
سرمایه دار براش فرقی نداره داخل گاز یخچال سی اف سی باشه
یا برای اینکه مزه غذای تو خوشمزه باشه داخل مواد سرطان زا باشه یا نباشه
مهم اینه بنظر خوشمزه باشه حتی اگه بتونه عن رو برات خوشمزه میکنه بخوری
اما دولت میاد با فناوری نظارتش و قوانیش دست و پا سرمایه دار میبنده که بخاطر پول تو رو با عن خودت نکشن
سوال؟ این همه فقیری ک الان داریم، نتیجه ی مدیریت دولتیه یا بخش خصوصی؟ قطعا دولت.
بخش خصوصی بهتر میتونست از این منابع استفاده کنه. تو این حالت بیکاری ب حداقل میرسه. درآمد ها بهتر میشه. مردم میتونن لنگ گوشی نباشن. میتونن برن بیمه عمر خصوصی برا خودشون بگیرن و تو بیمارستان های خصوصی بستری بشن و آموزش پدر مادر دار رو در مدارس خوبِ خصوصی ببینن.
بعدم شما مطمئنی تو ایرانی؟ چون من همین الانشم تو دادگاه صدا م ب جایی نمیرسه. ……….. بازنشسته ها و کارافتاده های شاغل در بخش دولتیِ دور وبرمون توی تامین بدیهیاتشون موندن؛ کلی دانش آموز بدون گوشی میبینم ک از تحصیل موندن و … .
ایرانی شما؟ :))
از دست شما دولت پرست ها. باید ببندمتون ب تخت شما رو ترک بدم. جای گلبول قرمز، دولت دوستی تو خونتون جریان داره. دولتی ک هیچوقت آدم حسابتون نکرده.
خخخخ
از جواب خندم گرفته بود بریم بخش خصوصی بیمارستان و اموزش ببینم
نمیدونم من مخاطب احمق فرض کردی یا خودت زدی اون راه !
عمه من میدونه اموزش بخش خصوصی و بهداشت بهتره !
اما بخش خصوصی روی خودش خصوصی ! عاشق چشم ابروی مشکی تو نشده بره رایگان تو رو اموزش بده ، در عوض خدماتی که میده پول میخواد
طبقه فقیر هم هزینه اموزش و بهداشت نداره!
پس چیکار باید بکنه قید تحصیل رو میزنه ! قید تحصیل که بزنه در طبقه خودش تثبیت میشه ! و توان خارج شدن از منجلاب خودش نداره !
بعدا استدالهای شما خیلی مسخره بود بازار اجازه افزایش قیمت رو به انحصار گران نمیده ! این یک دورغ محضه ! مثال برات میزنم میزان قیمت مواد داروی در امریکا خیلی بالاس ! طوری که هر کسی از هزینه خرید مواد غذایی در نمیاد ! خصوصا کسانی که دچار بیمارهای پرهزینه ای مثل سرطان بشن ! اینکه وقتی در امریکا کسی مبتلا به بیمارهای پرهزینه میشه ناچار به کمک های خیره ای میشه ! میزان تقاضا در عرضه دارو نتونسته میزان قیمت رو کم کنه !
بعد خیلی حرفهات بچگانه اس ! میگه باید تمام نقش های دولت رو باید حذف کرد
بعد شما نمیگی در زمینه خدماتی و بعد امنیتی نظامی چه جایگزینی داری ! لابد پلیس و دادگاه رو هم باید بدی به بخش خصوصی اونها بهتر ادارش میکنن
یک چیز دیگه چرا نقش دولت تا زمان سخت خوبه اما در زمینه توزیع نباید دولت باشه و بی نظمی بازار خودش خودش تصحیح میکنه
همین قوانین و نطارت دولت نباشه ! من بجای سیمان داخل بتن با عن پر میکنم بعد تو میری میشنی توش ، یک پس لرزه میاد روی سرت خراب میشه ، دولتی نیست که برای ساخت دوباره مسکن بهت کمک کنه تا اخر عمرت اگه زنده بمونه مستاجر باقی میمونه ! لابد میخوای بگی بیمه میگیریم
در زمینه ساخت داروی چی !؟ در زمینه ساخت مواد غذایی چی ؟ کی میگه بخش خصوصی بفکر سلامت دارو و مواد غذایی منه ! بخش خصوصی تنها چیزی که فکر میکنه سود بیشتر نه سلامت تو ! نمونش در ورود روغن پالم در شیر و ماست بود ! نمونش در وارد کردن گوشت سگ و اجزای دور ریختنی حویانات در سویس و کالباسه
بخش خصوصی بدون نظارت دولت و قوانینش ، خود انسان رو میکشه و بسته بندی میکنه و بهت میفروشه ! چون هر چی که تقاضا داشته باشه قابلیت عرضه هم داره
در زمینه محیط زیست دولت مقصره خخخخخخخخخ جدی این حرف رو واقعی زدی ! فکر میکنی یک سرمایه دار محیط زیست براش مهمه ! خخخخخخ بدون فشار دولت تمام شرکتها تمام فاضلابشون مستقیم وارد رودخونه و طبیعت میکنن ! چیزی که سر سوزنی برای سرمایه دار نیست محیط زیسته
این چرندیات جهان پاکم و سبز فقط برای ایجاد بازار محصولات و فروش بازار سبز و گرنه زندگی سرمایه دارن ده برابر یک انسان معمولی مخرب محیط زیسته
بریم سراغ بحث حمایت ! شرکت خصوصی چرا باید به تو حقوق بازنشستگی و حمایت بعد از کار بده ! یا چرا باید به یک کار افتاده حقوق بده ! میگی داخل ایران نیست ! حقوق بیکاری چی ؟ بمحض که سرمایه دار تو رو از شرکتش بیرون کنه تمام و کمال هزینتو میده ! میاد هزینه بیکاری و حمایتی به تو بده !
جدی به چرندیات باور داری؟
الان چرا بخش خصوصی نمیاد و واکسن رو به مردم تزریق کنه ! چرا منتظر دولت هستی واکسن رو به مردم بزنه !
اگه واکسن دست دولت نباشه بخش خصوصی میاد و رایگان به همه مردم واکسن بزنه !!!!!
اره بشین تا رایگان واکسنت بزنه
بعد سرمایه دار نواور نیست !
بیشترین نواوری ها در بخش نظامی کشورهاس ! چرا چون حمایت دولت پشت اونهاس ! هروز داریم نواروی نظامی میبنم
اما در زمینه اتومبیل برای مثال که دست بخش خصوصی هنوز موتورها درون سوز هستن همون موتورهای که صد سال پیش اختراع شدن !
بعد میگیم چیزی از چپ نمیدونی ! تو وجود دولت و قوانینش مساوی با چپ بودن میگیری!!
لابد دولت حدف بشه اوضاع بهشت میشه ! نه جانم تازه برمیگرده به دوران فئودالی ! چون نبود دولت و قوانینش و قبول قوانین سرمایه دارن
یعنی رفتن به نظام فئودالی ، هرکسی به اربابانش خوب خدمت کنه ارتقا رتبه میگیره ! چیزی که توئی سرته هیچ فرقی با نظام فئودالی نداره
در نظام فئودالی رعیتهای بی ارزش رو از شرش خلاص میشدن
بشر خیلی وقته از این عصر گذر کرده ! مفهوم دولت ملت یک چپز نو و جدید در اروپا قدمتش به چهارصد سال
و در ایران صد سال بیشتر نیست بوجود اومده
بشین با خیال سرمایه داره خوب هستن و جهان اباد میکنن خودارضایی کن
چون تو برای سرمایه دار چیزی نیست جز رعیت
سوال و جواب
چرا برای بیماری کرونا شرکتها دست به دامن دولت شدن ! چرا مگه تقاضا کم بود! بدون کمک دولت به بخش خصوصی واکسن به این سرعت ساخته میشد ؟ اگه میشد و کمک دولت باعث گسترش روند ساخت واکسن نبود ! پس چرا بخش خصوصی برای مرس و سارس واکسن نساخت !
بدون حمایت دولتهای ثروتمند کشورهای فقیر توان خرید واکسن دارن ! بخش خصوصی حاضره به کشورهای فقیر برای واکسن کمک کنه !
چرا منتظر دولت برای واکست هستی ؟
مردمان فقیر توان خرید واکسن دارن ! لابد میگی برن بخرن
کی هزیته خرید واکسن مردم فقیر تامیین میکنه بخش خصوصی خخخخخخخ
البته من یادمه یک جا دیگه حرفهاتو خوندم
رویای تو جامعهٔ رؤیایی آنارکو-کاپیتالیستی !
بیشین و با این خیالات زندگی کن ! خخخخخخخخ
که روزی دولت حذف بشه و یک جامعه آنارکو-کاپیتالیستی درست بشه
اگر خورشید روزی سمت غرب در بیاد ! این جامعه خیالی هم درست میشه
چون اقتصاد نئدوالیبرالی غرب داره بازی رو به جامعه اقتصادی ترکیبی چین که اقتداگرا و نئوالیبرالی میبازه
چیزی که چین رو چین کرد ! بخش خصوصی چین نبود ! فکر سران حزب کمونیست بود که اقتصاد کمونیستی رو کنار گذاشتن و بخش های از اقتصاد نئوالیبرالی با خودشون ترکیب کردن
اینم ماحاصل تفکر حزب کمونیست چین بود
وگرنه اگر چین چند نفر خوش خیال مثل تو رو داشت که فکر میکرد بخش خصوصی بتنهای کشور اباد میکنه
چین تبدیل میشد به عراق
عراق نمونه کشور ایده ال توه
اقتصاد نئوالیبرالی
حکومتش دموکراسی
و نظامش فئودالی
ما از بحث حکومت دموکراسی و نظامی فئودالیش بگذرم
ثمره دولت نئوالیبرالی عراق شده به این روز که تمام مایحتاجش رو از ایران ، ترکیه ، اسمش نبر و چین تامین میکنه و شده بازار مصرفی کشورهای همسایه
در همه صنایع وابسته به کشورهای همسایه شده ! چون سرمایه دارنش توان رقابت با جنس های کشورهای همسایه خودشون رو ندارن ! بجای تولید واردات ترجیح میدن
اما وای به حالی روزی که نفت عراق تموم بشه ! انوقت که میفهن چقدر از باقی دنیا جا موندن
چرا چون عده ای فکر کردن قوانین گمرگی مانع اقتصاد بازار ازاده
سخته خب. فک کن باید چند میلیون طفل صغیر مثل تو رو ک فک میکنن بدون دولت میمیرن رو حالی کنیم ک نمیمیرید. بچه رو چطوری از شیر مادر میگیرن گریه میکنه، مجبور میشن تهش فلفلی چیزی بزنن ک بی خیال اون شیر بشه، شما هم همینید.
مجددا در پناه دولت مرکزی، لذت ببرید از شرایط.
من کاری ندارم ، مستر توحید من طرفدار دولت نیستم ، من مفهوم دولت ملت یک پدیده تازه میدونم ! در غرب این مفهوم طی چهارصد سال اخیر درس شد در ایران و خاومیانه این مفهوم صد سال درست شده ، روند مفهوم شکل گیریشم خیلی سادس ، سرمایه دارن تازه به دوران رسیده شکل گرفتن ، این سرمایه با یک مانعی روبرو بودن مقاماتی مثل پادشاه و… مانع رسیدن اونها به قدرت بود ، این بود اولین انقلاب که همون انقلاب فرانسه باشه رو مردم پی ریزی نکردن ! بلکه موتور محرک اصلی اونها سرمایه دارن بودن ، تا بتونن همه علیه قدرت کلیسا قیام کنن هم بتونن با اصلاح قوانین جایگاهی در قدرت پیدا کنن ، اینکه میگن رنسانس رو اتقلاب علمی شروع کرد دروغه ، رنسانس و انقلاب ها شروعشون با ظهور سرمایه دارن جدید بود . اما ثمره انقلابشون جواب داد بله ،
یک مثال بسیار خوبش جمهوری امریکا بعنون مظهر دموکراسی جهان ، چیزی که تعیین میکنه کی رئیس جمهور این کشور بشه ، مردم نیستن ، سرمایه دارها هستن که با حمایت مالیشون تعیین میکنن چه کسی نماینده حزب جمهوری خواه باشه یا دموکرات ؛ بزرگترین دمورکراسی جهان برخلاف ریس جمهورش ادعاش نماینده مردم نیست نماینده سرمایه دارهاس که با حمایت اونها در راس بزرگترین اقتصاد جهان میشنه ،
اینکه برخلاف تصور تو دولت ضدیت با بازار نداره ، دولت در اقتصاد نئوالیبرای نوکر سرمایه دار و بازار ،
اینکه ضعفهای دولتها گردن دولتها نیست ، گردن سرمایه دار بی وطن ، که اگه قانون باب میلش نباشه سرمایه اش رو جابجا میکنه ، نمونش شرکتهای بزرگ که برای سود بیشتر سرمایه خودش رو به چین و حالا هندوستان منتقل کردن ،
اما جامعه خیالی تو جامعه آنارکو-کاپیتالیستی ، چیزی نیست جز نظام فئودالی منتها با اسم و ارمانهای جدید و نسخه بروز شده قبلا در بشر تجربه شده نتایجش مشخصه
چیزی که من دنبالشم ایسم های غربی نیست ، من عاشق دولت نیستم ، اما عاشق سرمایه دار هم نیستم ، جامعه مبتنی بر خواست مردم با توجه به فرهنگشون بدون قیود حاکمیت و دولت و سرمایه دارها خارج از ایسم های غربی
آقای سجاد که فکر می کنی دولت یا حکومت به مردم لطف می کنه
شرکت های خصوصی از مردم مالیات نمیگیرن از مردم باج نمیگیرن از مردم خدمت رایگان دریافت نمی کنن برای مردم قوانین تأیین نمی کنن ثروتی که بدست میارن از راه رایگان بدست نیومده کار کردن زحمت کشیدن محصولی تولید کردن و فروختن و اینجوری ثروت بدست اوردن و تازه هرساله مالیات های بسیار سنگینیُ نسبت به درآمدشون می پردازن به همین دولت ها که دولت مردان هم برن حیفُ میلش کنن شرکت های خصوصی باج گیری نمی کنن باج گیری یعنی چی یعنی اینکه شرکت های خصوصی نمیان کسی که می خواد مثلا یجایی زمین بخره و مزرعه بزنه مجبورش کنن کلی کاغذ بازی انجام بده و دو یا سه برابر قیمت خود زمین به شهرداری پول بده و علاوه بر این هم از درآمد سالانش هم کلی هزینه بده و مجبورش نمی کنن محصولشو مفت بفروشه
شرکت های خصوصی چیزی به نام بیتل مال ندارن
تمام درآمدی که بدست میارن حاصل از زحمتشونِ
پس اگر تمام اون کارهایی که گفتی دولت ها انجام میدن حتی اگر 1 درصدشو شرکت های خصوصی انجام بدن از لطفشون بوده نه وظیفشون چون وقتی از مردم هیچ خیری نمیبینن هیچ وظیفه ای هم در قبال مردم ندارن
و تمام کارهایی هم که گفتی دولت های انجام میدن تازه کم کاری هم می کنن چون اصلا نباید بین دولت مردان یا حاکمین فساد مالیاتی اتفاق بی افته
حتی همون بخش مهندسی ارتش هم به فناوری هایی که می رسن با سرمایه مردم هست و همینطور به رایگان به خدمت گرفتن افراد نخبه برای بخش های سری تکنولوژی ارتش
که مردم هیچ خیری ازشون نمیبینن و به خیلی از دستاوردهایی که در علوم می رسن و کشف می کنن حتی 1 درصدش هم برای رفاه مردم به خدمت گرفته نمیشه که اگر گرفه بشه بازم لطف بحساب نمیاد
با پول مردم قدرت نمیایی می کنن جوونای مردمُ می فرستن جنگ برای هیچُ پوچ که فقط قدرتشونُ نمایش بدن
اصلا توی بخش حکومتی هیچ گونه فسادی نباید اتفاق بی افته نه از نظر مالی و نه ارتش
همین شرکت های خصوصی که بدت میاد سالانه ثروتی فضایی برای دولت تأمین می کنن بدون هیچ زحمتی یعنی از طریق مالیات حساب کن شرکتی مثله اینتل یا گوگل بلفرض توی یکسال سود خالص هر کدومشون 10 میلیارد دلار باشه هرکدوم باید 20 درصد مالیات بدن
بنظرت همین کاری که شرکت های خصوصی انجام میدن بس نیست یا اینکه باید رایگان هم به مردم واکسن بدن یا هر خدمات دیگه ای
راجب اینکه میگی مثلا شرکت های خصوصی ماشین سازی هنوز دارن تکنولوژی صد سال پیش موتورهای درون سوز رو میسازن بهتره بری یه نگاه به انواع موتورهایی که ساخته شده یا طراحی شدن ولی به تولید نرسیدن یعنی فقط کانسبتشون هست یه نگاه بندازی
دلیلش اینه که بهترین حالتی که میشه اسب بخار زیادی گرفت همین موتورهای پیستونی هستند و راه دیگه ای وجود نداره
دلیل انحصار گریشون هم کاملا واضحه وقتی میشه از راه راحت تری پولُ بدست اورد بدون اینکه حق کسی ضایع بشه یا از کسی دزدی بشه واسه همین دنبال انحصار گری هستند
پس باید قانونی باشه که جلوی انحصارگریُ بگیره که اگر دولت ها هم نباشن بازم میشه این کارو انجام داد
دلیل اینکه شرکت های خصوصی بهتر باعث پیشرفت سطح زندگی جوامع میشن اینه که توی ذات انسان اینه که برتری خودشونُ به یه چیزی نشون بدن وقتی موجود بی گانه ای نیست یعنی موجودات هوشمندی مثله خودمون پس انسان های بخاطر همین غریزشون می افتن به جون خودشون یعنی خودارضایی می کنن و اگر قراره جنگی در کار باشه بهتره این جنگ برای بالا بردن رفاه زندگی مردم باشه نه نمایش قدرت که هیچ سودی به حال مردم نداره
جنگ بین شرکت های خصوصی باعث تولید محصولات با کیفیت تر و بهتر میشه و با قیمت پایین
مثلا همین ای ام دی اگر همون موقع که عقب افتاده بود تلاش نمی کرد که وارد رقابت با اینتل بشه الان ما شاهد پردازنده های 64 هسته ای نبودیم و نهایت تا الان پردازنده ها به 10 هسته می رسیدن همین رقابت باعث شد به قدری سرعت پیشرفت پردازنده ها زیاد بشه که توی یک مدت کوتاهی به آخرین مرحله ی خودش برسه و حرف از این زده بشه که کمکم باید فناوری جدیدی جایگزین سیلیکون بشه
منم از سرمایه دارهایی که بی درد سرمایه دار شدن خوشم نمیاد چون بی رحم ترین نوع سرمایه دارها همینا هستند چون خودشون هیچ دردی نکشیدن به درد بقیه هم اهمیت نمیدن و سیری ناپذیرن و به هر روشی سرمایشون زیاد می کنن که 70 درصد سرمایه دارهای دنیا از همین نوع هستند
اما نقطه ضعف اینجور سرمایه دارها طمعشون هست که راه کنترولش و به نفع مردم استفاده کردنش ایجاد شرکت های خصوصی هست یعنی به این طریق بی افتن به جون همدیگه
به عنوان حرف آخر اینُ میگم
دولت یا حکومت ها به مردم هیچ خدمتی نمی کنن تمام کارهایی که گفتی اینا وظیفست نه خدمت
تازه خیلی هم کم کاری می کنن خیلی خیلی زیاد کم کاری می کنن اونقدری که این کلمه خیلی رو ده بارم بکار ببرم کمه
افرین تو راس میگی
افزابش قیمت فقط و فقط به خاطر دلاله وه فقط تو ایران هست
قیمت میلگرد و سیمان و غیره هم کشکه