انویدیا طی بیانیه جدیدی که منتشر کرده از ادامه کمبود موجودی کارت گرافیک تا پایان 2021 خبر داده و اعلام داشته که گیمرها به سختی میتوانند گرافیک گیمینگ جدیدی تا سال آینده تهیه نمایند. مدیر ارشد مالی کمپانی Colette Kress در اوایل هفته این موضوع را در روز سرمایه گذاران کمپانی تایید کرده بود تا 2021 برای گیمرهای PC سالی بد لقب گیرد.
از زمان عرضه سری کارتهای GeForce RTX 30، انویدیا و مدیر عامل آن Jensen Huang چندین بیانیه منتشر کردهاند که در آن به تداوم کمبود موجودی اشاره داشتند. این کمپانی اعلام کرده بود که مشکلات ارسال کالا به همراه کمبود قطعات باعث شده کارت گرافیکهای نسل بعدی به تعداد کافی عرضه نشوند و قیمتهای بسیار بالایی را در خرده فروشیها شاهد باشیم. برای بدتر شدن اوضاع باید افزایش تب و تاب ماینینگ را نیز اضافه کنیم که باعث شده ماینرها گرافیکهای گیمینگ را در حجمهای بزرگی تهیه کنند.
بزرگترین فاکتورهای دخیل در موجودی کم، کمبود مواد اولیه، برون سپاری، پاندمی و بازگشت ماینینگ میباشد. یکی دیگر از فاکتورهایی که روی موجودی تاثیری نداشته اما روی قیمت تاثیر گذار بوده، عدم معافیت مالیاتی میباشد. این موضوع حتی باعث شده تولید کنندگان سخت افزاری قیمت قطعات خود را افزایش دهند.
کمبود موجودی کارت گرافیک گیمینگ تا پایان 2021
سه فاکتور اول همه باهم ترکیب میشوند زیرا منابع و برون سپاری در یک راستا قرار میگیرند. پاندمی نیز پروسه تولید را محدود میکند. انویدیا یک توسعه دهنده بدون کارخانه است که یعنی آنها نمیتوانند تولید انبوه کارتها خود را به انجام رسانند. برای این منظور تیم سبز باید تولید کارت گرافیکهای خود را به کارخانههای خارجی مانند TSMC یا سامسونگ محول کند.
انویدیا در این میان البته با اقداماتی سعی داشته تا کارت گرافیکها بیشتر به دست گیمرها برسد تا ماینرها و به همین منظور ما شاهد محدودیت هش ریت در گرافیکهای گیمینگ جدید کمپانی بودیم و در ادامه نیز سری مخصوص ماینینگ CMP معرفی شد. اوضاع اما چندان برای تیم سبز خوب پیش نرفت. نه تنها ماینرها محدودیت هش ریت را دور زدند بلکه در حال حاضر سری CMP با قیمتهای بسیار بالایی لیست شدهاند که به هیچ عنوان برای ماینرها به اندازه گرافیکهای گیمینگ جذاب نیستند.
برای مثال، کارتهای CMP از تنها 3 ماه ضمانت بهره میبرند که در مقابل 3 سال ضمانت کامل سری گیمینگ قرار میگیرد. به علاوه کارتهای CMP همان ارزش را در ماینینگ ارائه نمیدهند. حتی کارتهای قدیمیتر GeForce میزان هش ریت بهتری را نسبت به کارتهای CMP با قیمت پایینتر فراهم میکنند.
البته قرار نیست وضعیت به همین شکل باقی بماند و انویدیا انتظار دارد که هر چه به پایان سال نزدیکتر میشویم موجودی بیشتری در بازار عرضه شود اما حتی اگر شاهد عرضه کارت گرافیکهای گیمینگ بیشتری از سوی کمپانی باشیم، تب و تاب ماینینگ هنوز از بین نرفته است. در این میان سودجویان نیز قصد سواستفاده از این موقعیت را دارند و تقریبا در کسری از ثانیه موجودی کارتها را خریداری میکنند تا در بازارهای شخص ثالت با قیمت بالاتری آنها را بفروشند. در هر صورت به نظر میرسد که زمانه سختی برای گیمرهاست و فرقی نمیکند که شما به دنبال کارت گرافیک AMD باشید یا انویدیا، احتمالا تا 2022 اتفاق خوبی رخ نخواهد داد.
بیشتر بخوانید: نقشه راه دیتاسنتر انویدیا تا 2025 – هر دو سال یک معماری
دوست عزیز من با نظر شما کملا مخالفم . چون اگه کل ایران پر کنن از کارت گرافیک من به شما قول میدم ریگ های بیشتری برای ماین فراهم میشه و بازهم دست گیمر ها خالی چون انسان ذاتا بی نهایت طلب تنها راهش اینه که کلا از لحاظ سخت افزاری کارت های مناسب ماین رو از گیمینگ جدا کنن در غیر این صورت گیمر ها به دلیل قیمت بالا زده میشن از خرید pc و روی میارن به کنسول ها و برای کارهای روزانه معمولی هم یدونه کامپیوتر معمولی جوابگوهست هم طرف بازی شو میکنه هم کارشو انجام میده متا سفانه اگر هم پشیمون بشن از این سیاست قیمت اب رفته دیگه بر نمی گرده طرف دیگه پولش خرج شده رفته اگر هم بخواد دیگه نمیتونه همیشه یه جایگزینی وجود داره
آخه این چه مسخره بازیی هستش بار اول که نیستش بار چندمه همچین وضعیتی میشه این دفعه از همشون بدتره آخه نگاه کن تو رو خدا گیمرها که پولدار نیستند که قراره با سوداگران زر و سودجویان رقابت بکنند معلومه که گیمرها شکست میخورند خب کی مسئوله در درجه اول انویدیا و رقبا چرا که به جای اینکه اونها را به یک صورت بیرون بیندازند دارن از اونها استقبال می کنند با کارت گرافیکهای مخصوص ماینینگ یا چیزهای دیگه فقط یادشون باشه به یکباره مشتری های خودشون را برای همیشه از دستند ندهند کنسول بازی در همین یک قدمیه .
نگرانی من این نیست که ماینرها دائمی باشند چون اگر این طور بود در عوض شرکتها تولید خودشان را متناسب با تقاضای بالا افزایش می دادند این افزایش تولید هست که میتونه قیمتها را پایین بیاره چه دلال چه ماینر وقتی کارت زیاد تو بازار باشه تاثیری دیگه نمیتونه روی بازار بگذارده.
افزایش تولید مگه همینطوری راحته؟ زنجیره تامین وجود داره برای یه کارت گرافیک که از تولید دای بگیر تا رسیدن به خرده فروش. ظرفیت تولید هم ظاهرا پر شده و جا نداره. انویدیا نمیتونه بیش از ظرفیت ویفرسازی سامسونگ ازش خروجی بخواد. سامسونگ هم نمیتونه چندماهه خط تولید راه بندازه. در حالیکه دنیا به سمت استفاده از محصولات نیمه رسانا در همه ارکان زندگی بشر رفته که باعث میشه تولید تراشه نتونه جوابگوی اینهمه نیاز باشه، این وسط کرونا و ماینرها و سودجویان هم مزید بر علت شدن که مشکل چند برابر خودش رو نشون بده.
مشکل کماکان وجود خواهد داشت.
تنها چیزی که الان قیمتش مناسبه و موجودی خوبی داره پردازنده های نسل 10 اینتل هست و دلیلشم اینکه فرآیند تولید این پردازنده روی دوش نود 14 نانومتری اینتل هست که مشکلی در ظرفیت تولیدش وجود نداره و تقاضا هم انقدر بالا نیست براشون. همین شده که قیمتهاشون به شکل استثنایی پایین اومده, 10600KF الان 200 دلار هست که تو بازی زیر 10% و تو کارهای محاسباتی زیر 20% ضعیفتر از 5600x هست که الان ارزونترین قیمتش 380 دلاره. یعنی حدودا نصف قیمت. حتی قیمت رسمی که 300 دلار هست رو در نظر بگیریم ارزش 10600kf بر مراتب بالاتر از 5600اکس هست