در روزهای اخیر خبر تشکیل سوپر لیگ جنجالهای بسیاری به همراه داشته و به غیر از اهالی دنیای ورزش، دیگر اقشار جامعه جهانی نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان دادهاند. در یکی از جدیدترین موارد شاهد واکنش وزیر ارتباطات به سوپر لیگ اروپا هستیم.
سوپر لیگ اروپا چیست؟
احتمالا در روزهای گذشته این نام را بسیار شنیدهاید. سوپر لیگ اروپا در حال حاضر متشکل از 12 تیم (چلسی، تاتنهام، آرسنال، لیورپول، منچستریونایتد، منچستر سیتی، رئال مادرید، بارسلونا، اتلتیکو مادرید، یوونتوس، اینترمیلان و آث میلان) بوده و قرار است که سه باشگاه دیگر به اعضای دائمی آن اضافه شوند. این لیگ 5 عضو چرخشی نیز خواهند داشت که هر فصل با دیگر تیمها به رقابت خواهند پرداخت.
جدا از جنجالهای فراوانی که اعلام تشکیل رسمی این لیگ به همراه داشته، اخبار و شایعات فراوانی پیرامون تبعات برگزاری آن به گوش میرسد. از احتمالا حذف تیمها از لیگ و رقابتهای اروپایی گرفته تا محرومیت بازیکنان از تیم ملی و … . در کنار این موارد گفته شده که بازی PES به دلیل آنکه تعهدی نسبت به فیفا و یوفا ندارد میتواند تمامی این 12 تیم را لایسنس کند، اما در طرف دیگر ماجرا بازی فیفا بدلیل تعهد مذکور ناچار به حذف این تیمها از بازی خود خواهد شد. این موضوع طبیعتاً میتواند در میزان موفقیت آینده این دو بازی نقش تعیین کنندهای داشته باشد. اما همانطور که پیشتر نیز اشاره در حد شایعه است و در حال حاضر همه چیز بسیار گنگ و مبهم به نظر میرسد.
پیام وزیر ارتباطات به فلورنتینو پرز
در میان تمامی واکنشهایی که نسبت به این موضوع داشتیم، شاید یکی از عجیبترینِ این موارد، توئیتی بود که وزیر ارتباطات به زبان فارسی برای پرز، رئیس باشگاه رئال و مجمع سوپر لیگ نوشت. آذری جهرمی در توئیت خود گفته:
“آقای پرز!
فوتبال رو برای مردم دنیا بگذارید بمونه.”
واکنشهای کاربران نسبت به این توئیت جهرمی نیز در نوع جالب توجه بود، بسیاری از کاربران با جملاتی مانند “یه اینترنت رو بزارید برای ما ایرانیا بمونه”، “نت رو برای مردم ایران بگذارید بمونه.”، “حیا رو برای مردم دنیا بگذارید بمونه.” و عبارات مشابه دیگری که با کلماتی از جمله زندگی نرمال، ایران، توئیتر، جوانی و … نوشته شدند، نسبت به این توئیت واکنش نشان دادند.
فارغ از دنیای تکنولوژی، این روزها شاهد اتفاقات عجیبی و بیسابقهای در دنیای فوتبال هستیم که ممکن است سالها بعد به آن به چشم یک حرکت انقلابی نگاه کنیم که به طور کلی آینده این ورزش را تغییر داده است. نظر شما پیرامون اتفاقات اخیر چیست؟ آیا با راهاندازی سوپر لیگ و برگزاری مسابقات جذابتر در مستطیل سبز موافقید و یا به دلیل اختلاف طبقاتی که این لیگ ممکن است ایجاد کند و یا دلایل دیگر موافق تشکیل آن نیستید؟
همین وزیر ارتباطات طرح رجیستر گوشی برای دست کردن حکومت تو جیب مردم رو آورد و اجرا کرد! و گوشی رو گران و خیلی هارو بی گوشی کرد
الان اومده فاز طرفدار مردم بودن برداشته!؟
اول پولهایی که اپراتورها از مردم بالا کشیدن پس بگیرین
آقای وزیر مثلا طرفدار جوانان به جای این کارا به مسئله گرونی اینترنت ورود کن. 48 ساعت پیش آسیا تک رسما تمام سرویسهای ای دی اس ال رو تا 50 درصد گرون کرد ( از نظر قیمت 33 درصد افزایش و از نظر حجم 17 درصد کاهش در تمام سرویسها ) و تحربه ثابت کرده بعد از این هم باقی شرکتها همین کارو انجام میدن. مگه قول ندادی اینترنت گرون نمیشه . سرویس منسوخ شده ای دی اس ال با این قیمتها ؟ قرار بود وی دی اس ال به مردم بدین به جاش هر چند ماه سرویسای مزخرف و قدیمی ای دی اس ال گرون شد . میخواستین مودمهای باد کرده تو انبارهاتونو به مردم بفروشین ؟ شرم و حیا به خدا خوب چیزیه 😐😐😐
به عنوان کسی که زیاد فن فوتبال نیستم پتانسیل زیادی توی سوپرلیگ میبینم البته بشرط تغیرات کوچیک
چه فیفا و یوفا چه موسسان سوپر لیگ همشون فاسدن اینا هیچکدوم به فکر فوتبال و تماشاچی نیستن فقط داستانه پوله کلا نظام سرمایه داری همینه فقط پول
درگیری باند های مافیایی بر سر پول …
فوتبالم به لجن کشیده شده بود حالا بوش دراومد
با راهاندازی سوپر لیگ موافقیم به شرطی که به جای چلسی یه تیم دیگه رو جایگزین بکنن 😅
🙄🙄
🙃🖐
یوفا و فیفا نهادهای غیر شفاف و فاسدی هستن ک هیچکس نمیتونه ازشون بپرسه جریان مالی ک دارید چطور هست و ب کجا میره.
اینکه صدای چند تا بانک و موسسه مالی و چند تا رئیس جمهور در اومده، مشخصه چ کثافتی اون پشت داره میگذره.
و ب شخصه خوشحالم و ب جسارت و شجاعت مدیران این تیمها، مخصوصا شخص پرز، حسودی م میشه. امیدوارم هم یوفا هم فیفا کاملا له بشن و ساختار بیافته دست مدیران باشگاه ها.
صحنه قشنگیه. تماشا میکنیم ببینیم چی میشه.
اونوقت مدیران باشگاهها خیلی خوب عمل میکنن و شفافیت خیلی بهتری انجام میدن؟
ما نمیتونیم از چاله دربیاییم بیفتیم تو چاه. تمرکززدایی که تهش بشه به وجود اومدن باندهای مافیایی بی حساب و کتاب اینور و اونور نه تنها مشکلی از مردم عادی جامعه حل نمیمنه بلکه باعث مشکلات بیشتر میشه.
این چیزی که شما حمایت میکنی منجر به انارشی میشه چون نهاد بشر کسب قدرت هست. حداقل تو دموکراسی اندک جایی برای مردم قایل هستند اما در مدل شما میشه هرکی هرکی و هرکس که ثروت و قدرت داره خیلی بیشتر از دولتها به مردم زور میگن چون در این سیستم انارشی اکثریت مطلق از منابع قدرت و ثروت دور هستند.
ما تا نتیونیم توزیع عادلانه ای از قدرت و ثروت در جامعه داشته باشیم، هرگونه حرکت به سمت انارشی منجر به مشکلات عدیده ای خواهد شد.
باشگاه هزینه میکنه، مدیریت میکنه، نتیجه ی این هزینه و مدیریت، کسب در آمد از بلیط فروشی و حق پخش و تبلیغات و … هست. نهادی ب اسم یوفا، کل اینا رو میگیره، 20 درصد ب خود اینها برمیگردونه. بقیه ش هم معلوم نیست کجاست. اینطوریه ک تو این سیستم مسخره، تیمی ک مثلا 50 میلیون تماشاگر تلویزیون داره همون اندازه از حق پخش تلویزیونی نصیبش میشه ک یک تیم با 2 میلیون تماشاگر تلویزیون.
شما ب این سیستم ممکنه بگی عادلانه، اما خب این برقرار کردن مساواته و جایی ک سعی بر رعایت کردن مساوات باشه، عدالت سربریده میشه.
حالا تیم هایی ک هزینه ی سنگین کردن، در آستانه ی ورشکستگی هستن. 15 تاشون سر عقل اومدن و گفتن چ کاریه اومدیم آقا بالا سر درست کردیم برا خودمون و داره جیبمون رو میزنه. خودمون همون کاری رو ک قبلاً کردیم رو انجام میدیم، ساز و کارش رو هم خودمون با هم توافق میکنیم. در واقع موضوعیه ک بین چند باشگاه جریان داره نیازی ب نظارت بیرونی نداره، هر چند دولت با ابزار مالیات روی اون پولهای رد و بدل شده نظارت داره، اما خب وقتی یوفا میشه رئیس، ی جوری روی اون رئیس باید نظارت بشه. نظارت اعضا رو ک قبول نمیکنه، خودش رو هم نهاد دولتی نمی تونه و طبیعتاً دولت هم نمی تونه نظارت کنه. این خود فساده قشنگ.
در کل، موضوعی ک بین من و شماست، ب خود ما مربوطه و خود ما دو تا میتونیم ب بهترین شکل مدیریتش کنیم. نیازی نیست ک نفر سومی رو قاطی کنیم. چ کاریه یکی رو انتخاب کنیم ک ممکنه به هر دوی ما زور بگه. همینو تعمیم بدید کل جامعه. بقیه موضوعات و دغدغه ها تو این بستر حل میشه.
هرچیزی نیاز به یه پلتفرمی داره، اگه نباشه باید ساخته باشه. شما یوفا رو برداری باید یه چیزی جایگزینش کنی و به این جایگزین پول بدی تا هماهنگی کنه و به دعاوی رسیدگی کنه.حالا سازوکار حقوقی یوفا چجوری هست من که خبر ندارم و بعید میدونم کسی اینجا اطلاع از این موضوع داشته باشه.
بگذریم از این که بحث من کلی تر از این هست. شما اگه نظام دولتی کنونی رو که حاصل فرگشت زندگی اجتماعی انسانی هست به هم بریزی ناگزیر باید یه نظم جدیدی حاکم کنی. آنارشی زمانی میتونه خوب کار کنه که 99.9 درصد جامعه درست رفتار کنند که خود این رفتار درست هم باید تبیین بشه چجوری هست. اساس به وجود آمدن نهادها که یه دولت رو شکل میدن همین هست که حتی اون دو نفر نمیتونن دعاوی خودشون رو حل کنند چون هر کس خودش رو حق میدونه و خودش رو دوست داره و میخواد قدرت خودش رو بیشتر کنه. بشر در طول حرکت به سمت جامعه ایده آل دریافت که دموکراسی میتونه راه حل نسبی برای یه جامعه ارایه بده. دموکراسی هم چیزی نیست جز حکومت اکثریت. دموکراسی راه اصلاح از درون رو باز گذاشته تا با جابجا شدن دولتها اجازه رسوب قدرت به افراد و گروهها نده و میتونه مشکلات رو تا حدودی حل کنه. اینطور هم که پیش میره، یا افزایش فردگرایی در تمام مردم جهان از شرق تا غرب ما نمیتونیم انتظار اینو داشته باشیم که راهی بهتر از دموکراسی میتونه جوابگو باشه.
شما آنارشی رو حاکم کنی قطع به یقین قدرتمندان چنان بلایی سر ضعفا میارن که دیکتاتور ترین نظام های حال حاضر اون کار رو نمیکنن.
مگه فیلم اکشن داری تماشا می کنی؟ 😀
ی چیزی تو مایه های 20 دقیقه ی آخر فیلم جوکره الان :))
ببینیم پرز میتونه این ساختارو بدره یا نه