چگونه می توان تشخیص داد که شهر برای زندگی کردن گران است؟ بطور کلی می توان حدس زد که رابطه بین سطح درآمد و هزینه تهیه مسکن و نیازهای ضروری زندگی است که می توان مشخص کند شهرهای مختلف جهان برای زندگی گران هستند یا ارزان. از نقطه نظر علمی شاخصی تحت عنوان “Median Multiple” برای نشان دادن میزان مقرون به صرفه بودن مسکن در هر جامعه استفاده می شود. به عنوان مثال اگر میانگین درآمد 50 هزار دلار و میانگین هزینه تهیه مسکن 250 هزار دلار باشد، شاخص median multiple عدد 5 می شود. بنابراین هرچه این شاخص عدد بزرگتری باشد یعنی هزینه مسکن به درآمد بالاتر و شهر مورد نظر گرانقیمت تر خواهد بود. در ادامه با هم نگاهی میندازیم به 12 شهر گرانقیمت دنیا در سال 2018.
12. تائورانگا، شهری در جزیره شمالی نیوزلند
هزینه تهیه مسکن در نیوزلند اصلاً مقرون به صرفه نیست. ضریب میانگین در این کشور 5.8 است در حالیکه در تائورانگا متوسط هزینه های خانه به درآمد 8.9 برابر است.
11. سالیناس، مونتری، کالیفرنیا، آمریکا
جمعیت این شهر کمتر از 150 هزار نفر است، اما ضریب میانگین آن 9.1 می باشد.
10. سان فرانسیسکو، کالیفرنیا، آمریکا
در سان فرانسیسکو هم مانند سالیناس نسبت هزینه تهیه مسکن به درآمد 9.1 است.
9. هونولولو، هاوایی، آمریکا
پایتخت هاوایی که در ساحل جنوبی جزیره Oahu واقع شده است، دارای ضریب میانگین 9.2 می باشد.
8. لس آنجلس، کالیفرنیا، آمریکا
لس آنجلس با ضریب میانگین 9.4 یکی دیگر از شهرهای آمریکا است که دارای بیشترین میزان غیر مقرون به صرفهگی می باشد.
7. سانتا باربارا، کالیفرنیا، آمریکا
سانتا باربارا چهارمین شهر از ایالت کالیفرنیا (نه آخری) است که با ضریب میانگین 9.4 در میان گرانقیمت ترین شهرهای جهان قرار گرفته است.
6. ملبورن، استرالیا
اوضاع در ملبورن بدتر می شود. در 1980 ضریب میانگین در این شهر زیر 3.0 بود، در 2001 این رقم به 6.3 رسید و حالا ضریب میانگین در ملبورن 9.9 است.
5. سن خوزه، کالیفرنیا، آمریکا
ضریب میانگین تهیه مسکن به درآمد متوسط در سن خوزه 10.3 می باشد.
4. سانتا کروز، کالیفرنیا، آمریکا
شهر سانتا کروز که در منطقه Bay Area واقع شده است، اولین شهر آمریکا از نظر غیرمقرون به صرفه گی برای زندگی است. ضریب میانگین در این شهر 10.4 می باشد.
3. ونکوور، کانادا
غیرمقرون به صرفه ترین شهر کانادا، ونکوور با ضریب میانگین 12.6 می باشد. از سال 2004 که این ضریب 5.3 بود تا امروز بیش از 2.35 برابر قیمت مسکن نسبت به سطح درآمد افزایش داشته است.
2. سیدنی، استرالیا
ضریب میانگین در شهر سیدنی 12.9 است در مقایسه با میزان آن در سال 2001 که 6.3 بود، افزایش چشمگیری را شاهد هستیم. شاخص بورس اوراق بهادار جهانی سیدنی را به همراه ونکوور چهارمین شهر با بدترین حباب در بازار مسکن معرفی کرده است.
1. هنگ کنگ، چین
هنگ گنگ با ضریب میانگین 19.4 برای هشتمین سال متوالی گرانقیمت تر شهر جهان است. این در حالیست که سال گذشته ضریب میانگین این شهر 18.1 بود.
حقوق من که تو یک ماه بشه 900 هزار پول آب و برق و گاز و تلفن و عوارض و … به کنار پول پوشاک بچه خورد و خوراکش به کنار سیصد و پنجاه هم کرایه خونه میمونه 200 هزار که میشه خرجی یک ماه اینه مملکتمون ! پر از وعده های رنگارنگ و دروغ و افتضاه و دزد بازار …. ماهم باید به جای غذای خوب خاک بخوریم. ریدم تو این مملکت و …
ایران چی پس . یه لونه موش بخوای بخری میشه حداقلش 200 میلیون (44 هزار دلار) . درآمد سالیانه حالا زیاد حساب کنیم میشه 12 تا 2 میلیون میشه 24 میلیون (5.3 هزار دلار) ضریبش میشه حداقل 8.3 . حالا اینی که گفتم فقط برا زنده موندن بود نه زندگی . خیلیا درآمدشون یک میلیون و کمتر (طبق قانون کار) هست
ایران چی پس؟ توی این لیست نبود؟؟؟!
هیچ وقت درامد مردمش با هزینه ها نمیسازه
“هونولولو، هاوایی، آمریکا” 😡