اوایل دهه 80 شمسی، برای اتصال به اینترنت باید سختی های زیادی را تحمل می کردیم. از جمله تهیه یک دستگاه مودم، و خریداری یک کارت چند ساعته با حجم مشخص برای اتصال به یک ISP آنهم از طریق خط تلفن ثابت. کار بدین صورت بود که با اشتیاق فراوان، نام کاربری و رمز عبور را وارد یک پنجره می کردیم و با زدن دکمه شماره گیر و انتظار چند دقیقه ای، پس از شنیدن صداهای گوش خراش مودم، دست به دعا برداشته، در صورتی که خط اشغال نمی بود به ISP مربوطه متصل می شدیم و آیکون مانیتور کنار ساعت چشمک آبی می زد تا بالاخره به اینترنت بشویم. همین که یک کامپیوتر را می توانستیم به اینترنت متصل کنیم یک دستاورد بزرگ در آن زمان به حساب می آمد.
توصیف این صحنه هرچند نوستالژیک، یادآور روزگار بسیار سخت اتصال به اینترنت بود. خوش بختانه امروز برای اتصال به اینترنت، راه های فراوانی وجود دارد که مرسوم ترین آن، اتصال ADSL است که همچنان کاربران بسیار زیادی دارد. اصطلاح مودم ADSL تقریبا برای همه آشناست، دستگاهی است که از طریق خط تلفن ثابت به ISP متصل می شود و ارتباط به اینترنت را ایجاد می کند و یک خروجی WAN/LAN دارد که می توان آن را به کامپیوتر متصل کرد و از اینترنت استفاده کرد. برای اتصال تعداد زیادی دستگاه به یک ارتباط اینترنت نیز به یک Router نیاز هست. روتر یا رهیاب دستگاهی است که با اتصال به مودم، شبکه ای را برای توزیع اینترنت چه از طریق سیم LAN و چه به صورت بی سیم Wireless فراهم می کند.در حقیقت یک دستگاه روتر، شبکه ای بین کامپیوتر ها، موبایل ها، و دیگر دستگاه های شما در منزل یا محل کار ایجاد می کند و مودم ADSL این شبکه ایجاد شده توسط روتر را به اینترنت متصل می کند. با توسعه اینترنت علاوه بر موبایل و کامپیوتر، قابلیت اتصال به آن برای طیف وسیعی از دیگر دستگاه ها شامل کنسول بازی، خودرو، ساعت، یخچال، تلویزیون، سیستم گرمایشی، سیستم های امنیتی IPTV و . . . . ایجاد شده است، بنابراین برای اتصال این تعداد دستگاه به اینترنت، نیازمند ایجاد یک شبکه داخلی در منزل یا محل کار هستید تا همه ی آنها را به اینترنت متصل کنید. برای ایجاد چنین شبکه ای، شما به یک روتر وایرلس قدرتمند احتیاج دارید تا بتواند ضمن ارائه پهنای باند کافی، محدوده ی وسیعی را پوشش دهد.امروز در این مقاله به بررسی روتر Tenda AC15 Dual-Band AC1900 می پردازیم. شرکت Tenda Technology در سال 1999 در شهر شنزنن چین تاسیس گردید. محصولات این شرکت گستره وسیعی از سوییچ ها، تجهیزات شبکه صنعتی، مودم، روتر و دوربین های IP را پوشش می دهد. روتر وایرلس Tenda AC15 از جمله محصولات رده بالای شرکت تندا به شمار می رود که می تواند مجموع پهنای باند 1900Mbps را در اختیار کاربر قرار دهد. این روتر دو بانده بی سیم با گارانتی 3 ساله شرکت آونگ، نماینده ی انحصاری Tenda در ایران عرضه می شود.
مشخصات فنی
روتر دوبانده AC15 تندا می تواند پهنای 600Mbps را در باند 2.4GHz و پهنای 1300Mbps را در باند 5GHz ارائه کند. مجموع این دو قدرت 1900Mbps را در اختیار کاربر قرار می دهد. از جمله امکانات به کار رفته در آن می توان به فن آوری Beamforming+ اشاره کرد که با گسترش رنج 802.11AC به کمک آمپلی فایر های پر قدرت، مساحت قابل دسترسی بی سیم تحت پوشش خود را افزایش می دهد.
شرکت تندا یک ورودی گیگابیتی WAN و مجموع سه خروجی گیگابیتی LAN و یک درگاه USB 3.0 را نیز برای اتصال و به اشتراک گذاری پرینتر و یا حافظه های Flash در نظر گرفته است. این روتر مجهز به پردازنده دو هسته ای قدرتمند و با کیفیت Broadcom BCM4708A با مجموع 256 مگابایت حافظه DDR3 است.
پروتکل های استاندارد 802.11A/N/AC در فرکانس 5Ghz و 802.11b/g/n در فرکانس 2.4GHz کاملا توسط این دستگاه مورد پشتیبانی قرار دارد. سه آنتن خارجی دو بانده همزمان با قدرت 3dbi پوشش شبکه بی سیم را بر عهده دارند. این دستگاه می تواند به عنوان روتر، ریپیتر، و یا به شکل WISP فعالیت کند.
اقلام داخل جعبه شامل یک کابل LAN، یک آداپتور، و دفترچه های راهنما می شود که حداقلی ممکن به حساب می رود.
تندا AC15 به شکل شبکه ای و رومیزی طراحی شده است و می بایستی در سطحی مثل میز قرار گیرد. آنتن های آن جدا شونده نیستند ولیکن به شکل زیبایی طراحی و حس قدرت را منتقل می کند.
بدنه ی تمام مشکی براق آن نور محیط را به زیبایی منعکس می کند و یک ردیف چراغ LED در بخش فوقانی مودم قرار دارند که وضعیت های مختلف مانند اتصال به اینترنت، ارتباط بی سیم، و حافظه فلش را به کاربر نشان می دهند.
در بخش فوقانی مودم سه دکمه ی RESET، روشن و خاموش کردن WIFI و دکمه اتصال سریع WPS قرار دارند. سرتار بخش فوقانی دارای سوراخ های تهویه هواست، که به دفع حرارت دستگاه کمک می کند.
بررسی کارایی و نتیجه گیری
تنظیم و ست آپ روتر ظرف کمتر از یک دقیقه امکان پذیر است. به راحتی می توانید با اتصال به کامپیوتر از طریق آدرس Tendawifi.com به صفحه تنظیمات آن دسترسی پیدا کنید. تنظیم SSID های مختلف بر روی باند های موجود، رمز عبور برای فرکانس های مختلف به سرعت انجام می پذیرد. شما همچنین میتوانید حالت میهمان Guest، شبکه مجازی و تبدیل فلش مموری به سرور FTP را روی روتر ایجاد نمایید.در صفحه تنظیمات Advanced می توانید برای هر Client، زمان استفاده از اینترنت، مدت زمان استفاده، و محدودیت هایی نظیر پهنای باند، و سرعت Upload و Download را تنظیم نمایید. این روتر همچنین از طریق یک App بر روی گوشی قابل پاییش است. در زمان تست در نزدیکی دستگاه، روتر AC15 تندا توانست به سرعت 299Mbps روی باند 5GHz دست یابد. این میزان سرعت برای باند 2.4GHz تقریبا برابر 54Mbps بود. روتر را در یک اتاق 12 متری قرار دادیم و سپس تست ها را در اتاق دیگر با یک دیوار تکرار کردیم، و به سرعت های سرعت 180Mbps و 40Mbps به ترتیب برای باند 5 و 2.4 گیگاهرتز دست یافتیم. در تست آخر، با خارج شدن از واحد و افزایش فاصله به 25 متر با تعداد دیوار ها به سه عدد، این میزان تقریبا به 80Mbps و 25Mbps به ترتیب برای دو باند 5 و 2.4 گیگاهرتز رسید.حداکثر سرعت ارتباط گیگابیتی LAN به LAN نیز به بیش از 929Mbps با کابل یک متری بدست آمد که قابل توجه است. توانایی روتر در ست آپ حالت FTP برای فلش مموری نیز قابل ستایش است چرا که به حداکثر سرعت 43Mbps در نقل و انتقال یک فایل 2 گیگابایتی بر روی فلش مموری دست یافتیم.
روترTenda AC15 Dual-Band AC1900 از بسیاری جهات یک دستگاه قابل اعتماد برای مدیریت شبکه ی داخلی اینترنت خانگی یا محل کار شما به کار می رود. این دستگاه با پوشش خوب اینترنت می تواند یک واحد زیر 100 متری در یکی از شلوغ ترین مناطق شهر را در دو باند 5 و 2.4 گیگاهرتز پشتیبانی کند. هرچند نوع طراحی آن می تواند نسبت به جذب اثر انگشت حساس باشد اما به ندرت کسی به روتر دست میزند و تنها مشکلی که ممکن است با آن پیدا کنید نحوه ی حالت ایستادن آن است که باید بر روی میز باشد و امکان نصب بر روی دیوار و یا حالت خوابیده را ندارد.پشتیبانی از به اشتراک گذاری پرینتر و هارد اکسترنال از طریق درگاه USB 3.0 آن امکان خوبی است، اما فقدان امکان به اشتراک گذاری اینترنت از طریق مودم 4G یک نکته ی نچندان جالب برای چنین دستگاهی در این سطح و امکانات به شمار می رود.در مجموع، با توجه به قیمت 600 هزار تومانی آن، به سختی می توان دستگاه وایرلس AC1900 دیگری را در این رنج قیمتی در بازار مشاهده کرد. گارانتی سه ساله آونگ نیز این روتر را ضمانت می کند. بسیاری از امکانات خوب در AC15 یافت می شود که دستگاه همرده قیمتی رقیب آن فاقد این امکانات می باشند. گیمر ها و دوستانی که میخواهند یک شبکه پر قدرت Lag-Free داشته باشند نیز به این روتر با قیمت خوب در بازار حتما نگاهی داشته باشند. این روتر پیشنهاد ما به کاربران خانگی و ادارات با بودجه ی محدود است که با حداقل میزان هزینه به دنبال امکان اتصال AC1900 برای شبکه خود هستند تا فایل های سنگین، مانند ویدیو های 4K را به راحتی به صورت بی سیم Stream کنند.
8.8امتیاز8.5راندمان8.8امکانات8.7طراحی9.3ارزش
دوستان توجه کنید مودم adsl یا vdsl باید جداگانه تهیه بشه.
سلام خسته نباشید بررسی خوبی انجام دادین من خودم از مدل ac9 استفاده میکنم ناراضی نیستم اما راضی ام نیستم
رو باند 5 خیلی نتونستم سرعت خوبی بگیرم خروجی لنم اصلا انگار از گیگابیتی بودن فقط اسمشو داره:emoji2
ممنونم دوست خوبم از پیام شما، بله محل تست حفظ خواهد شد. در مورد باز کردن مودم حق با شماست راستش تلاش کردم بازش کنم اما به دلیل سختی بدنه احتمال شکستگی دادم، و بازش نکردم اما باز میشد بهتر می بود. انشاالله در ریویو های آینده :-bd
ممنون از بررسی. خوبه که تست برد رو هم انجام میدید. پیشنهاد میکنم جاهایی که برای تست روتر انتخاب میکنید رو حفظ کنید برای مقایسه بهتر بین ریویوها.
ای کاش بازش هم میکردید.