راه های کسب درآمد برای شرکت های مختلف، تفاوت دارد. هر شرکت در رابطه با کاری که انجام می دهدف محصولی که تولید می کند، خدماتی که ارائه می دهد و غیره راه هایی برای کسب در آمد دارد. دسته ای از شرکت ها بصورت عادی و با تجارت و خرید و فروش کسب درآمد می کنند ، اما دسته ای از شرکت های نسبت به خدماتی که ارائه می دهند هیچ هزینه ای دریافت نمی کنند و به عبارت بهتر خدمات رایگان برای مشتریان عرضه می کنند. تفاوت اصلی این شرکت ها نیز در اینجاست، عمده درآمد این گونه شرکت های ارائه دهنده خدمات رایگان که بیشتر هم در اینترنت فعالیت دارند ، مانند شبکه های اجتماعی ، سرویس های اشتراک ویدیو، اشتراک فایل و بسیاری دیگر از خدمات که اکثرا هم رایگان هستند ، از طریق تبلیغات به دست می آید. این تبلیغات بسیار برای این شرکت های حیاتی هستند و وارد شدن ضرر به بخش تبلیغات چنین شرکتی به منزله کاهش درآمد و متحمل شدن ضرر است، به همین خاطر هم حساسیت زیادی روی این تبلیغات و نحوه نمایش آنها وجود دارد. برای مثال تبلیغاتی که برای هر فرد استفاده کننده از یک سرویس رایگان نمایش داده می شوند می تواند متفاوت و متمایز از دیگران باشد و شاید به نوعی بتوان این کار را تبلیغات هوشمند دانست.
برای اینکه شرکت سرویس تشخیص دهد که چه تبلیغی برای چه کسی مناسب است و باید نمایش داده شود، اطلاعاتی را بصورت مخفیانه از مشترک دریافت می کند و با تحلیل آنها به علایق و گرایش های آن فرد پی برده و تبلیغات را مبتنی بر این اطلاعات برای او نمایش می دهد. اکثر این سرویس ها و برنامه ها در بخش License And Agreement که اکثرا با آن آشنا هستید این مطالب را ذکر کرده و با اجازه شما این اطلاعات را کسب می کنند. حال دعوای تیم کوک ، مدیر ارشد شرکت اپل و مارک زاکربگ بنیان گذار و مالک فیسبوک بر سر همین موضوع است که اپل می خواهد کسب این اطلاعات توسط این شرکت ها را در محصولاتش مسدود کند و فیسبوک هم با دفاع از این کار ، می خواهد راه درآمد شرکتش را حفظ کند. بنا به گفته تیم کوک ، مشتریان حق دارند درباره اطلاعاتی که این شرکت های دریافت می کنند نگران باشند و از طرفی زاکربرگ هم به دفاع از خود پرداخته و مدعی است که این اطلاعاتی که دریافت می شود شامل اطلاعات شخصی و محرمانه افراد نیست و نگرانی در این مورد بی معناست. این موضوع برای بسیاری دیگر از افراد از جمله خود ما نیز قابل تامل است. نظر شما چیست؟ آیا شما شرکت هایی مانند گوگل و فیسبوک را قابل اعتماد می دانید یا مخالف کسب اطلاعات توسط آنها هستید؟. موافقید این روش بازاریابی ادامه پیدا کند یا می خواهید به جای این کار در ازای پرداخت هزینه از این خدمات استفاده کنید؟
این اطلاعات چون بر ضد کاربران استفاده نمیشه و افراد مورد سواستفاده قرار نمیگیرن مشکلی نداره…
و بنظرم این یک دعوا بر سر قدرت شرکتهاست و این وسط مردم فقط بهانهی دعوا هستن وگرنه میتونن برای این کار نظرسنجی بذارن که مردم تصمیم بگیرن…
درکل گول این دعوها رو نخورید و اینم بدونید که اپل به شدت سلطنت طلبه و دوس داره تمام دنیا به اسمش باشه و این یه چیز کاملا غیرمعقولانست
من خودم حقو به اپل میدم . در مورد گوگل هم شاید قابل اطمینان باشه.
چه بخواهیم چه نخواهیم تمام رفتاری ما تو اینترنت کنترل شده هست و چک میشه و تمام اطلاعات ما دست اینجور اشخاص هست
نمیشه مخفی بشیم از دستشون
یک مستندی چند وقت پیش میدیدم از همین حاج زاکربرگ، آدم خاکی و باحاله اما در هر صورت حس خوبی نداره اطلاعاتت رو کش برن.