معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات در مصاحبهای اعلام کرده است که پس از پایان دوره 5 ساله اجرا طرح حمایت از ساخت گوشی داخلی، تولید 14 میلیون گوشی هوشمند و ایجاد 43 هزار شغل پایدار مستقیم و غیرمستقیم را در کشور خواهیم داشت.
ستار هاشمی در جدیدترین گفتگوی خود با ایرنا در خصوص آخرین وضعیت فراخوان حمایت از تولید گوشی توضیحاتی ارائه کرد. او با اشاره به مصوبه بهمن ماه 98 شورای عالی فضای مجازی مبنی بر تصاحب 20 درصد از سهم بازار گوشی هوشمند توسط محصولات بومی، عنوان کرد که وزارت ارتباطات با همکاری نهادهای ذیربط “طرح جامع حمایت از توسعه زیست بوم همراه، توسعه بازار و فناوری تولید گوشیهای هوشمند داخلی” را تدوین کرد.
هاشمی با اشاره به اینکه تا پایان اردیبهشت برای شرکت در این فراخوان زمان بود، اعلام کرد که 8 شرکت با سابقه تولید در تجهیزات ارتباطی هوشمند و تجهیزات الکترونیکی اعلام آمادگی کردند. وی در ادامه اعلام کرد که حالا در مرحله بررسی محتوایی مدارک و برنامهریزی برای بازدید از خطوط تولید شرکتها بوده و در نهایت قرار است که با تعیین شاخصهای ذکر شده تولیدکنندگان برتر شناسایی و مورد حمایت قرار بگیرند.
حداقل شرایط لازم برای حمایت در تولید گوشی داخلی
دارا بودن پروانه تولید و بهرهبرداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه تولید تجهیزات ارتباطی هوشمند، تجهیزات الکترونیکی، تجهیزات و قطعات تولید گوشی هوشمند و تبلت، تجهیزات و قطعات خطوط تولیدی، برخورداری از سوابق اجرایی در زمینه تولید تجهیزات ارتباطی و قطعات همراه هوشمند، تجهیزات و قطعات الکترونیک و سایت تولیدی و خطوط تولید مرتبط، حداقل شرایطی هستند که تولیدکنندگان برای شرکت در این فراخوان نیاز داشتند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص سیاست توسعه صنعتی و برنامهریزیهای انجام شده در زمینه تولید داخلی اینگونه توضیح میدهد:
“جلب مشارکت تولیدکنندگان با مشخصههای تولیدی باکیفیت و تسهیل در دستیابی آنها به بازارهای جهانی و صادرات بخشی از محصولات خود، ایجاد ظرفیت تولید با فناوری SKD (قطعات نیمه سوار شده) با مشارکت و حمایت تولیدکنندگان برتر در سال اول طرح و ارتقای فناوری تولید حداقل بهصورت CKD (حدود 60 درصد از کل تولیدات) در سال دوم و افزایش عمق ساخت و توانمندیهای داخلی و ایجاد مزیت رقابتی گوشی تلفن همراه ایرانی در بازار داخلی و بازار منطقه در سالهای سوم تا پنجم طرح، از جمله ویژگیهای آن است.”
هاشمی گفت که پیشبینی میشود که تا پایان دوره 5 ساله اجرای این طرح، ایجاد 43 هزار شغل پایدار به صورت مستقیم و غیر مستقیم، صرفهجویی بیش از 1 میلیارد دلاری ارز و تولید 14 میلیون گوشی هوشمند و تبلت را شاهد باشیم. او معتقد است که این طرح جامعیت کافی دارد و دستیابی به اهداف تعیین شده در گرو اجرای همه اقدامها و سیاستهای تدوین شده است. از همین رو در کنار حمایت مستقیم وزارت ارتباطات از تولیدکنندگان، سیاستها، برنامهها و اقداماتی در سطح کلان کشور و برای همه دستگاههای ذیربط شامل بخش قانونگذاری و اجرایی، از جمله برنامههای بلندمدت، سیاستهای حمایتی و اصلاح زیرساختهای قانونی در نظر گرفته است؛ به گونهای که تولید این کالای استراتژیک در مقایسه با واردات آن کاملا به صرفه شود تا سرمایهگذاران بخش خصوصی نسبت به ورود به فضای رقابتی تولید گوشی هوشمند و تبلت ترغیب شوند.
هاشمی همچنین اعلام کرد: در این طرح پیشبینی شده که بانکها و موسسههای مالی عامل برای پرداخت تسهیلات از منابع داخلی خود اقدام کرده و وزارت ارتباطات با رعایت دستورالعمل های قانونی، یارانه سود تسهیلات مذکور را پرداخت کنند که این امر علاوه بر امکان پرداخت تسهیلات مستقیم از منابع وجوه اداره شده، مبالغ قابل توجهی از محل منابع داخلی بانکها را نیز در طرح حمایتی به خدمت خواهد گرفت و سقف تسهیلات قابل پرداخت به شرکتها را افزایش خواهد داد.
بیشتر بخوانید: گوشی صاایران – تولید داخلی یا نسخه ریبرند شده گمنام چینی؟
حاجی ساقیتو عوض کن!
کارت ملی ما رو بدید قبلش.
اینا نتونستن دوتا کمپانی رو بکشونن ایران که واسشون اسمبل انجام بدن ولی میتونن خودشون گوشی بسازن؟
آخرش بعد چند سال نوکیا 3310 تحویل ملت میدن بخدا.
حس میکنم به میراث نوکیا توهین شده :/