اگر صنعت خودروسازی بخواهد در شرطبندی بزرگ خودروهای الکتریکی خود برنده شود، باید تسلط این خودروها در جادههای خارج شهری را میسر کند. فکر می کنید بیشترین دلیل اجتناب مردم از خرید خودروهای الکتریکی (در صورت خرید، جابجایی به مکانهای دور) چیست؟ طبق تحقیقاتی که اخیرا صورت گرفته است بیشترین ترس مردم، اتمام شارژ خودرو الکتریکی آنها در بین راه است. دلیل بعدی آنها زمان طولانی شارژ باتری خودرو الکتریکی است.
دلیل زمان طولانی شارژ باتری خودروهای الکتریکی چیست؟
خودروسازان در تلاشند تا با تولید خودروهای الکتریکی که با هر بار شارژ مسافت بیشتری را طی میکنند و یا سریعتر شارژ میشوند، این نگرانیها را برطرف کنند. اما مسئله اصلی این نیست. مشکل اصلی کمبود ایستگاههای شارژ عمومی در سراسر جهان (در این مورد پراکندگی در ایالات متحده است که بیشترین استفاده از خودروهای برقی را دارد) است. اکثر ایستگاههای عمومی با سرعتی بسیار کند اتومبیلها را شارژ میکنند که در برخی موارد به چندین ساعت هم رسیده است. همین موارد است که ترس مردم عادی از این تکنولوژی جدید را بیشتر کرده و خودروسازان هم از ترس اینکه این ترس باعث جلوگیری از روند گذر از خودروهای فسیلی شود، در تلاشند تا مدت زمان شارژ اتومبیلها را به زمانی نزدیک به 5 الی 10 دقیقه برسانند.
جدیدترین نسل ماشینهای الکتریکی میتوانند تا مسافت 480 کیلومتر (با هر بار شارژ) را بپیمایند و از نظر ظرفیت شارژ هم به نسبت مدلهای قبلی بهتر هستند. اما جالب است بدانید که هنوز بسیاری از ایستگاههای شارژ اتومبیلهای برقی توانایی شارژ این خودروها را ندارد. چرا که هنوز تکنولوژی آن را ندارند. بیشتر ایستگاههای شارژ با جریان برق متناوب خانگی کار میکند. در حالی که ایستگاههای شارژ سریع با جریان برق مستقیم بسیار سریعتر عمل می کنند. البته یک فاکتور دیگر را هم باید در نظر بگیریم. هزینه ساخت هر ایستگاه شارژ سریع چندین هزار دلار بیشتر از یک ایستگاه شارژ معمولی است.
اکثر شارژهای سریع میتوانند فقط حدود 50 کیلووات در ساعت شارژ کنند (این رقم برای خودروهای جدید با تکنولوژی بهتر بیشتر هم هست). برای مقایسه فاصله بین ایستگاههای شارژ و ظرفیت خودروها برایتان مثال میزنم. Mustang Mach-E و F-150 Lightning فورد میتوانند تا 150 کیلووات در ساعت نیز پشتیبانی کنند. Ioniq 5 هیوندای و Taycan پورشه این رقم را هم بالاتر بردند و تا 200 کیلووات در ساعت پشتیبانی میکنند.
شرکت تسلا با ساخت پمپ برقهای اختصاصی خود تا حدی این معضل را برطرف کرده است. بیش از 25 هزار ایستگاه شارژ سریع این کارخانه در سراسر آمریکا پخش شده است که در زمان 15 دقیقه حداکثر با 250 کیلووات دستگاه شما را شارژ میکند و 300 کیلومتر برد را به خودرو شما میبخشد. جالب است بدانید که هزینه این شارژ نیز 16 دلار خواهد شد. با وجود تمام این پیشرفتها، (طبق آمار وزارت انرژی آمریکا) هنوز بیشتر از 80 درصد از دارندگان خودروهای الکتریکی، ماشین خود را در خانه شارژ میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید