اگر بخواهیم به یکی از مهمترین ویژگیهای نرم افزاری گوشیهای هوشمند در سالهای اخیر اشاره کنیم قطعا از دستیارهای مجازی نام خواهیم برد که حالا تبدیل به عضوی جدایی ناپذیر در اسمارتفونها شدهاند و شرکتها نیز با جدیت توسعهی آنها را ادامه میدهند. اپل از جمله شرکتهای پیشتازی بود که گوشیهای خود را به این ویژگی مجهز کرد. کوپرتینویی ها اولین بار در اکتبر سال 2011 آیفون 4S را به دستیار هوشمند خود که Siri نام داشت مجهز کردند و در این زمینه فاصلهی زیادی با رقبای مطرح خود ایجاد کردند. حالا هفت سال از آن زمان گذشته است و اپل در طول این مدت سیری را توسعهی بسیاری داده است و سیری حالا توانایی انجام کارهای بسیار زیادی را برای کاربران دارد. اما در طول این مدت دیگر شرکتها مانند گوگل، مایکروسافت و آمازون نیز دستیارهای هوشمند قدرتمندی را توسعه دادهاند که باعث شده اپل همچنان به اضافه کردن امکانات جدید به سیری ادامه دهد. این باعث شده تا نورمن وینارسکی، از بنیانگذاران سیری به اپل انتقاد کند.
وینارسکی معتقد است که انتظارات اپل از سیری به عنوان دستیار مجازی بسیار زیاد است و اپل میخواهد که این دستیار هوشمند کارهای زیادی را برای انسانهای فراوانی انجام دهد. بر اساس گفتههای وینارسکی، پیش از اینکه اپل در آوریل سال 2010 اقدام به خرید سیری کند، برنامه از این قرار بود که این دستیار هوشمند به عنوان یک دستیار در مسافرتها و جهت سرگرمی مورد استفاده قرار بگیرد. به طور مثال قرار بود سیری پروازهای کنسل شده را به کاربر اطلاع دهد یا در زمان لزوم مسیر جایگزینی را برای رسیدن به مقصد پیشنهاد دهد در حالی که نیازی به خارج کردن گوشی از جیب کاربر نباشد. سپس قرار بود زمانی که سیری در این کاربردها به تکامل رسید، با سرعتی آهسته قابلیتهای آن افزایش پیدا کند.
اما ایده ای که اپل در سر میگذارند کاملا متفاوت بود. سیری اکنون به گونه ای طراحی شده که به کاربران سیستم عامل iOS در تمام قسمت های زندگی به آنها کمک کند. این خدمات شامل تنظیم خودکار ساعت زنگدار و تایمر و ارائه ی گزارش در مورد اطلاعات آب و هوا و سوالات مختلف دیگری میشود. در حالی که سیری توانایی پاسخگویی سوالهای زیادی را در زمینههای مختلف دارد و کارهای زیادی را قادر است انجام دهد، در تستهایی که بین این دستیار هوشمند و دیگر رقبای مطرح مانند گوگل اسیتنت صورت گرفته، سیری نتوانسته نتیجهی مناسبی کسب کند و رقبا در حالی که توانایی انجام تمام کارهایی که سیری میکند را دارند، عملکرد هوشمندانهتری از خود در آزمایشات به جا گذاشته اند. وینارسکی در این مورد میگوید که اینها مشکلات سختی هستند و وقتی شرکتی با بیش از یک میلیارد کاربر سر و کار دارد، مشکلات حادتر میشوند. اپل احتمالا به دنبال رسیدن به سطحی از تکامل است که موفق نشده به آن برسد.
دیدگاهتان را بنویسید