مایکروسافت در رویداد زنده خود جدیدترین سیستم عامل دسکتاپ خود را معرفی نموده و حالا شاهد سیستم مورد نیاز ویندوز 11 نیز هستیم. شما میتوانید همچنان خبر رونمایی از این سیستم عامل را در مطلبی دیگر مشاهده کنید.
ویندوز 11 در قالب یک به روز رسانی رایگان برای دستگاههای مجهز به ویندوز 10 در پاییز امسال به شکل عمومی عرضه خواهد شد. اما دستگاه شما باید حداقل سیستم مورد نیاز را برای دریافت این به روز رسانی رایگان در اختیار داشته باشد.
سیستم مورد نیاز ویندوز 11
در این جا میتوانید حداقل سیستم مورد نیاز ویندوز 11 را مشاهده کنید که اولین نسخه از این سیستم عامل است که تنها برای دستگاههای 64 بیتی توسعه یافته.
- پردازنده دو هستهای 64 بیتی
- فرکانس 1 گیگاهرتز
- 64 گیگابایت فضای ذخیره سازی (برای ویندوز 10 این میزان 32 گیگابایت بود)
- 4 گیگابایت حافظه رم
- مادربرد باید مجهز به فن آوری UEFI و Secure Boot باشد
- مادربرد باید مجهز به ماژول TPM 2.0 باشد (اکثر مادربردها کانکتور TPM دارند و باید این ماژول جداگانه خریداری شود)
- نمایشگر 9 اینچی به بالا
- وضوح تصویر 1366 × 768
- کارت گرافیک سازگار با DirectX 12 / WDDM 2.x
- وجود ارتباط اینترنت و داشتن حساب کاربری در مایکروسافت برای نصب ویندوز 11 Home Edition الزامی است
نیازمندی دستگاهی با حداقل نمایشگر 9 اینچی میتواند خبر بدی برای تبلتهای کوچکی باشد که از سیستم عامل ویندوز استفاده میکردند. میزان حافظه رم و ذخیره سازی نیز نسبت به ویندوز 10 تغییر کردهاند که یعنی دستگاههای پایین رده حالا حداقل باید 64 گیگابایت فضای ذخیره سازی در اختیار داشته باشند و 32 گیگابایت کفایت نمیکند.
در زمینه 64 بیتی بودن این سیستم عامل، خوش بختانه همچنان برنامههای 32 بیتی در ویندوز 11 پشتیبانی میشوند تا به احتمال زیاد نگرانی از بابت مشکلات سازگاری نداشته باشیم.
در حالی که اغلب سیستمهای مدرن امروزی از دو فن آوری UEFI و Secure Boot پشتیبانی میکنند و مشکلی از این بابت نیست، اما بدترین الزام سخت افزاری ویندوز 11 نیاز به وجود ماژول TPM 2.0 است که در 99.9% موارد، چنین ماژولی بر روی مادربردها نصب نیست و باید جداگانه تهیه شود.
مطالب مرتبط:
اجرای برنامه های اندروید در ویندوز 11 با فناوری Intel Bridge
DirectStorage در انحصار ویندوز 11 – نیازمند یک ترابایت SSD
7 مورد از جالبترین قابلیت های ویندوز 11 – طراحی جدید مایکروسافت
چیپ TPM مخفف Trusted Platform Module است و توسط شرکت Trusted Computing Group تولید میشود. این چیپ وظیفه تولید یک کلید رمزنگاری را برای کدگذاری سخت افزاری بر روی سیستم بر عهده دارد. به کمک این کلید، اطلاعات Login کاربر کدگذاری و ذخیره سازی سخت افزاری میشود.
مشخص نیست چرا مایکروسافت چنین الزام سختگیرانه ای را برای ویندوز 11 اجباری کرده است. در حالی که اغلب مادربرد ها صرفا کانکتور ماژول TPM را دارند و فاقد این چیپ هستند، اگر داشتن آن به صورت الزام باقی بماند، ارتقا به ویندوز 11 برای بسیاری دشوار خواهد بود. البته باید تا ریلیز عمومی این ویندوز منتظر بود.
چه مسخره لازیه بنظرم همون ۱۰ بهتره
کسایی که سیستمشون مبتنی بر efi هست و uefi پشتیبانی نمیکنه نمیتونن نصب کنن ولی اگه دیتای ویندوز 11 رو بریزی روی اینستالر ویندوز 10 و از طریق اینستالر ویندوز 10 ویندوز 11 رو نصب کنید به راحتی نصب میشه بدون هیچ مشکلی من انجام دادم حتی درایوا ها هم روش نصب شد بدون هیچ حتی یو تیلیتیای مادربردمم که مال ویندوز 7 بود روش نصب شد و بدون هیچ مشکلی کار کردن درایور کارت گرافیک ویندوز 10 هم روش نصب شد بدون هیچ مشکلی با سیستم نسل 3 اینتل و کارت گرافیک 1050. راهنماش تو این لینک هست https://www.reddit.com/r/Windows11/comments/o1zxvv/instructions_how_to_fix_the_your_pc_doesnt_meet/?utm_medium=android_app&utm_source=share مایکروسافت میخواد سیستمای قدیمی رو از رده خارج کنه ولی کور خونده🤣🤣
جون تو
پسر خیلی مسخرست …باز یه مشت احمق شدن مدیر عامل تو مایکروسافت … این شرکت داره کلی دست و پا میزنه ملت از روی ایکس پی و سون و هشت و هشت و یک بیان روی 10 …همینطوریش ملت نمیومدن …..دایرکت 12 یه طر ف که خیلیا دایرکتشون زیر 12 هستش … حالا این TPM2 رو هم بزار روش ….خیلی مسخرست ……فکر کن یه میلیارد کامپیوتر باید برن این دیوایس رو بخرن اضافه کنن …طرف همینطوری خالی خالی ارتقا نمیداد …..
آقا من موفق شدم تنظیمات رو پیدا کنم
توی uefi ایسوس از بخش advacned قسمت TPM Device Selection گزینه dtpm رو باید به ptt تغییر بدید حالا پی سی تو برنامه PC Health Check مایکروسافت قابل ارتقا به ویندوز 11 نمایش داده میشه
فروش لایسنس ویندوز 10 اصلی
…
“مادربرد باید مجهز به ماژول TPM 2.0 باشد (اکثر مادربردها کانکتور TPM دارند و باید این ماژول جداگانه خریداری شود)”
ظاهرا tmp هم نرم افزاری هس هم سخت افزاری من رو مادربردم کانکتورشو دارم (خود ماژول رو نه ولی) ولی تو بایوس Security Device Support رو فعال کردم و tpm گذاشتم رو نرم افزاری
بعد این کار pc health check تایید کرد که میتونه ویندوز 11 اجرا کنه
بله دیده شده در سیستم های AMD بخصوص این حالت نرم افزاری tpm رو می توان به کار گرفت و پشتیبانی رو تایید کرد. حال باید منتظر شد و دید در ریلیز نهایی چه اتفاقی میفته.
یک نکته راجب TPM که ندیدم جایی اشاره کنه اینه که به غیر از ارتقاع امنیت زیادی که برای حفاظت از حریم خصوصی کاربرها در هرزمینه ای ایجاد میکنه اینه که کاربردهای متفاوت و جالبی میتونه داشته باشه،مثلا اگه اجباری بشه بنظرم یکی از اهداف اصلی مایکروسافت از اجباری کردن TPM بخش گیمینگ هست.
به این صورت که دیگه بحث تقلب و چیتر در بازی های آنلاین تموم میشه و چیت زدن تو بازی ها غیرممکن میشه چون TPM احراز هویت سخت افزاری ایجاد میکنه و جلوی تغییر توی فایل بازی ها گرفته میشه.
اما شاید یک نکته شاید منفی واسه ما ایرانی هاهم داشته باشه این TPM و اون بحث کپی رایت هست!-دقیق یادم نیست ولی چند سال پیش یادمه مقاله ای راجب TPM خوندم که گفته شده بود برای حفاظت از کپی رایت میشه از TPM کمک گرفت،،حالا این مورد رو دقیقا یادم نیست.
ولی درکل خوبه کاش بصورت اجباری اجراش کنه خوبی هاش زیادن بخصوص واسه بازی
یعنی روزی میرسه CSGO بدون چیتر بازی کنیم؟ 🙂
متاسفانه tpm ربطی به چیت در بازی کانتر نداره امید جان.
آرمین جان لینک رسمی معرفی TPM رو باز کن و کلمه Games رو سرچ کن.
کاملا درست حدس زدم ویندوز با TPM هم میتونه جلوی چیتر ها دربازی ها رو بگیره و هم در بحث هایی مثل محافظت از لایسنس نرم افزارها کاربرد میتونه داشته باشه همون بحث کپی رایت که گفتم قبلا خوندم،،،توی ویکی پدیا کاملا توضییح داده و تایید کرده.– TPM کابردهای زیادی میتونه داشته باشه.
حالا مشخص شد هدف مایکروسافت از استفاده TPM چیه میتونید متن رو تغییر بدید 🙂
یک نکته رو هم اضافه کنم استفاده از TPM بصورت سخت افزاری پیشنهاد میشه.
ببین کار اصلی TPM، ساخت یک کلید سخت افزاری است تا در صورت Encrypt (رمز گذاری) کردن کل سیستم توسط شما، با استفاده از اون کلید سخت افزاری، سیستم شما نفوذ ناپذیر بشه. یعنی باید تمامی درایو های داخل سیستم رو رمزگذاری کنید که 2 تا مشکل ایجاد می کنه، اولا کار پردازنده بیشتر میشه چون برای نقل و انتقال داده ها به دستگاه های خارج از حوزه خودش (مثلا هارد اکسترنال) باید هر دفعه تمام فایل ها رو Decrypt (رمزگشایی) کنه. یعنی فرض کن تمام آرشیو MP3 شما همه اش Encrypt باشه حالا فلش میزاری روی سیستم کپی کنی، باید پردازنده دونه به دونه فایل ها رو ابتدا Decrypt کنه و سپس بریزه داخل فلش.
سختی بعدی چیه؟ اینه که در صورت خرابی سیستم عامل، شما تمام اطلاعاتتون از دست میره. چون سیستم عامل جدید کلید جدید داره که به کلید قبلی نمیخوره. برای خود من که ماهی یک ویندوز عوض میکنم، تصور اینکه پس از هر با تعویض سیستم عامل بخوام وارد پروسه Encrypt و Decrypt بشه اصلا شبیه کابوس میمونه. مگه دیوانه ام؟
در کل ربط این داستان به چیت توی کانتر رو من متوجه نشدم. ممکنه این داستان برای کرک نشدن نرم افزار ها کاربرد داشته باشه اما بازهم بدرد رفع مشکل چیت توی کانتر نمیخوره. چیت های کانتر عموما در رم سیستم اجرا و اعمال میشن. خود شرکت Valve نتونسته هیچ راه حلی برای این مشکل پیدا کنه. البته اخیرا با پولی کردن Prime Status یک قدم مهم در رفع مشکل برداشته اما به هر صورت، این حالتی که شما چیت رو در رم سیستم اجرا و اعمال می کنید، از دسترس نرم افزار استیم هم خارجه و رهایی از مشکل رو چند برابر سخت تر می کنه.
عزیز شما با نحوه کارکرد TPM آشنایی ندارید.TPM قراره با ساده سازی امنیت رو بالا ببره نه اینکه بار اضافی ایجاد کنه.
اولا تمام پردازش های TPM درون چیپ خودش انجام میشه وسیستم عامل خودش رو داره وبار پردازشی اضافه ای ایجاد نمیکنه نکته مثبتش همین مستقل بودنش هست و اینکه کاری به سیستم عامل کاربر نداره و جدا فعالیت میکنه همین باعث شده امنیت رو بالا ببره
دوما شما نحوه کارکرد TPM رو با برنامه های ویندوزی مثل بیت لاکر اشتباه گرفتید،TPM میاد یک کلید سخت افزاری مثلا واسه ی هارد شما درنظر میگیره و درخودش ذخیره میکنه( توجه کنید کلید ها در هارد یا جای دیگه نیستند) بعد از این فرآیند تا زمانی که هارد شما به سیستم خودتون وصل هست فقط خود شما اجازه دسترسی به هارد رو دارید و با تعویض ویندوز یا هر سیستم عامل دیگه ای مشکلی پیش نمیاد چون TPM مستقل عمل میکنه و شما بدون مشکل به فایل ها دسترسی دارید،تنها زمانی که هارد رو از سیستم شما جداکنند و روی سیستم دیگه بخوان بالا بیارن یا از بیرون بخوان دسترسی بگیرن به هیچ عنوان به هارد دسترسی نخواهند داشت.وظیفه TPM رمزنگاری فایل های شخصی نیست جلوگیری از دسترسی افراد غیر مجاز با ایجاد کلید هست رمزگذاری رو برنامه هایی مثل بیتلاکر انجام میدن کافیه سرچ کنید بیتلاکر + tpm میبینید که از ترکیب این دو استفاده میشه اگر tpm انکریپت میکرد دیگه نیاز به استفاده ار بیت لاکر کنار اون نبود.
درمورد بازی هاهم بنده کانتر رو مثال زدم منظور همه بازی هاست،،حرفی هم از خودم درنیوردم عرض کردم ویکیپدیا رو مطالعه کنید اونجا ذکر شده که با چیت و نرم افزار های کرک شده مقابله میکنه لطفا اگر شماهم مطلبی دارید با منبع و لینک اعلام کنید من لینک گذاشتم تایید نشد متاسفانه.
درمورد بازی کانتر هم اطلاعات در رم سیستم کلید گذاری میشه ( نه انکریپ یا رمزگذاری) و فقط کلید خوندن اطلاعات دست ویندوز استیم و بازی قرار میگیره اینجوری جلوی دسترسی غیرمجاز ها گرفته میشه البته هر بازی و برنامه ای خودش جداگونه باید این قابلیت رو اضافه کنه که بعیده به این زودی ها همه گیربشه و ما از شر چیترها راحت شیم
کلا یکی از کابردهای TPM درمورد رم سیستم هست تا اطلاعات اون کلید گذاری بشن.
تموم این موارد درمورد نسخه سخت افزازی TPM گفته شده که کاملترین نسخه هست.
موفق باشید.
جالب بود. ممنون از اینکه وقت گذاشتین و توضیح دادین.
خوشبختانه مادربرد من (z370 tuf pro gaming) روش این ماژول tpm نصب میشه
فقط امیدوارم قیمتش زیاد نباشه https://s4.uupload.ir/files/photo_2021-06-24_23-51-08_kach.jpg
کامپیوترهای قدیمی دیگه از دور خارج شدن با این کاری که مایکروسافت کرده دیگه بایوس دارها نمیتونند این ویندوز را نصب کنند اما اکثر لپ تاپ های امروزی مجهز به سخت افزار مورد نیاز هستند و هیچ نگرانی از این بابت ندارند در ضمن منظورش پشتیبانی از دایرکت ایکس 12 هست که اکثر کارت های با فیچر لول 11 هم ازش پشتیبانی میکنند مثل سری مکسول و کپلر انویدیا !
همچنین لپ تاپ دارها توجه کنند که باید ویندوز ده را با uefi نصب کرده باشند تا بتونند ارتقا بدهند و ابزار مایکروسافت آنها را واجد شرایط بداند اگر از نوع بایوس نصب کرده باشید مینویسد که ساپورت نمیشود
این حرکت نشانه قاطع از بازگشت به اکوسیستم موبایلی هست .
مشکل ویندوز فون نداشتن اپ ها بود . که الان با یک بازطراحی اساسی و اپ های بسیار فراوان اندروید برطرف
شده است !
Windows 11 mobile لو رفته !
https://s4.uupload.ir/files/ddrpvtc-e4c70780-2e5b-4fc7-9582-6dbe1a9c79ae_67w7.jpg
برنامه های اندروید + برنامه های اختصاصی ویندوز برای موبایل ها = موفقیت ویندوز 11 موبایل …..
فکر کنم بدترین قسمت ماجراش این باشه
کارت گرافیک سازگار با DirectX 12 / WDDM 2.x
خیلی از کارت گرافیک ها دایرکت 11 هستن …یعنی اینها دیگه جوابگو نیستن
حتی توی ویندوز 10 گفته بودن دایرکت 9c ساپورت میشه ولی در عمل زیر دایرکت 10 گرافیک نصب نمیشد
یهنی الان حداقل باید دایرکت 12 باشیم تا بتونیم از این ویندوز استفاده کنیم ؟؟؟
چون درایور گرافیک نصب نمیشه …البته چنتا کلک هست برای دور زدنش ..ولی کاری نداریم به اون ..مسئله حداقل هایی هستش که خواسته
DirectX 12 is supported by all Ampere, Turing, Pascal, Maxwell, Kepler and *Fermi GPUs.
*Please note: Effective April 2018, Game Ready Driver upgrades, including performance enhancements, new features, and bug fixes, will be available only on Kepler, Maxwell, Pascal Turing and Ampere series GPUs.
منبع:
https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3711/~/which-nvidia-gpus-will-support-dx12%3F
تو 2021 هم انویدیا ساپورت کپلر رو به پایان رسوند. بنابراین میشه گفت باید حداقل مکسول داشت و برای کپلر و فرمی هم احتمالا بشه از درایور ویندوز 10 استفاده کرد.
اون خیلی از کارت گرافیک هایی که شما میگی فکر کنم بیش از 10 سال قدمت دارند.
سلام
آقا سیستم من 8700k با مادربرد asus tuf gaming z370 هست و برنامه pc health check مایکروسافت رو نصب کردم نوشته بود سیستم شما حداقل های نصب وین 11 رو نداره :/
کسی میدونه این Trusted Platform Module (TPM) version 2.0 چیه و کدوم پی سی ها اینو دارن؟
secure بوت رو هم فعال کردم چیزی اتفاق نیوفتاد و بازم میگه نمیشه نصب کرد!
من به tpm و WDDM 2.x گرافیک شک دارم
ولی اگر رو چنین سیستمی هم نصب نشه پس 90% ملت باید ارتقا بدن
من با سیستم رایزن 3600 رم 16 گرافیک 1050ti موقع اقدام به نصب ویندوز 11 کردم ولی خطای نبود سیستم با حداقل سخت افزار رو داد ولی با همین سیستم با vm ware با سخت افزار مجازی خیلی ضعیف تر بدون مشکل نصب کردم
بالاخره مشکل نصب رو سیستم فیزیکی رو پیدا نکردم
سلام و عرض ادب
نسخهای که از قبل لیک شده بود تنها از طریق VM قابل اجرا هست
فعلا نمیشه اون نسخه رو به شکل سنتی نصب کرد