چند روزی میشود که بحث مسدودسازی شبکههای مجازی خارجی و اعلام جرم علیه کاربرانی که در شبکههای فیلتر شده فعالیت دارند و یا از فیلترشکن استفاده میکنند، در رسانهها و فضای مجازی داغ است. حتی امروز نیز قرار بر این بود که طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی در مجلس مورد بررسی قرار بگیرد. در همین راستا یکی از اعضای مجلس در خصوص شفاف سازی این طرح اعلام کرده است که استفاده از فیلترشکن جرم نیست و بحث مسدودسازی پیامرسانها نیز مطرح نشده است.
در طرحی که پیش از این متن آن با عنوان صیانت از حقوق کاربران در فضای اینترنت منتشر شده بود، اعلام شده که استفاده از پیامرسانهای مسدود شده و تولید، تکثیر، توزیع، معامله و انتشار یا در دسترس قرار دادن غیرمجاز هر نوع نرمافزار با ابزار رایانهای الکترونیکی (نظیر وی پی ان و فیلترشکن) میتواند 6 ماه تا 2 سال حبس داشته باشد. اما سید علی یزدیخواه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کرده که برای استفاده کاربران از فیلترشکن جرمانگاری نشده است.
استفاده از فیلترشکن جرم نیست!
یزدیخواه در توضیح این موضوع به خبرگزاری خانه ملت گفته است که “برای استفاده کاربر از فیلترشکن، جرم انگاری نکردهایم و کاربر میتواند از فیلترشکن استفاده کند”. او همچنین اعلام کرده که بحث مسدودسازی مطرح نشده و این طرح در حقیقت به دنبال چارهجوبی و ضابطهمندی پلتفرمهای داخلی و خارجی است. او مهمترین هدف از ارائه این طرح را کمک به کاربران در استفاده مطلوب از فضای مجازی عنوان کرد و گفت:
“به هیچ عنوان استفاده از فیلترشکن در این طرح جرم تلقی نشده بلکه برای موسسات و شرکتهایی که آن هم بدون مجوز اقدام به تولید فیلتر شکن تولید کنند، جرم تعریف شده است ونه برای مصرف کننده فیلترشکن.”
او تأکید کرد که در راستای کمک به کاربران، ارزان سازی اینترنت، توسعه فضای کسب و کار داخلی، سهولت استفاده از پیامرسانها برای اقشار مختلف و … در تلاش خواهند بودند تا این طرح را تدوین کنند. یزدیخواه در ادامه عنوان کرد که در صورت تصویب کلیات، طرح برای بررسی دقیقتر جزئیات به کمیسیون تخصصی ارجاع داده خواهد شد.
نسخه اولیه طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی منسوخ شده
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در اظهارات خود با اشاره به اینکه واکنشها به این طرح نسبت به نسخه اولیه آن بوده؛ افزود که این نسخه منسوخ شده و نسخه تکمیل شده با صدها ساعت بررسی تکمیل شده که البته نسخه تکمیل شده هنوز بارگذاری نشده است. یزدیخواه عنوان کرد که در صورت تصویب کلیات این طرح، جزئیات آن مجدداً با صاحب نظران بررسی خواهد شد.
این نماینده مجلس شایعات محرومیت بخش قابل توجه مردم از دسترسی مناسب به شبکههای اجتماعی را تکذیب و اعلام کرد: “برخلاف این شایعات، توجه ویژهای به تقویت شبکههای اجتماعی برای تولیدکننده ها و کسب و کارهای داخلی شده است و ما در این راستا بانک مرکزی را ملزم به صدور مجوز برای تراکنشهای مالی در ارتباط با تسهیل فعالیت پلتفرمهای داخلی کرده ایم.”
یزدیخواه با اشاره به کشورهایی مانند ترکیه، مالزی، اندونزی، استرالیا، چین، روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا که قوانینی برای فضای مجازی خود دارند، عنوان کرد که بسیاری از اتفاقات فضای مجازی مانند قمار، تروریست، جعل اخبار، تضعیف بنیاد خانواده و حرکات و گفتارهای خلاف شرع و عرف جامعه مورد پسند فضای عمومی جامعه نیست و از آنجاییکه کمیسیون عالی تنظیم مقررات برای ساماندهی این فضا موفق عمل نکرده، مجلس تصمیم گرفته به عنوان خادمان ملت برای مقابله با ولنگاری فضای مجازی فکری کند. او ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر هیچ کنترلی بر فضای مجازی وجود ندارد، عنوان کرد که منتقدان این طرح عجله نداشته باشند. چرا که مجلس پس از تصویب کلیات، جزئیات را با حضور متخصصان مورد بحث و کارشناسی قرار خواهد داد.
توهم خیلی ها در کشور هست که ایران را میتونند ببرند به زمان قاجار اما باید یک روزی این مسئله را قبول بکنند این کار نمیشود و مقدور نیست و ادامه پست مدرنیسم دوباره نظام قبیلگی مربوط به 1400 سال پیش نیست اینترنت ملی حتی یک مشتری نخواهد داشت پول دور ریختن است چه این طرح تدریجی انجام بشود چه به یک باره حتی با فرستادن 50 ملیون نفر به زندان !!! مبارزه با تکنولوژی های جدید نشانه تحجر است که تنها در بین مذهبون افراطی و کمونیستها مشاهده میشود و اصرار به ادامه این کارها وضع اقتصادی کشور را بهبود نمیدهد که هیچ آن را خراب تر هم میکند .
چه ارتباطی به این داره که اظهار نظر میکنه، مگه این مملکت وزیر ارتباطات نداره؟ بعدم تو این مملکت اگر قرار باشه گیر بدن به همون فیلترشکن روی گوشی هم گیر میدن، البته بماند که قبل از انتخابات فیلترشکن رایگان هم پخش میکنند!!
“یزدیخواه با اشاره به کشورهایی مانند ترکیه، مالزی، اندونزی، استرالیا، چین، روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا که قوانینی برای فضای مجازی خود دارند، عنوان کرد که بسیاری از اتفاقات فضای مجازی مانند قمار، تروریست، جعل اخبار، تضعیف بنیاد خانواده و حرکات و گفتارهای خلاف شرع و عرف جامعه مورد پسند فضای عمومی جامعه نیست”
چرا آخه دروغ میگین! اتحادیه اروپا برای گفتارهای خلاف شرع، قوانین در حوزه فضای مجازی داره؟
یه کاری میخوایین بکنین خب بکنین پای دنیا رو وسط چرا میکشین.
اینا انگار متوجه نیستند قوانین داخلی شبکه های اجتماعی متفاوت از قوانین نظارت بر فضای مجازی هست.فکر میکنند مثلا فیسبوک تحت تملک دولت آمریکاست و بیاد مثلا پستی حذف کنه یعنی دولت آمریکا داره بر فضای مجازی نظارت میکنه. فیسبوک رییس جمهور آمریکا رو معلق کرد
کی آخه اینا رو راه داده مجلس!
آقا فرزاد این طرحی که دادن رو اگر ی نگاه سریع بندازید بهش خودتون متوجه میشید که کاملا ناممکن هست.
در خصوص جرم شناختن استفاده از vpn و پروکسی بگم که حتی جمهوری خلق چین هم توانایی اجرای همچین کاری رو نداشته و روز بروز برای سایفون دارن تو چین آپدیت میدن.اصلا نتنها تایید شدن طرح بعید هست بلکه اجرا کردنش غیرممکن هستش.
مساله اینکه همین الانش هم دسترسی به اینترنت در ایران کاملا محدود هست. بسیاری از وبسایتهای خبری دنیا، بسیاری از پلتفرماها چون یوتیوب و فیسبوک فیلتر هستند. دیدن ملت ایران از ارزشی تا غیر ارزشی گوشیش پر از فیلتر شکن هست میخوان بیان به یه شیوه ای اونو هم محدود کنند. حالا چقدر عملی باشه فقط زمان میتونه مشخص کنه اما مساله اینکه اینها در این راه قدم برمیدارند.
تنها چیزی که دسترسی آزاد مونده اینستا هست و واتساپ که اونا رو هم خواهیم دید چیکار میکنند.
من با اینا کاری ندارم فعلا، حرف من اینکه افتاده دهنشون که همه دنیا دارند اینترنت رو کنترل میکنند و اینو ابزاری برای توجیه کارهای خودشون میدونند. در حالیکه این غلط هست اگه حتی درست فرض کنیم باید بگیم تو 90 درصد کشورهای نامبرده هیچگونه محدودیتی برای دسترسی به یوتیوب و توییتر و … وجود نداره. یک بام و دوهوا که نمیشه حرف زد.
ممنوعیت واردات سی پی یو
ممنوعیت واردات مودم
ممنوعیت واردات گوشی بالای 400 یورو
ممنوعیت استفاده از پیامرسان های خارجی
ممنوعیت استفاده از vpn
یه بررسی خیلی کوتاه رو اخبار دو سال گذشته نشون میده هر چند ماه یه نماینده مجلسی میاد یه چیزی رو هوا میپرونه بدون اینکه خبری از تصویب باشه و حتی تصویب اون عقلانی و امکان پذیر باشه به طرز عجیبی شاهد هستیم که خبرگزاری ها اون خبر رو به طور بسیار گسترده پوشش میدن
کار خبرگزاری پوشش دادن هست
من ازون ملتی متعجبم که هر دفعه چنین اخباری رو باور میکنن و بهش دامن میزنن
توروخدا قبل باور کردن یه خبر 30 ثانیه روش فکر کنین
خوب اون اقایونی که هی میگفتن این اقلیت ها میخوان همه چی رو فیلتر کنن کجان
اخه ادم عاقل الان کل کارای دنیا با اینترنت میچرخه
مت ایرانی هام که فعلا ظرفیت داخلی نداریم پس هیچ محدودیت ای گذاشته نمیشه فعلا ها
ولی میتونین برای ۸سال دیگه گیر بدین چون قراره تا ۵ ۶ سال دیگه این فضای اینترنت کم کم به صورت اختیاری توسط خود تک تک مردم انتقال داده بشه به داخل میتونین از الان برای ۴یا۵سال دیگه هی فاز منفی ووانرژی منفی بدین که ای وای ما نمیتونیم ما هیچی بلدنیستیم ما ایرانی ها خوار و ذلیل ایم
سطح سواد شما از «انرژی منفی» مشخصه! اصلا میدونی تعریف انرژی چیه؟ یا اینکه انرژی منفی جاذبه هست! مشکل مغزهایی که با سیستم ارزشی کارمیکنن اینه که علم رو هم میخوان بار ارزشی بزارن روش ! بماند که مشخصه وقتی سیستم شما ایران و ایرانی رو به این روز انداخته الان باید هم ماله دستت بگیری زبونت هم دراز باشه
این اقای عزیز هم که صاف صاف توهین میکنن و پیام تایید میشه واقعا جالبه
به هرحال من از ایرانم و وطنمو دوس دارم از هرچی مفسده بیزارم البته غالب مفسدان تسبیح به دستن حق دارین 😗⚘
نترسین ماهم به دوران پسامدرنیته میرسیم و این بحثا جمع میشه
حرف بی ربط نزن
کدوم پیامرسان و شبکه اجتماعی بازه؟ فیسبوک؟ یوتیوب؟ توییتر؟ تلگرام؟ حتی بلاگر هم مسدوده اینجا
حالا بریم خداروشکر کنیم که نمیزنن کلا اینترنت کشور رو قطع کنن و مردم رو به جرم استفاده از اینترنت اع دام کنن؟
تو کل خاورمیانه بدترین اینترنت رو ما داریم حتی از افغانستان و عراقم بدتر
نه یه سری افراد اومدن گفتن میخوان نتو قط کنن میخوان اینستا فیلتر کنن بعد باورشم کردن دیگه من تا مرز خودکشی رفتم
اخه ادم عاقل کل کشور الان تو اینستا و واتساپن مگه میشه با یه فیلتر ساده بگن نرین توشون خخخ
همه چی بستس اینجا میدونم
این خبری که الان سخت افزار زده در جواب اون خبر قبلی هست طرح صیانت
تو اونجا گفته شده بود که از کسایی که از شبکه های فیلتر شده کسب درامد کنن یا دارای منبع خبری یا هرچیزی بشن مورد مواخذه قرار میگیرن
هزاران نفر یوتویوبر داریم میلیون ها نفر تو تلگرامن غیراز موارد نادری که مربوط به امنیت ملی بوده هیچ برخوردی نشده ینی قانون کشکی اجرا نشده چون اصلا غلط بوده پس الان اصلاحش کردن
خوب حالا گرفتین منظورم چیبوده عزیزمن
کل کشور تو تلگرام بودن، با یه فیلتر ساده گفتن نرینتوشون حلا بگو خخخ 😐
سلام اره واقعا نمیدونم فازشون چی بود
یه جا مثلا ما یه چیز داخلی داریم که حداقل ظرفیت پردم رو داشته باشه و کار رو راه بندازه قبول
ولی نه اونموقع نه حتی الان هیچ پیامرسان داخلی ظرفیت ۲۰میلیونی ۴۰میلیونی نداره ته تهش ۵میلیون میتونه داخلی ها بگیرن
واقعا بی تدبیری موج میزد تو اون تصمیم
به خاطر یه مشکلاتی اومدن تله رو فیلتر کردن اما جایگزین نکردن این واقعا احمقانست
اول حسابی حساسیت سنجی شد مسئله دیدن طرح صدای ملت را تا فلک گرفته بعدا پشیمون شدند گفتند خر ما از کرگی دم نداشت کی بود کی بود ضد انقلاب بود !
“به هیچ عنوان استفاده از فیلترشکن در این طرح جرم تلقی نشده بلکه برای موسسات و شرکتهایی که آن هم بدون مجوز اقدام به تولید فیلتر شکن تولید کنند، جرم تعریف شده است و نه برای مصرف کننده فیلترشکن.”
خب چرا این حرف را در مورد ممنوعیت ماهواره نمیزنید ! که هر از چند گاهی مامورین نیروی انتظامی با کل ملت دست به یقه نشوند استفاده کننده ها که اغلب خانواده ها هستند از کودکی حضور ماموران نیروی انتظامی را در منزل را تجربه میکنند مگر چه شده یک دیش و رسیور که قابل این همه حرفها را ندارد میدانید با این مسائل چه هزینه ای را پرداخت میکنید ؟ و نیروی انتظامی وجه اش بین مردم خراب میشود .
خیر آقا عقب نشینی کردند در یک حرکت انقلابی میخواستند همه ما را مجازات بکنند از کوچک تا بزرگ ! منتهی وقتی سرد شدند دیدند که ای داد بیداد همه ملت را تهدید کرده اند این مسئله من را یاد اوایل انقلاب این بحث مطرح شده بود و من از والدینم نقل میکنم که قرار بود افراد بالای 40 سال را به خاطر دیدن دوران سیاه و تباه پهلوی به اشد مجازات !!! محکوم بکنند که از بس این یک مسئله غیر قابل هضمی بود جلویش گرفته شد این هم از تندرویهای افراد …..آن دوران خوشبختانه ما با پدر و مادرمان بزرگ شدیم .
یادمه الان از پدرم پرسیدم طرح حذف فیزیکی افراد بالای 40 سال در اوایل انقلاب !!!