ساعاتی پس از آنکه در خبرها اعلام شد واردات چندین مدل از گوشیهای پرفروش شیائومی (Xiaomi) از جمله Poco X3 و Redmi Note 10 به کشور ممنوع شده است، صفحه رسمی این برند چینی در حساب توئیتر خود اعلام کرد که حالا شیائومی دومین برند پرفروش گوشی در جهان نام دارد.
- ماجرای ممنوعیت واردات گوشی های شیائومی از چه قرار است؟
- گزارش: پرفروش ترین برندهای گوشی در سه ماهه اول 2021
شیائومی در چند سال اخیر با دنبال کردن رد پای هواوی توانسته جایگاه بسیار خوبی در بازار موبایل برای خود کسب کند. اگر به خاطر داشته باشید، هواوی 3 سال قبل یکی از بزرگترین تولید کنندگان گوشی در جهان بود و موفق شده بود با پشت سر گذاشتن اپل به رتبه دوم برترین سازندگان خود را برساند. هواوی برنامه بزرگتری برای تصاحب جایگاه سامسونگ در سر داشت. اما دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده معادلات را بر هم زد.
- هواوی با فروش چشمگیر خود یک قدم دیگر به سامسونگ نزدیک شد
- تحریم هوآوی توسط آمریکا – بازنده و برنده این ماجرا چه کسانی هستند؟
با تحریمهایی که ترامپ علیه هواوی وضع کرد و کماکان ادامه دارد، امکان دستیابی به سختافزار و نرمافزارهایی که به نوعی از فناوریهای آمریکایی در آن استفاده شده باشد، برای هواوی منوط به کسب اجازه طرف مقابل از وزارت خزانهداری آمریکا است. در راستای همین موضوع گوشیها و تبلتهای دو سال اخیر هواوی امکان استفاده از سرویسهای موبایلی گوگل را ندارند. اتفاقی که میتواند آن را یکی از اصلیترین دلایل دستاورد امروز شیائومی دانست.
چگونه شیائومی دومین برند پرفروش گوشی در جهان شد؟
شیائومی در صفحه توئیتر خود به نقل از موسسه تحقیقاتی Canalys اعلام کرده که حالا به دومین برند پرفروش گوشیهای هوشمند در جهان تبدیل شده است. این دستاورد متعلق به سه ماهه دوم سال 2021 بوده و شیائومی با رشد 83 درصدی (مشخص نیست نسبت به چه دورهای) و با تصاحب 17 درصد از سهم بازار در رتبه بالاتری نیست به اپل قرار گرفته است. هرچند که سامسونگ هم رشد 15 درصدی را در این دوره تجربه کرده، اما اختلاف آنها و شیائومی بسیار بسیار کم شده و تنها بحث 2 درصد از سهم بازار در میان است.
همانطور که در تصویر فوق مشاهده میکنید، اپل با تصاحب 14 درصد از سهم بازار و رشد 1 درصدی در رتبه سوم قرار دارد. اوپو و ویوو هم هر کدام 10 درصد از سهم بازار را در اختیار داشته و به ترتیب با رشد 28 و 27 درصدی در رتبههای چهارم و پنجم قرار گرفتهاند.
باید قبول کنیم که استراتژی که شیائومی در مسیر پیشرفت خود در پیش گرفت، بسیار موفق عمل کرد. تصاحب بازارهای پرجمعیتی مانند هند، عرضه گوشیهای مشابه با نامهای مختلف در برندهای زیرمجموعه (ردمی، پوکو، بلک شارک)، ارائه قابلیتهای ارزشمند (دوربین 108 مگاپیکسلی، پشتیبانی از شبکه 5G) در گوشیهای اقتصادی و غیرپرچمدار و … همگی به شیائومی در این دستاورد بزرگ کمک کردهاند.
بیشتر بخوانید:
با این حال، این شرکت بخش بزرگی از موفقیت خود را مدیون رقیب دیگر خود از چین، یعنی هواوی و البته دولت آمریکا است. چراکه اگر دولت آمریکا اقدام به تحریم هواوی نمیکرد، این غول چینی نه تنها مجبور به فروش برند زیرمجموعه خود، یعنی آنر نمیشد. بلکه میتوانست در بازار جهانی به فروش موفق خود ادامه دهد. کمااینکه بعید نبود تا بتواند به هدف بزرگ خود که تصاحب جایگاه سامسونگ در بازار موبایل بود نیز دست پیدا کند.
در هر حال، مسیری که هواوی آن را هموار کرد، توسط شیائومی در حال طی شدن است و باید دید که آیا این شرکت چینی میتواند به در آینده جایگاه رقیب کرهای خود را تصاحب کند یا خیر. پیش بینی شما چیست؟ به نظر شما در گزارشات سه ماهه سوم سال 2021 چه شرکتی بزرگترین تولید کننده گوشی خواهد بود؛ سامسونگ یا شیائومی؟
اگه امریکا بزاره به راحتی اول میشه