به نظر استراتژی جدید اینتل برای تولید پردازنده، تصاحب یکی از بزرگان صنعت نیمه رسانا است. غول تراشهسازی دنیا که در سال های اخیر با تدابیر لیسا سو، مدیرعامل AMD به چالش کشیده شده و موقعیت خود را به عنوان بزرگترین سازنده پردازنده در دنیا متزلزل میبیند، اکنون تصمیم گرفته با تصاحب GlobalFoundries رویه جدیدی را در پیش بگیرد. اینتل قصد دارد با مبلغ 30 میلیارد دلار، یکی دیگر از گرانترین معاملات صنعت تکنولوژی را به ثبت برساند.
به گزارش وال استریت ژورنال، اینتل هنوز در رابطه با این قرارداد با مدیران اجرایی GlobalFoundries گفت و گو نداشته است. GlobalFoundries در سال 2008 از AMD جدا شد و اکنون شرکت سرمایه گذاری Mubadala Investment Co. از طرف دولت ابوظبی امارات مالک این کمپانی بزرگ است. پاتریک جلسینگر، مدیرعامل اینتل در ماه مارس یک تغییر استراتژی اساسی را با معرفی IDM 2.0 یا تولید دستگاه یکپارچه برای اینتل اعلام کرد. طرح توسعه کمپانی شامل سرمایه گذاری 20 میلیارد دلاری برای احداث دو کارخانه جدید در آریزونا میشود. همچنین از طریق سرویسهای Intel Foundry، کمپانی قصد دارد ظرفیت برنامههای فعلی و برنامه ریزی تولید تراشه برای دیگر تراشه سازان را گسترش دهد. تصاحب GlobalFoundries بخشی بزرگ از استراتژی جدید تولید IDM 2.0 اینتل محسوب میشود که بسیار جاه طلبانه به نظر میرسد.
تصاحب GlobalFoundries توسط اینتل – استراتژی جدید تولید
در صورتی که اینتل موفق شود GlobalFoundries را با مبلغ 30 میلیارد دلار خریداری کند، پنجمین معامله بزرگ تاریخ تکنولوژی به ثبت خواهد رسید. بزرگترین معامله احتمالی سال 2021، تقریبا نیمی از ارزش بزرگترین معامله تاریخ تکنولوژی را شامل میشود. کمپانی دل در سال 2015 با مبلغ 64 میلیارد دلار EMC را خریداری کرد. معاملهای که با اختلاف قابل توجه نسبت به معامله 37 میلیارد دلاری Avago و برودکام، در جایگاه نخست قرار دارد.
طبق رده بندی TrendForce، کمپانی GlobalFoundries که دارای چندین کارخانه تولیدی در امریکا است، با در اختیار داشتن 7 درصد از کل درآمد صنعت تراشه، جهارمین سازنده بزرگ تراشه در جهان محسوب میشود. GlobalFoundries اخیرا طرحی را با سرمایه 4 میلیارد دلاری برای توسعه کارخانه تولید تراشه خود در سنگاپور معرفی کرد. GlobalFoundries با داشتن طرز فکر متفاوت در مورد فرضیه کوچک تر بودن تراشه به معنای بهتر بودن آن است، بر روی اضافه کردن قابلیتها و تواناییهای جدید به تراشههای 12 نانومتری یا بزرگتر تمرکز کرده است.
طبق گزارشات، GlobalFoundries قصد دارد سهام خود را به صورت عمومی عرضه کند، اتفاقی که باعث میشود تصاحب توسط اینتل محتمل به نظر برسد. اما در صورتی که این دو با هم به توافق نرسند نیز، احتمال عرضه عمومی سهام شرکت در ادامه سال جاری وجود دارد. جالب است زمانی که در مورد این معامله از سخنگوی اینتل سوال شد، وی پاسخ داد که کمپانی نظری راجع به شایعات و حدسیات ندارد. باید دید این موضوع تا چه میزان جدی است. اما در هر صورت، اینتل میتواند با خرید GlobalFoundries گام بزرگی در مسیر بازگشت به روزهای پرشکوه خود بردارد. نظر شما در این خصوص چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید