برای مدیران وب سایت ها بدتر از اینکه کلیه اطلاعات سایتشان تغییر کند یا اینکه توسط هکرها از بین رود، وجود ندارد، مدیریت وب سایت و کار بروی برند سایت کاری پرهزینه و زمانبر می باشد که با از بین رفتن اطلاعات همه چیز نابود می شود، در همین راستا در این مقاله، معرفی 7 راه برای امن کردن سایت در مقابل هکرها مورد بررسی قرار گرفته شده است، جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
چگونه یک وب سایت را در برابر هکرها ایمن کنیم؟
علاوه بر تهیه متعدد نسخه پشتیبان از سایت، با انجام یکسری اقدامات اولیه می توان یک وب سایت را در برابر هکرها ایمن ساخت، این اقدامات امنیتی عبارتند از:
- بروز رسانی اسکریپت ها و پلتفرم:
اسکریپت ها و پلتفرم ها به صورت نرم افزارهای متن باز ایجاد می شوند که کدهای این برنامه ها جهت بهینه سازی در اختیار توسعه دهندگان و هکرهای خرابکار قرار دارد.
هکرها از منافذ کدها وارد می شوند و کنترل وب سایت ها را از طریق ضعف های پلتفرم و اسکریپت ها در دست می گیرند.
- نصب پلاگین امنیتی در صورت امکان
با نصب پلاگین هایی که به طور فعال در برابر اعمال خرابکارانه هکرها مقاومت می کنند، امنیت سایت خود را افزایش دهید.
به عنوان مثال؛ با مراجعه به پلاگین های رایگانی نظیر iThemes Security و Bulletproof Security کلیه نقاط ضعف ذاتی در هر پلتفرم یافت شده و انواع مختلفی از تلاش های هک را که می تواند وب سایت را تهدید کند، مسدود خواهد شد.
وب سایت های تحت مدیریت CMS یا صفحات HTML با مراجعه به سایت SiteLock و با بررسی سایت کلیه حفره های موجود در سایت شناسایی و مسدود خواهند شد.
- امن کردن سایت با استفاده از HTTPS
وب سایت های دارای گواهینامهSSL از امنیت بالایی برخوردار هستند، وب سایت های دارای فروشگاه آنلاین نیازمند ورود اطلاعات مهم کاربران نظیر کارت بانکی و رمز آنها هستند باید این گواهینامه خریداری کنند زیرا HTTPS سبز رنگ در نوار مرورگر در هنگام وارد کردن اطلاعات مهم به عنوان یک اصطلاح مهم برای امنیت تشخیص داده می شود و امنیت صفحه پرداخت را فراهم می کنند.
گواهینامهSSL هزینه زیادی ندارد اما سطح امنیتی بالایی برای وب سایت و بالا بردن اطمینان کاربران فراهم خواهد کرد.
- ایمن سازی وب سایت ها با استفاده از نمایشگرهای پارامتری
از متداول ترین روش های هکرها می توان به تزریق SQL به وب سایت ها اشاره کرد.
در مواردی که یک فرم وب یا پارامتر URL وجود دارد که کاربران باید از طریق آن اطلاعات خود(نظیر؛ اطلاعات تماس، شماره حساب ها و کلمه های عبور) را وارد سایت کنند، هکرها می توانند با تزریق کد درون پایگاه داده پارامترهای این فیلد را که به صورت باز رها شده است، هک کنند.
از آنجا که حفظ اطلاعات کاربران وظیفه مدیران وب سایت ها است با انجام دادن روش هایی می توان از تزریق SQL جلوگیری کرد که مهمترین و ساده ترین روش، استفاده از درخواست های پارامتری می باشد.
با انجام این کار، کد وب سایت پارامترهای کافی را دارد به طوری که هیچ فضایی برای هکر وجود نخواهد داشت.
- ایمن سازی سایت با استفاده از CSP
حملات اسکریپتی Cross-site (XSS) یکی دیگر از روش های خرابکارانه هکرها می باشد.
هنگامی که راهی برای نفوذ به کد جاوا اسکریپت در صفحات وب سایت پیدا شود، هکرها می توانند صفحات هر بازدید کننده ای که به وب سایت مربوط است را آلوده کنند.
برای مقابله با این کار، مدیر وب سایت باید مطمئن شود که هر کدی که در وب سایت استفاده می کند برای توابع یا زمینه هایی که اجازه ورودی به عنوان صریح در مواردی که ممکن است مجاز باشد، را صادر می کند.
در واقع بدین معنی که مدیر هیچ چیزی را برای لغزش یا نفوذ هکرها آماده نمی کند.
از دیگر روش های مفید برای مقابله با حملات اسکریپتی هکرها، سیاست امنیتی محتوایی (CPS) می باشد.
سیاست امنیتی محتوایی به مدیر سایت اجازه می دهد دامنه ای را مشخص کند که یک مرورگر باید منابع معتبر اسکریپت های اجرایی را در هنگام استفاده از صفحات در نظر بگیرد.
در نتیجه مرورگر میفهمد که به هیچ یک از اسکریپت های مخرب که ممکن است کامپیوتر را آلوده کند توجه نکند.
- اطمینان از کلمه عبور ایمن
اگرچه این روش ساده به نظر می رسد اما اهمیت زیادی دارد که مدیر وب سایت کلمه عبور ایمن انتخاب کند.
لذا کلمه عبور باید طولانی و ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ باشد و همچنین از اعداد و اشکال نیز در آن استفاده کند.
هرگز از تاریخ تولد، اسم فرزندان یا اسم خود مدیر سایت نباید برای کلمه عبور استفاده کرد.
به طور معمول هکرها اگر به اطلاعات خصوصی مدیر سایت دسترسی پیدا کنند، در اولین حدس از آن ها استفاده خواهند کرد.
افرادی که به یک وب سایت دسترسی دارند باید از کلمه عبوری یکسان استفاده کنند.
- رمزگذاری مجوزهای فایل و پوشه ها
از آنجا که مجوزهای فایل و پوشه های یک وب سایت تعیین و کنترل می کند چه افرادی حق خواندن (read)، نوشتن (write) و یا اجرا (execute) هر کدام از فایل ها یا پوشه ها در یک گروه کاربری را خواهند داشت لذا می توان با رمزگذاری آنها از اقدامات خرابکارانه هکرها جلوگیری کرد.
گواهینامه ssl چه چیست؟
گواهینامه SSL (اس اس ال) یک فناوری امنیتی استاندارد جهانی است که امکان برقراری یک ارتباط رمزگذاری شده بین مرورگر و وب سرور را فراهم میکند. میلیونها کسب و کار آنلاین برای کاهش خطر سرقت یا دستکاری اطلاعات خود از گواهینامه امنیتی اس اس ال استفاده میکنند. در اصل SSL یک نوع پروتکل برای برقرار کردن ارتباطی امن بین کاربر و سرور میباشد که در آن تمام اطلاعات رمزگذاری شده است.
لایه امنیتی محافظت شده که به اختصار SSL گفته می شود مخفف عبارت Secure Socket Layer است.
از گواهینامه ssl جهت تبادل اطلاعات بین مدیر سایت و سرور، به صورت کدگذاری (Encrypted) شده به منظور جلوگیری از سرقت اطلاعات استفاده می شود.
وب سایت های دارای گواهینامه SSL از امنیت مناسبی جهت حفظ اطلاعات خود برخوردار هستند. که البته جهت خرید می توانید به هاستیدا دات کام مراجعه کنید.
تمام گواهی هایی SSL هاستیدا بر روی کلیه مرورگرهای محبوب از جمله فایرفاکس ( Firefox ) ، گوگل کروم ( Google Chrome ) و بر روی رایانه های شخصی، موبایل های هوشمند و تبلتها معتبر خواهد بود و در آدرس بار ( Address Bar ) مرورگر شما، وضعیت گواهی سبز رنگ که نشان دهنده ایمن بودن اطلاعات شما است، نمایش داده خواهد شد.
سلب مسئولیت: تیم تحریریه سختافزارمگ در تهیه محتوای این رپورتاژ نقشی نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.
برای سایت اگر از این SSL رایگان ها که شرکت های فروش هاست میدن استفاده کنیم مشکلی پیش میاد ؟