تقریبا یک دهه قبل و در زمان اوج شرکت هایی مانند نوکیا و سونی اریکسون، انتخاب یک تلفن همراه نیازمند بررسی مجموعه ای بسیار پیچیده از پارامترها بود. در آن زمان سخت افزار داخلی تقریبا نقشی در انتخاب کاربران نداشت و مهم ترین عوامل تعیین کننده به جز قیمت، دوربین و طراحی گوشی به حساب می آمدند. اما با ورود به عصر تلفن های هوشمند، رقابتی سنگین برای ساخت قوی ترین گوشی سال نیز بین شرکت ها آغاز شد. در همان زمان بود که جنگ اعداد بین شرکت ها آغاز شد و هر سال شاهد بزرگتر شدن عددها روبروی مشخصاتی مانند ابعاد نمایشگر، تعداد هسته های پردازنده، حافظه رم، کیفیت دوربین و ظرفیت باتری بودیم. اما خاصیت اصلی تکنولوژی کاهش قیمت تمام شده هم زمان با فراگیر شدن است و همین ماجرا برای تلفن های هوشمند نیز رخ داد. طی سال های اخیر رقابت بین سازندگان که حالا بازیگران جدید و تازه نفسی هم به آنها اضافه شده بود تنها بر افزودن ویژگیهای اختصاصی استوار بوده است. با این حال کاهش آمار فروش کلی تلفن های هوشمند در جهان به خوبی نشان می دهد چشمه های خلاقیت در حال خشکیدن هستند. در چنین شرایطی هواوی برای تثبیت خود به عنوان یک سازنده بزرگ و تغییر دیدگاه کاربران نسبت به محصولات این شرکت نیازمند دستگاهی بود که بتواند چیزی فراتر از استانداردهای روز را ارائه کرده و چشم ها را به خود خیره کند. نتیجه سرمایه گذاری سنگین چینی ها و همگام شدن با سختگیرانه ترین استانداردهای مدیریتی و رقابتی در بازارهای بین المللی تلفن هوشمند P20 Pro است. دستگاهی که باید دید آیا در ایجاد چهره ای نوآورانه از هواوی و تبدیل آن به سازنده ای رده بالا موفق عمل کرده است یا خیر.
مشخصات | توضیحات |
ابعاد | 155 در 73.9 در 7.8 میلیمتر |
وزن | 180 گرم |
جنس بدنه | شیشه و فلز |
قابلیت ضد آب | بله – استاندارد IP67 |
ابعاد نمایشگر | 6.1 اینچ |
تکنولوژی ساخت نمایشگر | AMOLED |
وضوح و چگالی پیکسلی | 1080 در 2240 پیکسل با چگالی 408ppi |
نسبت نمایشگر به صفحه | 82 درصد |
پردازنده | Kirin 970 (4×2.4 GHz Cortex-A73 & 4×1.8 GHz Cortex-A53) |
حافظه رم | 6 گیگابایت |
فضای ذخیره سازی | 128 گیگابایت |
دوربین | سه گانه 40 + 20 + 8 مگاپیکسلی (مونوکروم و زوم) مجهز به لرزشگیر اپتیکال با قابلیت فیلمبرداری 2160p@30fps |
دوربین سلفی | 24 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/2.0 |
رابط | USB-C |
باتری | 4000 میلی آمپر ساعت |
سیستم عامل | اندروید 8.1 مجهز به رابط گرافیکی EMUI 8.1 |
طراحی
برای دیده شدن در میان جمعی متشکل از هزاران شرکت کننده باید حداقل یک ویژگی خاص داشته باشید و هواوی نیز با طراحی P20 Pro از داشتن این ویژگی اطمینان حاصل کرده است. در واقع P20 Pro به گونه ای طراحی شده که امکان نادیده گرفتن آن به هیچ عنوان وجود ندارد. تا به حال هیچ تولید کننده ای به فکر تبدیل کردن “رنگ گوشی” به یک فاکتور خیره کننده نبوده و تنها خلاقیت موجود در این بخش به اضافه کردن رنگ هایی مانند رزگلد، صورتی یا آبی به بدنه محدود شده است. اما P20 Pro دارای بدنه ای با رنگ طیفی است که در بالا نزدیک به بنفش و در پایین نزدیک به سبز است و با انعکاس نور جلوه ای بی نظیر به دستگاه می دهد. از این نظر P20 Pro تلفن هوشمندی فوق العاده زیبا خواهد بود که می تواند همه چشم ها را به خود خیره کند و اگر آن را در دست داشته بگیرید بدون شک باید منتظر شنیدن سوالاتی درباره سازنده و چرایی وجود این رنگ خاص روی بدنه از سوی بینندگان باشید. گذار از طراحی آلومینیومی به استفاده از فلز و شیشه چنین قابلیتی را امکان پذیر کرده و به حق باید گفت هواوی خلاقانه ترین استفاده را از این ترکیب داشته است.
اما P20 Pro برای خیره کردن چشم ها تنها به داشتن رنگی خاص اکتفا نکرده. با کمی دقت بیشتر متوجه استفاده از 3 دوربین در بدنه پشتی نیز خواهید شد که مجددا برای اولین بار در بین همه سازندگان تلفن های هوشمند رخ داده است. بحث درباره کیفیت دوربین ها را به بخش مختص آن مربوط می کنیم اما دیدن ردیفی سه تایی از دوربین ها پشت یک دستگاه دیگر ویژگی انحصاری P20 Pro است که برای ورد زبان کردن آن کافی به نظر می رسد. دوربین ها در ساختاری عمودی زیر هم قرار گرفته اند و پایین تر از آنها نیز فلش به چشم می خورد. تنها نکته منفی قابل ذکر درباره ساختار دوربین ها، برآمدگی نسبتا زیاد آنها از سطح گوشی است که باعث می شود گوشی به پشت روی سطوح صاف قرار نگیرد و در هنگام استفاده در این شرایط همیشه با لق زدن آن مواجه شوید.
این قاب شیشه ای با بدنه ای فلزی با ظاهر استیل پوشانده شده که وظیفه مقام کردن دستگاه در برابر آسیب های احتمالی را بر عهده دارد. کلیدهای تنظیم صدا و پاور در سمت راست این قاب دیده می شوند (کلید پاور با خطی نارنجی رنگ متمایز شده) و سمت چپ آن نیز محل قرارگیری سیمکارت دیده می شود. در قسمت پایینی قاب هم پورت USB-C در میانه دو گریل دیده می شود که تنها یکی از آنها مربوط به اسپیکر است و دیگری نقشی در بازتولید صدا ندارد. برای این بخش باید امتیازات کامل را به طراحان هواوی اختصاص داد و البته از جذب بالای اثر انگشت توسط بدنه شیشه ای (که بین همه دستگاه هایی که به این صورت ساخته می شوند مشترک است) و وزن قابل حس شدن دستگاه نیز غافل نشد.
نمایشگر دستگاه و فضای دربرگیرنده آن یکی از بحث برانگیز ترین قسمت های پی 20 پرو به حساب می آید. هواوی در این گوشی تلاش کرده از ساختار جدیدی که شرکت هایی مانند Essential و اپل ایجاد کرده اند بهره گرفته و با توجه به محبوبیت آنها، ظاهری مشابه را بازتولید کند. نتیجه این کار کاهش حاشیه ها در اطراف نمایشگر و لبه بالایی آن بوده است. نوار مشکی رنگ بالای صفحه نمایش که با عنوان Notch از آن یاد می شود نسبت به نمونه اپلی کوتاه تر است و تنها دوربین جلو، سنسورهای مجاورت سنج و تشخیص نور محیط و یک اسپیکر در آن دیده می شود. باز هم بر خلاف اپل در لبه پایینی نمایشگر همچنان حاشیه ای قابل مشاهده وجود دارد که به دلیل قرار گرفتن سنسور اثر انگشت در آن ایجاد شده است. بر خلاف اپل که چیزی با عنوان سنسور اثر انگشت در آیفون X آن وجود ندارد و تمامی فضای پنل جلویی (به جز Notch) به نمایشگر اختصاص پیدا کرده، هواوی از تکنولوژی های مشابه Face ID بهره نبرده و برای حفظ یکپارچگی در طراحی بدنه پشتی و زیر سوال نبردن رنگ طیفی گوشی سنسور اثر انگشت را هم در پنل جلویی باقی گذاشته است. نتیجه گیری از چنین تصمیمی بیشتر به سلیقه شخصی کاربران بستگی دارد اما نمی توان حسرت ناشی از عدم به کارگیری قابلیتی شبیه به اسکن تشخیص چهره اپل برای P20 Pro را پنهان کرد.
نمایشگر و سخت افزار
P20 Pro از پنل 6.1 اینچی AMOLED ساخت سامسونگ استفاده می کند. کیفیت این نمایشگر در بازتولید رنگ ها و روشنایی به مراتب بالاتر از پنل های IPS به کار رفته در نسل های قبلی است اما باز هم نمی توان آن را دقیقا مشابه همان نمایشگری که توسط سامسونگ و در گوشی های پرچم دار این شرکت به کار می رود در نظر گرفت. با این وجود کیفیت تصاویر و رنگ های نمایش داده شده به اندازه کافی بالا هستند و نمی توان ایرادی به آنها وارد کرد. آنچه قابل بحث است تصمیم هواوی بر استفاده از نمایشگری با کیفیت FHD در پرچمداری گران قیمت است. P20 Pro چیزی در حدود 900 دلار قیمت دلار و هرچند شاید بتوان گفت کاربران تفاوتی بین نمایشگر QHD و FHD مشاهده نخواهند کرد اما اصرار به استفاده از تکنولوژی به کار رفته در گوشی های میان رده وجهه چندان خوبی برای دستگاهی که قصد دارد جهان را متوجه خود کند ایجاد نخواهد کرد. شاید بتوان گفت در این بخش هواوی ادامه دهنده سیاستی است که اپل به کار گرفته (هر چند باز هم تراکم پیکسلی در آیفون X بیشتر از P20 Pro است) اما شرکتی که قصد دارد جایگاه اپل را در بازارهای بین المللی تصاحب کند باید چیزی فراتر از استانداردهای این شرکت ارائه دهد تا کاربران را به انتخاب دستگاه ساخت خود مجاب کند.
از بعد سخت افزاری اما تلاش شده P20 Pro به بالاترین استانداردهای موجود نزدیک شود. در این دستگاه از پردازنده Kirin 970 ساخت هواوی استفاده شده که در حال حاضر قوی ترین چیپست ساخت این شرکت است و 6 گیگابایت حافظه رم را در اختیار کاربر قرار می دهد. چنین مشخصاتی برای اجرای بی دردسر بازی هایی با گرافیک بالا و مالتی تسکینگ کافی به نظر می رسد. اما باید اعتراف کرد این گوشی در فشار کاری بالا به میزان قابل ملاحظه ای گرم می شود که حداقل طی سال های اخیر در تلفن های هوشمند پرچمدار دیده نشده. با این وجود شاید بتوان مشکل مورد نظر را به وسیله یک بروزرسانی نرم افزاری برطرف کرد.
سخت افزار | توضیحات |
پردازنده هسته ها
پردازشگر گرافیکی حافظه رم فضای ذخیره سازی | Hisilicon Kirin 970 چهار هسته در فرکانس 2.4 گیگاهرتز و چهار هسته در فرکانس 1.8 گیگاهرتز Mali G72 MP12 6 گیگابایت 128 گیگابایت غیر قابل افزایش |
رابط کاربری و ساختار امنیتی
پی 20 پرو از نسخه 8.1 سیستم عامل اندروید استفاده می کند اما در هنگام کار با گوشی هرگز متوجه این نکته نخواهید شد. دلیل این اتفاق شخصی سازی سنگین هواوی در رابط کاربری EMUI 8.1 است که باعث می شود ساختار گرافیکی گوشی های ساخت این شرکت همگی شبیه به یکدیگر و در دورترین فاصله از اندروید خام قرار داشته باشند. هر چند این اتفاق به خودی خود اتفاق بدی به حساب نمی آید اما قبول آن به ارتباط شما با رابط کاربری هواوی بستگی خواهد داشت. هواوی انبوهی از امکانات را به رابط کاربری P20 Pro اضافه کرده که از جمله آنها می توان به قابلیت حذف Notch به صورت نرم افزاری (به لطف استفاده از پنل AMOLED)، قابلیت تنظیم گرمای رنگی نمایشگر، امکان اتصال گوشی به یک نمایشگر خارجی و تبدیل آن به یک سیستم دسکتاپ و تبدیل سنسور اثر انگشت به یک کلید مجازی اشاره کرد. اما مشکلی که در این رابط کاربری وجود دارد عدم یکپارچی در طراحی است. برای درک بهتر این نکته می توان به چند نمونه اشاره کرد. برای مثال طراحی آیکون ها در رابط کاربری هواوی تلفیقی از سبک متریال (که توسط گوگل مورد استفاده قرار می گیرد)، سبک فلت (مشابه آنچه اپل در iOS به کار می برد) و اسکیومورفیسم (که در گوشی های قدیمی تر اپل وجود داشت و مبتنی بر شبیه سازی عناصر دنیای واقعی در رابط دیجیتالی بود) است. همین نکته درباره طراحی منوها نیز صادق است. برای مثال منوی تنظیمات به سبک فلت طراحی شده اما منوی دوربین دارای ساختار اسکیومورفیسم است و پیرامون کلید مجازی شاتر ساختاری به ظاهر شبیه به چرم دیده می شود. همان طور که اشاره شد تصمیم گیری در این زمینه با سلیقه کاربران ارتباط مستقیم دارد اما عدم وجود یک ساختار واحد و یکپارچگی در طراحی باعث شده تلاش های مهندسین هواوی برای دادن شخصیتی مستقل به گوشی با طراحی خارجی بی نظیر آن، در بعد نرم افزاری با شکست مواجه شود.
P20 Pro علاوه بر سنسور اثر انگشت که با سرعت و دقت بسیار بالایی عمل می کند، از تکنولوژی جدیدی که هواوی از آن با عنوان Face Unlock یاد می کند نیز بهره می برد. این قابلیت در واقع سیستمی بهینه سازی شده از تکنولوژی تشخیص چهره در گوشی های اندرویدی است که به لطف استفاده از دوربین سلفی 24 مگاپیکسلی عملکرد مناسبی در هنگام وجود نور کافی دارد و البته با کاهش نور محیط عملکرد آن نیز به تدریج ضعیف تر می شود.
دوربین
روند جاری در بین تلفن های هوشمند پرچمدار (و حتی میان رده) استفاده از دوربین دوگانه است و برای مثال شرکتی مانند گوگل با استفاده از یک دوربین تلاش می کند علاوه بر فراهم کردن همه امکاناتی که دوربین های دوتایی در اختیار کاربران قرار می دهند، بر خلاف جریان آب شنا کند. اما هواوی مسیری متفاوت برای جریان سازی را انتخاب کرده و در P20 Pro از سه دوربین اصلی در کنار دوربین سلفی استفاده می کند. در واقع این شرکت تصمیم گرفته بین لنز مونوکروم که از چند سال قبل اصلی ترین ایده هواوی برای دو برابر کردن تعداد دوربین های خود بوده و لنز زوم که توسط شرکت هایی مانند اپل و سامسونگ به کار گرفته می شود هیچ کدام را قربانی نکرده و در عوض هر دو گزینه را در کنار لنز اصلی قرار دهد. به این ترتیب شاید ایده P30 Pro در سال 2019 ساخت دستگاهی با 4 دوربین اصلی باشد که علاوه بر موارد یاد شده، لنز واید هم به آنها اضافه شده است.
لنز اصلی دارای دقت 40 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/1.8 و ابعاد 1/1.7 اینچ است و به دلیل این ابعاد نوری تقریبا دو برابر بیشتر از قوی ترین دوربین های فعلی دنیای تلفن های هوشمند دریافت می کند و نتیجه آن را می توان در زمان عکاسی در شرایط نوری ضعیف مشاهده کرد. سپس لنز مونوکروم با دقت 20 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.6 قرار دارد و در نهایت نیز لنز زوم با قابلیت زوم اپتیکال 3 برابری و هیبریدی 5 برابری قرار گرفته که دارای دقت 8 مگاپیکسل بوده و گشودگی دیافراگم در آن f/2.4 است. هر سه لنز در این ساختار سه گانه از لرزشگیر اپتیکال بهره می برند و تکنولوژی های تشخیص فاز و فوکس خودکار لیزری نیز در کنار آنها وجود دارد. با این وجود هواوی تاکید بسیار ویژه ای بر تاثیر هوش مصنوعی در ثبت تصاویر با این دوربین داشته است. در هنگام عکاسی با استفاده از قابلیت Master AI می توان تنظیمات نور، سرعت شاتر، ISO و تنظیم سفیدی را بر عهده دستگاه گذاشت و عکس هایی با کیفیت بسیار بالا ثبت کرد. ضمن اینکه این دوربین با تشخیص سوژه عکاسی می تواند فیلترهایی برای بهبود کیفیت رنگی عکس نیز روی آن لحاظ کند. دوربین P20 Pro در رده بندی DxO Mark بالاترین امتیاز را دریافت کرده و مروری بر عکس های ثبت شده توسط آن به خوبی نشان می دهد هواوی تا چه اندازه دقت صرف ساخت بهترین دوربین فعلی تلفن های هوشمند در جهان کرده است.
مقایسه عکس گرفته شده در حالت عادی با حالت ویژه عکاسی در شب
باتری و صدا
هواوی از یک باتری با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعت از نوع پلیمر لیتیوم در P20 Pro استفاده کرده است. این باتری به تکنولوژی شارژ سریع مجهز شده که می تواند سطح شارژ را در مدت 30 دقیقه از صفر به حدود 60 درصد برساند. با این حال در کمال تعجب در شرایطی که بدنه پشتی دستگاه از جنس شیشه ساخته شده خبری از به کارگیری تکنولوژی شارژ بیسیم نیست. وجود چنین ظرفیتی برای باتری می تواند نشان دهنده روشن بودن دستگاه برای مدتی نسبتا طولانی تر در مقایسه با سایر رقبا شود، اما P20 Pro در کارکرد عادی شامل استفاده از اینترنت و وبگردی، استفاده از شبکه های اجتماعی، برقراری تماس و ارسال پیام های متنی، بازی های کم حجم و برای مدت نه چندان زیاد در طول روز و گوشی کردن به موسیقی تنها کمی بیشتر از یک روز همراه شما خواهد بود. باز هم می توان امیدوار بود بروزرسانی های نرم افزاری بتوانند این عدد را ارتقا دهند اما بدون شک عملکرد باتری P20 Pro در مقایسه با ظرفیت آن چندان چشمگیر نیست.
در طرف مقابل صدای تولید شده توسط این دستگاه بلندی و وضوح مناسبی دارد و می تواند حتی در محیط های شلوغ هم به خوبی شنیده شود. شدت صدای خروجی در حدود 80 دسیبل ارزیابی می شود که در این سطح نیز از کیفیت آن به میزان قابل ملاحظه ای کاسته نمی شود و یک امتیاز مثبت برای P20 Pro به حساب خواهد آمد. با این حال به رسم سال های اخیر خبری از پورت 3.5 میلیمتری نیست و برای استفاده از هدفون یا باید از پورت USB-C و هدفون اختصاصی هواوی که در بسته بندی دستگاه وجود دارد استفاده کنید، و یا به کمک یک دانگل (که باز هم در بسته بندی قرار گرفته) هدفون های اختصاصی خود را به گوشی متصل کنید.
جمع بندی و ارزش خرید
P20 Pro بهترین تلفن هوشمند ساخته شده توسط هواوی و یکی از بهترین گوشی های حال حاضر جهان است که به لطف ویژگی هایی خاص مانند رنگ طیفی و دوربین سه گانه فوق العاده با کیفیت هواوی را در بازارهای بسیار سختگیری مانند ایالات متحده با وجود دشواری های بسیار زیاد ناشی از درگیری های سیاسی آمریکا و چین نیز سرافراز کرده است. با این حال برای کاربران ایرانی، P20 Pro در بدترین زمان ممکن معرفی شد. افزایش قیمت ارز که باعث افزایش فوق العاده زیاد قیمت تلفن های هوشمند شد تاثیری منفی بر حضور این پرچم دار در بازار ایران داشته و به همین دلیل نمی توان اثری از شاهکار هواوی در بین کاربران دید. با این حال و با در نظر گرفتن قیمت 850 یورویی P20 Pro و مقایسه آن با رقبای هم رده می توان گفت هواوی تمامی انتظارات موجود را در ساخت یک گوشی حرفه ای برآورده کرده است. شاید تنها نکته باقی مانده رابط کاربری EMUI باشد که نیازمند بازنگری است.
9.2امتیاز9.1سخت افزار9صفحه نمایش9.6دوربین9صدا9باتری9.2ارزش خرید
مگه کیفیت صفحه نمایش Quad HD نیست ؟ چرا نوشتید FHD ؟
بررسیتون بد نبود ولی میتونست بهتر از اینا باشه با توجه به سابقه چندین ساله سخت افزار ازتون انتظار بیشتری میره
یه زمانی بود که ملت مسخره میکردن گوشی های هواوی شیائومی و غیره رو اون زمان من لنوو رو گرفتم و شک ندارم تا چند سال دیگه بیشترین سهم بازار الکترونیک رو به خودشون اختصاص میدن دلیلاش هم روشنه.
واقعا حیفه این گوشی به این وضعیت ایران خورد :smiley5
عدم ورود به ايران؟ wtf?
دوربین سه گانه 40 مگاپیکسلی؟اوه اوه.چقدرم رنگش خاصه:x کاش وارد بازار بشه