زمانی که ویندوز 11 معرفی شد، پیش نیازهایی که مایکروسافت برای این سیستم عامل اعلام کرد همه کاربران را دچار سردرگمی کرد. خصوصا پردازنده های سازگار با ویندوز 11 که از سوی مایکروسافت اعلام شد کوتاه و محدود بود و خلاصه شده بود به پردازندههای نسل هشتم اینتل یا جدیدتر، رایزنهای نسل دوم AMD یا جدیدتر و تعدادی از تراشههای منتخب کوالکام. مایکروسافت قول آزمایش ویندوز 11 بر روی پردازندههای نسل هفتم اینتل و رایزن های نسل اول را نیز از طریق بیلدهای اینسایدر و کمپانیهای سازنده PC به کاربران داد. حالا به نظر میرسد مایکروسافت در این خصوص تجدید نظر کرده و ویندوز 11 اکنون از پردازندههای بیشتری پشتیبانی میکند.
اضافه شدن نسل هفتم اینتل به پردازنده های سازگار با ویندوز 11
بر اساس تستهای انجام شده توسط مایکروسافت، اکنون چند مدل از پردازندههای نسل هفتم اینتل به لیست پردازندههایی که از ویندوز 11 پشتیبانی میکنند اضافه شده است. به طور دقیقتر، پردازندههای سری Core X نسل هفتم و سری Xeon W هم اکنون از ویندوز 11 پشتیبانی میکنند. مایکروسافت پردازنده Core i7-7820HQ را نیز به این لیست اضافه کرده اما این پردازنده فقط بر روی دستگاههای منتخبی که با درایورهای جدید بر پایه Declarative، Componentized، Hardware Support Apps طراحی شدهاند از ویندوز 11 پشتیبانی میکند. بدین ترتیب سرفیس استودیو 2 نیز از سیستم عامل جدید مایکروسافت پشتیبانی خواهد کرد. همچنان تعدادی از دستگاههای قدیمی سرفیس قابلیت سازگاری با ویندوز 11 را ندارند.
اما به نظر میرسد شانسی برای پشتیبانی اولین نسل از پردازندههای رایزن AMD از ویندوز 11 وجود ندارد. تیم ویندوز در یک پست در وب سایت کمپانی با اعلام این خبر گفتهاند که با بررسیهای دقیقی که بر روی نسل اول پردازندههای Zen با همکاری کمپانی AMD صورت پذیرفت به این نتیجه رسیدیم که این پردازندهها نمیتوانند به لیست مدلهای سازگار با ویندوز 11 اضافه شوند.
نسخه جدید PC Health Check در دسترس اعضای ویندوز اینسایدر
مایکروسافت در ماه ژوئن نرم افزار PC Health Check را در اختیار کاربران گذاشت تا از سازگاری سیستمهای خود با ویندوز 11 مطلع شوند. اکنون ردموندیها نسخه ای جدید از این بازار را در اختیار اعضای اینسایدر قرار داده اند که نسبت به نسخه پیشین جزئیات بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد و بابت فراهم کردن شرایط برای سازگار شدن سیستم با این سیستم عامل کاربران را دقیقتر راهنمایی میکند. این نسخه برای اعضای اینسایدر قابل نصب بر روی ویندوزهای 32 و 64 بیتی، ویندوز بر روی دستگاههای مبتنی بر آرم و همچنین Windows 10 S Mode میباشد.
به جز اضافه شدن پردازندههای قدیمیتر، هیچ تغییر دیگری در پیش نیازهای سخت افزاری ویندوز 11 ایجاد نشده است. از جمله TPM که همچنان جز پیش نیازهای ضروری ویندوز جدید مایکروسافت است و باید از طریق رابط بایوس بر روی مادربرد فعال شود. البته سازندگان مادربرد برای راحتتر کردن کار کاربران در این مورد آپدیت های بایوسی را منتشر کردند که بعد از نصب، TPM را بر روی سیستمها به طور خودکار فعال میکند. ویندوز 11 به پشتیبانی سیستم از TPM 2.0 نیاز دارد. برای آن دسته از کاربرانی که شرایط یا قصد مهاجرت به ویندوز 11 را ندارند باید به این نکته اشاره کرد که مایکروسافت تا اکتبر 2025 از ویندوز 10 پشتیبانی خواهد کرد. ویندوز 11 نیز پائیز امسال به طور عمومی عرضه میشود.
یه سیستم من 7700K هست با Asus IX Code یه سیستم هم 9900K با Asus Z390-E جالبه که نسل هفتمیه مادربردش چیپ TPM داره! قبلا نسخه اینسایدر رو تست کردم فقط نمیدونم 7700K میشه یا نه روی سیستم اصلی نمیخوام تست کنم 😔
سلام – بنده سی پی یو i7 – 950 دارم . آیا میتونم ویندوز یازده رو نصب کنم ؟؟
درود. خیر ویندوز 11 از پردازنده شما پشتیبانی نمیکنه.
متسفانه همینه مادر برد هایی سال 95 ایسوز اگه داشته باشه کسی مثل من با اینل 7 اگه سیپی یو ساورت هم بشه نه قراره اپدیتی برای بایوس بیاد نه ماکروسافت قول میده که کامل ساپورت بشه! اون نصب ویندوز اصلا چرت ویدیو بیخیال روی گوشی لومیا ده سال پیشک نصب میکنن! کارایی مهمه خود یازنده ویندوز قیر مستقیم داره میگه میشه همه نصب کنن ولی ما قول امنیت و درست کارکردن نمیدیم و اصلا براشون مهم نیست تویش کشور ما چقدر قیمت ها بالاست و همه نمیتونن سیستم جدید تهیه کنن ….
سلام
3 تا نکته وجود داره کسی از دوستان اطلاعی داره
اول اینکه من یه ویدیو تو یوتوب نگاه کردم طرف ویندوز 11 رو روی سیستم 2 هسته ای core 2 duo و 2 گیگ رم نصب کرد و TPM رو یجورایی پیچوند ..البته توی این نسخه های بدون TPM سایت های ایرانی هم از همون راهی میرن که توی اون ویدیو بود البته اینجا کاری به TPM نداریم …حرفم اینه ویندوز عین ادم نصب شد و بالا اومد و حتی Device maneger و Dxdiag رو هم بالا اورد توش و یکمم توش چرخید ……
الان منظور از سالپورت کردن و ساپورت کردن سی پی یو های نسل 7 به بعد و اینها دقیقا چه معنی میده و چه فرقی داره …چون دیگه از این سیستمی که من تو یوتوب دیدم که ضعیفتر نداریم برای انجام دادن این کار ..سیستمه کلن از دور خارجه الان
دوم اینکه این داستان TPM و اپدیت بایوس و این ها برای حدودن نسل 9 به اینوره یجورایی …الان مادربرد من maximus vi hero چیپست Z87 و نسل 4 اینتله.. روی مادربرد درگاه سوزنی TPM وجود داره برای وصل قطعه سخت افزاریش ولی توی بایوس گزینه ای برای فعال کردنش وجود نداره و شرکت سازنده دیگه نمیاد برای این مادربرد اپدیت بده که….
سلام دوست عزیز… اونی که شما دیدید، نسخه آزمایشی ویندوز 11 بوده که روی اون سیستم نصب کردن، بیلدهای اینسایدر نیازی به پیش نیازهای تعیین شده ندارن اما برای نسخه نهایی قطعا باید پیش نیازهای لازم رو سیستم شما داشته باشه در غیر این صورت نه از طریق ویندوز آپدیت می تونید نصبش کنید نه از بوت. ساپورت کردن یعنی کمپانی میاد درایورهای لازم رو فقط برای سخت افزارهای مورد تائید خودش ارائه میده و بقیه سخت افزارها وقتی درایور مناسب نداشته باشن طبیعتا نمیتونن عملکرد درستی داشته باشن پس بهشون میگن سازگاری ندارن. مادربرد شما قطعا از ویندوز 11 پشتیبانی نمیکنه.